Cari Artikel

Monday, July 6, 2015

Ramadhan 1436 Hari Kesembilan belas


Ramadhan 1436 Hari Kesembilan belas

Ramadhan 1436 Hari Kesembilan belas hari nie memang is panas sebab streamyx masih lagi problem, walaupun dah dekat 2 bulan asyik problem memanjang.

Apasal eh #Streamyx ? Kat tempat is alternatif untuk line internet takder kalau is pakai broadband prepaid jenuh is nak topup beli data, sebab is running cybercafe.

Ada broadband unlimited tapi tak masuk Balik Pulau pulak, isk isk isk awat la kat Penang nie susah sangat internet nak idup?

Ada yang monopoli servis pulak hampeh, is dah langgan #steamyx dekat 5tahun dah. Tapi dorang bukan pandang veteran atau apa selagi tak kena saman kan?

Berapa banyak is rugi dengan internet putus kalau is failkan leh dapat satu juta kan best? Lepastu pindah kedai is ke Bayan Baru, sana ada Time.com.my.

Grrrr sebab internet putus2 nie jugak is terpaksa blogging lewat, dan entry2 menu berbuka dan sahur terpaksa is hold dan tak publish.

Puasa2 nie buat la kerja yang berkat sikit asyik makan duit haram tak baik tau #TelekomMalaysiaBerhad . Dah la harga bayaran bulanan mahal, tapi hampeh. Sebab tu jugak la Google, Yahoo, etc Search engine xmau buka server farm dorang kat Malaysia, sebab internet dan eletrik mahal nak mampus.

Sabar je lah anyway barang is dah pun sampai so is akan start new bis online tapi xguna gak kalau internet asyik problem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan