Cari Artikel

Wednesday, August 22, 2012

BEJHXM874XJD


BEJHXM874XJD

Saturday, August 18, 2012

Part 2: Cari Duit Dekat Google. UK Style !


Ini adalah email dari Otai Raja kamil kepada is:

Nah, dalam email ni, saya kongsi cara buat duit gaya orang UK !
Style, serius !

Untuk paparan yang Power Rangers dan Lip-lap Lampu Raya, sila klik
"Always display image"












-------------------------------------------------------------------------------------

Sebelum saya share cara buat duit Style orang UK dekat tenet dengan
anda,
saya nak jawab satu soalan yang saya baru dapat tadi.

"RK kat UK makan apa? Boleh hidup ke?"

Serius, ni soalan yang paling comel saya dapat hari ni. :)

Ok. Saya jawab je lah kat sini, karang ramai pula yang tanya
soalan-soalan
comel ni lagi. hihi.

Ok. Kat sini, hari-hari saya makan nasi.
Setiap 2 hari, masak lauk lain.

Best dekat sini, makanan lambat rosak. Dalam 2 hari, tak
perlu panas-panas, makanan masih lagi elok.

Hari tu, saya ada rakam video pergi beli barang dekat kedai
runcit di sini.

Kalau nak tengok, boleh tengok dekat sini.
http://on.fb.me/P2xDYG

ok ok, fokus.... !

Dalam Part 2 ni, saya akan kongsikan cara buat duit secara online,
style orang UK.

Saya dah tahu benda ni dah lama dah, cuma tak beri perhatian sangat.

Cara amat simple, dan mungkin anda pun ada terfikir. Persoalannya,
kalau berfikir je, tapi tak buat apa-apa, duit boleh datang sendiri
ke?

Duit : Abang, nama saya duit. Boleh saya tumpang masuk wallet abang?
Abang : Tak boleh lah dik. Abang tengah berfikir lagi ni.


hehe......


Ok, apa diorang buat ialah, diorang search dekat google,
benda-benda free, kemudian, kumpul dan JUAL !

Tak jelas?

Takpe, saya outline kan langkah demi langkah.

Langkah Satu :-
Tentukan apa yang sedang demand sekarang ni?

Katakan, Vector Photoshop


Langkah Dua :-
Search dekat google, "Free Vector Photoshop"

Langkah Tiga :-
cari dalam 100 Vector Photoshop yang percuma, download dan simpan
dalam folder.

Kalau dapat simpan, di mana sumber Vector tu, lagi bagus.

Langkah Empat :-
Kumpul lagi 100 Vector Photoshop yang berlainan, download dan
simpan dalam folder lain.

Langkah Lima :-
Buat lah dalam 5,6 folder, dapat 10 lagi bagus.


Langkah Enam :-
Cari budak-budak yang gile photoshop, offer dekat dia
koleksi vector tadi.

Tak yah mahal-mahal, satu folder : RM10 je.

Kalau 100 orang, dah RM1000

Kan tadi ada 10 folder? Kali RM1000, tak RM10,000?

Modal? Masa, kesabaran, dan bil internet dan letrik.

hehe....

Niche yang sedang demand :-
1. template wordpress
2. template blogspot
3. PLR [nama niche]
4. template powerpoint

Selamat mencuba !
Simple je kan? Orang UK boleh buat, kenapa anda tak
boleh buat? :D

Mana nak jual? Tak yah pening-pening, offer je lah dekat sini,
http://on.fb.me/QJyuUq

Ada satu lagi tip yang saya nak kongsikan dengan anda.
Tapi sebelum tu, saya nak ajak kita muhasabah kejap.

Hari ni dah 6 Ramadhan.

Adakah kita telah baca 6 Juzuk Al-Quran?

Kalau dah, Alhamdulillah. :)

Kalau ada anak-anak, ajar dan ajaklah diorang baca Al-Quran sekali.

Sebut tentang Al-Quran, cuba tengok offer kawan saya ni.

"Pen Al-Quran Digital Membantu Anak Saya membaca Al-Quran dengan
Pantas. Anak saya sukakannya.."

Testimoni Pn Salmah Dari Sarawak~

Gandakan Amalan Bulan Puasa Anda.
PERCUMA! Hari ini(26 July) dan juga Esok SAHAJA:

1. Tasbih Digital
2. Panduan Haji Umrah
3. Kamus Bahasa Arab

Untuk Maklumat Lanjut:
Layari http://bit.ly/KedaiQuranDigital (Klik SINI)
Call/SMS 019-3749546 (En Faris)

Buat Duit Copy-Paste Link Website !

Apa? Buat duit dengan copy paste link website?
Boleh ke?
Logik ke?
Macam mana?

hehehe.....
Rilek, rilek .... saya explain satu per satu.

Mungkin anda pernah dengar tentang buat duit dengan promosi
produk orang. Atau buat duit dengan Affiliate. Pernah kan?

Sebenarnya, benda yang sama je.

Ok, cara simple je ni.

Langkah 1 :-
Pilih produk yang sesuai.
Kalau tak tahu cara nak pilih produk yang sesuai, boleh
belajar PERCUMA di sini,
http://bit.ly/OcE4Oa


Langkah 2 :-
Bila anda dah jumpa produk yang sesuai, cari pula kawan-kawan anda
yang anda rasa dia berminat atau ada potensi untuk dapatkan produk
tu


Langkah 3 :-
Copy paste je ayat ni, kemudian email/PM kawan anda tadi

---Mula---
Salam [nama kawan],
weh aku rasa benda ni,
[link affiliate]

Sesuai dengan hang lah.
Cuba hang tengok sat
--Tamat---

Simple je ayat tu, tapi power dan biasanya berkesan.

Pastikan anda ikut tiga-tiga langkah ni betul-betul untuk
kesan yang mujarab. hehe :)

Kalau nak lagi banyak ilmu affiliate ni,
boleh belajar PERCUMA dekat sini,
http://bit.ly/kursus_affiliate_online

Orait, lepas ni, dalam Part 3 dan email terakhir daripada saya hari
ni,
Nantikan email yang bertajuk, "Bagaimana Nak Pow Duit Kakitangan
Kerajaan"

hehe......

tunggu.......

Ikhlas;
Raja Kamil


This message was sent by:
Raja Kamil Parit 1, Sg. Besar,
Selangor, 45300,
Malaysia.

Nuffnang

Friday, August 17, 2012

Cara bagaimana edit gambar menjadi lebih menarik secara online





Satu lagi site photo editing yang patut di lawati oleh blogger yang tidak mahir menggunakan Photoshop.

Funphotobox adalah satu site photo editing yang memberi kemudahan kepada anda untuk membuat suntingan terhadap gambar menjadi lebih menarik dengan mudah.

Satu kelebihan yang ada pada site ini ialah, anda tidak perlu untuk mendaftar seperti kebanyakkan site yang lain

Photo effect yang disediakan juga amat menarik dan anda hanya perlu memilih effect  yang dirasakan sesuai untuk di padankan dengan gambar yang di upload.Anda boleh mengubah gambar tersebut menjadi  greeting card, photo effect yang sangat menarik, gambar berbentuk animasi dan muka depan majalah.

Hanya perlu liskan 3 langkah yang sangat mudah. Pertama, pilih effect, kedua upload gambar yang hendak di sunting dan akhir sekali simpan di dalam hadr drive atau hosting.

Sumber

Nuffnang

REally Simple Syndication (RSS) Untuk Langganan Update Termudah






KEMUDAHAN langganan maklumat melalui Really Simple Syndication (RSS) adalah kaedah mendapatkan maklumat terkini setiap kali laman web dikemas kini.

Konsep penggunaan RSS dibahagikan kepada dua bahagian iaitu bahagian pertama, laman web yang memberikan kemudahan langganan RSS. Bahagian kedua pula adalah perisian digunakan untuk membaca paparan langganan RSS.


1. Meliskan langganan di laman web yang mempunyai kemudahan RSS

Sebelum sesebuah laman web boleh dilanggan menggunakan teknik RSS, laman web terbabit perlulah mempunyai kemudahan langganan RSS. Pengunjung boleh mengetahui sama ada laman web itu memberikan kemudahan langganan melalui RSS atau tidak dengan mencari tanda seperti berikut:

a. Simbol ikon RSS

b. Capaian yang memaparkan kemudahan RSS.

c. Paparan capaian yang mengandungi alamat RSS.

d. Alamat laman web atau blog yang membenarkan langganan melalui alamat. (Terdapat ikon RSS di sebelah alamat)

Selepas anda dapat mengesahkan laman web terbabit mempunyai kemudahan RSS melalui kaedah di atas, langkah seterusnya adalah menyalin alamat yang mengandungi maklumat RSS itu.

Untuk menyalin alamat RSS yang diberikan, perlu ikuti langkah berikut:

a. Klik di atas ikon simbol RSS dengan menekan butang tetikus sebelah kanan dan pilih: Copy Link Location.

b. Klik di atas alamat yang dipaparkan dan salin alamat yang diberikan.

c. Salin alamat laman web atau blog yang mengandungi ikon RSS di sebelahnya.


2. Memasukkan alamat RSS ke dalam perisian melanggan RSS.

Antara perisian melanggan maklumat RSS secara online adalah http://reader.google.com. Tetapi anda perlu mendaftar untuk mendapatkan kemudahan langganan terlebih dulu.

Selepas proses langganan diliskan, bolehlah memasukkan alamat RSS yang ingin dilanggan dalam ruang disediakan.

Sebaik langganan selesai, maklumat terkini yang terdapat dalam laman web itu akan dipaparkan di sebelah kanan ruang langganan.

Jika reader.google.com adalah kemudahan pembacaan RSS secara online melalui laman web, terdapat juga kemudahan untuk membaca RSS secara perisian yang boleh disimpan di dalam komputer.

Ini membolehkan maklumat yang dilanggan dibaca walaupun tanpa capaian ke Internet. (Capaian hanya diperlukan semasa proses memuat turun maklumat RSS). Perisian yang boleh digunakan untuk tujuan terbabit adalah seperti FeedReader. Feedreader boleh dipindah turun di www.feedreader.com

Selain daripada melanggan kemudahan RSS seperti yang dibincangkan, RSS boleh dilanggan melalui telefon bimbit.

Apa yang diperlukan adalah kemudahan perisian RSS di dalam telefon bimbit dan salin semula alamat RSS yang diperoleh di laman web ke pembaca RSS di telefon bimbit.

Dengan teknik ini, maklumat terkini di dalam laman web akan dipaparkan di dalam telefon bimbit.

Jika tidak mempunyai perisian RSS di telefon bimbit, pengguna masih boleh membaca langganan RSS secara online di telefon bimbit jika menggunakan kemudahan reader.google.com. Caranya adalah dengan menaipkan alamat reader.google.com di dalam ruang browser di telefon bimbit.

Nuffnang

Tool Online Terbaik Untuk Mengoptimizekan gambar





Salah satu cara bagaimana untuk menampakkan sesebuah blog itu menarik adalah dengan memaparkan gambar pada blog, tak kiralah pada posting ataupun sidebar. Pelawat akan fokus pada gambar terlebih dahulu sebelum beralih pandangan pada posting. Itu realitinya.

Timbul pula masalah apabila sesebuah blog itu memaparkan terlalu banyak gambar atau saiz file terlalu besar. Loading untuk blog akan menjadi perlahan. Pelawat yang baru pertama kali singgah ke blog tersebut mungkin akan berkata dalam lubuk hatinya, ni lah kali pertama dan terakhir is tengok blog engkau..

Bunyinya macam kejam, tapi kenalah terima kenyataan yang kita dah hilang seorang pelawat. Jangan pandang remeh tentang perkara ini.

Untuk menyelesaikan masalah ini, terdapat satu cara terbaik untuk mengoptimize gambar kepada saiz fail yang lebih kecil tanpa menjejaskan gambar tersebut. Sitereportcard.com menyediakan satu tool di mana ianya dapat mengoptimize sesuatu imej sama ada dalam format JPG, GIF dan PNG.

Mudah untuk menggunakan tool tersebut kerana, hanya perlu menaip url ataupun gupload gambar dari hard drive dan pilih imej mana yang terbaik. Akhir sekali, download kembali gambar yang telah siap di optimize pada hard drive.

Sumber

All for Nuffnang

Apa Kebendanya Dofollow tu?



Kali ini, is akan cuba untuk menerangkan serba sedikit tentang kelebihan blog yang telah di 'Dofollow' kan pada 'search engine' dan 'page rank' mengikut apa yang saya faham.

Apabila kita menukar 'setting' asal blog daripada 'Nofollow' kepada 'Dofollow', kita sebenarnya telah membuka laluan kepada 'search engine', terutamanya Google untuk mengimbas bahagian 'Comment' blog kita untuk mencari  perkataan sepadan yang telah di taip pada 'Google search.'


Contoh:

is menaip semula perkataan kiranya doFollow lebih baik kan ? dari komen touyakaruma (di atas) pada 'Google search.'



Hasil daripada search tersebut akan kelihatan seperti apa yang tertera pada gambar di bawah.



All for Nuffnang

Bagaimana cara untuk memandu Trafik ke Blog Anda Menggunakan Forum Online


Forum adalah cara yang bebas untuk mendapat perhatian ke blog anda kerana "cross section" orang akan terdedah kepada. Cara forum kerja-kerja yang lain akan dapat ke belakang mengaitkan blog anda ke laman web mereka. Kebanyakan forum akan membolehkan anda meletakkan "signature file" pada komen anda. Fail tandatangan adalah url blog anda. Apabila anda membuat komen, penghuni dalam talian yang lain akan dapat melihat url blog anda. Forum sangat membantu kerana ia adalah komuniti dalam talian yang berdasarkan orang lain yang membantu orang lain. Orang pergi ke forum untuk membantu mendapatkan jawapan kepada masalah mereka.

Ahli-ahli forum mudah dapat berkongsi yang pos adalah membantu atau tidak. Mereka adalah beberapa peraturan ketika mengambil bahagian dalam forum bahawa seseorang itu perlu mematuhi. Anda mahu memberi komen yang ikhlas dan mengambil bahagian dalam perbualan dan tidak membuat komen hanya untuk mendapatkan link kembali ke blog anda. Apabila anda memulakan perbualan, ia dipanggil "benang". Penghuni dalam talian yang lain akan mengulas mengenai subjek ini. Apabila orang lain mula "thread", anda boleh memberi komen terhadap apa yang hanya berkata. Jika anda adalah konsisten dengan strategi ini, anda akan membina banyak link kembali ke blog anda.

Forum boleh menjadi sangat seronok dan bermaklumat untuk mengambil bahagian. Anda juga akan mendapat "nadi" pada apa yang ada pada orang lain fikiran dan apa yang menyelidik untuk blog peribadi anda. Ia juga merupakan peluang untuk bertemu dengan orang-orang dalam niche anda. Salah satu cara untuk mencari forum adalah semata-mata untuk melakukan carian Google untuk forum atau forum dalam talian dalam niche atau kepentingan anda. Anda boleh menyusun daripada mereka untuk mencari forum kepentingan. Saya pernah bertemu dengan lelaki ini pada forum dalam talian. Beliau memulakan thread dan saya mengulas mengenai. Ini pergi ke depan dan ke belakang dan saya menyedari bahawa dia adalah dari Jamaica Hindia Barat. Bahawa keluarga saya adalah dari Jamaica, saya memulakan perbualan bersama-samanya di dalam forum. Kami bertukar-tukar url Facebook kami dan kami jadikan kawan antara satu sama lain di Facebook.

Anda akan menemui komuniti orang di kawasan anda kepentingan di forum-forum. Jika anda aktif dalam forum dan memberi tips yang berguna kepada orang lain forum adalah cara yang baik untuk membuat kawan-kawan dan persahabatan ini boleh terus di luar forum. Anda boleh menjadi seorang pakar dalam subjek atau anda boleh mencari bantuan. Forum adalah tempat yang hebat untuk mendapatkan bantuan dan bertemu orang.

All for Nuffnang

Cara-cara memuatkan Photo Album Kedalam Blog Anda JohnChow.com


Ini adalah toturial oleh John Chow, GURU yang paling is respect dalam blogging nie.




Saya telah mengupload sekumpulan gambar dari 2008 Blog Dunia Ekspo ke dalam galeri foto saya. Anda perlu menyemak mereka keluar jika anda tidak berbuat demikian. Terdapat beberapa gambar yang cantik lucu Shoemoney dan Darren Rowse di sana.

Semenjak tema baru dilancarkan, saya telah menerima satu tan emel tentang galeri foto. Galeri foto adalah cara yang bagus untuk memastikan pembaca di blog anda lebih lama dan untuk meningkatkan paparan halaman. Bergantung kepada gambar-gambar yang digunakan, galeri boleh membantu menyambung pembaca dengan penulis blog. Perisian yang digunakan untuk mewujudkan galeri foto saya adalah panggilan Flickr Album Gambar untuk WordPress melalui Mi Tan Tan. Ia adalah salah satu plugin WordPress terbaik saya terserempak.

Gambar A adalah Bernilai 1000 Words

Ini Flickr plugin untuk WordPress membolehkan anda untuk menarik dalam photosets Flickr anda dan memaparkan mereka sebagai album di dalam blog anda. Plugin menyediakan template yang sangat mudah yang sepenuhnya disesuaikan. Rekabentuk Blog yang unik adalah mampu untuk mengintegrasikan ke John Chow dot Com Versi 3 cukup mudah. Anda juga boleh menyambung plugin dengan Lightbox atau mana-mana nombor lain perpustakaan paparan.

Satu lagi ciri yang benar-benar sejuk Album Photo Flickr ia akan menambah ikon baru Flickr untuk skrin sunting WordPress anda yang akan membolehkan anda dengan mudah memasukkan gambar Flickr anda ke dalam posting blog anda dengan hanya beberapa klik. Anda boleh sama ada mempunyai gambar yang dimasukkan anda menghubungkan kembali ke album foto WordPress Flickr anda atau terus ke laman foto Flickr.com anda.

Untuk menggunakan plugin, anda akan memerlukan akaun Flickr. Flickr menawarkan akaun percuma yang menghadkan anda kepada 200 gambar dan tiga set. Untuk $ 24,95 tahun, anda boleh menaik taraf ke akaun tidak terhad. Memandangkan berapa banyak gambar yang saya merancang untuk memuat naik, itulah harga yang benar-benar baik! Oleh kerana semua gambar ditarik oleh Flickr dan bukannya blog anda, anda akan menyelamatkan sumber pelayan.

Donload plugin Flickr

All For Nuffnang

Bagaimana saya Broke 31.000 Pembaca RSS JohnChow.com





Blog melanda satu lagi kejayaan hari ini dengan memecahkan 31.000 pembaca RSS. Sekarang, kaunter FeedBurner menunjukkan 31.028. Saya benar-benar tidak menjangka mencecah 31.000 puasa ini. Ia adalah hanya 17 hari lalu apabila saya menulis bagaimana saya memecahkan 29.000 pembaca RSS. Pada kadar pertumbuhan ini, saya akan lulus 33.000 menjelang akhir bulan ini.

Cara Yang paling Berkesan Untuk Membina RSS anda

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, saya telah menemui banyak cara untuk meningkatkan jumlah pembaca RSS saya. Walau bagaimanapun, satu kaedah telah menonjol kepala dan bahu di atas yang lain. Shoemoney mula menggunakan bulan lepas dan pergi daripada 16,000 kepada lebih 21000 pembaca dalam kurang daripada 20 hari. Kaedah bekerja dengan sangat baik untuk mendapatkan pengunjung baru mendaftar ke blog anda. Sistem berasaskan sekitar pemasaran insentif. Berikut adalah langkah-demi-langkah.

Buat E-book gratis atau Insentif Percuma

Jika blog anda telah wujud untuk sementara waktu, kemungkinan anda mempunyai lebih daripada kandungan yang cukup untuk mewujudkan eBook keluar daripadanya. Adakah anda mempunyai sebarang mesej berbilang bahagian? Mengapa tidak meletakkan mereka bersama-sama menjadi mudah untuk memuat turun e-dan menawarkan sebagai insentif untuk pembaca untuk melanggan ke blog anda?

EBook saya, Buat Duit Online dengan John Chow dot Com, telah menjadi alat pemasaran terbaik saya setakat ini. Bukan sahaja ia meningkatkan asas pelanggan saya tetapi link buku kembali ke blog saya dari setiap halaman supaya ia juga menjadi satu sumber trafik. Ramai pembaca yang sudah turun eBook lulus sekitar kepada rakan-rakan mereka dan yang membawa lebih ramai pengunjung. Bahagian yang terbaik ialah, ia tidak kos saya apa-apa untuk menghasilkan. Saya hanya memetik beberapa pos wang buatan dalam talian dan dipakej semula ia.

Jika anda tidak mempunyai kandungan yang cukup untuk mewujudkan e, anda boleh menggunakan perkhidmatan artikel bebas untuk membuat satu. Walau bagaimanapun, saya tidak mengesyorkan berbuat demikian kerana ia tidak berfungsi baik dari sudut pemasaran dan penjenamaan. Ia sentiasa baik untuk menggunakan kandungan anda sendiri. Anda tidak benar-benar memerlukan bahawa kandungan yang banyak untuk mewujudkan e-. Saya telah melihat eBook pendek sebagai 7 muka surat. Mereka dipasarkan sebagai "Laporan Khas" dan bekerja sama dan mendapatkan pembaca untuk melanggan ke blog anda.

Sign Up untuk Aweber

Selepas mencipta eBook anda (atau sebelum), langkah seterusnya adalah untuk sign up Aweber. Aweber ialah satu surat berita dan perkhidmatan e-mel pemasaran. Sebagai seorang blogger, anda akan berminat dalam ciri penyiaran blog mereka. Siaran blog membolehkan Aweber untuk mengambil kandungan RSS anda dan mengubahnya menjadi surat berita yang meringkaskan beberapa hari lepas atau jawatan yang ditulis di blog anda.

Berikut adalah kunci. Menghidupkan siaran blog menambah semua pelanggan newsletter anda kepada kaunter FeedBurner anda kerana Aweber melaporkan maklumat langganan untuk FeedBurner. Jika anda bertanya Kasut berapa banyak pelanggan newsletter dia mempunyai, anda akan mendapati ia menghairankan hampir kepada jumlah peningkatan RSS baru-baru ini.

Gunakan eBook Untuk Dapatkan Pembaca Untuk Langgan

Bahagian akhir formula adalah untuk menggunakan e-percuma anda sebagai insentif untuk mendapatkan pembaca untuk melanggan. Aweber saya ditubuhkan sebaik sahaja pembaca mengesahkan akaun e-mel mereka, ia akan menghantar mereka eBook.

Kaedah ini berfungsi dengan amat baik untuk pembaca bukan berteknologi. Ramai yang masih tidak tahu apa itu RSS adalah tetapi akan memahami apa surat berita. Orang yang tidak tahu bagaimana untuk mendaftar RSS akan tahu bagaimana untuk memasukkan nama dan email mereka untuk sign up newsletter.

Sejauh ini berfungsi kaedah? Asas langganan surat berita saya akaun untuk 1/3 daripada pembaca RSS saya. Buat e-, mendaftar untuk Aweber, menghidupkan siaran blog dan menonton kaunter FeedBurner anda naik.

All for Nuffnang

Sampah Bagi Kita, Emas Buat Orang




Ini ialah email daripada Raja Kamil, cara buat duit ala survivor, is memang respect Raja Kamil.


Sampah Bagi Kita, Emas Buat Orang

Untuk paparan yang Power Rangers dan Lip-lap Lampu Raya, sila klik
"Always display image"
-------------------------------------------------------------------------------------

Salam hormat;
Salam daripada perantaun, Sheffield, UK !

Ada orang tanya saya, buat apa dekat UK.
Saya jawab straight je dekat sini.

1. kembangkan bisnes
2. upgrade ilmu
3. survival

Orait, hari ni saya nak penuhkan email anda dengan tip-tip supa
power !
Ada 3 Siri Email kesemuanya !

Oh ye...
Feedback yang saya terima tempoh hari, sangat-sangat membantu
dan saya amat hargai email yang anda hantar kepada saya tu.

Ramai yang berminat dengan buat duit offline rupanya.
Jadi hari ni, saya nak sharekan satu tip buat duit, yang saya
belajar daripada masyarakat UK !

Dekat UK, daripada semasa ke semasa, diorang akan buat
Carboot sale.

Ha, masa carboot sale ni, macam-macam barang terpakai
diorang jual.

Ok, ni mungkin perkara biasa je.

Tapi, ada satu perkara yang menarik dekat UK ni, diorang
suka buat charity (derma)

Carboot Sale + Charity = Kaya Raya !

Charity yang diorang buat tu, bukan duit diorang,
tapi hasil jualan Carboot sale.

Dan, ini paling menarik, pada sayalah...
Barang-barang dalam Carboot sale tu pun bukan diorang punya !

hehe.....

Kurang ajar tak diorang ni? hehe :D

Ok, apa diorang buat?
Dan bagaimana idea ni boleh buat anda dapat duit ?

1. Jual barang-barang yang anda tak nak pakai.
Apa orang kata, "Sampah bagi kita, tapi emas
bagi orang lain"

Secara detail, apa nak buat, saya ada ceritakan
dalam blog saya, tengok dekat sini k, http://bit.ly/Hy8MsB

Ok, nombor 1 ni, perkara biasa je kot anda dengar.
Cuma, saya masukkan juga dalam tip ni kerana seriously,
cara paling cepat dapat duit, ialah jual SEMUA barang-barang
yang anda tak nak pakai yang terperuk dalam stor atau bawah katil
anda tu.

2. Sekarang tip kedua pula.
Kalau anda jual barang anda sahaja, duit yang anda akan dapat
bergantung
kepada berapa banyak barang anda ada. Kalau banyak, banyaklah duit
anda dapat.

Kalau sikit, sikitlah.

Tapi, tip #2 ni, saya akan kongsikan kepad anda, cara nak dapat
pendapatan UNLIMITED !

Tinggal anda rajin atau malas nak buat je.

Bagaimana caranya?

Simple. Tadi saya ada cerita tentang charity kan?

Apa anda perlu buat, buat satu flyers.....
bagitahu yang anda nak kumpul barang-barang terpakai yang masih
elok.

Bagitahu anda nak pakaian, mainan dan perabot yang terpakai.

Dalam flyers tu juga, anda bagitahu, yang sebahagian hasil jualan
anda akan dermakan kepada rumah anak yatim/rumah orang-orang tua/
atau apa sahaja pertubuhan kebajikan.

Sebaiknya, anda mention nama pertubuhan tersebut.

Dalam flyers tu, masukkan nombor telefon anda, dan
tarikh terakhir pungutan barang-barang tu.

Flyers tu nanti, anda bagi-bagikan ke kawasan perumahan.
Sebolehnya, kawasan perumahan orang berpendapatan sederhana
ke tinggi.

Diorang ni, banyak barang-barang yang tak pakai.

Ok, lepas tu, macam biasalah. Anda jual barang-barang tu.
Sebahagian duit tu, anda pergilah derma dekat badan
kebajikan yang anda mention tadi.

Sebahagian lagi tu, anda anggaplah macam, kos pengurusan.

Win-win situation apa?
1. tuan barang, dapat rumah yang selesa sebab barang-barang
dah banyak keluar
2. badan kebajikan dapat bantuan
3. dan anda, dapat income :)


3. Ketiga ni, lagi giler !

Ini orang UK yang buat. Saya rasa, dekat Malaysia pun ada,
tapi tak meluas.

Bagaimana dia buat duit?
Simple, dia jadi penganjur Carboot sale !

Satu tapak, ambil RM30 :)
Kalau dapat jual 10 tapak, RM300 dah.

Lepas tu, masa carboot sale tu, anda boleh jual
makanan, minuman dan banyak lagi.

Syarat nak berjaya senang je :-
1. buat carboot sale ni dekat tempat orang senang
nak datang

2. tempat ramai orang (kalau dapat nego dengan pasaraya
setempat nak guna sedikit kawasan parking diorang.
Lepas tu, cakap, ni untuk charity - guna konsep dekat atas
tadi)

3. Mana nak cari,penjual barang-barang terpakai ni, boleh ajak
kawan-kawan
je dulu. Minta diorang promot kat kawan-kawan diorang sekali event
ni.
Point penting nak ajak diorang, tapak dah ada, kawasan ramai orang
:)

Dengan cara anda jadi host Carboot sale je, anda dah boleh
jana income :)

*** tip ***
Sedikit tip. Daripada semasa ke semasa, anda pun join carboot sale
orang
lain. Daripada situ, anda kumpul contact. Then, bila anda host
carboot sale
anda sendiri, boleh ajak diorang sekali nanti :)

Ok. ini dahulu, untuk tip dalam email Part 1 ni.

Kejap lagi, untuk part 2, saya akan share cara buat duit sebagai
"pengumpul  _ _ _ _ _"
Besanya ini, benda yang anda boleh buat secara online je.

Kejap-kejap, tiba-tiba dapat idea lagi nak share.. hehe

Buat duit dengan FanPage ~ Idea !!!

Published Thu Jul 26 2012
Klik Sini Kalau Nak Belajar Buat Kuiz Facebook: http://bit.ly/PsOec1

Sebelum saya gembang idea buat duit dengan fanpage, iklan dekat
atas ni, abaikan je, kalau tak nak buat duit secara viral.

Ok. Macam ni, sekarang ni, dah jadi satu fenomena kot orang buat
duit dekat Facebook.

Mula-mula cara jual barang, sekarang ni ada lagi best !

Buat duit dengan fanpage !

Idea dia simple je.
Dapatkan Like sebanyak mungkin untuk fanpage tu dan kemudian, DUIT
akan datang !!!

Sekarang, macam mana caranya nak dapat banyak LIKE ?

Simple, pernah nampak tak dekat facebook, kuiz yang dia tanya,
"Apa kereta paling sesuai dengan anda?"

Lepas tu, kalau kita Like je, nanti keluarlah, kereta sorong lah,
kalau orang lain jawab, kereta voksegen lah, poton lah dan
macam-macam.

Tahu kan?
OK, anda buat aplikasi tu, kemudian letak dekat fanpage anda.
Kalau tak reti buat, boleh belajar dekat sini cara nak buat. Simple
je
http://bit.ly/PsOec1

Anda tengoklah, tak sampai seminggu, anda punya fanpage dah naik
jadi 1000 like.
Tunggu seminggu lagi, 5000 like.
Tunggu sebulan, dah 100 ribu like.
Tunggu setahun, mungkin dah 1 juta like dah kot.


Ok. sekarang, bahagian pertama, nak dapat banyak like. SETEL !

Bagaimana nak buat duit?

Simple. Ada 2 cara :-
1. Offer tawaran iklan. Kalau buat post, RM10 satu post.
Kalau post bergambar, RM30 satu post.

Kalau satu hari, tak yah banyak lah, 10 orang iklan bergambar,
RM600 satu hari.

Kalau hari-hari ada orang iklan? Cuba lah kira, RM600 x 30, berapa?
hehe....

2. atau, cara kedua, anda jual je fanpage tu !
Saya ada kawan dia jual fanpage dia RM5000 :)
Pergh !
Duit muka keta tu !!! :D

hehe, ok lah.... kang banyak sangat idea, dah tak tahu

Duduk KL? Takde UNIFI? Kamon lah..... tak cool tuuu... :D
Tengok bawah ni, ni mungkin untuk anda !

Promosi Pendaftaran Unifi dan Streamyx  [ http://bit.ly/MntT5b ](
Klik untuk daftar )

Promosi Unifi Untuk Masa Terhad :

* Pendaftaran PERCUMA.
* Pemasangan PERCUMA.
* Unlimited Download
* HyppTV ( Online TV )
* Panggilan Telefon Tanpa Had.


Promosi SuperSpeedMe untuk pengguna Streamyx :

* Upgrade ke Unifi dan hanya bayar yuran langganan Streamyx untuk
3 bulan pertama.
* Tiada kos penalti walaupun belum habis kontrak langganan
Streamyx.


Contoh Penggunaan Unifi :

* Download File 100MB dalam masa 3 minit sahaja.
* Upload video marketing.
* Video conferencing yang lebih lancar.
Daripada: http://www.register-unifi.com [ http://bit.ly/MntT5b ]

Ok lah.... karang melalut pulak, sampai esok pun tak sampai Email
Part 2 nanti, hehe :)

Tunggu ye..... nanti saya hantar email bahagian kedua.


Sekian dahulu;
Selamat beribadah;
Ikhlas;
Raja Kamil


This message was sent by:
Raja Kamil Parit 1, Sg. Besar,
Selangor, 45300,
Malaysia.

Sukan yang korang takkan dapat saksikan di Sukan Olimpik


Beberapa acara sukan di Sukan Olimpik - lembing, 100m - tidak pernah akan berubah, tetapi sukan lain mempunyai hubungan yang kurang lama bertahan dengan Permainan ...

Samsung, Blog, Olympics, London, 2012, Games, David Beckham, Jamie Oliver, competition, prize, trip to London, Olympian, quiz, photo gallery,
Baseball


Samsung, Blog, Olympics, London, 2012, Games, David Beckham, Jamie Oliver, competition, prize, trip to London, Olympian, quiz, photo gallery,
Softball

Samsung, Blog, Olympics, London, 2012, Games, David Beckham, Jamie Oliver, competition, prize, trip to London, Olympian, quiz, photo gallery,
Polo

Samsung, Blog, Olympics, London, 2012, Games, David Beckham, Jamie Oliver, competition, prize, trip to London, Olympian, quiz, photo gallery,
Tug of War

Samsung, Blog, Olympics, London, 2012, Games, David Beckham, Jamie Oliver, competition, prize, trip to London, Olympian, quiz, photo gallery,
Karate

Samsung, Blog, Olympics, London, 2012, Games, David Beckham, Jamie Oliver, competition, prize, trip to London, Olympian, quiz, photo gallery,
Rope Climbing

Samsung, Blog, Olympics, London, 2012, Games, David Beckham, Jamie Oliver, competition, prize, trip to London, Olympian, quiz, photo gallery,
Golf

Samsung, Blog, Olympics, London, 2012, Games, David Beckham, Jamie Oliver, competition, prize, trip to London, Olympian, quiz, photo gallery,
Wakeboarding

Samsung, Blog, Olympics, London, 2012, Games, David Beckham, Jamie Oliver, competition, prize, trip to London, Olympian, quiz, photo gallery,
Roller Sports

Samsung, Blog, Olympics, London, 2012, Games, David Beckham, Jamie Oliver, competition, prize, trip to London, Olympian, quiz, photo gallery,
La Canne
Sukan Amerika yang popular membuat debut tidak rasmi pada 1904 Games di St Louis, Missouri, tetapi ia tidak sehingga Barcelona 1992 bahawa besbol dialu-alukan sebagai acara rasmi. Cuba memenangi pingat emas pada tahun itu, dan juga empat tahun kemudian di Atlanta. Dua belas tahun yang lalu, Amerika Syarikat memenangi pingat emas hanya dalam besbol, dengan Cuba lagi triumphing di Athens pada tahun 2004. Beijing menyaksikan Sukan Olimpik besbol, dan Korea Selatan bertakuk up salah satu daripada 13 pingat emas pada tahun 2008 dengan menewaskan Cuba dalam perlawanan akhir.

Mengapa London adalah Sesuai Untuk Menjadi Tuan Rumah?


Samsung, Blog, Olympics, London, 2012, Games, David Beckham, Jamie Oliver, competition, prize, trip to London, Olympian, quiz, photo gallery


London Pernah menjadi Host Sebelum ini

Ia merupakan satu masa yang panjang - 64 tahun, sebenarnya. Orang yang dilahirkan sejak Sukan Olimpik tahun 1948 telah diadakan di ibu UK telah bersara. Terdapat banyak bandar-bandar di dunia, dan Sukan tidak datang sekitar seringkali, jadi London sedia untuk pergi lain di hosting. London tidak sabar-sabar untuk menunjukkan bandar mereka kepada dunia sekali lagi.

London mahu

Sesiapa yang berada di London pada 6 Julai 2005, akan melihat keghairahan luar biasa di bandar apabila ia telah diberikan Sukan Olimpik 2012. Ia adalah detik yang benar-benar emosi untuk semua orang hampir di ibu negara, walaupun orang-orang yang tidak ragu-ragu. Polls diambil selepas itu menunjukkan bahawa 74% daripada London mahukan permainan di sini.



Samsung, Blog, Olympics, London, 2012, Games, David Beckham, Jamie Oliver, competition, prize, trip to London, Olympian, quiz, photo gallery


London sedia untuk

Kesemua venue disediakan - Taman Olimpik, Pusat Akuatik dan Velodrome. Selebihnya mereka sudah siap, dan siap pada masanya. Sistem pengangkutan awam di London telah meningkat menjelang Sukan. British tidak sentiasa mempunyai rekod yang terbaik untuk mendapatkan projek-projek utama selesai pada masanya - lihat Wembley Stadium - tetapi kali ini telah berjaya.

London adalah sebuah bandar dunia

Kadang-kadang orang mengambil London untuk diberikan. Tetapi ia adalah salah satu daripada hanya beberapa kota di seluruh dunia yang sebahagian daripada masyarakat global - Paris, New York, Tokyo, Sydney. Semuanya ada, ia sibuk dan menyeronokkan dan suka tempat lain. Jika orang yang datang untuk menonton Sukan tidak boleh berseronok di sana, maka mereka tidak boleh bersenang-senang di mana-mana: Dr Johnson berkata, jika anda bosan dengan London, anda bosan dengan kehidupan.

Samsung, Blog, Olympics, London, 2012, Games, David Beckham, Jamie Oliver, competition, prize, trip to London, Olympian, quiz, photo gallery


London yang indah

Berjalan ke Embankment pada waktu malam, atau sehingga pada Hampstead Heath sebagai matahari terbenam, dan anda akan melihat London pada tahap terbaik. Gherkin dan bangunan Shard menyala seperti permata, London Eye berdiri bangga, dan sudah tentu St Paul, Istana dan Westminster mewakili sejarah yang kaya. Ia adalah sebuah bandar yang besar dan mengenakan kecantikan dan walaupun kelihatan baik dalam hujan yang berguna, memandangkan cuaca British.



Cinta British untuk mengalahkan Australia

Sydney, 2000: moden, bandar berkilauan, Permainan berjaya dan sama rekod pingat untuk negara rumah. Ia dianggap oleh Presiden kemudian-IOC, Juan Antonio Samaranch sebagai "Sukan Olimpik yang terbaik pernah". Sama ada ia dalam kriket atau selainnya, persaingan antara Britain dan Australia tahu tiada batas dan London pastinya akan mencari untuk mengalahkan rakan sejawatannya antipodean dalam ini.

Wembley Stadium mencari kosong

Pasukan England bola sepak bermain hanya 15 kali setahun? Dan hanya tujuh perlawanan tahun ini adalah di rumah. Katedral besar bola sepak yang adalah Stadium Wembley yang baru pasti mendapat penggunaan kurang daripada yang sepatutnya, walaupun ganjil Justin Bieber konsert atau permainan NFL. Tetapi tahun ini tempat mengagumkan ini akan menjadi tuan rumah kepada acara yang lebih berhak - kejohanan bola sepak Olimpik yang menampilkan beberapa pemain terbaik di dunia.

London sentiasa dipertingkatkan

Semua kerja-kerja utama yang dilakukan untuk mengadakan temasya ini meningkatkan modal. Sebelum ini sedikit pinggir bandar yang dikenali Stratford kini tidak dapat dikenali, dan tempat-tempat lain di sekitar bandar telah banyak peningkatan kecil. Stesen tiub telah dibuat lebih moden dan jalan-jalan telah repaved. Tambahan pula, sudah tentu, kita akan mendapat sebuah stadium bola sepak baru yang utama ...

London mengasihi orang yang berturut-turut di antara kelab-kelab bola sepak

Permainan pasca-Olimpik Stadium akan pergi ke sebuah kelab bola sepak London. Soalan apa kelab akan ia telah menyebabkan persaingan antara dua pasukan untuk suar yang lebih besar. Peminat bola sepak telah menyaksikan dengan nikmat besar seperti Tottenham Hotspur dan West Ham berturut-turut mengenai siapa yang dapat bermain di Stadium Olimpik apabila ia seluruh.

London adalah sesuai

London merupakan dalam berjalan bagi tajuk bandar yang terbesar di dunia. Ia bermain tuan rumah kepada Sukan Olimpik, mudah acara sukan yang hebat di dunia. London sempurna untuk Permainan - ia adalah satu perlawanan yang dibuat di syurga.

Blogger Tips Dan Trick Dasar Privasi





Jika anda memerlukan mana-mana maklumat yang lebih lanjut atau mempunyai sebarang pertanyaan tentang dasar privasi kami, sila hubungi kami melalui e-mel pada iskandarX@gmail.com.

Di bloggertipandtrick.blogspot.com, privasi pelawat kami adalah sangat penting kepada kami. Dokumen dasar privasi ini menggariskan jenis maklumat peribadi yang diterima dan dipungut oleh bloggertipandtrick.blogspot.com dan bagaimana ia digunakan.

Fail Log
Seperti banyak laman web lain, bloggertipandtrick.blogspot.com menggunakan fail log. Maklumat di dalam fail log protokol internet (IP) alamat, jenis pelayar, Penyedia Khidmat Internet (ISP), penanda tarikh / masa, merujuk muka surat keluar /, dan beberapa klik untuk menganalisis trend, mentadbir pergerakan laman web ini, trek pengguna. di sekitar tapak, dan mengumpul maklumat demografi. Alamat IP, dan apa-apa maklumat lain tidak dikaitkan dengan mana-mana maklumat yang peribadi.

Cookies dan Web Beacons
bloggertipandtrick.blogspot.com tidak menggunakan cookies untuk menyimpan maklumat tentang keutamaan pengunjung, rekod maklumat khusus pengguna yang muka surat akses pengguna atau melawat, menyesuaikan kandungan muka surat web berdasarkan jenis pelayar pengunjung atau maklumat lain yang pengunjung menghantar melalui pelayar mereka.
DoubleClick DART Cookie

. :: Google, sebagai vendor pihak ketiga, menggunakan cookies untuk berkhidmat iklan pada bloggertipandtrick.blogspot.com.

:: Penggunaan Google cookie DART membolehkan untuk menyediakan iklan kepada pengguna anda berdasarkan lawatan ke bloggertipandtrick.blogspot.com dan tempat-tempat lain di Internet.

. :: Pengguna boleh memilih daripada penggunaan cookie DART dengan melawat iklan Google dan dasar privasi rangkaian kandungan di URL berikut - http://www.google.com/privacy_ads.html Beberapa rakan kongsi pengiklanan kami mungkin menggunakan cookies dan web beacon di laman web kami. Rakan pengiklanan kami termasuk .......

Google Adsense
Chitika
Amazon

Ini pelayan iklan pihak ketiga atau rangkaian iklan menggunakan teknologi iklan dan link yang muncul di bloggertipandtrick.blogspot.com menghantar terus ke pelayar anda. Mereka secara automatik menerima alamat IP anda apabila ini berlaku. Teknologi lain (seperti cookies, JavaScript, atau Web Beacons) juga boleh digunakan oleh rangkaian iklan pihak ketiga untuk mengukur keberkesanan iklan mereka dan / atau untuk memperibadikan kandungan iklan yang anda lihat.

bloggertipandtrick.blogspot.com mempunyai tiada akses kepada atau kawalan ke atas cookies yang digunakan oleh pengiklan pihak ketiga.

Anda harus berunding dengan dasar privasi masing-masing pelayan iklan pihak ketiga untuk maklumat lebih lanjut tentang amalan mereka serta untuk mendapatkan arahan mengenai cara untuk memilih keluar amalan tertentu. dasar privasi bloggertipandtrick.blogspot.com 'tidak terpakai bagi, dan kita tidak dapat mengawal aktiviti, pengiklan atau laman web yang lain.

Jika anda ingin mematikan cookies, anda boleh berbuat demikian melalui pilihan individu pelayar anda. Maklumat lebih terperinci tentang pengurusan cookies dengan pelayar web tertentu boleh didapati di laman web masing-masing pelayar.

Thursday, August 16, 2012

Samsung’s Cross-Network Mobile App, Bersaing Dengan iPhone?



Facebook, bebo, cross network, mobile application, myspace, samsung


Samsung boleh mencari untuk bersaing dalam industri multimedia mudah alih dengan promosi UK terkini untuk telefon bimbit yang baru f400. Dalam usaha untuk mempromosikan telefon bimbit yang baru, yang mempunyai fokus yang berbeza pada muzik, Samsung menggalakkan permohonan yang tinggal merentasi rangkaian sosial yang pelbagai dan mempunyai akses mudah alih juga.

Permohonan itu, dibangunkan oleh Techlightenment, adalah satu pertandingan untuk mencari muzik yang terbaik dalam tempoh tiga rangkaian: Facebook, MySpace dan Bebo. Pengguna boleh mencari, menemui dan berkongsi kandungan melalui permohonan itu, yang kemudiannya serta-merta dilihat pada kedua-dua rangkaian lain di dalam permohonan yang sama. Ia memberikan satu pengalaman yang menyatukan yang mengurangkan jumlah kerja yang diperlukan untuk seorang pengguna untuk berkongsi maklumat, dan membolehkan pemuzik untuk dipromosikan di seluruh rangkaian oleh peminat mereka. Para artis yang menang untuk ditonjolkan dalam kempen iklan yang akan mempamerkan f400 kepada penonton UK.

Aplikasi mudah alih itu sendiri adalah cukup menarik, dan penggunaan aplikasi rangkaian sosial untuk mempromosikan produk yang baru adalah sama ketara. Peranti media-centric dari Samsung yang menjurus ke arah demografi remaja-awal 20-an, dan dalam mempromosikan telefon bimbit mudah alih sebagai sesuatu yang tidak lebih daripada sekadar membuat panggilan, ia menekankan cara yang berlapis-lapis di mana ia boleh digunakan untuk berkomunikasi dengan rakan-rakan (dan mempromosikan artis-artis). Manakala permohonan ini tidak mungkin membolehkan Samsung untuk terus bersaing dengan iPhone mendominasi, ia tidak akan membantu lagi sepanjang penggunaan peranti mudah alih untuk komputer peribadi.

Terdapat beberapa trend utama yang berlaku dalam industri app mudah alih, dan seseorang boleh berhujah bahawa kebanyakan trend ini banyak berkaitan dengan iPhone, kerana ia membuka pintu bagi mewujudkan aplikasi dan produktiviti mudah alih. Pengeluar lain yang mudah alih dengan serta-merta mula bekerja pada peranti yang lebih media-centric atau mempunyai keupayaan skrin sentuh terhad, dan saya lihat lebih adil saya iklan Blackberry sebulan yang lalu.

Tetapi Samsung bermain 1 trend yang telah berterusan dan terus meningkat untuk beberapa waktu; diberikan keupayaan rangkaian sosial pada peranti mudah alih. Terima kasih untuk membuka platform di Facebook, MySpace dan Bebo, ia menjadi lebih mudah untuk mencipta aplikasi dalaman dengan jangkauan yang lebih luas. Hasilnya, penggunaan aplikasi komunikasi merentas rangkaian merupakan satu lagi trend membangun itu fleshed kerana ia adalah berkaitan dengan laman pihak ketiga atau jenama.

Bersorak untuk Dato 'Lee Chong Wei!



Ada memang ada kekurangan sokongan untuk Dato 'Lee Chong Wei walaupun bermain badminton Olimpik akhir beribu-ribu kilometer jauhnya dari Malaysia. Terima kasih banyak annndddddddd Samsung beberapa Samsung Angels amat bertuah dijemput kepada pihak melihat pertarungan akhir Dato 'Lee Chong Wei menentang Lin Dan di Bar Dobi, The Curve.



Semua orang di parti pergi ke mood euphoric apabila Dato 'memenangi set pertama. Mereka mengibarkan bendera, dicat muka mereka, muncul konfeti kerana mereka bersorak untuk wira tempatan. Sorakan terus Dato 'tewas di set kedua. Walaupun hilang dalam ketat-berjuang sepadan dengan orang ramai masih menyokong, walaupun mereka menjerit "Malaysia Boleh". Menyebut # ThankyouLeeChongWei telah banjir di seluruh Twitter dan ia bergerak di Malaysia berturut-turut selama 3 hari sehingga dia datang kembali ke Malaysia.



Kami berasa amat bangga bahawa Dato 'Lee Chong Wei membawa pulang pingat perak yang pertama dan beliau telah menunjukkan semangat kesukanan yang cemerlang sepanjang perlawanan yang sukar dan sengit.

Gembar-gembur seluruh keluar parti, Samsung memberikan SATU unit Samsung Galaxy SIII dan DUA unit Beam Galaxy Samsung. Salah satu SAMSUNG MALAIKAT SANGAT SANGAT BERTUAH kami membawa pulang III Galaxy S dengan beliau apabila parti itu berakhir.



Sekali lagi, kami ingin mengucapkan terima kasih Samsung untuk membuang sebuah parti yang menakjubkan untuk semua orang dan menyatukan kita semua bersama-sama untuk menyokong Dato '. Kami percaya bahawa setiap orang mempunyai masa yang hebat bersorak dan menyaksikan saat penting bagi negara kita dalam Olimpik 2012.

Sambutlah Ulang Tahun Samsung Galaxy Tab 7 Dengan Penuh Gemilang



Celebrate the Samsung Galaxy Tab 7 Anniversary In Style


Baru-baru ini Samsung telah pun merayakan ulang tahun nya untuk Samsung Galaxy Tab yang ke-7 dengan penuh gemilangnya. Korang sempat tak join event tu?

Ia adalah ulang tahun ke satu tahun tablet pertama dari Samsung, Tab Galaxy asal 7, dan untuk merayakan kelahiran tablet utama yang pertama, orang yang mulia di Samsung memberikan sarung kulit percuma untuk Tab Galaxy 7! Selongsong kulit acuan khas untuk sesuai dengan bentuk tipis Tab Galaxy Samsung 7 untuk perlindungan muktamad, pada masa yang sama mengekalkan penampilan anggun baik. Ia memang satu kemestian bagi orang-orang yang tablet masih kekal melekat pada tangan mereka.

Semua yang anda perlu lakukan untuk mendapatkan diri selongsong kulit baru yang lebih cekap, adalah untuk memuat naik gambar diri sendiri dan Tab anda! Ya, anda melihat dengan betul, ia adalah BAHAWA mudah. Tetapi pertama, anda perlu mengikuti beberapa langkah mudah-peasy dan anda mungkin menjadi salah satu daripada 200 peserta bertuah Samsung akan memberi sarung kulit!

Ketua kepada https://www.facebook.com/ #! / Samsungmalaysia untuk memulakan. Jika anda tidak disukai halaman, anda harus sudah!

Selepas kesukaan, klik 'Join Now butang.

Langkah 2: Isikan butiran yang berkaitan anda dan anda adalah satu langkah lebih dekat ke dalam menebus selongsong kulit percuma!

Langkah 3: Ingatlah untuk menjadi kreatif yang mungkin dengan anda menimbulkan. Dengan ketiga-tiga langkah mudah, anda berpeluang untuk menebus satu selongsong jenama baru untuk Tab Galaxy anda 7.

Jadi terburu-buru Samsung Angels, menunjukkan kasih sayang anda Tab anda hari ini dan anda mungkin sobekan diri anda salah seorang daripada mereka sarung kulit didambakan untuk Tab tercinta anda! Ingat hanya terhad kepada 200 peserta bertuah!

Bawa Pulang Samsung Galaxy Y Sekarang Juga!!!





Adakah anda seorang peminat berteknologi dan mempunyai fikiran yang kreatif yang mutlak? Berikut adalah sekeping berita baik! Kini anda tidak perlu untuk menapis secara online untuk mendapatkan sentuhan bagi Samsung kerana kini anda boleh memenangi Samsung Galaxy Y dengan menyertai pertandingan berasaskan kreativiti yang mudah! Jika anda hidup dan bernafas Facebook, ini adalah sempurna untuk anda. Dengan Samsung U-nivez Facebook pertandingan Cooltone, anda adalah satu langkah lebih dekat untuk memenangi hadiah utama bernilai RM499 setiap minggu!

Langkah 1:
Ketua kepada http://www.samsung.com/my/cooltone/ dan 'LIKE' halaman mereka untuk bermula.

Top 4 Blog Marketing Tips



great blog marketing


You're now a blogger, but you want to take your blog to the next step. Blog marketing is the next step towards turning any blog into a successful blog. You need to make your blog known, spread the word. Get as many new readers as you can. There are many different aspects to blog marketing and it can take some time, but all bloggers should know at least the top four blog marketing tips. After reading this article a blogger will have the basic understanding of how to launch a blog marketing campaign.

1. Update often. 
Blogs need to be updated frequently and consistently. Blog readers will expect posts on a daily or weekly basis. If they check your blog and nothing new is posted they will be disappointed. Readers are very important to a blog and you don't want to let them down. Readers can easily go to a competitor for new updates if you aren't providing any. If you are sick or going on vacation, make a post explaining what days there won't be updates, and give the date for when the next update will take place.

2. Comment. 
Blog readers love to leave comments. Sometime good, sometimes not so good. Always take some to respond to comments whether they are negative or positive. Answer any questions that are asked and tell readers that you appreciate their support and comments. Readers are very important, so let them know that. Readers like to feel as if they have a bond with the blogger.

3. Allow RSS feeds.
This means other blogs or websites can publish your blog with a link back to your original blog. This is like free advertising. People will read your posts, see how good they are and will want to read more from you. traffic will be driven right to your blog. RSS feeds are a really great blog marketing tool.

4. Understand SEO. 
Everywhere you go online, you probably see the letters SEO which stands for search engine optimization. SEO is the best thing for any online marketer of any kind. Understanding what SEO is and how you can use it can lead to great success. You can never know enough information about how to make your blog more successful. Learn as many SEO tips and tricks as possible. You won't regret it.

There are other things about blog marketing that a blogger can use, but these four are great to start out with. They are simple, and can be done by pretty much anyone. These tips are effective and they aren't time consuming as some more advanced blog marketing techniques.

Tips For Becoming a Successful Niche Blogger



niche blogger, Tips For Becoming a Successful Niche Blogger


When most people start out with niche blogging, they want to be the most successful niche blogger possible. The more successful you are, the more money you will make. In order to become a successful niche blogger there are some things that you should follow.

- Have more than one blog
- Use the most targeted niches possible
- Post to your blogs often, every day is ideal
- Use marketing techniques to increase traffic
- Choose topics that you enjoy writing about

If you follow these simple rules listed above, you will have a lot of success with niche marketing with the use of blogs. Once you have created a blog and are starting to see visitors, this would be the perfect time to convert that traffic into income. You can do this easily by placing advertisements on your pages. Every time one of your visitors clicks on one of these ads, you will get paid.

Marketing is an essential step to the entire process. Without it, you will not get enough visitors to bring in a respectable amount of income from your blogs. Andrew Hansen's book, Niche Marketing on Crack is one of the best guides I have found that shows you how to find the most profitable niches, and exactly how to successfully market them so that you get the best possible results for your efforts. It is important that before you start out in any marketing venture, even niche blogging, you become educated on the process, as well as the subject you will be writing about.

Becoming a successful niche blogger requires that you have patience, dedication, and willpower. You might not see results right away, but when the results do come, it can be an incredible thing. In no time at all, you will be pulling in a passive income that can really add up once you get multiple blog going.

3 Cool Tips To Choose A Blog Topic!



choose blog topics, tips to choose blog topic, how to choose a blog topic, choose a blog topic


If you find yourself struggling when it comes to choose a blog topic you will find my tips fresh and motivational to effectively select your blog topics. Because I'm going to reveal some heavily guarded secrets of top bloggers as to how they choose topics for their blogs that get read, get popular, and make them huge money. But before I get into that, first you have to ask yourself these questions:

What is the core subject of my blog, and how do I choose the topic for my blog?

These questions can be answered by digging deep into what you're personally interested in. When picking your topic or theme, never pick it based on financial or popularity reasons alone. This can in a way harm you, because you will have no zeal or desire in keeping up with the demands of your blog consistently.

On the other hand it would be far better if you choose a field that you are really interested in and also have adequate knowledge of that subject on which you plan to blog. Then picking topics and content will not be a frustrating job, rather you will feel more comfortable as well as enjoying your blogging work.

So it's important that you write down a list of your favourite subjects and interests you normally would enjoy sharing with others. For example, if you're an equity investor with knowledge of technical analysis - a blog on topics relating to technical analysis software and sharing your experience on how to do technical analysis to make better trading decisions will make your visitors to spend more time on your blog posts. In other words if you try to blog on a topic in which you don't have adequate knowledge or experience, then that could turn out to be a total mess up.

Blog topic secret #1 - Creativity Results In Blogging Success:

Few people are good at research and find out what is needed for a particular niche. They dive deep into the subject, do serious research on the important required points in Google and other authentic sources, collect the top quality information and they add their own creative ideas and knowledge. Then their final output product would naturally be appreciated by the particular niche.

So gather as much top quality content for your readers to make them your customers.

Blog topic secret #2 - Stick To Popular Ideas That Work:

Lose Weight, Make Money and Personal Development are the 3 common niches that most of the big heads recommend. All these topics are attractive demand markets that can offer great topics to blog about. Green Products and Computers/Internet are 2 more niches which I like personally. Make sure to stay away from other obscure topics

Blog topic secret #3 - Keep Your Blog Evergreen With Fresh Content:

If you fail to provide fresh content your blog will surely become dead. Your visitors expect to see new posts in your blog and if they don't find, then they will stop visiting again. Moreover search engines will lower your blog rankings if you are not consistent with fresh blog content. That means you will lose your organic traffic also.

So choosing a blog topic and maintaining it isn't difficult if you apply all the above three secrets before making a decision, because once you make up your mind, you have to stay with your decision. Blogging has to be continuous and interactive with your readers. You can make a few surveys as to what they need and as per their feedback you can provide them what they want.

Having said that, I wish you all the best in choosing your blog topic. Be cool, don't rush. It will come to you naturally, and help you decide what move to make next, and you'll be satisfied with your decision for a longer time.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan