Cari Artikel

Monday, August 25, 2014

Angkara ‘Buatan Orang’, Lydiawati Jatuh Sakit Buat Kali Kedua


Angkara ‘Buatan Orang’, Lydiawati Jatuh Sakit Buat Kali Kedua


Lydiawati menjelaskan punya penyakit saraf dan reumatik yang dialaminya selama ini adalah disebabkan perbuatan khianat seseorang.

Lydiawati atau nama sebenarnya Salina Saimon, 48, berkata, dia menyedari perkara itu selepas bertemu dengan beberapa orang ustaz yang memaklumkan perkara berkenaan.

"Itulah nak percaya susah, tak percaya pun susah. Selepas berubat oleh beberapa ustaz, mereka cakap benda yang sama bahawa penyakit saya adalah kerana khianat orang.

"Dan difahamkan orang yang 'mengenakan' saya itu adalah teman rapat saya. Entahlah, sekiranya ada orang yang berniat jahat, saya berserah kepada Allah," katanya.

Pada Mei lalu, Lydiawati dilaporkan diserang penyakit saraf dan reumatik selepas berasa kebas dan bisa pada bahagian kiri kaki dan tangan sehingga menyukarkan pergerakannya.

Angkara ‘Buatan Orang’, Lydiawati Jatuh Sakit Buat Kali Kedua
Angkara ‘Buatan Orang’, Lydiawati Jatuh Sakit Buat Kali Kedua


Bagaimanapun Lydiawati memutuskan untuk tidak menjalani sebarang rawatan hospital selepas mendapati kos rawatan yang perlu dibayar agak mahal.

Dalam pada itu, Lydiawati berkata, ini merupakan kali kedua dia mengelami perbuatan khianat seperti itu selepas kejadian disantau pada tahun 1997.

"Harap-harap penyakit saya sekarang ini tidak seperti dulu. Saya pernah kena santau angin sampaikan badan saya kecut dari dalam. Alhamdulillah selepas empat bulan dirawat, barulah sihat," ujarnya.

Sementara itu, Lydiawati berkata, dia bersyukur apabila salah seorang peminatnya menawarkan bantuan membiayai kos rawatan penyakitnya itu.

"Alhamdulillah, selain menerima pelbagai ubat-ubatan, saya juga didatangi seorang hamba Allah yang juga merupakan peminat saya dan ingin membiayai rawatan penyakit saya ini.

"InsyaAllah, tidak lama lagi saya akan menjalani rawatan sepenuhnya di Pusat Perubatan Gleneagles Intan, Ampang.


Nak Jadi Saloma, Nadia Aqilah Tidur Pakai Korset!


Nak Jadi Saloma, Nadia Aqilah Tidur Pakai Korset!


Karektor dan peribadi insan yang bernama Saloma senantiasa mekar dalam ingatan siapa sahaja yang pernah menatap wajahnya juga mendengar alunan suaranya. Biarpun mungkin ada yang tidak pernah melihat nya, persona milik wanita ini bukan sahaja kerana bakat yang dimiliki.

Menjadi sebahagian daripada keluarga besar pementasan P. Ramlee The Musical sejak dari mula lagi, Nadia Aqilah akhirnya diberikan kepercayaan menggalas watak yang diakui aktres itu mempunyai cabaran tersendiri.

Dia yang juga pernah membawakan watak isteri-isteri P. Ramlee yang lain sebelum ini bakal berdepan dengan komitmen yang besar menjayakan watak Saloma, seorang biduanita tersohor yang juga ikon fesyen di zaman itu.

“Bila saya dipanggil untuk ujibakat bagi watak Saloma memanglah teruja sangat. Bukan sahaja sebab dah lama idamkan watak menjadi Saloma tetapi kerana aura dan personaliti yang dimilikinya itu membuatkan saya seronok untuk mengenalinya dengan lebih dekat.

Nak Jadi Saloma, Nadia Aqilah Tidur Pakai Korset!
Nak Jadi Saloma, Nadia Aqilah Tidur Pakai Korset!


“Buat masa ini kami semua belum bertemu bagi sebarang latihan mahupun script reading tetapi saya memang tidak sabar untuk tahu peranan Saloma dalam pementasan yang memasuki siri ketiga ini.

“Saya juga akan memberikan tumpuan kepada latihan vokal kerana ingin mengimbangi peranan menjadi pelakon dan penyanyi dengan baik diwaktu pementasan Oktober kelak,”ucap Nadia Aqilah yang hadir berpakaian ala Saloma di sidang media pementasan teater tersebut di Panggung Bandaraya di ibu negara, minggu lalu.

Cabaran yang dianggap mengujakan dirinya itu menuntut Nadia untuk mengikuti langkah dan petua untuk menjiwai karektor biduanita pujaan Malaya tersebut. Ada diantaranya telah pun mula dipraktikkan pelantun lagu Patah Sayap ini selepas dia ditawarkan watak ikonik ini.

“Penjiwaan watak itu penting pada saya tambahan lagi dengan watak besar begini, saya akan cuba memberikan yang terbaik. Percaya atau tidak sudah seminggu saya tidur dengan korset.

“Dimensi pinggang kerengga seperti Saloma setidak-tidaknya berada dalam bayangan bila saya tahu saya memang memakai korset untuk mendapatkan bentuk sedemikian.

“Selain itu saya ingin bertemu dengan kenalan rapat atau saudara kepada Saloma seperti Melissa Saila bagi mendapatkan gambaran yang lebih jelas tentang ibu saudaranya itu. Biopik mengenai Saloma juga bakal ditayangkan dan saya rasa ia juga boleh dijadikan panduan  untuk membawakan watak tersebut,”ceritanya lagi mengenai wataknya itu yang kini digalas Nabila Huda dalam siri khas biopik Saloma arahan Melissa Saila.

P. Ramlee The Musical akan dipentaskan bermula dari 3 hingga 12 October 2014 di Istana Budaya dengan jumlah 14 persembahan keseluruhannya. Selain daripada Nadia Aqilah sebagai Saloma, Tiara Jacquelina selaku penerbit juga turut tampil membawakan watak Noorizan manakala Lisa Surihani bakal menjadi isteri pertama P.Ramlee iaitu Junaidah. Tony Eusoff kekal sebagai P. Ramlee juga Douglas Lim akan membawakan watak Run Run Shaw dibawah arahan Pat Ibrahim selaku koreografer dan pengarah.

Salammusik Kekal Positif Dalam Perjuangan Seni Mereka


Salammusik Kekal Positif Dalam Perjuangan Seni Mereka


Memakai kemeja-T terpampang dengan kata-kata “kekal positif,” bersempena dengan single terbaru kumpulan Salammusik, Salam hadir ditemani oleh seorang wanita yang memperkenalkan dirinya sebagai pengurus Salam, Iris.

Saya kemudian mendapat tahu bahawa Iris adalah seorang keturunan Belanda, dan merupakan antara orang yang paling dekat dengan Salam dan kumpulan Salammusik sendiri, selaku pengurus sejak detik awal perjalanan seni beliau.

Sewaktu permulaannya dahulu, Salammusik hanya sekumpulan rakan-rakan dan kenalan masing-masing yang kerap berkumpul untuk sama-sama menghasilkan muzik. Sesi jamming yang sering diadakan di sebuah rumah sewa millik Salam sendiri menjadi titik permulaan pelbagai kenalan baru, pengalaman baru, dan lantas mencetuskan suatu nafas muzik yang baru.

Menurut Salam, beliau mengambil langkah mendirikan studio sendiri ekoran kekurangan peralatan di pusat pengajiannya. Sesuai dengan jurusan yang diambil dalam bidang penataan bunyi dan rekaan muzik, studio ini menjadi tempat beliau berkarya dan berlatih dalam bidang yang difikirnya akan bakal diceburinya nanti.

Salammusik Kekal Positif Dalam Perjuangan Seni Mereka
Salammusik Kekal Positif Dalam Perjuangan Seni Mereka


Hasil daripada studio itu, wujudlah sekumpulan rakan-rakan yang kini dikenali sebagai Salammusik.

“Kadang-kala pelajar lain akan datang ke rumah untuk menyiapkan tugasan pembelajaran. Ada kenalan yang kemudian turut membawa kenalan mereka yang lain ke mari, ada antaranya juga pemuzik, dan disitulah tercetusnya bibit-bibit awal Salammusik. Ia berlaku secara semulajadi,” kata Salam, menceritakan detik awal berkenalan dengan beberapa pemuzik yang kini menjadi sebahagian daripada kumpulan itu.

Tahun 2010 menampakkan permulaan yang serius bagi Salammusik dengan kemunculan lagu Cerita Kedai Kopi, single pertama mereka bersama DJ Fuzz dan juga Malique.

“Minat muzik itu memang sentiasa wujud dalam diri saya,” tegas Salam, yang berkata kiranya haluannya sebagai penyanyi tidak pernah menjadi kenyataan beliau akan tetap melibatkan diri dalam muzik tidak kisahlah sebagai penerbit, pencipta, atau lain-lain. Tetapi kejayaan Cerita Kedai Kopi benar-benar menjadi pencetus bagi Salammuzik untuk terus membawa muzik yang dijuangkan oleh kumpulan itu ke peringkat yang lebih tinggi.

Biarpun untuk melayan minatnya sendiri ataupun sebagai sumber inspirasi, Salam ternyata lebih condong ke arah mendengar lagu-lagu daripada artis lama. Ramli Sarip, M. Nasir, Ella, kumpulan Alleycats, serta P. Ramlee merupakan antara nama yang disebut sepanjang temubual ringkas kami. Kebetulan, Salam baru sahaja membeli koleksi lagu-lagu terbaik P. Ramlee yang mempunyai enam CD kesemuanya sehari sebelum pertemuan kami yang katanya tidak sabar untuk diamati sepenuhnya.

Selain itu, Salam menyebut lagu Jasai Nights daripada artis Prem Joshua sebagai lagu yang sedang ligat diputarkan dalam playlist peribadinya di saat ini. Artis antarabangsa lain yang menjadi pilihannya termasuk Wyclef Jean, Lauryn Hill, serta Erykah Badu.

Salam mengakui memang banyak merujuk sumber lagu-lagu lain sebagai ilham dalam menghasilkan lagu Salammuzik sendiri, tetapi berkata pengaruh yang paling besar dalam setiap lagu yang dihasilkan adalah rakan-rakannya sendiri.

“Setiap lagu akan ada liriknya, dan mungkin ada garis panduan yang sangat asas, tetapi apabila kami masuk ke studio dan mula berkarya, setiap pemuzik yang terlibat boleh menyumbangkan kreativiti masing-masing, dan hasilnya mungkin terlalu berbeza dengan perancangan asal. Sebab itulah kami tidak terlalu suka merancang. Kami tidak suka menyekat haluan kreatif kumpulan kami,” tegasnya lagi.

Tidak dinafikan, Salammusik sudah mendapat pengikutnya yang tersendiri dan ramai di antara mereka meminati kumpulan ini kerana keunikan lagu-lagu yang dibawa. Ada yang pernah mengklasifikasikan muzik mereka sebagai reggae, hip hop, atau muzik Melayu moden, tetapi Salam sendiri lebih suka menggambarkan muzik yang mereka bawa sebagai muzik rakyat yang katanya dihasilkan berdasarkan senario sosial negara Malaysia sendiri.

“Bila menghasilkan lagu, apa yang kami mahukan adalah pendengar fahami lirik dan maksud lagu itu, itu sahaja,” tambahnya lagi.

Jelaslah bahawa Salammusik bukan bertujuan menyaingi ataupun menyamai kebanyakan artis masa kini. Pada zaman di mana muzik bergenre pop dan romantis banyak menjadi pilihan penggemar muzik tempatan, Salammusik terus berkarya untuk sentiasa menghasilkan sesuatu yang baru tanpa mahu disekat oleh kekangan yang diberikan melalui label atau genre.

Konsep ‘bebas’ ini turut diaplikasikan dari segi bilangan ahli Salammusik, yang jumlahnya sering berubah-ubah. Pada masa ini, ahli-ahlinya terdiri daripada sepuluh orang pemuzik kesemuanya, tetapi Salam menegaskan kumpulan itu sendiri sentiasa mengalami evolusi.

Kerana kumpulan ini menemui asal-usulnya dalam sebuah studio yang kecil suatu masa dahulu, ahli Salammusik sebenarnya pernah lebih ramai daripada yang ada sekarang ini, dan pernah juga kurang.

“Pokoknya, siapa yang masuk ke studio, sertai sesi jamming, dan menyumbang pada sesuatu lagu itu, dialah Salammusik pada waktu itu,” terangnya ringkas.

Salammusik banyak mendapat perhatian apabila berjaya merangkul Anugerah Album Terbaik AIM 19 pada tahun 2012, kejayaan yang ternyata mengejutkan orang ramai apabila mereka mengalahkan artis-artis hebat seperti Stacy, Nora, Pesawat, dan juga Hujan. Apabila saya bertanya kepada Salam jika beliau pernah menyangka akan kejayaan yang dicapai pada waktu itu, Salam tidak menjawab serta merta. Beliau menjeling ke arah pengurusnya, seolah-olah mencadangkan bahawa Iris orang yang lebih sesuai bagi saya untuk mengajukan soalan ini.

“Sama sekali tidak,” ujar Iris, yang turut merasakan kejayaan itu sebagai suatu kejutan yang menggembirakan.

“Bagaimana anda boleh memenangi Anugerah Album Terbaik jika tidak mendapat Anugerah Artis Baru Terbaik?”

“Kami mendapat dua pencalonan pada tahun itu dan ada meletakkan harapan kecil untuk memenangi Anugerah Artis Baru Terbaik,” ujar Salam, menyambut pertanyaan Iris tadi.

“Apabila anugerah itu diumumkan sebagai milik artis lain, kami sudah tidak berharap langsung untuk memenangi Anugerah Album Baru Terbaik pula.”

Meskipun Salam sendiri tidak pernah menyangka akan memiliki anugerah tersebut pada tahun itu, peminat setia Salammusik pasti beranggapan ia merupakan pengiktirafan yang sewajarnya bagi kumpulan pemuzik yang membawa arus baru dalam industri muzik tempatan.

Apa yang pasti, kejayaan itu tidak sedikitpun mengubah sikap ahli-ahli kumpulan itu kecuali menjadikan mereka lebih serius untuk terus menghasilkan muzik berkualiti bagi menghiburkan peminat, selain menjadikan genre muzik rakyat yang mereka juangkan terus diterima ramai.

“Bila bercerita tentang festival muzik, memang banyak perbezaannya. Dari segi suasananya, mereka yang bekerja di belakang tabir, layanan yang diterima, dari segi bunyi juga, semua perkara pasti ada perbezaannya,” jawab Salam.

“Tetapi semasa acara Rock The World misalnya, penonton kelihatan benar-benar menyelami persembahan yang dibawakan Salammusik, dan itu antara ketikanya Salammusik menerima maklumbalas paling positif daripada penonton,” sambung Iris lagi, yang membuat kesimpulan bahawa tanpa mengira negara, penonton di festival dan acara muzik akan sentiasa menunjukkan sokongan dan penerimaan mereka, cuma ia ditonjolkan dalam cara yang berbeza.

Salam bersetuju dengan Iris sambil menawarkan pendapatnya sendiri. “Saya merasakan perbezaan paling besar sebenarnya dari segi produksi. Di Eropah misalnya, produksi festival muzik diatur dengan begitu rapi, artis dijaga dengan betul, dan jurutera bunyi juga melakukan tugas dengan sangat baik. Dan apabila membuat persembahan pentas itu benar-benar milik anda sepenuhnya. Anda boleh melakukan apa sahaja semasa persembahan dengan syarat bahawa ia adalah dalam tempoh masa yang diperuntukkan bagi persembahan itu.”

Bagi Salam, segala yang dilaluinya ini sebagai pemuzik adalah semata-mata demi cintanya pada cabang seni itu sendiri. Jelasnya,

“Membuat persembahan di Malaysia atau di tempat lain, apa yang penting keseronokan yang saya terima sebagai seorang penghibur sama sahaja tidak kira di mana saya berada.”

Bercerita tentang perancangan masa hadapan, dua daripada ahli Salammusik iaitu Tip dan Eyza Bahra bakal menghasilkan single di bawah label Salammusik masing-masing pada bulan April dan May 2014. Bagi Salammusik sendiri, kumpulan itu akan melancarkan album seterusnya menjelang akhir tahun 2014, sebuah album bersifat live. Apa yang menarik, album ini bakal mengumpulkan lagu-lagu yang dirakam secara terus di dalam studio, serta diambil daripada persembahan mereka semasa jelajah Muzikal Express di Eropah. Sebuah dokumentari terbitan Motiofixio berkenaan jelajah tersebut akan turut dilancarkan pada masa yang sama.

Salam juga sedang menumpukan tenaga untuk mendirikan Salammusik Studio C, sebuah studio di Shah Alam yang pada hematnya bakal menjadi sebuah pusat bagi segala macam aktiviti muzik dari merakam lagu, membuat persembahan, hinggalah menganjurkan acara. Jelaslah, masih jauh perjalanan Salam dan rakan-rakannya dalam berbakti pada industri seni muzik tanah air.

Bagi seorang seperti Salam yang seolah telah menenggelamkan segala aspek dirinya untuk disaluti sepenuhnya dengan muzik, apa pula “hobi” beliau? Apakah aktiviti sampingan yang memberikan keseronokan kepadanya?

“Muzik,” jawabnya penuh yakin.

Salam menawarkan pendapatnya sebagai renungan kami. “Semasa duduk di kafe ini kita ditemani muzik. Semasa duduk di dalam kereta kita ditemani muzik. Di mana-mana pun ada muzik. Muzik adalah segalanya, dan segalanya adalah muzik. Bagi saya, mencipta muzik adalah sesuatu yang paling mengujakan,” katanya, sekaligus mengakhiri cerita kedai kopi kami petang ini.

Hattan Sambut Jenazah Sepupunya Yang Juga Mangsa MH17


Hattan Sambut Jenazah Sepupunya Yang Juga Mangsa MH17


Mohd Shukri Sahabuddin atau Hattan antara yang turut hadir sewaktu menyambut ketibaan jenazah atau  mangsa nahas pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH17 yang terhempas di Ukraine pada 17 Julai lalu.

Hattan kelihatan hiba bersama saudara yang lain ketika menyambut jenazah sepupunya, Dora Shahila Kassim yang merupakan Ketua Pramugari yang bertugas dalam pesawat itu pada Jumaat,  22 Ogos lalu.

Selain sepupu Hattan, antara mangsa yang  turut terbabit dalam nahas ialah saudara terdekatnya iaitu Sherliza Zaini, 45, yang menaiki pesawat bersama suami dan tiga orang anak mereka.

Hattan Sambut Jenazah Sepupunya Yang Juga Mangsa MH17
Hattan Sambut Jenazah Sepupunya Yang Juga Mangsa MH17


Sekurang-kurangnya 20 daripada 43 jasad warganegara ini yang terkorban dalam nahas pesawat Malaysia Airlines (MAS) yang membawa 298 orang penumpang dan anak kapal itu mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) pada pagi 22 Ogos lalu.

Jumaat lalu juga diisytiharkan sebagai Hari Perkabungan Negara.

Jihan Musa Sedia Dikritik Menjadi Hos Diari AF2014


Jihan Musa Sedia Dikritik Menjadi Hos Diari AF2014


Jihan Musa sedia dikritik oleh penonton setia Akademi Fantasia kerana untuk musim kali ini, dia akan menjadi hos diari AF2014 yang akan membuka tirai pada 1 September ini.

“Saya sangat positif menerima kritikan, kerana saya juga di lahirkan dari program realiti, komen negatif dan positif telah sebati dalam hati dan minda saya,” katanya kepada Murai di Majlis Pengumuman 12 Pelajar AF2014 di ibu negara.

Menurut Jihan lagi, sangat teruja untuk mengalas tanggungjawab sebagai hos diari AF dan akan memberikan komitmen yang sepenuhnya agar penonton diari AF terhibur dengan caranya sendiri.

Jihan Musa Sedia Dikritik Menjadi Hos Diari AF2014
Jihan Musa Sedia Dikritik Menjadi Hos Diari AF2014


“Pada mulanya saya agak keberatan untuk menerima tawaran ini kerana AF merupakan program realiti yang menjadi fenomena besar dalam dunia penyiaran. Di waktu yang sama juga, AF juga alami musim yang kurang memberangsangkan, untuk AF kali ini tanggungjawab saya amat berat untuk mengembalikan kegemilangan program ini,” ujarnya bersahaja.

Jihan juga merasakan diari AF dapat mengasah bakatnya sebagai seorang yang baru berjinak-jinak dalam dunia pengacaraan. Pihak Astro telah memberi kebebasan untuk menjadi dirinya dan unsur humor akan diselitkan semasa diari ini ditayangkan.

“Secara keseluruhan saya sudah bersedia, ‘flow’ kerja masih lagi belum diperkemaskan lagi disebabkan saya baru kali pertama untuk mengacarakannya. Insha-Allah info-info di belakang tabir AF2014 akan saya laporkan dengan cara saya sendiri dan kemungkinan tambahan skrip secara spontan antara dalam perancangan.”

Dafi Diikat Sebagai Duta Produk Selama 10 Tahun


Dafi Diikat Sebagai Duta Produk Selama 10 Tahun


Selepas menunggu sekian lama oleh jenama salon Snips, untuk mengambil penyanyi berwajah comel, Dafi sebagai duta produk mereka, rezeki nampaknya sekali lagi berpihak kepada selebriti kesayangan ramai itu.

Dafi nampaknya telah dilamar oleh satu lagi produk untuk menjadi duta jenama yang masih menjadi tanda tanya itu.

Namun apa yang mengejutkan portal murai.com.my ialah apabila dia akan diikat selama 10 tahun sebagai duta jenama berkenan.

Dafi Diikat Sebagai Duta Produk Selama 10 Tahun
Dafi Diikat Sebagai Duta Produk Selama 10 Tahun


Apa yang pasti, ianya satu tempoh yang terlalu panjang dan tidak pernah dilaksanakan oleh mana-mana selebriti di negara ini.

Daripada informasi yang diberikan oleh pihak pengurusan Dafi kepada portal murai.com.my berkata, sebuah majlis pengumuman khas di Pulau Pinang akan diadakan dalam masa terdekat sebagai perlantikan penyanyi berkenaan dengan produk itu.

Pihak pengurusan Dafi juga berkata, untuk tujuan itu Dafi akan diterbangkan ke ibu pejabat jenama berkenaan di pulau berkenaan untuk beberapa hari bagi merealisassikan usaha sama berkenaan.

Portal murai.com.my mengucapkan tahniah kepada Dafi yang bukan sahaja berbakat besar dalam bidang nyanyian, malah wajah serta personalitinya telah menjadi perhatian banyak produk untuk menjadikannya sebagai duta.

Gegaran Cinta Hadiah THR Gegar Buat Pendengar Setia


Gegaran Cinta Hadiah THR Gegar Buat Pendengar Setia


Zaman kini kemudahan mendapatkan berita serta hiburan bukan lagi menjadi kuasa stesen radio yang pada satu ketika menjadi wacana utama manusia mendapatkan pelbagai info dan maklumat tentang apa yang berlaku di serata ceruk dunia.

Namun masih ada komuniti serta kelompok manusia yang masih menjadikan radio sebagai sumber hiburan kerana beberapa perkara contohnya segmen yang menjadi tarikan utama pendengar memilih stesen radio tersebut.

Stesen Radio No. 1 di Pantai Timur, THR Gegar terus mengungguli dan menjadi pilihan utama kepada warga di pantai timur kerana mempunyai tarikan tersendiri. Segmen Cinta Gegar kendalian Dj Nazz antaranya yang mendapat perhatian ramai pendengar dan  THR Gegar telah tampil dengan idea untuk menghadiahkan pendengar mereka dengan sebuah lagu istimewa.

Gegaran Cinta Hadiah THR Gegar Buat Pendengar Setia
Gegaran Cinta Hadiah THR Gegar Buat Pendengar Setia


Gegaran Cinta telah menampilkan pengendali segmen itu sendiri iaitu DJ Nazz sebagai penyanyi disamping seorang penyanyi baru, Wanie. Lagu tersebut telah dilancarkan semalam, Selasa, di MJK Coffee House, Kinrara bersama tayangan muzik video yang dihasilkan oleh MVM Production.

Istimewanya lagu ini kepada pendengar segmen Cinta Gegar adalah lirik yang digunakan merupakan hasil tulisan serta luahan hati pendengar yang telah menghantarnya sendiri kepada pihak THR Gegar sebelum ia diproses dan digubah oleh DJ Nazz dan mendapatkan iramanya melalui sentuhan Eddie Hamid.

Inisiatif stesen radio ini menghasilkan single khas untuk segmen Cinta Gegar adalah sebagai ucapan terima kasih kepada pendengar mereka yang merealisasikan impian mereka menjadi stesen radio pilihan utama di pantai timur.Kerana itu jika dilihat kepada butir mengenai Gegaran Cinta, lagu tersebut telah ditulis oleh pendengar THR dan lagunya dicipta oleh Eddie Hamid. Vokal yang dimiliki DJ Nazz dirasakan mempunyai kelebihannya yang tersendiri dan menjadikan ia lebih dekat kepada pendengar THR Gegar khususnya segmen Cinta Gegar.

Wanie merupakan barisan pelapis dunia seni suara dimana dia nyata memiliki keistimewaan sendiri melalui vokal yang ditampilkan dalam single ini. Gegaran Cinta telah mula diputarkan di THR Gegar dan diharap menjadi hits bukan sahaja di stesen radio tersebut malah di semua radio lain yang ada di negara ini.

Sabhi Saddi Tunggu Jawapan Nova Music


Sabhi Saddi Tunggu Jawapan Nova Music


Biarpun lagu Cinta Sesungguhnya masih menjadi pilihan kebanyakan stesen radio tempatan, namun penyanyi lagu berkenaan Sabhi Saddi mengharapkan agar satu lagi lagunya akan diperkenalkan tidak lama lagi.

Dia yang kini bernaung di bawah syarikat pengurusan LOL Entertaimen sejak Mac lalu berkata, buat masa sekarang dia masih menunggu kata putus daripada Nova Music untuk melancarkan salah satu daripada dua lagu baru nyanyiannya.

Dua lagu berkenaan iaitu Percuma yang merupakan nyanyian Sabhi Saddi secara solo dan Kisah Kita iaitu duetnya bersama Nieyl Mentor.

Nova Music yang bertindak selaku pengedar dua lagu baru  Sabhi Saddi itu termasuk Cinta Sesungguhnya bertanggungjawab untuk membuat pilihan paling tepat bagi merealisasikan impiannya itu.

Sabhi Saddi Tunggu Jawapan Nova Music
Sabhi Saddi Tunggu Jawapan Nova Music


“Itulah, saya masih menunggu jawapan daripada pihak Nova Music untuk memilih lagu Percuma atau Kisah Cinta duet saya bersama Nieyl.

“Kedua-dua lagu berkenaan sudahpun siap sepenuhnya dan hanya menunggu untuk dilancarkan saja terutama sekali lagu Percuma yang telah siap sejak 2012.

“Sepatutnya bulan depan saya akan keluar dengan lagu baru. Tapi tunggulah nanti bagaimana keputusan Nova Music selepas perbincangan kami nanti,” katanya yang kini sibuk menguruskan rumah tangga bersama isteri dan anak sulungnya.

Menurut Sabhi Saddi, jauh di lubuk hatinya untuk memperkenalkan lagu Percuma ciptaan komposer Indonesia, Bamby Noor itu kepada peminatnya tetapi dia sedar pihak Nova Music mempunyai strateginya sendiri.

Tambahnya, dia bersama pihak pengurusannya akan bertemu dengan Nova Music dalam masa terdekat bagi membincangkan kekeliruan itu.


Johan Dakwaan Minta Bayaran Untuk Ditemubual Itu Mengarut!


Johan Dakwaan Minta Bayaran Untuk Ditemubual Itu Mengarut!


Pemilik nama Mohd Yazid Lim Mohammad Aziz atau lebih dikenali sebagai Johan Raja Lawak menafikan dakwaan yang mengatakan pelawak terkenal ini meminta bayaran sekiranya ada pihak media yang ingin menemubualnya.

Johan yang ditemui pada majlis pra-tonton filem animasi Ribbit di TGV One Utama pada Selasa menyifatkan tuduhan itu sebagai sesuatu yang tidak masuk akal.

“Takkanlah jika nak ditemubual pun saya nak mintak bayaran? Lainlah kalau saya ini seorang pelawak antarabangsa yang terkenal, mungkin perkara itu akan berlaku.

“Tak adalah, bagi saya tuduhan itu semua mengarut!” katanya tegas,

Johan Dakwaan Minta Bayaran Untuk Ditemubual Itu Mengarut!
Johan Dakwaan Minta Bayaran Untuk Ditemubual Itu Mengarut!


Tambah Johan lagi, timbulnya dakwaan tersebut mungkin kerana intonasi dan gaya percakapannya telah disalah ertikan.

“Kadang-kadang tu bila orang tanya, jawapan saya itu bergantung pada keadaan dan juga tempat.

“Mungkin orang macam saya ini percakapannya banyak di salah ertikan, adakalanya kita melawak tetapi mereka anggap itu serius.

“Saya suka jawab soalan secara spontan dan saya juga tidak pernah keluarkan apa-apa kenyataan mengenai hal ini.

“Jadi dakwaan tentang meminta bayaran itu adalah tidak benar sama sekali.” jelasnya.

Mengulas mengenai pembabitannya dalam filem animasi terbitan KRU Studios berjudul 'Ribbity', penyampai radio Era.fm ini memberitahu dia berasa berbesar hati kerana diberi peluang untuk bekerjasama dengan produksi tersebut.

“’Ribbit’ merupakan filem animasi pertama saya dan saya memegang wataksebagai Ribbit iaitu seekor katak yang mengalami krisis identiti.

“Ini merupakan pengalaman baru buat saya dan saya berasa berbesar hati kerana diberi peluang untuk terlibat dalam filem ini.” ujarnya pendek.

Filem ini bakal ditayangkan di seluruh pawagam pada 4 September 2014.

Nad Zainal Nafi Serang Hefny Di Lokasi Drama


Nad Zainal Nafi Serang Hefny Di Lokasi Drama


Pelakon Nad Zainal menafikan dakwaan yang kononnya dia telah menyerang aktor Hefny Sahad di sebuah lokasi penggambaran drama ‘Maaf Jika Aku Tak Sempurna’ pada Selasa lalu.

Menurut laporan mStar Online, Nad atau nama sebenarnya Farah Nadia Zainal Abidin terkejut dengan tuduhan tersebut kerana dia tidak pernah melakukan perkara yang dianggap sebagai tidak masuk akal itu.

“Dakwaan itu tidak berasas dan saya tidak pernah pun melakukan perkara seperti itu… Mengarut.

“Lagipun siapalah saya nak serang dia? Saya ini bukannya kekasih dia, ya benar kami rapat dan saling mengenali hati budi masing-masing tapi masih belum sampai ke tahap bercinta,” katanya.

Nad Zainal Nafi Serang Hefny Di Lokasi Drama


Malah, pelakon berusia 24 tahun ini juga mengakui bahawa mereka sebenarnya bukanlah pasangan kekasih.

“Di sini saya ingin tegaskan bahawa hubungan kami masih belum sampai ke tahap yang serius… Ramai yang keliru apabila kami dianggap sebagai pasangan yang sedang bercinta.

“Namun hakikatnya kami baru nak kenal hati budi dan belum lagi menjadi pasangan kekasih,” jelasnya.

Bagaimanapun, aktres itu berharap agar isu tersebut tidak dipanjangkan kerana ia tidak benar.

“Sudah-sudahlah, saya harap isu ini tidak dipanjangkan… Tiada motif untuk saya bergaduh dengan dia.” ujarnya pendek.

Terdahulu, gossip tersebut timbul apabila Nad dikatakan menyerang Hefny di satu lokasi penggambaran drama bersiri Maaf Jika Aku Tak Sempurna terbitan Zeel Productions di Jalan P.Ramlee di sini pada Selasa lalu.

Kejadian yang berlaku kira-kira pukul 9 malam itu dikatakan turut disaksikan oleh kru drama berkenaan apabila Nad dipercayai meluru ke kereta milik Hefny sebaik sahaja pelakon itu tiba untuk menjalani penggambaran drama berkenaan.

Difahamkan berlaku pergaduhan kecil diantara pasangan itu sehingalah mereka membuat keputusan untuk memutuskan hubungan walaupun selama ini mereka menafikan mempunyai peraaan cinta antara satu sama lain.

Mengukuhkan lagi dakwaan itu apabila mereka didapati telah mengeluarkan gambar-gambar mesra mereka dalam akaun Instagram masing-masing.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan