Cari Artikel

Wednesday, May 27, 2015

Durian Masak Tiruan Dari Thailand


Durian masak tiruan dari Thailand, ahak tajuk nie is pasti akan mengemparkan semua peminat buah durian dan juga pengusaha durian crepe.

Almaklumlah durian yg dijual dari Thailand nie agak murah dan besar-besar berbanding yg datang daripada kampung2 dalam Malaysia.

Tapi oleh kerana kita memburu keuntungan tanpa kaji selidik darimana datangnya buah durian nie, so selfish sangat terus terbeli buah durian masak tiruan, yang dicelup dalam ubat racun kuning.

Warna pada kulit durian nie memang macam yang dah masak kalau sekali imbas kita tengok, tanpa pengetahuan yang cukup mesti tak ambik kira dah baunya, bunyinya bila kita jentik, halus tajamnya bila kita sentuh duri-durinya.

Jadi kat sini is nak bagi tau, yang dorang rendam buah durian tak masak lagi tu dalam ubat kuning, kesan dia jelas ketara nampak pada bahagian tangkai buah durian, iyerlah mana tangkai buah durian warna kuning kan?? So Yellow pulak tewww.

Korang tak percaya sila tengok Gambar2 yang is uploadkan tew, bandingkan dan is harap korang jangan tertipu dengan membeli buah durian masak tiruan dari Thailand tu, bersabar sikit musim nak sampai dah.

Durian Masak Tiruan Dari Thailand

Durian Masak Tiruan Dari Thailand

Durian Masak Tiruan Dari Thailand

10 Tips untuk menjadi Lelaki Macho Dan Stylo


10 Tips untuk menjadi Lelaki Macho Dan Stylo ini adalah 10 tips yang dicari-cari oleh semua lelaki yang ingin menjadi lelaki macho.

Setiap lelaki terlahir dengan wajah yang beragam, ada yang terlahir tampan dan ada juga yang biasa saja. Sebenarnya setiap lelaki memiliki kelebihan masing -masing dari wajahnya. Bila Anda terlahir dengan wajah yang biasa- biasa saja, tidak usah minder. Banyak cara yang boleh dilakukan untuk meningkatkan ketampanan wajah Anda. Mahu tahu apa saja rahsianya? Berikut diantaranya.

10 Tips untuk menjadi Lelaki Macho Dan Stylo


Berikut beberapa cara meningkatkan ketampanan wajah, seperti laporan dari times of india:

Membuat perawatan kulit


1. Membuat perawatan kulit
Siapa kata perawatan kulit hanya diperlukan oleh kaum wanita saja? Lelaki juga perlu merawat kulitnya agar sel epidermis pada kulit tidak mati. Gunakan pelembab untuk menjaga kulit dari kekeringan.
Penting juga untuk mengoleskan krim tabir suria untuk mengurangi penuaan dini dan kerosakan kerana paparan sinar ultraviolet. Jadikanlah kegiatan merawat kulit sebagai kebiasaan rutin seperti mencukur atau menggosok gigi.

Berhenti merokok


2. Berhenti merokok
Kebiasaan merokok bukan hanya membuat lelaki mendapatkan image negatif dari para wanita tetapi merokok juga dapat menyebabkan kerutan pada kulit yang lebih buruk daripada efek sinar matahari.
Merokok dapat merampas kolagen dan elastin yang memberikan tekstur kulit, kekuatan, elastisitas dan mempercepat proses penuaan. Rokok juga dapat menyebabkan warna keabu-abuan pada kulit.

Corak makan yang sihat


3. Corak makan yang sihat
Corak makan yang akan membuat kulit lelaki lebih bersinar, rambut lebih indah dan badan lebih segar. Kuncinya adalah dengan menjaga agar asupan gizi tetap seimbang. Makanlah makanan yang kaya serat yang mampu menurunkan kolesterol dan makanan yang rendah gula, tinggi protein dan kalsium.

Tidur yang berkualiti


4. Tidur yang berkualiti
Penuhi jam tidur yang direkomendasikan baik untuk kesihatan iaitu setidaknya 8 jam sehari. Tidur dapat mengembalikan kondisi semua organ tubuh, termasuk kulit yang merupakan organ terbesar tubuh.
Tidur juga dapat mengurangi ketegangan dan kecemasan, mengurangi keriput, garis-garis kerut dan garis khawatir. Kurang tidur juga menimbulkan lingkaran hitam di bawah mata yang mengganggu penampilan pria.

Jauhkan diri dari dehidrasi


5. Jauhkan diri dari dehidrasi
Kulit memerlukan air agar dapat berfungsi dengan baik terutama untuk melawan kerosakan yang disebabkan oleh matahari. Minum air delapan gelas sehari seperti yang dianjurkan juga dapat mengeluarkan racun dari tubuh dan membawa nutrisi ke lapisan dalam kulit (dermis).

Menjaga tubuh tetap langsing


6. Menjaga tubuh tetap langsing
Menjaga tubuh agar tetap langsing tidak hanya akan meningkatkan penampilan pria tetapi juga mengurangi risiko stroke, kanker, diabetes, dan penyakit lainnya. Tapi lakukan diet dengan cara yang tepat.
Kurangi asupan kalori yang tidak sehat dengan mengurangi konsumsi makanan yang digoreng. Dengan cara ini, berat bedan pria akan berkurang hingga satu pon selama dua minggu.

Jadilah pro-antioksidan


7. Jadilah pro-antioksidan
Antioksidan seperti vitamin A, C dan E ditemukan dalam buah dan sayuran yang sangat penting bagi tubuh. Antioksidan mempromosikan perbaikan dan elastisitas kulit dan juga mengurangi risiko penyakit jantung dan kanker.

Membuat Latihan kardio


8. Membuat Latihan kardio
Sebuah latihan kardio dapat menurunkan stres, membuat lelaki lebih bahagia dan memberikan efek bersinar pada kulit. Latihan aerobik ringan selama setengah jam sehari juga dapat meningkatkan denyut jantung dan memperlancar aliran darah.
Latihan tersebut juga dapat dilakukan dengan berjalan-jalan, naik sepeda atau melakukan aktivitas yang membuat tubuh berkeringat. Pilihlah jenis latihan yang menyenangkan dan membuat pria nyaman melakukannya.

Hindari minum minuman keras


9. Hindari minum minuman keras
Alkohol menyebabkan pembengkakan pada jaringan, terutama mata bengkak dan menyebabkan kebiasaan makan yang buruk yang berakibat terhadap kenaikan berat badan. Hal tersebut tentu membuat penampilan pria tampak buruk.

Menjaga Badan yang tegap


10. Menjaga Badan yang tegap
Postur tubuh yang baik benar-benar memberikan tampilan yang baik bagi lelaki. Inti dari latihan kekuatan atau olahraga yang sedikit berat adalah untuk mencegah tubuh bungkuk. Berolahraga lah untuk melatih kekuatan otot selama 2 sampai 3 kali seminggu.

Demikianlah antara kandungan 10 tips untuk menjadi lelaki macho dan stylo yang is sempat kongsikan dengan korang semua. Jika ada lagi tip-tips cara-cara menjadi lelaki macho akan is kongsikan lagi.

Camner nak buat duit online nie ha?


Camner nak buat duit online nie ha? is dapat soalan nie sebulan berpuluh2 kali diajukan, isk isk isk is pun bukan nyer reti buat duit online nie sangat.

Sekadarnya kita mencuba untuk mendapatkan pendapatan daripada atas talian, buat duit online nie ada banyak kategori yg korang leh pilih.

Nak is senaraikan boleh lebam mata korang nak membacanya dan kesian kepada mobile user karang koata data habis sebab nak baca list yang is buat tu.

Jadi is bagi 3 major kategori untuk korang godek2 pelan2, yang pertamanya paling ramai buat dan dengan is sekali adalah blogging (menulis). Yang kedua jual barang sendiri. Yang ketiga jual perkhidmatan korang secara online tetapi profit atau bayaran dapat di offline.

So bagi contoh pertama is dah malas nak kupas, sebab apa nanti korang cakap ek eleh iskandarX tak der idea ka dok ulas blogging dapat duit, satu je is nak tanya korang, korang ingat berblogging nie sentiasa dapat duit ker? Susah sebenarnya sebab nak kena compete dengan berjuta blog yang ada kat luaq sana teww.

Camner nak buat duit online nie ha?


So is nak tanya korang, korang ada Facebook? Kalau ada boleh leww korang berniaga secara online. Camner nak niaga dan barang aper nak niaga? Nak niaga secara online kena lah ada laptop sendiri tak pun pc mahupun android pun dah ok, sebab android complete semua ada leh wifi, leh taip login apa semua leh snap gambar lagi untuk promosi.

So pilih barang yang korang paling suka pakai, paling suka makan, paling suka lihat, paling suka dengar. Jangan tiru orang lain, orang jual ubat jerawat korang pun nak jual ubat jerawat, FB dia dah lama ramai leh pembeli, fb korang baru nak compete camner?

Untung bagi girl sebab senang nak berniaga online, selfie kasi pose manjer tapi janagn lah tak tutup aurat pulak kan? Kalau lelaki pulak susah nak berniaga sebab selfie maybe kurang, tapi is cakap lah rezeki nie masing2 leww, janagn down kalau sebulan dua xder nak laku sangat, just do it mcam Nike teww cakap.

Korang selfie elok2 dengan barang yg korang jual, buat video review dan describe kan apa yang bagusnya barang korang nie, warna apa, ringan ke tak, wangi tak, apa sahaja just make it talking to much dont stop, tapi percakapan harus dan wajib terang dan clear supaya pembeli faham.

Oklah is bukan nak going deep dalam topic nie but if there anybody like to going deep please make drop a comment kat bawah isakan try usaha untuk assist koranguntuk berjaya, is suka tengok bangsa is berniaga offline mahupun online. Assalammualaikum dan salam sejahtera jumpa lagi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan