Cari Artikel

Sunday, February 7, 2016

Keuntungan ala dividen ASB dengan manipulasi emas


Keuntungan ala dividen ASB dengan manipulasi emas
Keuntungan ala dividen ASB dengan manipulasi emas

Asssalammualaikum semua pembaca.

Dah lama is tak update blog is nie, bukan kata is dah malas nak update tapi is sibuk dengan hal duniawi hehehehe.

Ok hari nie is nak kongsikan sedikit ilmu mengenai manupulasi emas kita. Ya manupulasi bermaksud guna emas untuk beranakkan emas, dan untung dengan emas.

Keuntungan ala dividen ASB dengan manipulasi emas nie is nak kongsikan supaya korang nampak permainan emas nie sebenarnya hebat berbanding keuntungan dividen2 skim perlaburan lain.

Sedia maklum banyak program emas diluar sana yg kita jumpa banyak tersontot atau terbantut dek kerana pengelola memang jenis penipu, di bantutkan oleh BNM serta bangkrupsi.

So hari nie jom kita try tengok teknik simple is nak sharekan korang beli emas sendiri, sendiri memanipulasikan, sendiri beranakkan dan jual pun sendiri.

Gaji bersih RM2000
beli 10g @ 165/g = RM1650
ArRahnu @ 65% = 1072.5
total cash = 1422.5
set nett income = 1422.5
cukup 6 bulan ada 60g
jual semua @ 165/g = 9900
tolak ar rahnu = 6477
Bonus pertama = 3423
ulang balik untuk set bonus kedua
total cash overall 1072.5 X 6 + 3423 = 9858
untung rugi sebulan 9858/6 = 1643
andaian segram 165/g
andaian nilai marhun arrahnu 165/g
andaian kos upah sebulan 0.65
andaian jualan adalah melalui tebusan dalam arrahnu.
cash dari pajakkan dah guna untuk belanja bulan2
cash dari tebusan bayar kos upah serta nilai pinjaman 65%
jual beli emas bukan macam jual beli ikan dan sayur beli hari esok untung averaging dalam arrahnu bukan untuk untung tapi nak kurangkan kos, sila perbetulkan kalau salah.

Ok korang faham tak apa is bubuh di atas? ini contoh dimana harga emas semasa yg kita beli adalah nilainya RM165/g, gaji kita bersih RM2000 dan komitmen belanja sebulan dalam lingkungan RM 1400 kalau kurang lagi bagus lah.

Macam is cakap di atas tu permainan emas nie bukan macam jual beli ikan sayur nasi lemak dan whatsoever yg modal kecik untung besar dan untung cepat ya? Sebab korang kena tau if korng terjebak dalam permainan emas nie korang dah tukarkan duit fiat kertas tu kepada mata wang yg sebenarnya.

Ya memang harga emas akan ada naik serta turunnya, is tak nafikan tapi bila kita averagingkan dengan arrahnu maka kos emas akan jadi murah balik, macam di atas korang beli emas fizikal dengan harga 165/g dan beli seketul emas fizikal berat 10g sebulan, so harga belian pada bulan itu dalah sebanyak RM 1650 bila korang campak/pajak dalam arrahnu koang akan dapat RM 1072.5 dan gaji korang bersih atau kasar adalah sebanyak RM2000 maka RM2000- 1650 = berbaki RM350 dan bila di campurkan dengan pinjaman dari arrahnu adalah sebanyak 1072.5 + 350 = 1422.5. So nilai bila dah averaging dengan arrahnu emas korang adalah 1650 - 1422.5= 227.5.

Nampak? xnampak dalam amalan is maka dia pendek umur gelap fikiran mari kita terangkan lagi naaa. Bila dah dapat 1422.5 korang guna lah untuk keperluan seharian. Kena disiplinkan diri korang tau baru leh duduk dalam permainan emas nie, sebab is disiplin lah is dah jadi jarang nak update blog. countinue beli lagi emas sampai ke bulan ke 6, maka korang ada 60g di dalam arrahnu.

Korang leh jugak nak buat macam ASB punya dividen nak continue sampai setahun dengan syarat korang bayar kos upah untuk enam bulan terus untuk 10g yang pertama korang pajak. Ujung tahun korang jual balik semua emas di dalam arrahnu dengan harga RM165/g maka total 10X12 = 120g. Sama dengan 120g x 165 = 19800.

Jadi kos tebus untuk enam bulan adalah sebanyak 6477 bila dah postpone ke 6 bulan lagi maka 6477 X 2 sama dengan 12954. Maka dividend tahunan korang adalah  19800 - 12954 = sama dengan RM 6846.

Best tak??? ASB bagi banyak mana setahun kat korang dengan caruman tiap2 bulan untuk bayar loan asb tu? is rasa main emas banyak lagi nie kan? Itu jumlah kita dapat kerana kita guna konsep Sahabat Nabi Abdul Rahman Bin Auf beli 165/g jual 165/g jugak kalau korang nak kaya lagi jual lah harga semasa tengok bila bulan ke enam tu harga emas naik jadi RM179 korang jual RM170/g lagi untung dah kan?

Keuntungan ala dividen ASB dengan manipulasi emas
Daripada korang dok simpan duit dlam bank baik korang beli emas, berkilat2 bersilauan sialau mata nie is cakap kat korang RM semakin hari semakin merosot emas ada naik turun tapi dia turun tu masa untuk membeli bila dia naik dia tak duduk di takuk yg murah lagi mahal adalah.


Ahak tak caya try ler buat, emas yg korang nak main kenalah yg mesra ArRahnu dan jugak pelanggan suka beli. Nak lagi cepat cash korang jual RM160/g lagi laku. Cara nak jual macam mana?? Caranya dengan COD depan Arrahnu atau kedai2 makan berhampiran Arrahnu, kena jujur bagitau barang kena jail, pembeli xkisah walaupun barang ada dalam arrahnu cuma kita jangan kena makan pulak dah bagitau barang dalam arrahnu pembeli mintak murah korang dengan baik hati kena makan.

Jadilah jiwa peniaga emas yang sejati. Dan saranan is jangan beli emas dari company emas yg jual emas kononnya hanya 35% harganya, baki dibayar dengan duit pinjaman arrahnu, yg tu bunuh diri.

ok is nak buat posting lain pulak macam mana kalau harga naik dalam arrahnu then xnak jual barang dalam arrahnu hehehehee.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan