Cari Artikel

Tuesday, June 30, 2015

Ramadhan 1436 Hari Ketigabelas


Ramadhan 1436 Hari Ketigabelas

Ramadhan 1436 Hari Ketigabelas perghh hari nie hari yang agak proaktif bagi is hehehe bukan apa pun cuma is gi ambik printer spare kat umah is je.

Printer is buat hal asyik taknak kuar kaler dier maybe cartridge dia dah kotor sangat dah sebab is pakai css ink tu.

Atau[un maybe sebab ink ase korea yang is pakai tu pekat sangat sampai dia tepu xleh meleleh kuar dari cartridge?? Mungkin jugak la kan? Ase pun satu yang nak pekat sanat apehal kan? Is pun sama ngok ngek nak sangat ink terang-terang lagi dok merunggut apa kan?

Kelebihan pakai css ink nie adalah anda akan jarang tukar printer selama beberapa tahun, cartridge je selang2 1 2 tahun kena aa cuci atau replace sebab ink jadi tepu dan beku dalam dia. Cara nak cuci is tahu tapi kimia apa is tak tau nak guna apa. Kat tempat is beli sparepart dia tu dok bau alkohol maybe dia pakai alcohol untuk cairkan ink yang beku dalam cartridge??

Mungkinkah? Sapa nak share info sila lah komen cara nak cuci cartridge supaya kita leh jimat sikit berbelanja nie dah la GST apa semua bagai nak kampoi ingat senangka, kalau gaji RM 1 juta ssebulan tak pa lah rosak, order baru jer kan? Ini gaji RM 1 ribu pun terkentut nak cari daa.

Ok Update sikit pasal device is dah pun kuar gudang simpanan dan ke courier penghantaran dan dah pun berlepas dari lapangan terbang China, so is tengah tunggu arrival my device, mesin buat duit tu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan