Cari Artikel

Monday, August 3, 2015

#PETUA HILANGKAN KARAT PAKAIAN


#PETUA HILANGKAN KARAT PAKAIAN

#Petua Hilangkan Karat Pakaian mesti ramai yang nak petua nie kan sebab karat bukan senang nak dihilangkan, once terkena kat pakaian alamatnya akan ke tong sampah lah jawabnya.

Tapi jangan risau sini ada beberapa jenis petua untuk hilangkan karat di pakaian kita, harap dapat membantu.

Cara 1:
Taburkan garam pada bahagian yang terkena karat dan percikkan cuka pada bahagian pakaian yang terkena karat. Biarkan seketika dan kemudian basuh seperti biasa dengan sabun basuh.

Cara 2:
Gosok isi limau nipis pada bahagian yang terkena karat dan kemudian rendam pakaian itu dalamair garam. Biarkan seketika dan kemudian basuh seperti biasa dengan sabun basuh.

Cara 3:
Sapukan sabun mandi pada bahagian yang terkena karat hingga menutupi kawasan yang berkarat sepenuhnya. Kemudian rendam ke dalam air yang telah diperah limau nipis atau limau kasturi. Biarkan seketika dan kemudian basuh seperti biasa dengan sabun basuh.

Cara 4:
Sental buah belimbing buluh masak pada bahagian pakaian yang terkena karat. Biarkan seketika dan kemudian basuh seperti biasa dengan sabun basuh.

Manfaatkan Katil Baby Bila Dah Besar


Manfaatkan Katil Baby Bila Dah Besar

Manfaatkan Katil Baby Bila Dah Besar, selalunya katil akan di buang atau dijual mahupun diberikan kepada saudara mara kita yang lain.



Dan bila tiada saudara mara yang lain maka pilihan menjual serta buang akan diambil tak pun tanggalkan bahagian2nya dan simpan dalam stor. What a such a waste.

So recycle balik penggunaan katil baby nie apabila mereka sudah besar boleh dijadikan meja belajar, siap boleh gantung2 barang lagi xperlu beli meja belajar yang mahal2 untuk fungsi yang sama.


Kaki #VapeON Jengka Sila Baca Ini Posting Jap


Kaki #VapeON Jengka Sila Baca Ini Posting Jap

Kaki #VapeON Jengka Sila Baca Ini Posting Jap, dah lama dah is perati kaki vape nie semua tak hormati orang lain bila vapeon tu.

Sila lah hormat sikit orang lain yg bukan kaki vape, kalau iya pun nak sedut hembus anak2 kecik masih lagi terdedah dengan bahaya wasap walaupun daripada air, yg bercampur chemical perisa tu.

So kalau nak #vapeon gila2 pun pi lah kat luar, ambik table luar open air baru best jadi dragon, janan keana seko kaki vape yg tadak akhlak semua sekali satu Malaysia nani kena banned oleh kerajaan ok?

Yang salahnya engkau orang lain sekali kena tanggung, amacam kakai #vapeon yang lain setuju kah anda kerana sorang mamat xdak akhlak korang semua kena habuannya nanti? his is non threatening but warning as human kind. Lantak hangla nak describe is punya ms sebagai apa, is rileks jer vape pelan2 sorang2.

Ok lah see yaa #vapeon jangan menyusahkan diri orang lain, bahaya tetap bahaya, jangan lupa tukar coil elak karat, tukar nature cotton japan pakai cotton buah kerabu lagi afdal beb jimat tiada kos kat kampung belambak nak mampus.

The Moment When You Realize You Are Wrong Side Of War



The Moment When You Realize You Are Wrong Side Of War we were told we were Fighting terrorists, the real terrorist was me, and the real terrorism is this occupation. Mike Prysner (Iraq War Veteran).

Penyeselan yang diungkapkan oleh seorang Veteran Perang yang bertugas menentang pengganas di Iraq, setelah beliau mendalami dan memahami situasi sebenar dengan berperang disana, Iraq iada penanas sepei yang didakwa oleh pegawai atasan mereka.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan