Cari Artikel

Sunday, June 21, 2015

Kita nak bawa anak ke masjid TAPI...


Kita nak bawa anak ke masjid TAPI...

Kita nak bawa anak ke masjid TAPI...

 1. kita tak ajar pun anak-anak tu supaya jaga adab di masjid. Kemudian kita kata masjid di Malaysia anti sunnah.

2. kita fikir tak bahawa anak-anak yang berlari ke sana sini/bising di dalam masjid mengganggu kekhusyukan solat para makmum dan imam yang mukallaf ?

3. Adakah anak kita sudah mumayyiz dan layak untuk dibawa ke masjid agar tidak mengganggu jemaah ?

Boleh untuk melatih anak ke masjid, pastikan mereka juga sudah diajar adab dalam masjid. Jika ada golongan yang bising zikir berjemaah selepas solat itu bid'ah sesat (walaupun ada nas dari hadith sahih) ganggu kekhusyukan solat, mengapa hal anak-anak buat bising di masjid dianggap remeh, tak ganggu khusyuk solat bahkan apabila anak-anak diletakkan bahagian belakang dikatakan ANTI SUNNAH ?

Menu Berbuka Puasa IskandarX 1436H 4


Menu Berbuka Puasa IskandarX 1436H 4

Menu Berbuka Puasa IskandarX 1436H 4 hari ini ialah Ayam Masak Kurma kedai made hehehee, hari nie is tak makan homemade punya semua is beli jer.

Harap2 lepas nie is akan bertemu jodoh unuk memasak resepi berbuka secara homemade pulak.. Erkk apa is merepek nie???

Ayam masak kurma memang rare bagi is sebab jarang2 is makan ayam masak kurma, kalau di Penang \di shortkan sebutan jadi ayam kurma jer, so jangan pepandai imagine ayam tu di masak bersama dengan buah kurma.

Buah kurma muda dan yang masak di hidangkan berasingan dan tiada kena mengena dengan menu masakan ayam masak kurma hehehe.

Is update entri berbuka lambat sikit sebab kalau awal karang korang terliur pulak dengar plan is nak berbuka dengan menu apa nanti kan? Kesian kat orang nanti, tak elok lah is kecik kan hati orang lain kan? Hilang ler iskandarX punya Cool.

Okl.ah selamat berbuka puasa untuk hari nie menu berbuka puasa iskandarX 1436H 4, kita jumpa lak esok dengan entri lain, xpun nanti is posting entri lain pulak.

Rahsia Illuminati Disebalik RM10


Rahsia Illuminati Disebalik RM10

Rahsia Illuminati Disebalik RM10 eh ada gak ker rahsia dorang kat duit kiter? Mesti lah ada, Bank Negara tu milik siapa??

Secara tak langsung perancangan serta plan yang terjadi dalam sesuatu negara pasti akn didedahkan secara tak langsung di depan mata kita sendiri. Yaa pada note fiat, kat mana lagi? Rothschild style lah kata kan takkan dia nak biar note Malaysia tanpa plannyer yang terperinci itu?

Apa yang ada pada note RM10? Ada kapal terbang, then kapal laut, dan jugak keretapi. So kapal terbng sudah, kapal laut pun sudah maybe akan repeat lagi dan next target mesti keretapi. Kenapa prejuis sangat dengan note MYR nie?? Bukan prejudis daaa logo pun Pharaoh Hound (sejenis anjing dari Mesir) logo tew yang kita simpan dalam dompet kita, dalam tabung masjid kita tabung surau dan pelbagai lagi lah.

So nak baut apa kalau dah macam tu jadinya? Kita redha kan aja lah keadaan kita adalah darurat. Kalau betul kita demokrasi dan merdeka kenapa perlu pakai note MYR? kenapa tak pakai Dinar dan Dirham Islam?

Memang banyak persoalan kalau nak merungkai mesteri nie yang dimana Dajjal dah merancang lebih 2 ribu tahun lalu. Sementara menunggu Mim terakhir memang teruk kita dikerjakan Yahudi. So dapat jer note2 MYR tak payah lah nak niat simpan banyak2, is sarankan korang pegi kedai emas, dan beli emas banyak2.



Minat ketul emas besar2 pegi Public Gold sekarang emas dorang lah yan paling murah dalam pasaran so rebut peluang nie tukar MYR ke emas dan perak secept mungkin.


Ramadhan 1436 Hari Keempat


Ramadhan 1436 Hari Keempat

Ramadhan 1436 Hari Keempat apa khabar semua? tahniah sebab bertahan dan masih menjalani ibadah puasa dengan sempurna.

Ala lagi dua jam jea lagi nak berbuka dah staytune lah chill out meh baca apa yang is nak merepek dengan korang dalam beberapa post lagi nie.

Oleh kerana internet ok ari nie (walaupun tadi tengahari dia buat jugak hal so is akan update beberapa lagi entri baru utnuk hari nie.

Bukan is malas nak posting entri baru tapi tengok lah  5 minit online putus connection, sambung balik lepas 5 minit lagi putus sampai seharian kena macam teww takkan is tak angin kan?? Kalau boleh is lempang muka dia yang mana bertanggungjawab teww memang nak bagi bagi pelempang paling kawww dalam abad niee.

Geram wooo dah la tadak internet hidup umpama sendirian didalam pulau puaka jerr rasanya boleh lak dia putus2. So alternatif kepada #streamyx memang is cari, tapi kebanyakkannya tak der coverage sampai ke Balik Pulau.

Antara paling menarik hati is adalah time.com.my tewww pakej home unlimited dier data unlimited, speed 50mb kalah unifi beb. Dapat kat is habis la pc nie berasap is blogging. Xmuat blog is nie is akan expand entri ke blog-blog satelite is tu ada belambak2 xberupdate.

Time.com.my teww pulak murah gak laa dengan rm  399 untuk 50mb. Bila testing bukannyer dapat 50mb taw.... tapia lebihhhh 56.57mb bila test kat ookla. Macam nie baru lah halal berbisness, kalau korang testing #streamyx atau #Unifi konfirm dapat 7.1 7.6mb dan 47-48mb jer. Macam mana lah Melayu nak maju kalau macam nie punya sikap?



Saranan is kalau ada peluang korang pakai lah yang barangan dan perkhidmatan yang bermutu dan setimpal dengan bayaran yang korang buat. Dan bila berniaga niat kerana Allah S.W.T dan bukan untuk nafsu kita sendiri.

Ok lah is pun dok usha-usharrrr line time nie dia nak masuk dak dalam Balik Pulau, kalau dia nak masuk cantik balik leh is meroket blogging leh is blogwalking balik. Insyaallah semua kuasa Allah S.W.T.




Sunita Williams Astronot Wanita Jadi Mu'alaf


Sunita Williams Astronot Wanita Jadi Mu'alaf

Sunita Williams, seorang wanita India pertama yang pergi ke bulan pada tanggal 9-07-2011.

Kembalinya dari Bulan langsung masuk dan memeluk Agama Islam.

Dia berkata:
"Dari Bulan seluruh Bumi kelihatan hitam dan gelap kecuali dua tempat yang terang dan bercahaya.

Ketika aku lihat dengan Teleskop, ternyata tempat itu adalah Mekkah dan Madinah. Di Bulan semua frekuensi suara tidak berfungsi, Tapi aku masih mendengar suara Adzan"

Prof Lawrence E Yoseph:
Sungguh kita telah berhutang besar kepada umat Islam, dalam Encyclopedia Americana menulis:

"...Sekiranya orang-orang Islam berhenti melaksanakan thawaf ataupun shalat di muka bumi ini, niscaya akan terhentilah perputaran bumi kita ini, karena rotasi dari super konduktor yang berpusat di Hajar Aswad, tidak lagi memencarkan gelombang elektromagnetik

Menurut hasil penelitian dari 15 Universitas:
Menunjukkan Hajar Aswad adalah batu meteor yang mempunyai kadar logam yang sangat tinggi, yaitu 23,000 kali dari baja yang ada!

Beberapa astronot yang mengangkasa melihat suatu sinar yang teramat terang mememancar dari bumi, dan setelah diteliti ternyata bersumber dari Bait Allah atau Ka'bah.

Super konduktor itu adalah Hajar Aswad, yang berfungsi bagai mikrofon yang sedang siaran dan jaraknya mencapai ribuan mil jangkauan siarannya.

Prof Lawrence E Yoseph - Fl Whiple menulis:
"...Sungguh kita berhutang besar kepada orang Islam, shalat, tawaf dan tepat waktu menjaga super konduktor itu..."

Para astronot telah menemukan bahwa planet Bumi itu mengeluarkan semacam radiasi.
Radiasi yang berada di sekitar ka’bah ini memiliki karakteristik dan menghubungkan antara Ka’bah di planet Bumi dengan Ka’bah di alam.

Di tengah-tengah antara kutub utara dan kutub selatan, ada suatu area yang bernama ‘Zero Magnetism Area’, ertinya adalah apabila kita mengeluarkan kompas di area tersebut, maka jarum kompas tersebut tidak akan bergerak sama sekali karena daya tarik yang sama besarnya antara kedua kutub.

Itulah sebabnya jika seseorang tinggal di Mekah, maka ia akan hidup lebih lama, lebih sehat, dan tidak banyak dipengaruhi oleh banyak kekuatan gravitasi.

Sebab itu lah ketika kitìa mengelilingi Ka’Bah, maka seakan- akan diri kita di-charged ulang oleh suatu energi misterius dan ini adalah fakta yang telah dibuktikan secara ilmiah.
Makkah juga merupakan pusat bumi.
Makkah adalah Pusat dari lapisan-lapisan langit Ada beberapa ayat dan hadits nabawi yang menyiratkan fakta ini.

Allah berfirman:
‘Hai golongan jin dan manusia, jika kamu sanggup menembus (melintasi) penjuru langit dan bumi, maka lintasilah, kamu tidak dapat menembusnya melainkan dengan kekuatan.’ (ar-Rahman:33).

Menurut riwayat Ibnu Abbas dan Abdullah bin Amr bin As, dahulu Hajar Aswad tidak hanya berwarna putih tetapi juga memancarkan sinar yang berkilauan.

Sekiranya Allah subhanahu wata'ala tidak memadamkan kilauannya, tidak seorang manusia pun yang sanggup mamandangnya.
Dalam penelitian lainnya, mereka mengungkapkan bahwa batu Hajar Aswad merupakan batu tertua di dunia dan juga bisa mengambang di air.

Di sebuah musium di negara Inggris, ada tiga buah potongan batu tersebut ( dari Ka’Bah ) dan pihak musium juga mengatakan bahwa bongkahan batu-batu tersebut bukan berasal dari sistem tatasurya kita.

Dalam salah satu sabdanya, Rasulullah Shalallahu 'alaihi wassalam bersabda :
Hajar Aswad itu diturunkan dari surga, warnanya lebih putih daripada susu, dan dosa-dosa anak cucu Adamlah yang menjadikannya hitam.

Subhanallah, Alhamdulillah, Laa Illaha illallah, Allahu Akbar

Betapa bergetar hati kita melihat dahsyatnya gerakan thawaf haji dan Umroh. Ini adalah jawaban fitnah dan tuduhan jahiliyah yang tak didasari ilmu pengetahuan, iaitu mengapa kaum Muslimin shalat ke arah kiblat dan bahwa umat Islam di anggap menyembah Hajar Aswad. Hanya Allah Yang Maha Kuasa Dan Segala-Galanya.

Subhanallah

Kalau sedang online, sebarkan ke sesama muslim. (Berarti anda telah membelanjakan hartamu di jalan Allah)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan