Cari Artikel

Saturday, July 4, 2015

Ramadhan 1436 Hari Ketujuh belas


Ramadhan 1436 Hari Ketujuh belas

Ramadhan 1436 Hari Ketujuh belas aiiyaaa tak serik serik lagi budak budak Melayu kita nie dok main mercun.

Dah masuk dalam berita tangan budak tu sampai berkecai kena potong sampai pergelangan tangan akibat kena letupan mercun.

Tapi tu semua tak mematahkan semangat anak Melayu kita daripada meletupkan diri seperti pengebom berani mati di Palestine dulu nie.

Apalah nasib anak bangsa kita asyik suka buat experimen yang bukan-bukan. Patutla dulu zaman Jepun mai jajah tanah kita dulu, dia bagi pelempang, depa bagi penendang, ketuk kepala orang Melayu kuat2, rupanya2 Jepun takut anak Melayu yang bakal keluaq nanti kalau dorang tak hapuskan kita awal2 memang akan menjadi pakar inovasi.



Modify apa yang ada, moto leh terbang, elok elok leh jalan guna tayar dua buat jadi leh jalan pakai satu tayar saja, bunga api kuar percikan api leh meletup, buluh buat rakit di hantam jadi meriam buluh, Keta Myvi jadi kapal selam dan jadi traktor.

Macam macam kalau is nak senaraikan kebijaksanaan Melayu memang tak tersenarai dalam blog nie, silap hari bulan Google leh suspended is punya blog, punya kreatif tapi sayang silap menggunakan kebijaksanaan.

Dah lanjut usia nie kan is rasa mercun nie tak main pun tak apa, merbahaya, salah disisi undang-undang, leh makan sahur dan berbuka puasa free dalam jel selama seminggu jea.

Oklah nasihatlah anak-anak kita, anak menakan, adik-adik, anak kawan anak sahabat, supaya tak main mercun, anak apek dengan bangali hitam mana depa main mercun, depa larang woo, beli pun tak bagi kalau anak Melayu nak beli tu dia line clear, mau dok jaga anak bangsa kita, bangsa lain suka nak perosak.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan