Cari Artikel

Wednesday, July 29, 2015

10 Sebab Anak kecil adalah Sentiasa DiSayangi


10 Sebab Anak kecil adalah Sentiasa DiSayangi

10 Sebab Anak kecil adalah Sentiasa DiSayangi ya memang semua orang suka baby kan dan adik yang masih kecil? Comel dan cute.

Semua orang yang mempunyai adik-beradik tahu bahawa salah satu yang tertua sentiasa membuat kaedah-kaedah, yang pertengahan adalah sebab mengapa terdapat peraturan di tempat pertama, dan kaedah-kaedah yang tidak memohon kepada yang paling muda. Sebagai anak bongsu daripada tiga, saya tidak boleh bersetuju dengan ini lagi. Walaupun setiap adik-beradik mempunyai ciri-ciri yang membuat mereka menonjol, anak bongsu adalah hampir selalu kegemaran peminat.

1. Mereka yang aneh
Sebagai anak bongsu dari kumpulan itu biasanya datang dengan "keistimewaan" untuk mendapatkan tangan-me-surut, yang biasanya melemparkan segala peluang yang mempunyai rasa fesyen luar tingkap. Walaupun ini mungkin kelihatan seperti itu Downer, ia membantu termuda bimbang terlalu banyak tentang penampilan. Mereka mungkin akan mengalami rasa fesyen aneh yang menjadikan mereka orang mereka sendiri.

2. Mereka boleh dipercayai
Sebanyak beradik suka berhujah dan berjuang, mereka berkongsi satu ikatan yang tidak boleh dipisahkan bahawa anda tidak boleh mempunyai dengan mana-mana orang lain. Dengan ikatan ini datang tanggungjawab yang besar. Anda boleh menjadi pembawa beberapa rahsia yang adik-beradik anda mungkin telah diamanahkan anda dengan. Anda tidak akan membiarkan orang-orang rahsia keluar, walaupun ia bermakna berakhirnya dunia. Yang dipercayai seperti ini dengan adik-beradik yang lebih tua pada usia yang muda akan membawa ke alam dewasa.

3. Mereka cenderung untuk menjadi lucu
... Dan terdapat kajian untuk membuktikannya. Adik-beradik yang lebih tua dikatakan rasa tanggungjawab yang lebih daripada rakan-rakan mereka yang lebih muda. Dengan tanggungjawab tidak jatuh ke atas mereka, adik-beradik yang lebih muda cenderung untuk berasa lebih tenang, ringan, dan mampu untuk melihat humor dalam situasi yang adik-beradik yang lebih tua (s) boleh terlepas pandang.

4. Mereka belajar bagaimana untuk menjaga diri mereka sendiri
Walaupun adik-beradik yang lebih tua (s) boleh merasakan keperluan untuk bersaing untuk perhatian, adik-beradik yang lebih muda adalah hanya okay dengan mengadun ke arah orang ramai apabila tiba panggilan untuk itu. Adik-beradik yang lebih muda telah menjadi begitu biasa dengan yang menolak mati dengan adik-beradik yang lebih tua, dan kadang-kadang ibu bapa, mereka belajar untuk menjaga diri mereka sendiri dan menjadi kandungan dengan ini.

5. Mereka adalah pendengar yang baik secara semula jadi
Sepanjang perjalanan hidup mereka, adik-beradik yang lebih muda mempunyai banyak ibu bapa, adik-beradik, ahli keluarga, guru, dan lain-lain pelbagai tua-tua yang ingin berkongsi kebijaksanaan, nasihat, dan cerita-cerita, sama ada mereka mahu mendengar atau tidak. Demi tidak akan datang di seluruh sebagai kurang ajar, mereka belajar untuk mendengar apa yang semua orang akan katakan kepada mereka, dan kerana mereka mendapat lebih tua mereka mengharapkan ini kerana mereka tidak mahu terlepas apa-apa yang baik!

6. Mereka biasanya lebih keluar daripada adik-beradik yang lebih tua mereka
Ini merupakan satu lagi titik yang baik yang disokong oleh penyelidikan. Ia kembali kepada rasa tanggungjawab yang adik-beradik yang lebih tua (s) boleh merasa. Dengan kurang bimbang tentang di sekitar rumah, adik-beradik yang lebih muda boleh kelihatan lebih keluar daripada yang lebih tua.

7. Mereka lebih kreatif daripada adik-beradik yang lebih tua mereka
Walaupun kajian menunjukkan bahawa adik-beradik yang lebih tua cenderung mempunyai IQ yang lebih tinggi ini, orang-orang yang lebih muda biasanya lebih creative.The Sebab di sebalik ini adalah bahawa ibu bapa kurang kemungkinan untuk memberi bongsu perhatian sebanyak terhadap pendidikan mereka seperti yang mereka lakukan untuk pertama mereka atau kedua kelahiran. Manakala ini mungkin berbunyi negatif, ia mempunyai kelebihan dalam jabatan kreativiti. Ini memberikan yang paling muda peluang untuk berfikir di luar kotak. Juga, jika anda ingat dari awal, peraturan tidak terpakai kepada adik-beradik yang paling muda. Mereka mempunyai sikap tidak peduli yang sihat bagi peraturan. Semangat kebebasan adalah apa yang membantu membentuk minda kreatif adik-beradik yang lebih muda.

8. Mereka belajar dari kesilapan orang lain lebih daripada mereka sendiri
Adik-beradik yang lebih muda sentiasa mencari untuk abang dan kakak mereka, sama ada contoh set yang baik atau buruk. Setelah masa tidak baik, yang paling muda mendapat peluang untuk belajar daripada ini supaya mereka tidak mendapati diri mereka dalam situasi yang sama di kemudian hari.

9. Mereka tidak memerlukan banyak kaedah-kaedah tentang adik-beradik mereka lakukan
Selepas mencuba untuk menguatkuasakan begitu banyak kaedah-kaedah mengenai adik-beradik yang lebih tua, ibu bapa cenderung untuk menjadi sedikit lebih lembut pada yang terakhir. Mereka yang berada pada tahap dalam kerjaya ibu bapa mereka di mana mereka tahu apa yang terbaik dan apa yang tidak, yang memerlukan kurang percubaan dan kesilapan.

10. Mereka akan sentiasa bayi!
Ini adik bongsu akan sentiasa dilihat sebagai bayi oleh ibu bapa, adik-beradik yang lebih tua, dan keluarga. Apa yang tidak suka tentang itu? Mereka adalah anak terakhir rock untuk tidur, bangun di tengah malam untuk keselesaan, dan yang terakhir untuk menonton lulusan sekolah tinggi dan kolej. Walaupun ibu bapa akan sentiasa memegang kenangan untuk semua anak-anak mereka, akan sentiasa ada tempat yang istimewa untuk bongsu mereka.

10 Petunjuk Menunjukkan Anda Telah Menemui Cinta Sejati kamu, Gadis


10 Petunjuk Menunjukkan Anda Telah Menemui Cinta Sejati kamu, Gadis

10 Petunjuk Menunjukkan Anda Telah Menemui Cinta Sejati kamu, Gadis jadi ini adalah panduan sebagai petunjuk yang kamu telah menjumpainya.

Saya selalu tertanya-tanya, bagaimana anda akan tahu apabila anda telah menemui satu? Apa yang membuat anda sedar bahawa anda babe teman lelaki sebenarnya kewujudan manusia teras anda tidak boleh membayangkan hidup tanpa? Pasti, anda seorang pasangan yang hebat dan anda bersenang-senang, palang pintu seseorang #relationshipgoals sekali mengulas mengenai Instagram anda tetapi serius apabila anda tahu apabila anda telah melanda cinta sejati dan keras ?!

Saya mengambil untuk paling disayangi sehingga rakan-rakan saya dan keluarga untuk bertanya kepada mereka dan hasilnya agak mengejutkan. Lupakan barangan yang tdk rapi anda kepada sebagai seorang kanak-kanak, ini adalah benar, jujur ​​dan benar tanda-tanda apabila anda telah menemui cinta sejati ..

1. Anda tidak malu dengan kerosakan badan anda
Anda tahu anda telah menemui cinta sejati apabila anda cukup selesa untuk memberitahunya anda mengalami kemalangan 'bulanan' pada lembaran putih yang bersih barunya dan anda tahu dia akan merasa monumental. Setiap orang tersedu badan dari semasa ke semasa dan apabila anda tidak takut kepada mereka dilihat (atau mendengar) anda tahu anda mempunyai penjaga. Sebagai kasar dengan teman lelaki anda menunjukkan bahawa anda tidak takut untuk beliau melihat dalaman, diri manusia yang paling anda.

2. Anda perlu jenaka di dalam dengan keluarganya
Anda telahpun menemui tahap baru cinta sejati apabila ibu beliau adalah salah satu kenalan teratas dalam telefon anda. Anda menghantar satu sama lain gambar kucing comel atau anekdot teks dari lawatan terakhir anda bahawa walaupun teman lelaki anda tidak faham. Keluarga adalah asas akar beliau jadi jika anda suka mereka ia menunjukkan anda suka dia juga dan dia akan memuja hakikat dua orang anak perempuan kesayangannya telah bekerjasama.

3. Anda boleh menyebut perkahwinan dan kanak-kanak
Anda tahu anda telah menemui cinta sejati apabila anda bersahaja boleh menyebut perkahwinan dan apa yang anda akan menamakan anak pertama anda (kami tahu anda telah dirancang itu) dan dia tidak pergi ke mod panik. Kadang-kadang dia juga membawa ia sehingga! Ini adalah tanda jelas cara yang cinta anda adalah benar dan dia melihat anda di sisinya pada masa akan datang.

4. Anda tidak mengambil berat tentang penampilan anda
Anda tidak perlu untuk mencukur kaki anda setiap kali anda melihat dia kerana anda tahu bagaimana sedikit perkara-perkara dengan dia, dia suka anda untuk anda dan tidak menjauhkan diri kerana dia berjalan tangannya di kaki berduri anda. Anda gembira akan menghabiskan waktu petang dengan muka anda blotched dalam krim sudo dan dia tidak akan begitu banyak seperti yang menyebut anda kelihatan seperti raksasa. Cinta sejati adalah jauh lebih dalam dari apa yang ada di permukaan dan anda tahu dia akan jatuh cinta anda yang sama dengan separuh tab krim tempat pada muka anda atau orang-orang jeans hitam baru ketat.

5. Kau kawan terbaik
Anda boleh menghabiskan setiap saat hari dengan beliau dan tidak bosan. Hubungan anda tidak mempunyai had dan anda tahu dia teman yang sempurna untuk menyertai anda dengan apa sahaja yang anda perlukan, sama ada membeli-belah, makan malam, pawagam, gimnasium, rumah ibu bapa, malam keluar. Dia akan sentiasa sesuai rang undang-undang.

6. Anda mempunyai slanga sendiri
Anda telah dibangunkan singkatan anda sendiri dan slanga sehingga, anda pada dasarnya mempunyai bahasa sendiri. Cinta adalah semua tentang komunikasi tetapi cinta sejati adalah ketika anda boleh berada di tengah-tengah sekumpulan orang, ucapkan satu perkataan / bunyi dan tahu apa yang anda berdua berfikir.

7. Anda menyedari klise adalah benar, hanya banyak kurang cringeworthy
Perkara terakhir yang anda fikirkan apabila anda pergi untuk tidur dan pertama apabila anda bangun? Itulah sebenarnya apa-apa. Beliau membuat anda ingin menjadi orang yang lebih baik dan anda berasa berani dan lebih berazam untuk berjaya mengetahui dia akan berada di sisi anda dan anda akhirnya memahami apa yang dimaksudkan ibu anda ketika dia berkata 'apabila anda berada dalam cinta, anda hanya akan tahu '

8. Anda boleh memakai seluar
Lupakan baju longgar teman lelaki anda memakai pada hari-hari awal hubungan anda. Cinta sejati adalah ketika anda keluar dari celana dalam wanita bersih supaya memakai peninju dan lebih lanjut, memberi mereka menghidu yang baik untuk memeriksa anda mempunyai sepasang segar. Benar. Cinta.

9. Anda hanya memerlukan keyakinan beliau
Apabila anda mempunyai aneh keluar, hari yang mustahil atau hanya perasaan biasa sengsara, ia hanya mengambil kata-kata dan sentuhan dan anda berasa seperti kebimbangan dan tekanan anda telah ditarik balik. Ia tidak kira jika dia mengulangi nasihat yang sama anda telah mendengar semua hari, tiba-tiba ketika datang dari dia masuk akal begitu banyak. Anda benar-benar menghargai beliau dan kata-kata beliau dengan serta-merta boleh merasa seperti ubat.

10. Anda berfikir tentang kebahagiaan sebelum anda sendiri
Anda meletakkan dia pertama. Ia menjadi semula jadi untuk memulakan meletakkan kebahagiaan mereka sendiri di atas anda sendiri. Akhirnya anda hanya mahu melihat mereka gembira dan anda akan melakukan apa sahaja yang anda boleh untuk membuat yang berlaku. Cinta sejati adalah tidak mementingkan diri sendiri dan mereka menjadi keutamaan nombor satu anda.


Panduan Kerjaya Sebagai Model...layakkah Anda?


Panduan Kerjaya Sebagai Model...layakkah Anda?

Panduan Kerjaya Sebagai Model...layakkah Anda? Jom kita tengok matau rezeki ada boleh jadi model lelaki yg berjaya kan?

Di seluruh dunia terdapat beribu-ribu model, namun setiap orang mempunyai kelebihan berbeza. Sekiranya anda menanam impian menjadi seorang model, anda perlu lakukan sesuatu. Di sini beberapa maklumat dan tip sebagai panduan kepada mereka yang mempunyai impian untuk menjadi model.

Panduan Kerjaya Sebagai Model...layakkah Anda?


CIRI-CIRI YANG PERLU ADA

Jika anda suka mengembara, mampu bekerja dengan jadual kerja yang padat dan panjang, mempunyai bentuk badan ideal, kerjaya sebagai model mungkin sesuai bagi anda.

1. Bermula dengan keadaan fizikal anda yang cukup ketinggian dan punya postur tubuh yang menarik. Ingin mengetahui lebih terperinci lihat pada tajuk APAKAH ITU MODEL DAN TALENT?.

2. Mempunyai penampilan yang menarik.

3. Mempunyai kulit yang bersih, rambut yang sihat dan gigi yang sempurna.

4. Anda juga perlu ada kekuatan mental. Bercita-cita tinggi, berkeyakinan tinggi, tahu menguruskan masa dan diri, sanggup mengembara walau pun ke luar negara, bijak berbelanja dan mampu menerima penolakan atau penyingkiran.

5. Langkahkan kaki anda ke agensi model dan tinjau samada mereka sudi membuat portfolio anda atau tidak.

6. Jangan malas ke sesi uji bakat. Bawa bersama portolio anda agar bakal klien dapat melihat potensi dan memilih anda.

7. Serlahkan kehebatan dan profesionalisme anda untuk memperagakan atau menjual sebarang produk terhadap khalayak.

MODEL LELAKI

1. Anda boleh bermula dari usia 18 tahun sehingga 25 tahun. selalunya klien tidak mahu anda kelihatan seperti kebudak-budakan. yang bagusnya, kerjaya sebagai model lelaki lebih lama jangka hayatnya daripada model perempuan. Dari seawal 10 tahun kanak-kanak lelaki lebih cenderung ke arah aktiviti lasak dari berangan-angan untuk melangkah bangga di pentas peragaan dengan menyarung busana jenama terkenal. Jadi saingan untuk anda tidak terlalu sengit.

2. Ukuran purata bagi model lelaki adalah 5'11" - 6'2" bagi ketinggian. Manakala bagi berat pula 140 sehingga 165 paun. anda mesti kelihatan sihat dan fit (tidak perlu otot yang besar seperti ahli bina badan. Tetapi perlu mempunyai otot yang menarik).

TIP & AMARAN

1. Model katalog tidak semestinya perlu mempunyai ketinggian dalam 5'9" atau lebih. Tetapi mereka perlu kurus dan menarik. Manakala bagi model catwalk, ketinggian minima adalah 5'11".

2. Model remaja perlu mempunyai ketinggian dalam 5'7" dan kelihatan comel serta remaja.

3. Hidup sebagai model tidak semestinya glamor. Sesi uji bakat yang panjang, perjalanan yang panjang, penolakan dn saingan yang sangat ketat boleh membuat anda tertekan.

4. Bincang dengan mereka yang terbabit dengan arena peragaan ini secara profesional sebelum anda memilih untuk melibatkan diri dengan kerjaya peragaan.


Apakah Itu Model Dan Talent?


Apakah Itu Model Dan Talent?

Apakah Itu Model Dan Talent? Jadi ada tak dikalangan pembaca blog is yang nak menjadi model? Ini adalah perbezaan antara model iklan dan model peragaan.

Dalam bidang modeling terdapat 2 klasifikasi yang menjelaskan perbezaan ketara di antara Model Iklan ( Commercial Model) dan Model Peragaan (Catwalk Model). Perkataan "Model" dirujuk kepada peragawan dan peragawati yang membuat pertunjukan fesyen sahaja, manakala model iklan digelar "Talent". Perbezaannya bukan sahaja dari sudut tugasan tetapi secara fizikalnya juga.

MODEL

Ciri-ciri seorang model mengikut piawaian masa kini :

1. Peragawati - Ketinggian skurangnya 5 kaki 9 inci, bertubuh langsing dengan bahu yang lebar ( ukuran badam maksimum 35-25-36) dan mempunyai catwalk yang menarik.

Peragawan - Ketinggian sekurangnya 5 kaki 11 inci, berbadan sasa dengan 6 ketakan otot di abdomen/perut ( ukuran badan 39-31-36) dan mempunyai gerak laku lelaki sebenar. Sejarah juga membuktikan bidang ini hanyalah kerjaya separuh masa bagi peragawan di negara kita (Malaysia).

2. tidak memerlukan wajah yang cantik atau tampan tetapi mestilah mempunyai X-Factor. X-Factor adalah satu unsur yang tidak dapat diterjemahkan tetapi boleh dirasai oleh orang yang berpengalaman di dalam bidang ini sahaja. Tanpa X-Factor, seseorang model itu akan menghadapi kesukaran walaupun berfizikal sempurna.

Ciri-ciri bonus:
1. Berkarakter/attitude
2. Berkebolehan mengira rentak muzik (beat counting)
3. Cekap dalam choreography
4. Bersedia untuk tugasan pada bila-bila masa

Tugasan model amatlah memenatkan yang ada masanya latihan dimulakan seawal 6 pagi, diikuti dengan solekan dan dandanan pada 2 petang untuk pertunjukan pada 9 malamnya. Namun keglamoran, keseronokan dan kepuasan mengatasi segalanya apabila melangkah di pentas dengan bergayanya walaupun bayarannya sedikit. Kredibiliti model juga diukur melalui reputasi mereka (merangkumi displin dan perhubungan sosial). Reputasi buruk walaupun tiada kena mengena dengan profesion, tetap memberi impak besar kepada kerjaya. Untuk menjadi model yang b erjaya, memerlukan masa yang panjang tetapi apabila sudah established, ia berkekalan sampai bila-bila.


TALENT

Ciri-ciri seorang talent:
1.Mempunyai rupa paras menarik dengan senyuman menawan
2. Gigi tersusun rapi dan rambut sihat hitam berkilat.
3. tiada parut atau tahi lalat dimuka kecuali jika boleh ditutup oleh solekan
4. tidak malu di depan kamera

Ciri-ciri bonus :
1. fotogenik
2. Mempunyai kebolehan yang lain seperti berenang, menari dan memanjat.

Disebabkan tiadanya had ketinggian, umur dan bentuk badan, maka terdapat banyak talent yang berkaliber. Penapisan demi penapisan semasa casting atau uji bakat, perlu diharungi. Mereka yang terpilih akan mendapat bayaran lumayan disamping menjadi glamor dengan serta merta. Walau bagaimana pun, kontrak dan "Release Form" mestilah dimeterai agar talent yang sama, dihalang dari membuat produk kompetitif yang boleh mengelirukan para pengguna.

TOP MODEL

Mereka yang berkaliber sahaja boleh menjadi model dan talent sekali gus. Jumlah ini amat sedikit kerana kriteria "paling sempurna" diperlukan. ciri-ciri ini diklasifikasikan sebagai Celebrity Model atau Top Model. Keistimewaannya ialah populariti yang tinggi, bayaran yang lebih lumayan, sibuk dengan tugasan sepanjang masa, layanan kelas pertama dan ditawarkan terjun ke bidang yang lain seperti lakonan, nyanyian, pengacaraan dan sosialis.

Jika mahu ke tahap ini, laga Diva mestilah dijauhi kerana "you can be replaced and banned at anytime" terutamanya bagi yang baru merangkak ke dunia modeling. Jika hasil kerja tidak berkualiti dan Pengurus/Agent tidak berpengalaman, maka jadilah mereka ini sebagai "Model Simpanan" yang hanya digunakan apabila tidak cukup orang. Tingkahlaku mestilah dijaga, hal peribadi bukan lagi hak individu dan imej serta reputasi menjadi ukuran. Hanya kekuatan mental, pendirian dan iman, tunggak kejayaan yang berkekalan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan