Cari Artikel

Saturday, March 19, 2016

TRAGEDI BERDARAH MEMALI


TRAGEDI BERDARAH MEMALI


FREEMASON: KONSPIRASI MEMALI

Kisah Benar Tragedi Memali ( Ustaz Ibrahim Libya )

Tanggal 19 Nov 1985, Kg. Memali, Mukim Siong, Baling, Negeri Kedah Darul Aman di bumi Malaysia menjadi saksi satu tragedi yang sangat dahsyat dalam sejarah tanah air. Lebih 3000 anggota keselamatan dihantar oleh pihak pemerintah daripada regim Barisan Nasional untuk melakukan aksi penangkapan ke atas seorang tokoh ulama’ yang bersama di dalam Gerakan Islam di Malaysia iaitu Parti Islam Se-Malaysia (PAS).

Beliau yang mesra dengan panggilan Ust. Ibrahim Libya atau nama sebenarnya Ibrahim bin Mahmud merupakan pendakwah tanah air yang sebelumnya pernah berkhidmat bersama Pusat Islam Malaysia. Beliau yang telah sekian lama bersama PAS akhirnya mengambil keputusan meninggalkan Pusat Islam bagi meluaskan lagi ruangnya memberikan perkhidmatan kepada Parti Islam walaupun khidmatnya sangat diperlukan oleh Pusat Islam sehingga beliau pernah dii’tiraf sebagai pendakwah terbaik.

Dengan suaranya yang lantang dan tegas menghadapi kezaliman-kezaliman pihak pemerintah ketika itu yang diketuai oleh Perdana Menteri Tun.Dr Mahathir bin Mohamad, setiap majlis-majlis pidatonya pasti dihadiri oleh ribuan pendengar dikalangan penyokong dan pendokong gerakan Islam. Internal Security Act (ISA) yang dikuatkuasakan oleh pemerintah adalah merupakan diantara perkara yang sangat kuat ditentang oleh beliau selain dari sikap pemerintah yang dilihat tidak memandang Islam sebagai ‘Aqidah Negara serta jalan penyelesaian masalah ummah.

Ditambah lagi dengan peribadi pemerintah yang dicemari amalan korupsi dan sebagainya membuatkan Ust Ibrahim begitu bersungguh dalam memberi semangat kepada ahli PAS agar berazam untuk membuat perubahan dalam kepimpinan Negara.

Sokongan dan dokongan kuat dari ribuan umat Islam di Malaysia yang mencintai perjuangan Islam menjadi ‘mimpi ngeri’ kepada pihak pemerintah. Ianya begitu menakutkan mereka yang mengimpikan kekuasaan dapat dipegang selama-lamanya. Akhirnya, pelbagai tuduhan, fitnah dan label-label jahat dilemparkan kepada PAS khasnya Ust. Ibrahim Libya. Alasan-alasan dicipta bagi membolehkan pihak pemerintah dengan mudah menangkap Ust. Ibrahim. Kerjasama antara pemerintah dengan pihak keselamatan (PDRM) mula dilakukan dengan hebat.

PDRM menangkap isteri Ust Ibrahim dan memfitnah Ustaz mengajar ajaran sesat seperti mengajar mengucap dua kalimah syahadah dengan menyebut nama Ibrahim Rasulullah dan bukan Muhammad Rasulullah dan menuduh bahawa para syuhadah semua mengucap kalimah dengan menyebut nama Ustaz dan bukan nama Nabi Muhammad S.A.W.

==============================================================

MEMALI DIKEPUNG

Menjelang operasi penangkapan, Kg.Memali dipantau dan dikepung hampir seminggu lamanya. Pertambahan bilangan anggota keselamatan dari sehari ke sehari persis ingin menghadapi satu bala tentera musuh yang besar atau pengganas yang sangat merbahaya yang diperlukan segera. Cerita-cerita karut yang direka mengenai kegiatan Ust. Ibrahim dan pengikutnya di Kg. Memali disiarkan di dada akhbar bagi mengelabui mata orang awam. Ust. Ibrahim yang istiqamah mengajar anak-anak muridnya dikalangan orang tua dan anak muda di Madrasah yang dibinanya dimaklumkan mengajar fahaman salah dan sesat. Semuanya berlaku dalam tempoh menjelang operasi.

Sangat dahsyat. Tanggal 18 Nov 1985, hampir segenap penjuru kampung telah terkepung, dibimbangi ada sasaran yang terlepas keluar. Penduduk Kg. Memali yang begitu setia bersama guru mereka terus bermunajat kepada Allah memohon keselamatan dan bantuan.

Persiapan persenjataan ala kadar dengan senjata ‘orang kampung’ disediakan kerana bagi mereka mempertahankan diri dan nyawa yang diancam adalah satu kewajipan yang sangat besar. Namun apalah sangat dengan senjata ‘orang kampung’ berbanding pihak pemerintah yang mengahantar bala tentera dengan kelengkapan seolah-olah menghadapi peperangan yang besar. Berpuluh-puluh kereta perisai disediakan, lori water canon, gas pemedih mata, senjata, pelbagai jenis polis disediakan termasuk Pasukan Polis Hutan dan segala macam kelengkapan lain.

Anggota polis berpecah kepada dua kumpulan akibat berlainan maklumat yang diterima mengenai siapa sasaran dalam operasi ini. Ada yang mendapat maklumat, mereka akan menggempur perkampungan saki baki Komunis dan ada yang mendapat maklumat mereka akan menghadapi kumpulan pemberontak kerajaan.
Namun, atas arahan dari pemimpin tertinggi pasukan polis yang mesti ditaati, mereka akur juga walaupun ada yang mengetahui bahawa dihadapan mereka bukanlah Komunis. Selepas kejadian, maklumat diterima bahawa pada malam serangan ingin dilakukan iaitu malam 18 Nov tersebut, sebahagian anggota polis bersuka ria dan berpesta besar di sebuah balai polis di Negeri Kedah.

Antara anggota polis yang terlibat didalam operasi ini termasuklah dikalangan mereka yang bukan beragama Islam.

Antara watak utama dibelakang operasi yang disebut ‘Ops Komunis’ ini, Musa Hitam (Tim. PM), Dato’ Yahya Yeop (pemimpin tertinggi Polis Negeri Kedah) dan Dr.Mahathir sendiri . Mereka inilah yang memainkan peranan utama bagi memastikan tertangkapnya Ust Ibrahim Libya pada tarikh tersebut.

Keesokannya harinya, tanggal 19 Nov 1985, selesai Solat Subuh, Ust Ibrahim terus memberikan taujihat penuh bermakna kepada para pendokong perjuangan yang terdiri dikalangan anak-anak muridnya yang setia dengan majlis-majlis ilmu beliau. Antara lain, beliau mengingatkan kepada ahli jama’ah supaya jangan ada yang lari dari perjuangan yang sedang dihadapi ini serta menyebut mengenai kelebihan mati syahid. Seluruh ahli jama’ah semakin kuat azam dan tekad untuk tidak menyerahkan Ust Ibrahim kepada pihak pemerintah. Mereka rela mati demi mempertahankan As-Syahid.

Antara mereka yang rapat dengan Ust Ibrahim ialah Sdr. Yusuf Husein dan Pak Teh Mat Piah (sudah meninggal). Mereka inilah antara yang kerap melakukan rundingan dengan pihak keselamatan pada hari tersebut agar mengelakkan berlakunya pertumahan darah khasnya orng ramai. Namun, Ust Ibrahim tegas dengan pendiriannya untuk tidak menyerahkan dirinya kepada kerajaan yang zalim kerana baginya, beliau tidak melakukan apa-apa kesalahan atau jenayah. Tugasnya hanya memberi nasihat kepada pemerintah yang begitu kuat menganut fahaman Nasionalisme dan Sekularisme yang bertentangan dengan Islam.

Berita kehadiran anggota polis untuk menangkap Ust Ibrahim akhirnya berjaya dihidu oleh pasukan tentera Malaysia yang berada di Negeri Kedah. Bahkan dikalangan mereka juga terdapat anggota-anggota yang sering mengikuti pengajian-pengajian agama daripada Ust Ibrahim. Beberapa orang dikalangan mereka akhirnya bergegas ke Kg. Memali dan memberikan peringatan kepada pasukan polis agar mengelakkan serangan. Dengan bilangan mereka hanya beberapa orang membuatkan pihak polis tidak mempedulikan. Dikalangan anggota tentera ini ada yang menyebut, “ingat ! hari ini hari kamu. Boleh jadi satu masa nanti kita akan bertempur”. Lalu mereka meninggalkan tempat tersebut.

==============================================================

MEMALI DISERANG

Setelah dilihat Ust Ibrahim enggan lagi bertemu mereka, akhirnya orang kampung diberi arahan agar berundur ke belakang. Serangan akan dilancarkan. Namun, untuk menerima arahan tersebut tidak semudah itu. Penduduk kampung yang terdiri dikalangan orang tua, kaum ibu, pemuda, wanita dan anak kecil dengan penuh keberanian melaungkan kalimah ‘Allahu Akbar’ berkali-kali bagi menggerunkan pihak musuh. Parang panjang yang sering digunakan dikebun untuk tugasan harian, digenggam erat bagi menghadapi kemungkinan-kemungkinan. Ibu-ibu dengan parang dan buluh-buluh panjang menghalau pasukan polis. Anak-anak kecil yang masih tidak mengerti apa itu perjuangan menghadapi pasukan polis bersenjatakan parang dan pisau.

Pihak keselamatan yang panik akhirnya melepaskan gas pemedih mata dan water canon ke arah orang kampung yang kukuh berdiri tidak mahu berganjak. Seorang kanak-kanak terkena serangan tersebut lalu pengsan dengan mulutnya yang berbuih. Melihat anak kecil tersebut menjadi mangsa, lantas seorang penduduk yang dikenali dengan panggilan Cikgu Shafi’e nekad untuk melakukan serangan balas. Parang ditangan digenggam dan terus berlari ke arah anggota polis. Subhanallah. Belum sempat parangnya singgah ke tubuh anggota polis tersebut, sebutir peluru terus menembusi dadanya. Cikgu Syafi’e menjadi korban pertama tragedi tersebut.

Jerit pekik penduduk semakin kuat apabila serangan bertalu-talu dari kereta perisai polis dilakukan. Seorang demi seorang tumbang menerima hadiah peluru dari Kerajaan Barisan Nasional. Rumah Ust. Ibrahim dirempuh kasar. Akhirnya peluru menghinggapi juga tubuh ulama’, pendakwah dan pemimpin gerakan Islam ini. Diatas ribaan isterinya, beliau menghembuskan nafas. Beliau sempat bertanya, “abang kena apa?”. Si isteri menjawab, “abang ditembak”.

Menjelang waktu Zohor, hujan renyai-renyai turun membasahi Kg. Memali. Hujan rahmat yang turun sebagai saksi kezaliman pemerintah yang rakus menghadapi rakyat yang serba kekurangan. Operasi pembersihan dilakukan segera agar bau bangkai jenayah mereka dapat ditutup dari pengetahuan rakyat Malaysia.

Mangsa yang terkorban diangkut ke dalam trak-trak polis. Didalamnya turut dimuatkan beberapa ekor anjing buat menemani para syuhada’. Ada penduduk kampung yang tercedera disepak terajang. Mereka menyebut, “ ada lagi yang belum mati”. Semua penduduk kampung disumbat ke dalam trak polis untuk dibawa ke balai. Yang cedera dibawa ke hospital. Maklumat dijaga agar tidak sampai kepada media atau orang ramai. Tahanan diugut agar merahsiakan kejadian.

Beberapa hari kemudian barulah mereka dibebaskan. Jenazah dipulangkan semula dengan bilangan korban seramai 14 orang semuanya. Maka bermulalah perbalahan diantara pihak berkuasa agama (Majlis Fatwa Kebangsaan) dengan penduduk. Mereka mendakwa Ust Ibrahim Libya dan 13 yang lain mati sebagai Syuhada’ dan perlu diuruskan sebagai orang mati syahid.

Pandangan ini diambil dari tuan-tuan guru di pondok-pondok Negeri Kedah yang melihat bahawa mereka ini mati kerana mempertahankan agama dan nyawa mereka. Bagi pihak berkuasa agama dibawah pemerintah, mereka terus ditekan untuk mendakwa Ust Ibrahim dan lain-lain mati sebagai Bughah (penderhaka kerajaan Islam) dan wajib diurus sebagai orang mati biasa. Penduduk tetap dengan keyakinan mereka. Akhirnya para korban diurus sebagai syuhada’ dengan tidak dimandikan beserta pakaian mereka yang masih basah dengan darah yang terus mengalir walaupun telah beberapa hari ditembak.

Sehingga hari ini, kes ini yang telah beberapa kali dibawa ke mahkamah sunyi sepi tidak berbunyi lagi. Kes yang masih berada di dalam fail mahkamah ini tidak dipedulikan oleh Menteri Penerangan Malaysia (sebelum ini) iaitu Dato’ Zainudin Maidin. Beliau memperalatkan beberapa klip video tragedi Memali ini untuk menyerang PAS sebagai gerakan ekstremis, radikal, militan dan sebagainya selepas pasca 11 Sept 2001 dengan menggambarkan orang PAS menyerang anggota keselamatan.

Hari ini, hampir 30 tahun tragedi Memali yang meragut nyawa mereka yang tidak bersalah dan mencederakan beberapa anggota polis yang memang mereka ini tidak tahu pun tujuan sebenar dihantar ke sana pada tarikh tersebut. Mereka tidak bersalah. Bahkan seorang demi seorang orang kampong yang sepatutnya menjadi saksi dimahkamah untuk memfailkan saman kepada kerajaan Barisan Nasional kini telah menghadap Allah s.w.t.

Selepas kejadian tersebut, setiap tahun PAS mengadakan sambutan memperingati Tragedi Memali. Saban tahun juga ada sahaja anggota polis yang secara diam-diam menyalurkan sumbangan kepada PAS, kepada balu-balu syuhada’ dan memohon kemaafan atas kesilapan mereka. Melihat kepada situasi anggota polis yang sangat sedih dan terkilan dengan kejadian ini yang bukan dengan kerelaan mereka dan sangat terharu dengan sambutan memperingati syuhada’ ini , akhirnya atas nasihat dari pimpinan, sambutan yang berjalan beberapa tahun tersebut dihentikan. Wallahua’lam.

p/s: Sejarah ini dipaparkan bukan dengan niat untuk memprovokasi mana-mana pihak, tetapi sekadar ingin mengingatkan semula generasi hari ini khasnya anak muda bahawa kebangkitan perjuangan Islam pada hari ini adalah hasil pengorbanan generasi terdahulu yang sejarahnya penuh dengan darah dan air mata. Semuanya demi melihat Islam tertegak. Mudah-mudahan sejarah ini menjadi inspirasi untuk kita terus istiqamah, sabar, dan terus berada diatas landasan ini.

==========================================================================================================================================================================================

BAHAGIAN 2 : CATATAN KRONOLOGI TRAGEDI BERDARAH MEMALI 1985

Berikut adalah catatan terperinci mengenai perkembangan di Kampung Memali, Mukim Siong, Baling yang berkesudahan dengan terkorbannya 13 nyawa bersama Asy-Syahid Ibrahim Mahmud.

Catatan yang dipaparkan di sini merupakan rakaman komputer daripada Signals Division pasukan PDRM yang mengikuti perjalanan tragedi Baling itu untuk maklumat perdana menteri.

Di sini dicatitkan juga fakta mereka yang tercedera dan mereka yang berjaya melepaskan diri daripada kepungan pihak polis. TOP SECRET:

001: Pada jam 1935 Hrs. (18/11/85) berpusat di Kem Pasukan Polis Hutan Sungai Petani, Kedah; 3600 anggota polis daripada pelbagai bahagian termasuk FRU (Penang), Pasukan Senoi Prak, Anggota Polis beruniform, Commando 69, sudah bersiap siaga untuk menerima arahan. Kumpulan ini diletakkan di bawah arahan seorang pegawai tinggi Ibu pejabat di Bukit Aman dan dibantu oleh beberapa pegawai daripada Bukit Aman, Kedah, Perlis, dan Penang.

002: Tepat Jam 1945 (18/11/85) pegawai tinggi yang memerintah daripada Bukit Aman telah mengeluarkan arahan bahawa kumpulan yang bersiap-siaga itu akan menyerang hendap satu kem komunis dalam daerah Baling yang berdekatan dengan sempadan Thailand.

003: Pada Jam 2005 (18/11/85) berlaku satu keributan di bilik operasi Sungai Petani di antara Pegawai Berkuasa pasukan Polis Hutan Sungai Petani dengan Pegawai Tinggi daripada Bukit Aman. Kekalutan ini berasaskan arahan palsu yang telah dikeluarkan. Arahan menyerang dan membunuh penghuni ‘kem komunis’ itu sebenarnya disasarkan ke arah Ibrahim Mahmood, pengikutnya dan sesiapa juga yang hadir di Madrasah yang dibina oleh orang kampung di situ. Pegawai yang mengetuai pasukan Polis Hutan itu telah memberi penerangan kepada Pegawai Tinggi daripada Bukit Aman betapa Ibrahim Mahmud dianggap oleh para pegawai pasukannya sebagai seorang ulama yang berwibawa. Malahan ramai di kalangan mereka adalah penuntutnya. Dilema yang tercetus ini mencetuskan satu suasana yang hening dan sunyi-sepi.

004:(18/11/85) Pegawai Tinggi daripada Bukit Aman telah mencuba menghubungi Penolong Pesuruhjaya Polis di Bukit Aman, tetapi gagal. Kemudian dia berjaya menghubungi Musa Hitam yang ketika itu menjadi Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri. Pegawai Pemerintah Pasukan Polis Hutan Sungai Petani telah diberikan laluan untuk bercakap dengan Musa Hitam. Beliau telah merayu kepada Musa Hitam dan membuat penjelasan betapa Ibrahim Mahmud adalah seorang ulamak yang disegani dan telah banyak berjasa dalam usaha menaikan taraf hidup masyarakat Memali. Malahan, Ibrahim Memali sudah terkenal dan dihormati oleh para sahabat dan lawan. Tetapi, akhirnya diketahui juga Musa Hitam telah memberikan arahan agar serangan itu diteruskan.

NOTA KHAS:

Operasi Khas ini telah diberi-nama “Operasi Hapus” oleh Musa Hitam.

005: Jam 2045 (18/11/85) sebuah majlis keraian telah diadakan di sebuah padang terbuka di Kem Polis Hutan di Sungai Petani. Di sana minuman bir dan minunam keras (arak) telah disediakan kepada semua unit. Namun, ada juga segelintir anggota Pasukan Polis Hutan itu yang tidak minum.

006: Jam 2147 (18/11/85) pegawai pemerintah operasi telah menerima mesej melalui wireless. Mesej yang diterima mengatakan betapa 10 orang komando polis hutan telah berjaya masuk kawasan Memali dan telah pulang dengan laporan penuh. Laporan itu adalah mengenai pergerakan masyarakat yang menghuni Madrasah tajaan Ibrahim Mahmud, yang sudah pun disahkan sebagai sasaran serangan polis itu.

007: Jam 21.47(18/11/85) semua unit telah bergerak di bawah pimpinan lapan pegawai muda. Mereka bergerak memasuki Baling dengan menggunakan dua kereta perisai. Pegawai pemerintah Unit Sungai Petani tidak menunjukkan minatnya ketika itu. Di waktu yang sama, Ibrahim Mahmud sedang memberikan kuliah kepada 50 orang penuntut yang hadir. Kuliah itu berlanjutan sehingga jam 23.45. Setelah selesai ada juga penuntutnya yang pulang ke rumah mereka sedangkan yang lainnya tidur bermalam di Madrasah itu.

008: Pada Jam 24.00 (18/11/85) Pegawai pemerintah daripada Bukit Aman telah menerima arahan terakhir mengenai ‘Operasi Hapus’ itu. Ketika itu berlaku sedikit kekesalan di kalangan pasukan daripada Sungai Petani. Mereka mahukan operasi itu dilakukan dengan mengadakan sekatan dan kepungan untuk mendesak Ibrahim Mahmud menyerah diri. Ketika itu ditaksirkan, tindakan mengepung itu mungkin membawa kesan hanya selepas tiga bulan. Cadangan unit Sungai Petani itu telah disanggah oleh Pegawai pemerintah daripada Bukit Aman.

eliau telah disokong oleh pegawai lain yang datang daripada Bukit Aman, dan juga OCPD Baling. Mereka berpendapat bahawa strategi yang melecehkan itu mungkin membabitkan pergeseran di antara pihak polis dengan anggota tentera yang berkhemah di sempadan Malaysia/Thai di Sik dan Baling. Kecurigaan mereka ini muncul kerana 90% anggota tentera yang disebutkan itu memang menyokong pergerakan Islam dan juga Ibrahim Mahmud.

Keadaan kelam kabut muncul lagi. Sekali lagi Musa Hitam di hubungi. Pada kali itu, pegawai yang berkuasa diberitahu bahawa Musa Hitam tidak dapat di hubungi kerana beliau telah pergi ke sebuah hotel di Kuala Lumpur. Di waktu yang sama Timbalan Menteri hal Ehwal Dalam Negeri, Radzi Ahmad sedang mengikuti perkembangan dengan berada di Ibu pejabat Polis Penang. Beliau sedang mengikuti perkembangan ‘Operasi Hapus’ itu. Tidak berapa lama kemudiannya Musa hitam telah menghubungi pihak polis dengan suara yang seolah marah dan rasa terganggu. Musa tidak banyak bercakap cuma mengeluarkan perintah untuk melakukan operasi penghapusan walaupun ia bermakna secara menyeluruhi Negeri Kedah.

Catatan di Kampung Memali: Seorang pemandu motorsikal dilihat berhenti di hadapan pintu-gerbang rumah yang dihuni oleh Ibrahim Mahmud. Seorang muda dilihat berlari ke arah pintu rumah itu meminta kebenaran untuk masuk. Dia telah memberitahu penghuni rumah itu betapa dia ternampak satu kumpulan polis yang ramai di Baling setibanya di pekan itu. Ibrahim Mahmud telah dikejutkan dari tidurnya. Begitu juga halnya dengan 39 orang lain yang telah berjaga malam di Madrasah itu sebelumnya. Mereka dikerah bersiap sedia untuk mempertahankan diri. Mereka mula mengumpulkan segala alat yang ada di rumah kampung seperti kapak, pisau, buluh runcing dan sebagainya. Yang lebih berani telah membuat bom molotov pula. Dengan lain perkataan, setiap insan di situ ada alat senjata yang boleh dipergunakannya.

Dalam kumpulan yang bertahan itu ada empat kanak-kanak dan lima kaum wanita. Ibrahim telah mengajak para pengikutnya untuk berwuduk daripada sebuah telaga yang berhampiran. Mereka telah melaksanakan solat sunat dan juga solat hajat. Mereka membaca Surah Yaasin dan berzikir. Ibrahim Mahmud kemudiannya memberi ucapan betapa beliau lebih rela bersyahadah daripada menyerahkan dirinya untuk dijadikan alat mereka yang mahu menaikkan semangat nasionalisme. Ibrahim telah meminta sesiapa yang curiga dengan hasratnya itu meninggalkan kumpulan mereka. Tidak ada sesiapa yagn mahu berganjak daripada tempat duduknya.

Laungan Allahuakbar mula bergema, bertalu-talu dan memecah keheningan Kampung Memali. Yang hadir lebih memilih jalan ‘syahid’ daripada terus hidup mengabdikan diri ke jalan yang hina. Di waktu yang sama di Stesen Polis Daerah Baling, segala persiapan untuk menyerang kampung Memali semakin dipercepatkan. Semua itu dilakukan oleh kebanyakan anggota polis yang telah mabuk ataupun tidak keruan fikirannya.

009: Jam 0100 (19/11/85) 3,600 (Tiga Ribu Enam Ratus) anggota polis bersama pegawainya telah tiba di Kampung Memali. Mereka lengkap bersenjata automatik dan tiba dengan kereta perisai. Mereka mula mengepung kampung itu. Ketika itu Musa Hitam tentu sekali masih lagi berada di hotel kerana dia tidak dapat dihubungi. Semua urusan komunikasi dilakukan pula dengan timbalannya yang bertahan di Ibu pejabat Polis di Penang. Kebanyakan anggota polis yang tiba di Kampung Memali itu masih lagi beranggapan mereka akan menyerang sebuah kem komunis. Itulah maklumat yang diberitahu kepada mereka oleh Pegawai Tinggi daripada Bukit Aman. Di waktu yang sama kumpulan daripada Sungai petani hanya kecil sahaja dan masih samar akan tugas mereka.

010: Jam 0300 (19/11/85) Kampong Memali telah dikepung seluruhnya oleh pihak polis. Polis yang beruniform ditugaskan membuat sekatan jalan raya. Pasukan Polis Hutan telah diarahkan ke bahagian Selatan. Pasukan FRU (Polis Gerak Khas: kaki-pukul) diarahkan ke bahagian utara. Pasukan Komando 69 (Polis Hutan) telah dikerahkan di bahagian belakang rumah Ibrahim Mahmud yang juga merupakan sekolah agamanya.

011: Jam 0336 (19/11/85) Pegawai Tinggi daripada Bukit Aman yang memerintah Operasi Hapus itu telah bercakap menggunakan pembesar suara. Dia mahukan Ibrahim Mahmud menyerah diri. Ibrahim Mahmud berbincang dengan penghuni rumahnya itu. Mereka membuat pendirian untuk tidak menyerah diri walaupun pasukan yang datang itu berpakaian seragam melambangkan wakil negara. Mereka bertakbir dan laungan Allahuakbar mula berkumandang semula.

012: Jam 0400 pagi (19/11/85) satu kumpulan manusia yang berjumlah 30 orang termasuk wanita dan kanak-kanak tiba-tiba muncul daripada bahagian utara . Mereka berlari di tengah-tengah benteng pasukan Polis Hutan dan juga Komando 69 dan membawa senjata tajam yang sering mereka gunakan ketika bertanam padi. Mereka cuba memasuki rumah Ibrahim Mahmud untuk memberikan sokongan.

Anggota pasukan Komando 69, yang masih lagi mabuk dan kurang berdisiplin itu telah menembak ke arah penduduk kampung yang sedang berlari itu. Tetapi, mereka tersalah sasar, maklumlah kerana masih mabuk lagi. Namun tindakan mereka itu membuatkan orang kampung berpatah balik kerana ketakutan. Tindakan melulu Pasukan komando itu telah mengena seorang pegawai kanan Pasukan Polis Hutan. Seorang pegawai rendah dan juga seorang konstabel pun turut terkorban. Tembakan ke arah orang kampung yang tidak berdosa oleh satu pasukan yang khayal telah tersesat kepada badan pasukan kawan
sendiri.

Satu perundingan telah diatur untuk menenangkan keadaan. Operasi mengepung masih lagi berkuatkuasa. Tetapi, beberapa pegawai daripada Alor Star telah meminta agar pengepungan itu dibatalkan sahaja. Mereka telah mengambil iktibar daripada kematian tiga orang sendiri disebabkan tindakan yang songsang. Permintaan mereka telah ditolak oleh pegawai pemerintah.

============================================================================================================================

BABAK DUA

013: Jam 0521 (19/11/85) Azan subuh berkumandang di rumah Ibrahim Mahmud. Suara yang sungguh sayu itu menjentik sentimen anggota polis daripada Alor Star. Mereka semakin mencurigai matlamat operasi polis itu. Ibrahim Mahmud mengimamkan solat pagi itu dan suaranya semakin jelas ketika itu. Di waktu itu Pegawai pemerintah Operasi telah mengeluarkan arahan agar pasukannya mula menyerang. Beliau telah ditentang oleh pegawai yang beragama Islam.

014; Jam 0559 (19/11/85) Solat Subuh pun selesai dan pengepungan diketatkan lagi. Tiba tiba, satu kumpulan orang kampung muncul untuk memasuki perkarangan rumah Ibrahim Mahmud. Mereka terpaksa menentang pasukan Polis Hutan. Mereka menyerbu ke rumah Ibrahim bersenjatakan senjata kampung dan sambil menggenggam tangan mereka melaungkan Allahuakbar. Melihatkan perbuatan orang kampung itu pegawai pasukan Polis Hutan mengarahkan pasukannya untuk berundur dan tidak menentang mereka. Mereka hanya diarahkan bertahan sambil bersiap sedia sahaja. Masa terus berlalu, operasi untuk menghapuskan Ibrahim Mahmud itu semakin menyerlahkan kejijikannya. Keadaan hari yang semakin siang telah menyerlahkan betapa operasi itu bertujuan melindungi rahsia kejijikan perancangannya. Kini, unsur kerahsiaan itu telah terdedah sama sekali.

NOTA KHAS:

Sebelum operasi itu dilancarkan ramai pemimpin beragama Islam telah ditangkap. Kita boleh menyoal diri kita apakah keheningan malam telah mampu menggelapkan kejijikan operasi semacam itu ?

============================================================================================================================

015: Jam 08.15 (19/11/85) setelah mendapat kelulusan timbalan menteri hal ehwal dalam negeri pegawai pemerintah operasi telah memberi arahan agar dua kereta perisai mula menyerang rumah Ibrahim Mahmud. Mereka telah dihalang oleh balingan bom molotov.

Ini membuatkan pasukan polis itu berundur sambil terus memuntahkan peluru senjata automatik ke arah rumah yang dikepung itu. Di waktu yang sama empat orang wanita dan tiga orang kanak-kanak berlari keluar rumah itu. Mereke diarahkan oleh Ibrahim agar melarikan diri. Mereka telah dikepung dan ditangkap oleh pihak polis dan dihumbankan ke dalam trak polis yang diawasi oleh anjing penjaga. Ketika itu juga serangan diteruskan. Tembakan pihak polis disambut dengan laungan Allahuakbar sahaja secara berterusan.

016: Jam 11.05 (19/11/86) Komando 69 diarahkan menyerang rumah Ibrahim.

017: Jam 1136 (19/11/85) pasukan Komando 69 telah menyerbu masuk dengan senjata yang dipetik. Berlaku beberapa pergelutan di mana Ibrahim dan orang-orang yang masih bertenaga terus melawan. Ada juga ahli rumah yang keluar untuk berlawan dengan anggota polis di kawasan halaman. Polis terus menembak mereka walaupun mereka sudah tidak bersenjata lagi. Hanya Allahuakbar yakin mampu mereka ucapkan sehinggalah nyawa hilang dalam perjuangan itu. Ramai yang mati sedangkan ada juga bilangannya yang cedera teruk sahaja.

Beberapa orang anggota komando telah menyerang Ibrahiml Beliau telah melawat merka dan mampu membunuh salah seorang yang menyerangnya. Tetapi beliau terkorban akhirnya setelah dada sebelah kanannya dituju berpuluh kali. Ibrahim gugur dengan genggaman tangannya berkepal ke atas sedangkan mulutnya masih lagi melaungkan Allahuakbar.

Seorang pegawai polis berlari meluru ke arahnya untuk mengepung kepala Ibrahim ke ribanya. Ibrahim kedengaran bersuara:

“Alhamdullilah, kerana mengorbankan kami ke jalan mati syahid.”

018: Jam 1213. Serangan pihak polis ditamatkan. Mereka yang telah ditangkap telah disungkup dengan karung guni. Beberapa anggota Komando 69 telah dilihat menendang badan yang terbujur itu untuk menentukan mereka sudah mati. Ada pula yang terus menembak mereka lagi sambil berkata; “Pergi jahanam dengan Islam”.

019: Jam 1305 (19/11/85) Pegawai pemerintah operasi telah membuat laporan kepada Ibupejabat Polis Penang dan juga kepada Musa Hitam di Kuala Lumpur. Musa Hitam mengarahkan agar semua orang kampung ditangkap untuk menahan agar rahsia operasi itu tidak terdedah.

020: Jam 1500 (19/11/85) kerja-kerja menangkap saki baki orang kampung dilakukan. Mereka diterbangkan dengan dua helikopter polis. Mereka yang cedera dan mati dihantar ke hospital di Sungai Petani dan Alor Star. 4 mati syahid di Sungai Petani dan 10 yang sudah mati dibawa ke Alor Star, termasuklah Ibrahim Mahmud.

021: Jam 1510 (19/11/85) Sektiar 30 anggota tentera lengkap dengan senjata automatik tiba di hadapan rumah Al syahid Ibrahim. Berlakulah pertelagahan di antara pegawai petugas di kalangan pasukan polis yang mengwasi tempat itu dengan ketua anggota tentera yang tiba di situ. Anggota polis yang ramai itu diberikan arahan untuk bersiap sedia dengan senjata mereka. Menyedari betapa bilangan mereka kecil dibandingkan dengan anggota polis yang bertugas di situ pihak tentera pun meredakan keadaan.

Ketuanya pernah berkata: Hari ini hari kau…..Kau boleh lakukan apa yang kalian mahu. Tetapi ingat, akan timbul satu hari nanti, kami akan menentang kamu dengan kekuatan yang setara. “


============================================================================================================================

BABAK KETIGA

Setiap insan yang waras di kalangan marhaen di negara ini tentu dapat membuat penilaian akan laporan mengenai Al syahid Ibrahim Mahmud. Beliau bukannya seorang penjenayah seperti yang digambarkan oleh Musa Hitam.

Namun, akhbar New Straits Times bertarikh 21/11/85 menerbitkan satu tajuk yang bertulis: Empat anggota polis dan 14 penjenayah mati dalam pertempuran. Di akhbar yang sama Musa Hitam telah menuduh Ibrahim Mahmud bersama 13 rakannya sebagai penjenayah dan penganut ajaran sesat.

Beliau telah menyanggah kenyataan yang dikeluarkan oleh majlis Agama Islam Kedah yang berkata: “Ustaz Ibrahim hanya memberikan ceramah agama.
Lagipun dalam satu pertemuannya dengan pihak akhbar Musa Hitam telah mengulangkan cerita bagaimana dia telah diseranah dua kali oleh persidangan UMNO kerana tidak bertindak tegas terhadap aktiviti keagamaan seperti yang dilakukan oleh Ibrahim Mahmud itu. Kalau kita pertimbangkan segala fakta yang terserlah, termasuk keputusan pemilu di mana BN hanya mampu menang tipis, kita boleh membuat kesimpulan betapa ‘Operasi Hapus’ adalah satu tipu muslihat untuk menghapuskan Ibrahim Mahmud bagi kepentingan politik UMNO. Mereka mahu menentukan terhapusnya rintangan dalam menentukan kemenangan kerusi Bayu/Baling dalam pemilu yang mendatang.

===========================================================================================================================

DILEMMA UMNO

Di manakah prioriti UMNO selepas episod Memali? Kalau UMNO memperakukan ianya sebuah parti Islam, episod Memali membawa erti bahawa para pemimpinnya telah memperlekehkan Allah. Bukankah mereka yang telah merencana pembunuhan di Memali itu sehingga tergolongnya beberapa insan sebagai mati syahid? Kalau para pemimpin UMNO memperakui bahawa parti itu condong ke arah nasionalistik, ia bererti bahawa para pemimpin itu sudah menderhaka kepada banganya kerana terbunuhnya orang Melayu. Bukankah itu kaum yang mahu dilindungi oleh UMNO?

Tindakan yang dilakukan oleh segelintir pemimpin UMNO ini akan mencetuskan peperangan saudara di kalangan orang Melayu. Cara nyawa diperlekehkan telah membuatkan ramai ahli UMNO yang kecewa dengan kepimpinan Timbalan Presiden Parti, Musa Hitam. Beliau memang semacam giankan kesamsengan dan kini menerima padahnya. Rakan sejawatnya dalam kerajaan Idonesia bernama General Benny Murdani pernah berkelakuan serupa dan dibenci oleh rakyatnya. Kini Musa menerima jolokan sebagai ‘haiwan politik’ dan juga ‘penghapus orang Islam’. Murdani adalah seorang agen Zionis, kerana dia bukan beragama Islam. Tetai kenapakah Musa Hitam mengikuti gelagat Murdani?

Tindakan yang dilakukan oleh UMNO menunjukkan parti itu bukan lagi memberi kepentingan terhadap keluhuran Islam dan juga orang melayu. Ironisnya Islam dan Bangsa Melayu menjadi alat UMNO untuk terus mempertahankan kuasanya. Kumpulan ultra Cina dan India sedang bersepakat secara senyap di kalangan mereka. Mereka berjaya memperalatkan individu Melayu yang ternama sebagai juara tempelan mereka. Untuk menyelesaikan keadaan yang semakin menjadi satu masalah besar ini, Dr. Mahathir perlu menulis lagi mengenai dilemma UMNO. Kesan tragedi Memali telah membuatkan Kampung Memali bertukar rupa daripada sebuah kampung yang aktif menjadi sebuah kampung yang dihantui seribu kenangan pahit. Ramai penduduk asal kampung itu telah melarikan diri kerana takutkan ancaman polis.

Seramai 159 penduduk kampung pernah ditahan oleh polis Dosa mereka terletak kepada keyakinan diri mahukan ajaran Islam yang direstui Allah. Mereka ini termasuk beberapa anak-anak kecil dan warga tua sedang ditahan dalam tiga buah bilik kecil di sebuah kem tahanan. Kaum wanita dibiarkan berkumpul dengan kaum lelaki. Tidak ada kemudahan bersolat. Mereka kerap didera dan diaibkan. Anak-anak kecil dilihat menangis mencari ibu-ibu yang sengaja dipisahkan dari mereka. Setiap tahanan diberikan makanan berupa satu mangkuk kanji setiap hari. Sesiapa yang cedera parah dihantar ke hospital Sungai Petani ataupun Alor Star. Mereka hanya diberikan layanan pesakit luar, satu penghinaan yang berlanjutan. Kalau keadaan tidak diperbaiki ada di kalangan mereka yang akan mati syahid pula.

Tiga belas daripada yang mati syahid termasuk Ibrahim Mahmud telah disemadikan di satu kubur panjang di Parit Panjang, Baling. Mereka disemadikan dengan pakaian mereka yang berlumuran darah itu. Seorang mangsa lagi telah disemadikan di Alor Star di atas permintaan ibunya. Kes ini kini dianggap sudah tamat oleh Musa Hitam dan juga pengarah Operasi Hapus itu. Kumpulan ultra yang bukan beragama Islam memang menantikan berlakunya peperangan saudara hasil episod Memali ini. Kini, orang Melayu sudah sedar betapa berbahayanya semangat nasionalisme dan kuasa yang didorong oleh semangat semacam itu.

Kepada golongan yang mati syahid, episod yang berlaku adalah merupakan kemuncak kehidupan mereka. Mereka sudah pulang kepada pencipta-Nya dan di waktu yang sama mereka telah membawa satu arus kesedaran kepada orang melayu di negara ini.

Mereka telah menyedarkan betapa orang Melayu harus berganding bahu dengan saudara Islam di seluruh dunia. Dengan cara itu barulah kita faham apa ertinya menjadi seorang muslim.

Dengan arahan yang dibuat oleh Musa Hitam, ramai orang yang tidak berdosa telah ditangkap dan ditahan. Mereka dikumpulkan di satu tempat yang tidak selesa dan menjiikkan. Hingga hari ini jumlah merka yang ditahan dan nama yang telah ditahan secara tersilaf tidak pun diterbitkan. Mereka yang ditahan itu tidak pernah dibawa ke hadapan mahkamah untuk didakwa. Kenapakah kerajaan tidak melakukan tindakan yang serupa seperti kes BMF? Apakah Episod Penghapusan Memali itu dilaksanakan sebagai melencongkan perhatian rakyat terhadap rompakan di siang hari yang paling terbesar dalam sejarah negara ini? Berbilion dana kepunyaan rakyat telah lesap dan seorang insan yang jujur telah dibunuh.

Namun, pihak kerajaan masih mahu berahsia dalam hal BMF itu dan perkara itu masih belum mampu diselesaikan. Sebaliknya pula, apabila seorang ulama cuba memberikan khidmatnya kepada rakyat jelata, dan membantu mereka menaikan taraf hidupnya, beliau telah dikepung dan ditahan untuk dibunuh dengan kejam. Di manakah letaknya erti kehakiman, keadilan dan kebenaran itu? Mereka yang bertanggungjawab dalam Episod Memali harus ditangkap dan dibawa ke mahkamah. Darah orang Melayu tidak sepatutnya dibiarkan mengalir di atas bumi orang Melayu dengan alasan songsang betapa Islam menyokong nasionalisme. PAS dan juga seluruh organisasi Islam telah mendesak agar ditubuhkan satu suruhanjaya diraja untuk membongkar kisah Tragedi Memali itu.

Satu Kertas Putih perlu dikeluarkan dan untuk sementara waktu sebarang usaha untuk mengadakan pemilu harus ditangguhkan.

http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/selepas-hampir-30-tahun-musa-hitam-dedah-dr-mahathir-berada-di-kl-ketika-pe

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=775684585814179&set=a.243210475728262.51002.100001179342409&type=1&theater&notif_t=photo_comment

Kata-kata Kenangan Kepada Yang Syahid:

“Janganlah kamu mengira bahawa orang yang gugur di jalan Allah itu mati; bahkan mereka itu hidup di sisi Tuhannya dengan mendapat rezeki.”
27 hb November, 1985 14 hb Rabi-ul-awal 1406.
Suara Islam Malaysia. “

======================================================================

Tunku dedahkan Peristiwa 13 Mei juga adalah rancangan Mahathir & UMNO sendiri.

begitu juga Tragedi Berdarah Memali.p/s: Jgn samakan PAS yg dulu dgn PAS hari ini.. PAS hari ini telah rosak kerana org2 Freemason telah menyusup masuk dlm parti ini bertopengkan Islam, utk mencomotkan lagi imej PAS yg semakin kucar kacir. ini adalah perancangan Freemason utk burukkan perjuangan Islam

KERUGIAN DAN PEMBAZIRAN WANG RAKYAT ERA MAHATHIR


KERUGIAN DAN PEMBAZIRAN WANG RAKYAT ERA MAHATHIR


KERUGIAN DAN PEMBAZIRAN WANG RAKYAT ERA MAHATHIR 

1. Beria-ia kempen ke seluruh negara menyeru rakyat berhemah ketika berbelanja, beli barangan buatan Malaysia, amalkan sikap menabung, beli yang perlu saja dan suruh rakyat menderma untuk dana negara. TAPI dia sendiri yang membazir ratusan juta ringgit untuk mahligai di Putrajaya baginya bersemayam, jet mewah Global Express untuknya bergerak dan segala serba aneka kemewahan yang tak terfikirkan oleh rakyat jelata. Sedangkan masih ada 400,000 kakitangan awam pangkat rendah (kebanyakan Melayu) belum punya rumah sendiri. Samy Vellu pula belanjakan RM1 juta hanya untuk kahwinkan anaknya S.Vellu Paari dan Shaila Nair di sebuah hotel terkemuka.

2. Mahathir mengutamakan projek mega yang menelan belanja besar hingga mencecah angka RM 150 bilion. Antara projek-projek membazir yang muncul bawah pemerintahan Mahathir, samada secara awam atau penswastaan:

· Multimedia Super Corridor (MSC): RM2.0 bilion. Hingga kini MSC masih gagal menarik usahawan tempatan dek kerana infrastruktur MSC yang mega-besar telah menjadi terlalu mahal dan sukar dihampiri.

· Istana/Mahligai PM: RM200 juta yang hanya mahu dihuni oleh ‘2 orang tua’. Mahathir enggan mengakui kos berkenaan, mati-mati beliau mencanangkan bahawa belanjanya hanya sekitar RM16juta sahaja.
Akhirnya, terbongkar juga bila firma arkitek yang merekabentuk mahligai itu mendedahkan kos bina bangunan sahaja dah cecah RM110.6 juta.


· Jet peribadi PM (Global Express): RM200 juta. Pesawat TUDM yang usang terhempas tak apa, pasal nak beli baru duit tak ada. Wira negara terkorban tak ada hal, asalkan jangan wira dunia ketiga yang jalan. Sehingga 30 Sept 01, kos operasi jet eksekutif ini menelan belanja RM4.8 juta [TUDM], manakala kos penyelenggaraan RM5.3 juta [Airod S/B].

· Istana Budaya, Jln Tun Razak, KL: RM210 juta. Tapi sayang, bila ia siap keutamaan diberikan kepada pementasan yang berunsurkan budaya asing, muzik asing dan orang asing. Budaya tempatan dipinggirkan dengan pelbagai alasan [Mingguan Malaysia, 24 Feb 2002].

· Kompleks Sukan Bukit Jalil: RM1.5 bilion

· Sukom: RM330juta (boleh bina kompleks sukan yang besar tetapi tak mampu uruskan bekalan air di Lembah Kelang hingga terpaksa dicatu; memalukan!!) Kenyataan dari Kementerian Belia dan Sukan di sidang parlimen (Ogos 1999) Sukom mengalami kerugian RM10,642,844.00 dan hutang belum selesai RM17,545,052.00

· Replika keris gergasi: RM9 juta

· Projek Bakun: RM13.4 bilion

· Pusat Pentadbiran Putrajaya: RM5.2 bilion

· Program Jaya MSN: RM160 juta

· Velodrom Cheras: RM9 juta

· KLIA, Sepang: RM10.5 bilion (tak termasuk kerugian airport Subang yang ditinggalkan untuk penerbangan domestik). Dan kini KLIA mula menerima pengurangan persinggahan penerbangan asing dan jumlah penumpang. 4 syarikat penerbangan menghentikan jadual persinggahan KLIA [All Nippon Airways, British Airways, Ansett, Qantas dan Lufthansa].

· KLCC (Menara Kembar Petronas): RM10 bilion. Tapak tanah KLCC ialah bekas tapak lumba kuda. Mahathir memberi arahan kawasan tersebut ditutup dan dijual kepada Ananda Krishnan. Beliau perolehi keuntungan RM100 juta bila menjual semula tanah tersebut kepada Petronas dan turut memegang ekuiti KLCC.

· Litar Formula 1, Sepang: RM286 juta

· Gelanggang Lumba Kuda Tambalang, Tuaran (1983): RM40 juta, kini terbiar begitu saja

· Projek elektronik MECCity di Pahang lingkup dengan kerajaan negeri berhutang dengan bank sebanyak RM2 bilion.

· Projek saluran air menghubungkan Sg Besar Air Hitam, Sg Dua ke loji penapisan air Merbau Kudung, Tasek Gelugor, P. Pinang yang bernilai RM44 juta terbengkalai.

3. Membazir duit berjuta-juta untuk mengadakan perhimpunan besar-besaran; samada menyambut kemerdekaan atau tujuan politik mereka. Sambutan hari Merdeka baru-baru ini (di seluruh negara) saja dianggarkan, RM100 juta. Untuk pertunjukan laser di KLCC saja melibatkan belanja RM10 juta. Bayangkan pula perhimpunan paksaan BN (Mahathir) berapa banyak belanja digunakan, kos pengangkutan, kos makanan , kos stadium, kos promosi dll kos.

4. Pengurusan yang tidak cekap, kerja sambil lewa, tidak amanah, ketamakan dan keegoan mereka selalunya membabitkan pembaziran wang rakyat dan kerugian yang amat besar. Antaranya:

· Kementerian Pelancongan & Kebudayaan membayar USD150,000 (RM570,000) untuk iklan melawat Malaysia di majalah Time (11 Feb 02). Di masa yang sama majalah berkenaan memburukkan Malaysia sebagai sarang pengganas.

· Wakil rakyat BN boleh membuat tuntutan palsu dari kerajaan negeri. Sepertimana laporan BPR oleh wakil rakyat DAP Melaka ke atas KM dan 18 lagi rakannya yang melibatkan wang sejumlah RM168,099. Tuntutan berkenaan banyak melibatkan kerja-kerja parti (BN) dan bukannya untuk kemaslahatan rakyat (Harakah 1 Jun 01).

· Pantang berkuasa atau menang dalam pilihanraya, langkah pertama mereka kesemuanya untuk diri dan keluarga sendiri. Beli kereta besar, bina rumah besar dan paling tidak repair rumah yang nak diduduki dengan kos yang tak terjangkau oleh kita iaitu RM5 juta seperti apa yang dibuat oleh Tok Uban Selangor.

· MPPJ bertindak keras ke atas Mines Resort kerana tak bayar cukai RM9 juta. Dua banglo Mahathir di Country Height dan Mines Resort dikendalikan oleh syarikat Lim Kim Yew (kroni beliau). Sebab itu Timb Menteri Perumahan, Kayvies melompat dan membantah tindakan MPPJ.

· Kelemahan pengurusan Perbadanan Johor (PKENJ) menyebabkan berterusan mengalami kerugian semenjak 1997. Badan itu menghadapi krisis beban hutang berjumlah RM5.4 bilion.PKNP (Pahang) pula berhutang RM1.2 bilion.

· Hutang kerajaan BN Trengganu sebelum dijatuhkan oleh Pas ialah sebanyak RM731.3 juta. BN Kelantan yang memerintah 12 tahun meninggalkan hutang lebih dari RM750 juta.

· Pernas mencatat kerugian meningkat kepada RM16.39 juta bagi suku tahun pertama berakhir Mac 2001.

· Bangunan Pularek yang dipantau/jaga oleh 10 jurutera rosak teruk setelah disiapkan melibatkan kos baikpulih bernilai jutaan ringgit, biarpun kontraktor yang sama memperbaikinya.

5. BBMB rugi sebanyak RM2.5 bilion melalui skandal BMF/Carrian di Hong Kong (hanya Mahathir dan Kuli tahu angkara siapa). Kematian Jalil Ibrahim, yang ditugaskan untuk mengaudit BMF mati dibunuh di sana. Rugi lagi RM1.393 bilion pada Mac 1997. Dari laporan audit jawatankuasa siasatan skandal BMF, jelas menunjukkan Fleet Holding syarikat pelaburan Umno mendapat banyak faedah daripada skandal BMF.

6. Maminco (lombong timah) rugi RM620 juta melalui tansaksi jualan bijih di London Metal Exchange.

7. Indah Water Konsortium berhutang sebanyak RM650 juta dan diselamatkan oleh kerajaan.

8. Skandal yang membawa kerugian kepada Bank Negara dalam perjudian tukaran matawang asing, Pound Sterling British.

9. Skandal syarikat Perwaja. DSAI memberitahu di Dewan Rakyat pada 1995:-

a. Kerugian terkumpul Perwaja berjumlah RM2.985 juta.

b. Tanggungan jangkapanjang Perwaja (dalam bentuk hutang bank) sebanyak RM6,013 juta dan tanggungan semasa berjumlah RM926 juta

c. Kontrak Perwaja diberi sebelum tender dibuat atau diluluskan, misalnya kontrak tempatan bernilai RM975 juta kepada syarikat-syarikat berkaitan dengan Datuk Kok Mah Shoon dan Ng Kim Lin

d. Bayaran RM76.4 juta telah dibayar kepada NKK Corp. melalui Frilsham Enterprise Inc. di Hong Kong yang didapati tidak wujud.

Ini menunjukkan negara kerugian hampir RM20 bilion akibat penyelewengan pengurusan. Dan Perwaja adalah syarikat kerajaan 100%. 1997 & 1998, kerajaan tambah beban lagi dengan meminjamkan Perwaja RM1.6 bilion.

10. Skandal syarikat-syarikat Pendeposit Koperasi.

11. Skandal wang PPRT di Trengganu & Kelantan berjumlah RM36.5 juta .

12. Skandal yang membawa keruntuhan Sime Bank (hampir RM2 bilion). Sime Bank mulanya dikontrol oleh bekas S/U Mahathir, Mohd Noor Yusof sebelum dijual kepada Sime Darby. Kemudiannya diambilalih oleh Kumpulan RHB. Apakah nasib bank-bank milik kerajaan terhadap hutang Hottick Investment Incorporation sejumlah RM3.2 bilion.

13. Berapakah keuntungan atau kerugian MAS akhir-akhir ini? Menurut Timb. Menteri Pengangkutan, Ramli Ngah Talib [di dalam persidangan parlimen akhir 2001]; MAS dianggarkan rugi RM750 juta setahun (± RM1 juta sehari). MAS dilaporkan sedang dibebani hutang terkumpul RM9.2 bilion dan kerugian terkumpul sebanyak RM2.5 bilion [The Star, 19 Feb 2002]. Siapa yang menanggung semua ini bila MAS kerugian besar. Tajuddin Ramli senang-senang saja diselamatkan dengan pembelian semula saham MAS. Mahathir menyalahkan peristiwa 11 Sept 01 (WTC, New York diserang) menjadi punca kerugian besar MAS. Pengurusan yang bangang, pengganas antarabangsa pula jadi kambing hitam. Dilaporkan nasi lemak yang disediakan untuk penerbangan MAS kelas pertama berharga RM125 dan mesti dibayar (oleh MAS kepada pembekal) untuk semua 12 tempat duduk samada penuh atau tidak. Wow…?

14. Perbezaan pengurusan balak di Kelantan di antara 5 tahun BN dan PAS memerintah: BN (1985 – 1989: 158,200 hektar = RM167.6 juta) dan PAS (1994 – 1998: 30,451 hektar = RM355.85 juta). Di manakah tahap profesionaliti Umno?

15. Bekalan air untuk rakyat. Krisis bekalan air Lembah Kelang akhir 1997 hingga pertengahan 1998. Air disimpan untuk Sukom (KL 98) dan disebabkan ketidakcekapan pengurusan Puncak Niaga.
Kualiti air yang dibekalkan tidak begitu diambil berat (bekalan air masin di Dungun, 1998 untuk 10,000 orang pengguna) (Selangor dengan peningkatan harga air malangnya kualiti air menyedihkan). Negara kerugian lebih RM500 juta setahun akibat kegiatan curi air (RM240 juta) dan paip bocor (RM321 juta). Yang peliknya kes begini disedari dari tahun 1995, tapi entah atas sebab apa ianya dibiarkan tanpa tindakan. Akhirnya apa yang Khir Toyo buat, senang-senangje dia naikkan harga air. Ini menunjukkan dengan jelas ketidakupayaan mereka menguruskan hal-hal yang berkait dengan rakyat. Penswastaan Syarikat Air Johor mengalami kerugian RM1.1 bilion membuktikan lagi kelemahan pentadbiran kerajaan BN/Umno.

16. Kepincangan pengurusan ekonomi negara begitu ketara. Lihat saja isu Tabung Haji, bonus yang menurun dari 8% - 9% ke 3.25% untuk tahun 2001 – alasannya disebabkan faktor ekonomi, kehilangan wang penyimpan sejumlah RM9 juta, pelaburan yang tak kena pada tempat dan pelbagai lagi kelemahan yang ketara. Pak menteri yang bertanggungjawab hanya mengatakan wang yang hilang tersebut jumlahnya amat kecil. Bangang punya menteri! Apa dia ingat RM9 ke? Pembayaran bonus Tabung Haji yang rendah merunsingkan pendeposit. Mereka meminta ianya diuruskan dengan telus dan pelaburan dijalankan dengan tepat.

Bagi Mahathir, dia hanya tahu menyindir pendeposit dengan menyatakan mereka boleh melabur dalam sistem perbankan lain kalau nak untung banyak. Selain untuk bekalan mengerjakan haji, rakyat mempercayai Tabung Haji kerana ketiadaan riba’ dan pelaburan yang halal. Bukannya untung semata-mata. Tak cukup dengan itu, kos mengerjakan haji dinaikkan saban tahun dari RM5,770 (1992) ke RM9,445 (2001) dan mungkin akan naik lagi ke angka RM10,000. Dah naik banyak macamtu, baru Pemuda Umno nak berkokok konon (BM 3/3/02). Belum pun reda dengan kehilangan wang, lagi diumumkan kehilangan RM200 juta (RM120 juta berjaya diperoleh balik) disebabkan pelaburan berisiko yang dibuat oleh pengurusan TH. Utusan, TV3 dan NST rugi besar tapi boleh beroperasi dengan biasa seolah tiada apa-apa berlaku. Utusan (RM23.05 juta), NSTP (RM1.28 bilion) dan TV3 (RM500 juta), malah bil telefon pun hutang berjuta ringgit. Disebabkan mereka ini bagaikan ‘parti komponen’ BN jadi mereka akan terus diselamatkan biarpun pincang akaun kewangannya. Terbaru diumumkan oleh kerajaan ialah dividen EPF, menyedihkan dividen boleh turun ke angka 5% terendah semenjak tahun 1967.

17. Berura-ura nak memindahkan zoo negara. Kononnya zoo sekarang dikelilingi kepesatan pembangunan, jadi sudah menjadi tidak sesuai untuk habitat haiwan. Tapi disebalik perancangan itu, yang terselindung ialah nilai tanah zoo negara berkenaan. Berapa besar projek dapat dibangunkan di sini, berapa keuntungan yang akan diperolehi. Soal binatang pedulikan, soal kos perpindahan, kos infrastruktur baru, soal tempat yang jauh untuk dilawati – itu semua tak penting bagi mereka. Pokok pangkalnya kalau Mahathir kata pindah, maka semua monyet dan kawan-kawan dalam zoo terpaksalah mengangguk.

BUKU ''MIND CONTROL'' DI PERPUSTAKAAN NEGARA


BUKU ''MIND CONTROL'' DI PERPUSTAKAAN NEGARA


THE HIDDEN TRUTH: 

Jangan kita percaya perbalahan antara 2 orang tokoh politik, kerana kedua2nya ikut arahan pun dari bos yang sama. Ini adalah projek Mind Control, ada udang disebalik batu.

Kita diperdayakan dgn lakonan Mahathir dan Najib, tetapi dibelakang kita mereka akan gelak2 main golf sambil hafal skrip2 baru dari bos mereka.

Ini adalah amalan yang dipraktikkan oleh balaci2 British di seluruh dunia.

Rothschild tak akan suka2 nak tolong mahathir, harumkan nama beliau di mata dunia, melainkan orang itu kawan baik yang taat menurut perintahnya.. Berkawan dengan syaitan akan menuju kehancuran...

Apa yang menimpa malaysia seperti Lahad Datu, MH370, MH17, helikopter terhempas, kejatuhan mata wang adalah berkait rapat dengan Rothschild.

Sama2 kita berdoa semoga dapat menentang kejahatan yang bakal menimpa kita....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MENENTANG KUASA BARAT ?

Mengapakah Mahathir dan pemimpin2 Iran, Arab Saudi, Palestin, Mesir begitu berani menentang Kuasa-kuasa Barat?

Jawapannya, mereka tidak pernah berani pun. Itu semua hanyalah 'sandiwara' dan skrip dari Rothschild..

Jika betul mereka menentang Israel, sudah lama Mahathir dijatuhkan, dipenjarakan atau dibunuh.

Mahathir sebenarnya pandai berlakon. Berani manalah sangat mereka itu dengan Israel. Sekali gertak sahaja, gugurlah semua kutu-kutu di kepala Mahathir dek ketakutan dengan tentera-tentera Dajjal itu.

Bukan saja2 Rothschild taja pembangunan di malaysia, Semuanya ada syarat perjanjian..

Maka tak hairan Mahathir, Daim dan konco2 yang lain seperti Tengku Abdullah dari Melewar Corporation, Ananda Krisnan, Nordin Sofie dan lain-lain mempunyai hubungan sulit dengan banyak pertubuhan, peniaga dan pimpinan Israel .

Diatas hubungan intim inilah maka tidak hairan Mahathir dan Daim menyerahkan pengurusan ekonomi negara kepada sebuah syarikat Israel iaitu Solomon Brothers dan urusan politik kepada Saatchi & Saatchi.

Malaysia ditawarkan oleh Israel untuk menjadi pengimport kereta proton terbesar didunia sekiranya Malaysia mengadakan hubungan dengan Israel. Israel juga menawarkan MAS mengadakan penerbangan ke Eilat, sebuah bandar pelancongan terkemuka Israel dan menjanjikan membawa pelancong dari Eilat ke Malaysia.

Selain itu Israel menawarkan kepakaran untuk mendirikan kilang-kilang perubatan berteknologi tinggi di Malaysia. Israel juga menjanjikan perhubungan perniagaan tidak kurang dari US$1.0 billion (US$1,000,000,000.00) setahun (bersamaan RM 3.8 Billion setahun).

Janji-janji ini membuatkan Mahathir terbeliak mata dan tidak lagi memikirkan kejahatan dan kezaliman Israel terhadap rakyat Palestine. Bagi Mahathir dan Daim duit adalah segala-galanya. Israel boleh suap mereka maka tidak hairan dia boleh suap sesiapa sahaja untuk melakukan kezaliman hatta polis, kehakiman, Peguam Negara dan BPR sekali pun.

Sejarah menunjukkan Mahathir telah terlibat Salmon Smith Barney (sebuah syarikat Rothschild) sebagai penasihat kewangan selama krisis mata wang. Dia juga terlibat Goldman Sach (firma Rothschild) untuk tugas-tugas lain.
Putera Mahathir, Mirzan, bekerja untuk Salomon Brothers (sebuah syarikat Rothschild).

Abramoff, setiausaha Rothschild, menetapkan pertemuan antara Mahathir dan George Bush selepas kerajaan Mahathir membayar USD 1.2 Juta ke Heritage Foundation yang dikendalikan oleh Abramoff. Ini hanyalah beberapa dari kerjasama Mahathir-Rothschild.


Melihat apa yang terjadi antara AS dan Malaysia, terutama dalam sektor pertahanan dan masalah-masalah ekonomi, selama pemerintahan Mahathir, tidak salah jika disimpulkan bahawa Mahathir mengikat Malaysia sebagai negara pengikut AS, sebuah negara yang bergantung pada AS untuk kemajuan juga sebagai kelangsungan hidup.

Malaysia di bawah Mahathir mempunyai sokongan US sokongan dalam pertahanan di Asia Tenggara. Ekonomi Malaysia juga paling bergantung pada AS, AS muncul sebagai nombor 1 pasaran eksport dan pelabur untuk Malaysia.

Adakah perhambaan akrab antara dua negara yang paling kritis mungkin jika hubungan antara Malaysia dan AS bermusuhan seperti yang digembar-gemburkan oleh Mahathir?

Bolehkah satu bangsa (Malaysia) bersikap musuh ketat terhadap bangsa lain (AS) tetapi pada masa yang sama Malaysia bergantung pada AS untuk kelangsungan hidup ekonomi dan keselamatan? Hanya orang bodoh dan munafik akan percaya dan mempertahankan logik dangkal ini.
Mahathir membodohi Malaysia dengan bertindak dan berpura-pura bahawa dia anti-AS, tetapi selama ini sebagai tali barut dari Amerika Syarikat.

Sebahagian rakyat Malaysia berfikir bahawa Mahathir berani dan kasar terhadap Amerika Syarikat. Banyak negara-negara dunia ketiga dan negara-negara Islam juga terpukau dengan lakonan jijik Mahathir dan menyatakan dia sebagai juru bicara dunia ketiga dan negara-negara Islam.

Mereka tidak tahu bahawa Mahathir dibenarkan untuk membuat semua laporan anti-AS sebagai taktik menipu umat Islam bahawa dia sebenarnya tali barut AS. Martin Jalleh menulis dalam MT pada bulan Januari 2010 bahawa Dr Mahathir adalah “Kejadian dari AS” tetapi hanya segelintir rakyat yang membaca dan menghadam isi sebenar rencana ini.

Hujah artikel beliau mengekpos Mahathir yang sebenarnya: seorang munafik yang tidak segan untuk melakukan apa-apa untuk memenuhi keserakahan yang tak dapat diukur kekuasaan, kekayaan dan kemasyhuran.

Mahathir menyanjung tinggi Mustafa Kamal Attartuk, manusia laknat yang mayatnya tak diterima bumi kerana mengkhianati Islam.

Di dalam seminar Al-Quran Peringkat Antarabangsa 2005 anjuran Kolej Universiti Islam Malaysia, Tun Dr Mahathir ketika menyampaikan ucapan bertajuk " Ke Arah Pembangunan dan Kemajuan Ummah berdasarkan Tafsiran Al-Quran yang betul: Peluang dan Cabaran."

Di dalam ucapannya itu, Tun Dr Mahathir menggambarkan Bapa Turki Moden, Mustafa Kamal Ataturk, sebagai penyelamat umat Islam di Turki.
Jika banyak pihak dalam Islam menilai Mustafa Kamal sebagai musuh Islam, tetapi bekas Perdana Menteri itu, menyifatkan pemimpin Turki itu, sebagai paradok yang menyelamatkan Islam di Turki dan menyelamatkan Turki untuk Islam.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KESIMPULAN 

Bolehkah Mahathir membuat amaran dan ucapan kaustik tentang AS tanpa apa-apa tindakan seperti yang dikenakan keatas Myanmar, Zimbabwe oleh AS kecuali CIA telah memungkinkan dia untuk melakukannya?

Jadi, apa yang begitu sukar bagi CIA untuk menangani Mahathir, kecuali Mahathir adalah orang mereka yang melakukan arahan mereka?

Dengan ini Malaysia akan terus boleh dijajah melalui pimpinan negara sekarang untuk mengaut kekayaan hasil bumi Malaysia, mengagungkan pemerintahan sekular dan memecah-belahkan umat Islam dengan parti politik melalui fitnah Dajjal dan projek-projek Mind Control.

Freemason mengawal media prima untuk menyebarkan fitnah.
Siapakah 'tuhan' Freemason?

Anda sendiri tahu jawapannya.....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Definition of stupid: Knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.

THE HIDDEN TRUTH: MELAYU MUDAH DITIPU


THE HIDDEN TRUTH: MELAYU MUDAH DITIPU


THE HIDDEN TRUTH: MELAYU MUDAH DITIPU 

Semakin hari semakin banyak cerita penyelewengan dana awam yang dilakukan Mahathir Mohamad sepanjang 22 tahun jadi Perdana Menteri, dibongkar banyak pihak.

Dakwaan arah bunuh orang (BMF & Memali), dakwaan guna duit Petronas macam duit mak bapak dia sendiri, saham MAS nilai murah di arah beli nilai mahal, Projek IC dan sebagainya, mencetus persoalan berapa banyakkah sebenarnya negara ini kerugian sepanjang 22 tahun itu?

Tak sebut lagi nilai penyelewengan yang semakin hari semakin banyak nampaknya.

~Suruhanjaya Diraja Menyiasat Penyelewengan Mahathir Patut Ditubuhkan.

Banyak pakar ekonomi kata negara ini sepatutnya sama-sama dengan Singapura menjadi maju pada dekad 90-an. Negara ini sebenarnya banyak wang, bayangkanlah, rugi meniaga forex RM 30 billion tahun 90-an dan dilanda krisis kewangan 1997 pun masih boleh bertahan lagi.

Kayalah tu tapi kenapa tak maju dan kaya macam negara dan rakyat Singapura?

Sebaliknya, yang rapat-rapat dengan Mahathir saja kaya raya. Kroninya, anaknya dan lain-lain, entah berapa keturunan makan tak habis.

Cakap pasal itu (keturunan), Suruhanjaya ini juga perlu menyiasat siapakah yang mencetuskan krisis tenaga di negara kita dulu sehingga wujud IPP ini semua. Perjanjian IPP (sebelum sebahagiannya diambil alih 1MDB) betul-betul berat sebelah dan hanya menguntungkan sebelah pihak.

TNB terpaksa membayar sebanyak RM 19 billion kepada IPP setahun sehingga tidak ada ruang untuk mengurangkan tarif elektrik kepada rakyat. Nak kekalkan pun tidak boleh. Ini semua perlu dikaji dan disiasat.

Adakah Mahathir yang sengaja mencetuskan krisis tersebut atau bagaimana? Mahathir doktor, kena ingat tu, dia boleh mengubat penyakit, dia juga tahu macam mana nak bagi sakit. Ini 'sakit' yang untung zaman berzaman pada dia dan anak-anaknya sebab kroni-kroni belaka yang dapat tu.

Hanya Suruhanjaya Siasatan Diraja saja boleh melakukan semua ini pasal takdak hakim. Mahathir cukup kita tak boleh ada hakim ni, dia tau mesti kena punya.

============================================================================================================================================

SALAH GUNA KUASA

Sejak kebelakangan ini Mahathir Mohamad mula menunjukkan yang dia seorang negarawan tulen yang kononnya cukup prihatin dan mementingkan kebajikan rakyat serta kepentingan negara sepanjang tempoh 22 tahun dia menjadi Perdana Menteri.

Memandangkan usianya yang semakin lanjut dan kesempatan yang masih berbaki, maka beliau menggunakan sepenuhnya masa yang ada untuk mempertahankan dirinya daripada kutukan dan cacian generasi muda terutama di masa beliau sudah tiada lagi di dunia ini.

Oleh itu, beliau cuba membetulkan persepsi rakyat terhadap kerakusan beliau ketika berkuasa dulu. Langkah pertama ialah dengan menyalahkan pasukan polis dalam ‘Operasi Lalang 1987’ dan melahirkan kekesalan terhadap pasukan polis yang menolak cadangan beliau untuk menghapuskan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

Adalah dijangkakan banyak lagi isu yang berkaitan dengan dirinya akan dibangkitkan pada masa terdekatkan ini bagi membersihkan dirinya seperti kaitan dalam kes pembunuhan beramai-ramai di Memali, pemecatan Ketua Hakim Negara Tun Salleh Abas dan banyak lagi kes kontroversi yang masih tersimpan kemas dalam peti besi berkunci.

Semuanya ini akan terbongkar ketika beliau dan UMNO tidak berkuasa lagi di satu masa nanti. InsyaAllah.

============================================================================================================================================

SERANGAN TERHADAP NAJIB

Ramai yg sedia maklum bahawa motif utama Mahathir menyerang Najib adalah untuk menyelamatkan UMNO pada PRU 14 akan datang, supaya apabila UMNO kekal memerintah, rahsia2 jenayahnya tidak akan terbongkar. Umpama seorang pencuri yg berteriak ''Pencuri!! Pencuri!! dikhalayak ramai untuk menyelamatkan diri.

Walau kita suka Najib diserang, tapi jenayah2 berat Mahathir jgn kita dilupakan, terutama kes pembunuhan Memali, penyelewangan wang rakyat etc...
Umpama seorang bapa yg telah merogol anaknya, adakah bapa tersebut tak perlu dihukum dgn alasan beliau telah membesarkan anaknya selama 22 tahun?

======================================================================

Matlamat dan perjuangan sebenar kita bukan nk suruh sokong mana2 parti, tetapi menyeru umat Islam BERSATU!

Semoga Mahathir, Daim, Najib, Rosmah, Shahrizat, Taib Mahmud dan konco2nya didakwa atas kes2 jenayahnya, dihukum dgn setimpal sbgai pengajaran, dan pulangkan semula aset2 negara + wang rakyat yg diselewengkan.

Semua parti politik semakin mengarut kerana ramai tali2barut Freemason dlm setiap parti utk laga2kan umat Islam dgn fitnah Dajjal.

A Dan B bergaduh.... C datang jual senjata kepada A Dan B ...

C itulah Dajjal dan konco2nya (Freemason)

“Dan berpeganglah kamu semuanya kepada tali (agama) Allah, dan janganlah kamu bercerai berai..” Surah Ali ‘Imran: 103

============================================================================================================================================

ANTARA SALAH LAKU MAHATHIR

Di bawah ini kita perturunkan perkara-perkara yang mana boleh dikaitkan sebagai satu perbuatan jenayah, penyelewengan dan salah guna kuasa yang telah dilakukan beliau serta anggota kabinet beliau sepanjang 22 tahun menjadi Perdana Menteri :

a) Menyekat penyiasatan atau pendakwaan ke atas kroni kanan BN seperti dalam kes:

* Pemberian saham oleh Rafidah Aziz, ketika itu Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri kepada menantunya yang telah disiapkan kertas pertuduhan, tetapi tidak didakwa kerana ditutup failnya oleh Peguam Negara atas alasan kononnya kekurangan bukti;

* Penyiasatan ke atas bekas Ketua Menteri Melaka, Abdul Rahim Tamby Chik tentang penglibatan beliau dalam kes rogol pelajar bawah umur dan menjadi pengamal rasuah yang tersohor;

* Sekatan terhadap siasatan BPR dalam kes rasuah bekas Gabenor Bank Negara, Ali Abul Hassan Sulaiman yang didedahkan secara bersumpah oleh bekas Pengarah BPR, Datuk Shafie Yahya di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur;

======================================================================

b) Kegagalan dan melambatkan proses penyiasatan ke atas kroni BN dalam kes;

* Penyiasatan lanjut ke atas kes Perwaja dan Eric Chia (apabila perbicaaan dilakukan secara olok-olok di mana akhirnya Eric Chia dibebaskan selepas meninggal dunia). Kes Eric Chia kini diulang tayang semula dengan pendakwaan ke atas bekas Menteri Pengangkutan, Ling Liong Sik atas tuduhan terlibat menipu kerajaan dalam skandal PKFZ (yang mana dijangkakan Ling juga akan turut dibebaskan);

* Penyiasatan kes BMF dan kes pembunuhan saksi utama dalam skandal BMF di Hong Kong;

* Siasatan kes pelaburan Tabung Haji yang bernilai RM200 juta yang diluluskan oleh bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Abdul Hamid Othman;

* Kes penyelewengan saham MAIKA Holding oleh bekas Menteri Kerja Raya dan bekas Presiden MIC, S Samy Vellu;

* Penyiasatan kes bekas Menteri Pembangunan Masyarakat dan Perpaduan Negara, Dr Siti Zaharah Sulaiman yang menyeludup kereta mewah Mercedes Benz S320;

* Penyiasatan kes membaik-pulih rumah Menteri Besar Selangor, Khir Toyo dengan kos RM5 juta dan lain-lain kegiatan rasuahnya yang telah dilaporkan secara detail kepada SPRM. Khir kini menghadapi satu saja kes daripada berpuluh kes yang dilaporkan. Dia hanya didakwa kerana memiliki tanah dan rumah mewah bernilai jutaan ringgit. Itupun dijangka beliau akan dibebaskan juga apabila ia dikira sebagai lakonan Najib yang mahukan rakyat tahu bahawa beliau anti kepada pemimpin yang rasuah!

Pada persepsi rakyat: Mahkamah di Malaysia ini merupakan institusi ‘pembersihan’ bagi para pemimpin UMNO yang dituduh korup, kemudian dibebaskan oleh mahkamah atas alasan yang tidak masuk dek akal dan sudah dijangka di mana mahkamah Malaysia ini bukan institusi penegak kebenaran dan keadilan.

======================================================================

c) Menyelewengan dana-dana awam untuk membantu kroni BN

* Merompak wang royalti minyak Terengganu dan ditukar menjadi wang ehsan untuk kegunaan politik UMNO ketika PAS memerintah Terangganu dari tahun 1999 hingga 2004;

* Mengagihkan projek lebuh raya Utara-Selatan kepada syarikat milik Umno, iaitu UEM bagi tujuan membiayai pembinaan ibu pejabat UMNO - PWTC yang bernilai RM273juta;

* Memaksa Kumpulan Wang Simpanan Guru-guru (KWSG) menyelamat (bail-out) 50.6% saham MAS milik Naluri Sdn Bhd pada harga RM8 sesaham ketika harga semasa cuma RM3.60 sesaham;

* Pengambilalihan semula MAS oleh kerajaan daripada Tajuddin Ramli yang bernilai RM1.8b;

* Pengambilalihan syarikat Umno, Renong dan UEM oleh kerajaan melalui Danaharta;

* Pelaburan Tabung Haji melalui TH Technologies Sdn Bhd dalam projek ERL dengan penguasaan 80% saham yang menguntungkan kroni Perdana Menteri yang menjadi rakan kongsi - YTL Corporation;

* Penyuntikan modal RM750 juta kepada BBMB, sebuah bank milik kerajaan sebelum diambil-alih oleh bank milik Umno, Bank of Commerce lalu membentuk Bank Bumiputera Commerce (BCB);

* Pembelian saham Technology Resource Industries (TRI) oleh Danaharta;

* Pengambilalihan Celcom, sebuah anak syarikat TRI oleh Telekom;

* Memaksa KWSP membiayai projek LRT Putra serta menyelamatkan L&G dan PLUS Berhad;

* Memaksa Petronas membeli saham Proton;

* Memaksa Petronas mengambil-alih Litar Sepang;

* Memaksa Danaharta menanggung segala hutang lapuk RM39.326b milik BBMB, Sime Bank dan 66 institusi kewangan yang lain;

* Memiliknegarakan IWK setelah ia mengalami kerugian besar;

* Pemilikan 200 syarikat oleh Mirzan Mahathir;

* Kes anak Ling Liong Sik yang memiliki harta RM1b ketika berusia baru 28 tahun;

* Penglibatan keluarga Daim Zainuddin dalam pelbagai jenis perniagaan, dan

* Penglibatan adik dan anak Abdullah Ahmad Badawi dalam segala jenis perniagaan.

======================================================================

d) Menyalahgunakan akta draconian seperti ISA, OSA dan Akta Cetak dan Mesin Cetak bagi memelihara kepentingan politik UMNO

* Kes ISA seperti Operasi Lalang (1987), Operasi Kenari (1989), pengharaman al-Arqam (1994), Reformasi (1998), memfitnah kumpulan al-Maunah (2000) dan mencipta kisah KMM (2001);

* Kes OSA seperti kes Mohd Ezam Mohd Noor (2002);

* Kes Akta Cetak dan Mesin Cetak seperti kes Lim Guang Eng (1999);

======================================================================

e) Menyekat kebebasan badan penguatkuasa; dengan cara

* Campur tangan terhadap tugas-tugas polis;

* Mengganggu penyiasatan BPR;

* Menghalang pendakwaan oleh Peguam Negara, dan

* Mencampuri tugasan SPR dalam urusan pilihan raya.

======================================================================

f) Mengagihkan tender secara runding terus kepada kroni yang tidak berkelayakan sehingga menyebabkan kes-kes seperti:

* Keruntuhan makmal computer;

* Kegagalan menyiapkan 2,192 makmal komputer dalam fasa pertama;

* Terbengkalainya projek perumahan polis di Batu Pahat;

* Keretakan PULAREK; dan

* Penyelewengan pembekalan alat-alat saintifik ke Kolej Matrikulasi.

===========================================================================================================================================

g) Mempengaruhi integriti dan kebebasan kehakiman

* Kes Anwar Ibrahim (dengan mencipta kes liwat 1);

* Kes fiasco Tun Salleh Abbas;

* Percutian Ketua Hakim Negara, Mohd Eusoff Chin bersama VK Lingam di New Zealand;

* Kes tape V.K. Lingam, Suruhanjaya Diraja yang terlibat menyiasat kes ini telah mencadangan beliau bersama 5 orang lagi disiasat lanjut. Nazri Aziz kemudiannya berkata tiada kes, maka ia pun ditutup.

* Campur tangan seorang hakim kanan dalam pengendalian kes pengundi hantu di DUN Likas;

* Pendedahan oleh Datuk Syed Aidid, bekas Hakim Mahkamah Tinggi tentang 112 kes rasuah hakim-hakim;

* Penghapusan bukti dalam kes seks D. P. Vijandran;

* Perlantikan Mohtar Abdullah sebagai Hakim Mahkamah Persekutuan setelah beliau terlibat membebaskan Rahim Tamby Chik, Tan Sri Muhammad Mohd Taib, Rafidah Aziz dan sebagainya ketika menjadi Peguam Negara; dan

* Perlantikan Ariffin Jaka dan Agustine Paul (sudah meninggal dunia kerana mengidap barah) sebagai Hakim Mahkamah Agung.

============================================================================================================================================

g) Kerugian dan penyelewengan dana-dana awam

* Penyelewengan RM40 juta wang PPRT;

* Kerugian pelaburan oleh Tabung Haji;

* Kerugian RM15b di Bank Negara;

* Kerugian RM40 juta AIM;

* Kerugian LRT Putra dan LRT Star; dan

Kemerosotan hasil keuntungan KWSP hampir RM600 juta pada tahun 2000.

======================================================================

h) Menghina dan menyekat Islam

* Merancang untuk membuang nama Islam daripada pertubuhan Islam;

* Mengucapkan kata-kata penghinaan ke atas sunnah Nabi;

* Mengucapkan penghinaan ke atas hukum-hukum Tuhan;

* Membiarkan sekain ramai penulis menghina hukum Allah, Islam, nabi dan para ulama;

* Menyekat dan memperkecilkan sekolah agama rakyat dengan menarik bantuan perkapita; dan

* Memecat Mufti Selangor kerana mempertahankan tiga orang ratu cantik yang terlibat dalam acara anjuran anaknya, Marina.

======================================================================

j) Menghapuskan hak-hak istimewa orang Melayu dan Bumiputera

* Menutup dua MRSM di Terengganu ketika pemerintahan PAS;

* Menutup sekolah-sekolah agama rakyat; dan

* Menjadikan bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar bagi subjek matematik dan sains di sekolah.

============================================================================================================================================

Adalah jelas Dr Mahathir Mohamad sepanjang menjadi Perdana Menteri telah melakukan pelbagai jenayah atau melindungi kegiatan jenayah dengan menyalahgunakan kuasa beliau sebagai Perdana Menteri apabila dengaan sengaja menyalahgunakan dana awam untuk membantu kroni-kroni, kaum keluarga dan kepentingan-kepentingan BN.

Malah beliau telah melakukan pelbagai penyelewengan dalam pentadbiran termasuk membiarkan berlakunya rasuah, salah guna kuasa dan sebagainya.

Sekadar untuk renungan bersama... dana awam yang telah jahanam.

- PKFZ - RM12bilion.

- Kapal selam Scorpene RM500 juta.

- Simedarby RM964 juta.

- Paya Indah Westland RM88 juta.

- Posmalaysia (melalui Transmile) kerugian RM230 juta.

- Eurocopter RM1 bilion terbuang dalam perundingan.

- Stadium Terengganu runtuh jahanam RM292 juta.

- Kos baiki MRR2 yang retak RM70 juta.

- Maybank terlebih bayar kepada BII (Indonesia) RM4bilion.

- Tourism -NYY kickback RM10 juta.

- Pembelian 3 karya lukisan oleh Pengerusi MAS, RM1.5 juta.

- Kementerian Sukan terlebih bayar RM8.4 juta.

- Kompleks Sukan London yang jadi gajah putih RM70 juta.

- Kos baiki bangunan MATRADE di Jalan Duta RM120 juta.

- Pmbelian kapal terbang baru utk kegunaan Perdana Menteri RM200 juta.

- Hutang InventQ yang tidak dapat dituntut RM228 juta.

- Bayaran saguhati kerana batal pembinaan Jembatan Bengkok di Tambak Johor RM257 juta.

- Kerugian dalam penjualan hak motosikal Augusta RM510 juta (yang dijual pada harga 1 euro!

- Kerugian angkara pemberian permit AP dalam setahun RM1.8 bilion.

- Kapal selam Scorpene yang bakal menjadi bahan muzium RM4.1 bilion.

- PSC Naval dockyard RM6.75 bilion.

- Dua skandal Bank Bumiputra pada awal 1980 RM3.2 billion dan pada 2008.

- CUbaan Maminco mengepung pasaran bijih timah dunia pada tahun 1980 telah menyebabkan kerugian US$500 million (RM1.6 billion).

Pertaruhan Pasaran Hadapan tukaran asing menyebabkan Bank Negara kerugian RM30 bilion pada tahun 1990 (Nor Yaakop punya peranan).

- Perwaja Steel yang kerugian US$800 million (RM2.56 billion), sedangkan angka sebenarnya menjangkau RM10 bilion.

- Penggunaan RM10 bilion dana awam dalam Valuecap Sdn. Bhd untuk menaikkan harga saham di pasaran saham.

- Kerugian RM700 juta oleh Bank Islam.

- Penjualan M.V. Agusta oleh Proton 1 Euro menyebabkan kerugian €75.99 million (RM348 juta).

- Wang Ehsan yang dirembat daripada royalti minyak Terengganu, RM7.4 billion daripada 2004 – 2007.

- Selama 10 tahun Philharmonic Orchestra ditubuhkan telah menelan RM500 juta, di mana was established, this orchestra has swallowed a total of RM500 juta. Kwai-lo CEOnya saja menerima gaji RM1 juta/tahun.

- Bagi bayaran khidmat nasihat kepada Dr Mahathir, dibayar RM180,000, di mana Shahrizat Abdul Jalil (Hal-ehwal Pembangunan Wanita) RM404,726 elauns dan Abdul HamidOthman (penasihat agama) RM549,675 setahun.

- Kerajaan turut membelanjakan sekitar RM3.2 bilion bagi pengajaran subjek matematik dan sains dalam bahasa Inggeris dalam tempoh 5 tahun lalu. RM2.21 bilion saja telah digunakan bagi pembelian peralatan teknologi komputer serta maklumatnya dan tidak digunakan apabila rosak.

Malah kerajaan membayar RM6,000 bagi sebuah komputer riba yang harga pasarannya cuma RM3,000 melalui sebuah konsortium yang dibentuk bagi tujuan tersebut. Hingga sekarang tiada maklumat apa-apa tentang matematik dan sains di dalamnya (yang ada di tangan guru dan murid).

- Komisen turut dibayar kepada Perimekar Sdn Bhd dan IMT Defense Sdn Bhd bagi pembelian jet Sukhoi 30MKM (IMT) dan kapal selam scorpene (Perimekar) yang berjumlah RM910 juta.

- RM300 juta dibayar kepada Gerbang Perdana RM1.1 bilion "Crooked Scenic Half-Bridge"

- RM1.3 bilion terbuang begitu saja dengan pembinaan kompleks kuarantin Kastam, Imigresen kesan pembatalan the Malaysia-Singapore scenic bridge!

- RM100 juta untuk kos ubah-suai bangunan Parlimen yg didapati bocor kemudiannya

- Program Angkasawan negara yang telah menelan belanja RM40 juta.

- Program Latihan Khidmat Negara yang menelan belanja RM500 juta setahun.
- 'Eye On Malaysia' berjumlah RM30 juta serta RM5.7 juta lagi hasil pemberian tiket percuma.
- Pembelian dakwat kekal oleh SPR - yang tak digunakan bernilai RM2.4 juta.
- Samy Velu mengumumkan pada September 2006 bahawa kerajaan telah membayar sagu hati berjumlah RM38.5 bilion kepada 20 buah syarikat pemegang konsesi lebuhraya. Sementara itu 9 pemegang konsesi lebuhraya menerima durian runtuh kesan kenaikan kadar tol pada tahun 2008.

- RM32 juta kehilangan hasil eksport kayu balak yang melibatkan syarikat yang ada hubungan dengan Ketua Menteri Sarawak serta keluarga.
- Dua kes 'bail-out MAS berjumlah RM7.9 bilion. Dalam masa MAS asyik kerugian saban tahun, RM1.55 juta telah digunakan untuk membeli 3 buah lukisan untuk bilik pejabat Pengerusinya - Dr Munir Majid.

- 'Bail-out' untuk sistem pengangkutan PUTRA yang berjumlah RM4.486 bilion. 46.
- STAR-LRT turut menerima 'bail-out' berjumlah RM3.256 bilion.
- Sistem Kumbahan Negara turut menjahanamkan wang negara berjumlah RM192.54 juta sebagai 'bail-out'.
- 'Bail-out' lagi untuk Lebuhraya Seremban-Port Dickson, RM142 juta.
- 'Bail-out' Penjara Kuching turut melibatkan wang RM135 juta. 50.
- 51. Kajian Makanan dan Gunaan Orang Islam 'bail-out' melibatkan RM8.3 juta.

- Le Tour de Langkawi 'bail-out' turut mendapat habuan RM3.5 juta.
- Penganugerahan puluhan juta syer di Bursa Saham Malaysia di bawah Dasar Ekonomi Baru kepada anak-beranak, anggota keluarga serta suku-sakat sang penguasa bernilai berbilion ringgit.
- Penyelewengan beribu-ribu hektar tanah komersil dan kawasan hutan balak untuk diberikan kepada anak-beranak serta keluarga kerabat anggota BN serta menteri yang bernilai puluhan bilion ringgit.
- Sejak 1997, Petronas memberikan RM30 bilion subsidi gas asli kepada IPP yang telah mengaut keuntungan besar saban tahun. Pasaran hadapan minyak Petronas juga pada 1990 turut memberi kesan pembaziran berikutan penurunan harga minyak (sedangkan ia dibeli sejak awal pada harga yang tinggi). Disebabkan ia cuma untuk tatapan Perdana Menteri, jadi kita tidak pasti berapa besar jumlahnya?
- Harga sebuah 'jack' kereta RM5,700 bagi sebuah 'jack' yang cuma berharga RM50!
- Kenderaan milik kerajaan didapati menggunakan RM113 setangki penuh minyak dalam masa beberapa minit.

- A pole platform that cost RM990 was bought for RM30,000!

- A thumbdrive that cost RM90 was bought for RM480!

- A cabinet that cost RM1,500 was bought for RM13,500!

- A flashlight that cost RM35 was bought for RM143

- Expenses for 1 Malaysia campaign paid to APCO - ? millions

RAHSIA SUNWAY PYRAMID


RAHSIA SUNWAY PYRAMID

RAHSIA SUNWAY PYRAMID

ILLUMINATI : SUNWAY PYRAMID

(Gambar) PINTU MASUK DIHIASI PATUNG FIRAUN DAN SIMBOL2 FREEMASON, 

Sunway Pyramid sebuah mercu tanda berbentuk pusat beli-belah yg terletak di pusat Petaling Jaya. 

Pusat beli-belah ini dibuka pada bulan Julai 1997 sbg pusat beli-belah dan hiburan bertema yg terulung di Malaysia.

Salah satu daripada ciri-ciri rekabentuk yg paling mudah dicam ialah bentuk piramid berilhamkan Mesir purba dengan patung singa besar yang “menjaga” di pintu masuk.

Keseluruhan bangunan dihiasi gaya monumen, dilengkapi dgn hieroglif yg menghiasi muka bangunan, disertakan patung dan ukiran berupa firaun dan rakyat Mesir purba.

Secara umumnya, binaan dalam bangunan dan di sekitar kawasan ini berkonsepkan Mesir Kuno yg mengagungkan FIRAUN dan SINGA yg menjadi PENJAGA Istana Haikal. 

Apa yg menyedihkan Patung Singa yg diagungkan Illuminati ini benar2 berhadapan dgn Masjid.

Semua simbol2 Illuminati ini dpt dilihat pada rekabentuk dalaman (Interior) bangunan ini yg menggunakan SIMBOL dan UKIRAN ala Firaun seperti di papan tanda arah, nama nama bilik, simbol tandas, gerbang pintu masuk utama etc..

RAHSIA OBELISK DI PUTRAJAYA


RAHSIA OBELISK DI PUTRAJAYA


ILLUMINATI : OBELISK DI PUTRAJAYA 

Pernahkan anda mendengar tentang Obelisk? Pasti ramai daripada anda pernah terlihat binaan ini.

Tetapi apa sebenarnya Obelisk ini? Kenapa ia berada di serata dunia, termasuklah di negara kita, Malaysia sendiri?

Bagi Umat Islam, tiang yg dipanggil “obelisk” ini melambangkan tempat syaitan berkumpul. Oleh itu tiang seperti ini disuruh dilontar dengan batu, simbolik penentangan terhadap syaitan. Tetapi bagi kerajaan yang diperintah oleh pengamal-pengamal sihir, tiang seperti ini perlu dibina dan dimuliakan kerana ia mempunyai kaitan dengan amalan sihir mereka, seperti yang pernah dibina oleh kerajaan mesir purba.

Obelisk ini sebenarnya berasal dari Tamadun Mesir Purba dibina untuk melambangkan Tuhan Matahari mereka (Ra) dan mereka percaya Ra wujud bersama Obelisk ini. Mereka telah membina lebih kurang 29 buah obelisk untuk Tuhan Ra mereka. Obelisk juga dikenali dengan nama ‘Cleopatra Needle’ dan diasaskan dari ‘Sun Pillar’.

Tahukah anda kenapa umat Islam wajib melontar batu di Jamratul Ula, Wusta dan Aqabah? Ini adalah kerana tiang tersebut merupakan sebuah “obelisk” hasil dari tiang yang menjadi simbol pemerintahan Firaun pada zaman dahulu.

Dajjal dan tenteranya mengguna dan memanipulasi tenaga piramid (piramid pada hujung obelisk) dengan kaedah sains untuk tujuan yang jahat. Sebab itulah umat Islam wajib membaling batu di Jamratul sebagai tanda protes kepada manipulasi ini dan juga benci dengan iblis serta kejahatannya. Tidak ramai umat Islam yang memahami maksud simbolik kenapa perlunya membaling batu di Jamratul.

Semasa menunaikan Haji, umat Islam akan membaling batu sebanyak 7 kali dengan 7 biji batu dimulai dengan tertib di ketiga-tiga Jamratul bermula dari Jamratul Ula, Wusta dan Aqabah dengan niat:

Bismillah, Allahuakbar Rajman Lisyaitani wahizbih (Dengan nama Allah, Tuhan Yang Maha Besar, aku melontar syaitan dan pengikut-pengikutnya)

Obelisk pada zaman dahulu kala dibuat dari seketul batu yang diukir (monolith).

Perkataan ‘obelisk’ berasal dari ketamadunan Greek. Obelisk yang berasal dari Egypt (semasa zaman Firaun) dan merupakan yang tertinggi sekali terletak di hadapan bangunan Basilica of St. John Lateran, Rome, Italy. Semasa zaman kegemilangan Constantinople, maharajanya iaitu Theodosius I bagi bahagian timur Turki, telah meletakkan sebuah obelisk di Hippodrome of Constantinople, Turki. Penganut Kristian tidak sedar bahawa agama kristian telah diubah menjadi agama Pagan.

Terdapat 28 lokasi yang terletaknya ''obelisk asal dari zaman Firaun'' iaitu di:

Mesir (8 buah)

Pharaoh Tuthmosis I, Karnak Temple, Luxor
Pharaoh Ramses II, Luxor Temple
Pharaoh Hatshepsut, Karnak Temple, Luxor
Pharaoh Senusret I, Heliopolis, Cairo
Pharaoh Ramses III, Luxor Museum
Pharaoh Ramses II, Gezira Island, Cairo, 20.4 m
Pharaoh Ramses II, Cairo International Airport, 16.97 m
Pharaoh Seti II, Karnak Temple, Luxor, 7 m

Perancis (1 buah)
Pharaoh Ramses II, di Place de la Concorde, Paris

Israel (1 buah)
Caesarea obelisk

Italy (11 buah termasuk 1 di Vatican City)
8 di Rome
Piazza del Duomo, Catania (Sicily)
Boboli Gardens (Florence)
Urbino


Poland (1 buah)
Ramses II, Poznan Archaeological Museum, Poznan (pinjaman dari Ägyptisches Museum und Papyrussammlung, Berlin)

Turki (1 buah)
Pharaoh Tuthmosis III, in Square of Horses, Istanbul

United Kingdom (4 buah)
Pharaoh Tuthmosis III, “Cleopatra’s Needle”, di Victoria Embankment, London
Pharaoh Amenhotep II, in the Oriental Museum, University of Durham
Pharaoh Ptolemy IX, Philae Obelisk, at Kingston Lacy, near Wimborne Minster, Dorset
Pharaoh Nectanebo II, British Museum, London

Amerika Syarikat (1 buah)
Pharaoh Tuthmosis III, “Cleopatra’s Needle”, di Central Park, New York

Adakah Obelisk ini wujud di Malaysia? Pasti ramai antara kita yang tidak tahu dan perasan sebenarnya di Malaysia tidak terlepas dari binaan dajal ini. Obelisk di Malaysia terletak di Precint 2, Putrajaya.

Berikut adalah petikan dari laman web Malaysia Travel Guide:

''This is the city’s own version of the Washington Monument in Washington, DC. Considered to be the national monument of Putrajaya, the Millennium Monument is a metal obelisk that stands 68 meters tall and is located within a 25-hectare park situated in Precinct 2. The etchings adorning the monument depict key moments and events of Malaysia’s history.''

Sabda Rasullulah: Barangsiapa yang menyerupai sesuatu kaum, maka seseorang itu terdiri dari kalangan mereka (iaitu kaum berkenaan). – Hadis Riwayat Abu Daud

ROTHSCHILD KUASAI MALAYSIA II


ROTHSCHILD KUASAI MALAYSIA II


ROTHSCHILD KUASAI MALAYSIA II

Tan Sri Musa Hassan mendedahkan, satu projek komunikasi Polis Di Raja Malaysia (PDRM) bernilai ratusan juta ringgit mempunyai kaitan dengan perunding perhubungan awam, APCO Worldwide – syarikat Israel untuk menggilap imej peribadi Datuk Seri Najib Razak, Tun Mahathir dan kerajaan BN di mata dunia.

Kata bekas Ketua Polis Negara itu, ia adalah projek komunikasi Motorola dari sistem analog ke digital PDRM.

“Projek tersebut diperolehi pada akhir 2009. (Hal) Apco dulu,” katanya pada sidang media di sini hari ini.

Menurut Musa, bekas anggota penasihat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Robert Phang ‘mengarahkan’ pegawai polis untuk meluluskan projek tersebut.

“Saya tak tahu berapa jumlah projek. Tapi saya dimaklumkan oleh sumber-sumber tertentu bahawa projek komunikasi belum lengkap sepenuhnya, tetapi telah diminta untuk dikomisenkan (diluluskan) untuk beroperasi.

“Kalau pegawai komunikasi yang menjaga itu tadi tidak dikomisenkan, maka mereka tidak dibayar. Oleh itu dia (Robert) telah meminta untuk seorang pegawai yang menjaga komunikasi untuk komisenkan komunikasi itu,” katanya.

Jelas Musa, pegawai yang tidak dinamakan tersebut tidak mahu meluluskan sistem komunikasi itu kerana spekifikasinya tidak lengkap.
“Sebab itu, dia (Robert) telah mengugut pegawai ini – kalau komunikasi tidak diluluskan, pegawai itu akan ditukar 24 jam.

“Kalau seorang awam boleh mengugut pegawai polis untuk ditukar kerana tidak meluluskan projek tadi, siapa yang berkuasa dalam polis?” soalnya.

Musa berkata, pegawai tersebut dipanggil Ketua Polis Negara ketika itu, Tan Sri Ismail Omar untuk menandatangani, namun masih enggan. Akibatnya pegawai tersebut ditukar 24 jam dan diganti dengan pegawai baru yang menandatangani surat kelulusan tersebut.

“Ia berlaku lepas saya bersara,” jelas Musa sambil menambah isu tersebut telah lama dimaklumkan kepadanya.

“Ini salahguna kuasa yang perlu disiasat. Perkara ini dimaklumkan kepada saya oleh sumber polis.

“Kalau orang (Robert) macam ini boleh mengarah pegawai polis, bermakna dia berkuasa dalam pasukan (PDRM). Dia boleh serang orang lain yang dia tak suka,” kata Musa.

Kewujudan perisik Israel dalam PDRM melalui satu kontrak dengan nama APCO 425.

Projek itu disubkontrakkan kepada syarikat bernama Asiasoft Malaysia. Dua pemegang saham dalam syarikat berkenaan ialah B System Sdn Bhd dan Asiasoft PLC.

Asiasoft PLC didaftar di Singapura, dikuasai oleh Asiasoft Global PLC (dan) yang berpangkalan di Israel.


=====================================================================

ROTHSCHILD MENGUASAI MALAYSIA


ROTHSCHILD MENGUASAI MALAYSIA

Isu terhangat sekarang ialah APCO dalam Kerajaan Malaysia.

Daripada 29 negara, hanya tiga negara umat Islam menjadi pelanggan APCO iaitu Dubai(Emirate Arab Bersatu),Indonesia dan Malaysia.

Cuba kita renungkan betapa 'bodohnya' pemimpin negara kerana melantik APCO sebagai konsultan imej sedangkan secara jelas syarikat tersebut merupakan milik Yahudi-Freemason yang juga berkhidmat sebagai konsultan Tel Aviv!

Pengasasnya Margery Kraus, merupakan gangster Yahudi-Freemason USA lepasan Universiti Amerika dalam bidang Sains Politik dan Undang-Undang Awam.

Inilah merupakan salah satu usaha terancang Yahudi melalui 'secret society'nya Freemason dan Illuminati mempengaruhi dan mengawal dunia terutamanya negara Islam.

ROTHSCHILD MENGUASAI MALAYSIA

ROTHSCHILD MENGUASAI MALAYSIA

ROTHSCHILD MENGUASAI MALAYSIA

ROTHSCHILD MENGUASAI MALAYSIA

ROTHSCHILD MENGUASAI MALAYSIA

THE HIDDEN TRUTH:


THE HIDDEN TRUTH:


THE HIDDEN TRUTH: 
Jangan kita percaya perbalahan antara 2 orang tokoh politik, kerana kedua2nya ikut arahan pun dari bos yang sama. Ini adalah projek Mind Control, ada udang disebalik batu.

Kita diperdayakan dgn lakonan Mahathir dan Najib, tetapi dibelakang kita mereka akan gelak2 main golf sambil hafal skrip2 baru dari bos mereka. 

Ini adalah amalan yang dipraktikkan oleh balaci2 British di seluruh dunia.

Rothschild tak akan suka2 nak tolong mahathir, harumkan nama beliau di mata dunia, melainkan orang itu kawan baik yang taat menurut perintahnya.. Berkawan dengan syaitan akan menuju kehancuran...

Apa yang menimpa malaysia seperti Lahad Datu, MH370, MH17, helikopter terhempas, kejatuhan mata wang adalah berkait rapat dengan Rothschild.

Sama2 kita berdoa semoga dapat menentang kejahatan yang bakal menimpa kita....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MENENTANG KUASA BARAT ?
Mengapakah Mahathir dan pemimpin2 Iran, Arab Saudi, Palestin, Mesir begitu berani menentang Kuasa-kuasa Barat?

Jawapannya, mereka tidak pernah berani pun. Itu semua hanyalah 'sandiwara' dan skrip dari Rothschild..

Jika betul mereka menentang Israel, sudah lama Mahathir dijatuhkan, dipenjarakan atau dibunuh.

Mahathir sebenarnya pandai berlakon. Berani manalah sangat mereka itu dengan Israel. Sekali gertak sahaja, gugurlah semua kutu-kutu di kepala Mahathir dek ketakutan dengan tentera-tentera Dajjal itu.

Bukan saja2 Rothschild taja pembangunan di malaysia, Semuanya ada syarat perjanjian..

Maka tak hairan Mahathir, Daim dan konco2 yang lain seperti Tengku Abdullah dari Melewar Corporation, Ananda Krisnan, Nordin Sofie dan lain-lain mempunyai hubungan sulit dengan banyak pertubuhan, peniaga dan pimpinan Israel .

Diatas hubungan intim inilah maka tidak hairan Mahathir dan Daim menyerahkan pengurusan ekonomi negara kepada sebuah syarikat Israel iaitu Solomon Brothers dan urusan politik kepada Saatchi & Saatchi.

Malaysia ditawarkan oleh Israel untuk menjadi pengimport kereta proton terbesar didunia sekiranya Malaysia mengadakan hubungan dengan Israel. Israel juga menawarkan MAS mengadakan penerbangan ke Eilat, sebuah bandar pelancongan terkemuka Israel dan menjanjikan membawa pelancong dari Eilat ke Malaysia.

Selain itu Israel menawarkan kepakaran untuk mendirikan kilang-kilang perubatan berteknologi tinggi di Malaysia. Israel juga menjanjikan perhubungan perniagaan tidak kurang dari US$1.0 billion (US$1,000,000,000.00) setahun (bersamaan RM 3.8 Billion setahun).

Janji-janji ini membuatkan Mahathir terbeliak mata dan tidak lagi memikirkan kejahatan dan kezaliman Israel terhadap rakyat Palestine. Bagi Mahathir dan Daim duit adalah segala-galanya. Israel boleh suap mereka maka tidak hairan dia boleh suap sesiapa sahaja untuk melakukan kezaliman hatta polis, kehakiman, Peguam Negara dan BPR sekali pun.

Sejarah menunjukkan Mahathir telah terlibat Salmon Smith Barney (sebuah syarikat Rothschild) sebagai penasihat kewangan selama krisis mata wang. Dia juga terlibat Goldman Sach (firma Rothschild) untuk tugas-tugas lain.
Putera Mahathir, Mirzan, bekerja untuk Salomon Brothers (sebuah syarikat Rothschild).

Abramoff, setiausaha Rothschild, menetapkan pertemuan antara Mahathir dan George Bush selepas kerajaan Mahathir membayar USD 1.2 Juta ke Heritage Foundation yang dikendalikan oleh Abramoff. Ini hanyalah beberapa dari kerjasama Mahathir-Rothschild.


Melihat apa yang terjadi antara AS dan Malaysia, terutama dalam sektor pertahanan dan masalah-masalah ekonomi, selama pemerintahan Mahathir, tidak salah jika disimpulkan bahawa Mahathir mengikat Malaysia sebagai negara pengikut AS, sebuah negara yang bergantung pada AS untuk kemajuan juga sebagai kelangsungan hidup.

Malaysia di bawah Mahathir mempunyai sokongan US sokongan dalam pertahanan di Asia Tenggara. Ekonomi Malaysia juga paling bergantung pada AS, AS muncul sebagai nombor 1 pasaran eksport dan pelabur untuk Malaysia.

Adakah perhambaan akrab antara dua negara yang paling kritis mungkin jika hubungan antara Malaysia dan AS bermusuhan seperti yang digembar-gemburkan oleh Mahathir?

Bolehkah satu bangsa (Malaysia) bersikap musuh ketat terhadap bangsa lain (AS) tetapi pada masa yang sama Malaysia bergantung pada AS untuk kelangsungan hidup ekonomi dan keselamatan? Hanya orang bodoh dan munafik akan percaya dan mempertahankan logik dangkal ini.
Mahathir membodohi Malaysia dengan bertindak dan berpura-pura bahawa dia anti-AS, tetapi selama ini sebagai tali barut dari Amerika Syarikat.

Sebahagian rakyat Malaysia berfikir bahawa Mahathir berani dan kasar terhadap Amerika Syarikat. Banyak negara-negara dunia ketiga dan negara-negara Islam juga terpukau dengan lakonan jijik Mahathir dan menyatakan dia sebagai juru bicara dunia ketiga dan negara-negara Islam.

Mereka tidak tahu bahawa Mahathir dibenarkan untuk membuat semua laporan anti-AS sebagai taktik menipu umat Islam bahawa dia sebenarnya tali barut AS. Martin Jalleh menulis dalam MT pada bulan Januari 2010 bahawa Dr Mahathir adalah “Kejadian dari AS” tetapi hanya segelintir rakyat yang membaca dan menghadam isi sebenar rencana ini.

Hujah artikel beliau mengekpos Mahathir yang sebenarnya: seorang munafik yang tidak segan untuk melakukan apa-apa untuk memenuhi keserakahan yang tak dapat diukur kekuasaan, kekayaan dan kemasyhuran.

Mahathir menyanjung tinggi Mustafa Kamal Attartuk, manusia laknat yang mayatnya tak diterima bumi kerana mengkhianati Islam.

Di dalam seminar Al-Quran Peringkat Antarabangsa 2005 anjuran Kolej Universiti Islam Malaysia, Tun Dr Mahathir ketika menyampaikan ucapan bertajuk " Ke Arah Pembangunan dan Kemajuan Ummah berdasarkan Tafsiran Al-Quran yang betul: Peluang dan Cabaran."

Di dalam ucapannya itu, Tun Dr Mahathir menggambarkan Bapa Turki Moden, Mustafa Kamal Ataturk, sebagai penyelamat umat Islam di Turki.
Jika banyak pihak dalam Islam menilai Mustafa Kamal sebagai musuh Islam, tetapi bekas Perdana Menteri itu, menyifatkan pemimpin Turki itu, sebagai paradok yang menyelamatkan Islam di Turki dan menyelamatkan Turki untuk Islam.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KESIMPULAN 
Bolehkah Mahathir membuat amaran dan ucapan kaustik tentang AS tanpa apa-apa tindakan seperti yang dikenakan keatas Myanmar, Zimbabwe oleh AS kecuali CIA telah memungkinkan dia untuk melakukannya?

Jadi, apa yang begitu sukar bagi CIA untuk menangani Mahathir, kecuali Mahathir adalah orang mereka yang melakukan arahan mereka?

Dengan ini Malaysia akan terus boleh dijajah melalui pimpinan negara sekarang untuk mengaut kekayaan hasil bumi Malaysia, mengagungkan pemerintahan sekular dan memecah-belahkan umat Islam dengan parti politik melalui fitnah Dajjal dan projek-projek Mind Control.

Freemason mengawal media prima untuk menyebarkan fitnah.
Siapakah 'tuhan' Freemason?

Anda sendiri tahu jawapannya.....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://bebaskanmalaysia.blogspot.com/2012/11/dr-mahathir-contoh-kejayaan-zionis.html

https://www.facebook.com/neil.armslayer/posts/776276339088337?hc_location=ufi

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=781340268581944&set=a.243210475728262.51002.100001179342409&type=1&pnref=story

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Definition of stupid: Knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan