Cari Artikel

Wednesday, June 24, 2015

Ramadhan 1436 Hari Ketujuh


Ramadhan 1436 Hari Ketujuh


Ramadhan 1436 Hari Ketujuh, wah dah genap seminggu kah kita berpuasa? Tahniah kepada diri is dan juga pembaca semua kerana berjaya menjalani ibadah puasa.

Hari nie is agak penat sikit sebab terpaksa bertahan dari tidur awal pagi kerana is nak buat kad debit Mastercard CIMB tu.

Wow bestnyer ada kad debit, leh aa is online shopping lepas nie tapi ahak nie kad debit daa bukan kat kredit ok? So nafsu shopping dapat di kengkang dek kerana jumlah yang ada dalam kad bukan di keditkan terus tapi kena topup dulu naa.

Kredit debit nie fungsi dia is pun agak pening sebab dulu kat sekolah belajar makna dia lain, tapi bila mai kat kad debit dan kad kredit nie makna dia dah jadi lain. So apapun lantak dier lah jangi is leh bayaq barang yang is order dari Aliexpress tuw.

Daripada is nak bayaq barang yang di beli dari portal Aliexpress.com guna Western Unioin yang charge tinggi tu baik is pakai debit kad lebih terjamin sebab transaction dia is leh track, leh kontrol dan monitor kat cmibclick online account.

Nanti is updatekan macam mana is daftar dan buat kad debit MasterCard nie, is bukan upgrade kad ok? Is apply kad debit CIMB Mastercard dan dia bagi is kad serta account, automatik cimbclick so lepas nie is tak payah beratur lama2 dalam Pejabat Pos Malaysia untuk bayar segala tok nenek bil is nie.

Dah penat dah bayaq cara manual, right now here we go online again macam dulu balik. Ok lah selamat berpuasa dan selamat maju jaya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan