Cari Artikel

Tuesday, March 18, 2014

Hisyam Hamid Cadang Bawa Keluarga Pindah Ke Malaysia


Hisyam Hamid Cadang Bawa Keluarga Pindah Ke Malaysia

Hisyam Hamid Cadang Bawa Keluarga Pindah Ke Malaysia


Hisyam Hamid bercadang untuk membawa keluarganya berpindah ke Kuala Lumpur mulai tahun hadapan.

Menerusi laporan mStar Online, aktor yang dikenali menerusi drama Ariana Rose itu memberitahu dia bersama isterinya kini sedang mencari kawasan perumahan dan sekolah untuk dua anak mereka.

Tambahnya, jika diikutkan mahu saja dia membawa anak-anak dan isterinya sekarang tetapi keadaan yang tidak menentu buat masa ini membuatkan dia tidak berani untuk membawa mereka datang ke Kuala Lumpur secara terburu-buru.

Buat masa ini, aktor itu menumpang di rumah bapanya di Shah Alam sekiranya mempunyai penggambaran di Malaysia.

Hisyam, 29, berkata, keputusan berpindah itu dibuat selepas melihat keadaan kerjayanya yang semakin stabil di negara ini terutama selepas membintangi drama bersiri Ariana Rose yang melonjakkan namanya dikalangan peminat.

Kesibukan jadualnya yang padat membuatkan dia tidak mempunyai masa terluang untuk bersama keluarganya yang kini menetap di Singapura dan tidak mahu berjauhan dengan anak-anaknya.

"Pada sudut positif ia adalah perkembangan baik kepada kerjaya lakonan saya tetapi masa untuk bersama keluarga akan bertambah kurang.

"Sebelum ini saya pernah memberitahu masih belum bersedia untuk berpindah ke Malaysia tetapi rasanya saya perlu berbuat demikian supaya lebih banyak masa dapat diluangkan bersama mereka," katanya Hisyam lagi.

Jelas Hisyam, walaupun penat dengan penggambaran namun sekiranya mempunyai cuti dia akan sedaya upaya untuk kembali ke Singapura bagi bertemu dengan isteri dan anak-anaknya.

Justeru, dengan mengambil langkah membawa keluarganya berpindah ke Malaysia, dia dapat menjimatkan masa dan wang selain dapat memberi fokus sepenuhnya kepada karier dan keluarga.

Digugurkan Dari Aurawhite: Hanez Suraya Tak Peduli Tanggapan Orang


Digugurkan Dari Aurawhite: Hanez Suraya Tak Peduli Tanggapan Orang

Digugurkan Dari Aurawhite: Hanez Suraya Tak Peduli Tanggapan Orang


Nama aktres Hanez Suraya nampaknya terus dilanda kontroversi apabila khabar terbarunya menyatakan, aktres ini telah digugurkan dari menjadi duta kepada produk kecantikan, AuraWhite.

Laporan sebuah akhbar tempatan menyebut, pihak pengurusan jenama tersebut berasa tidak senang duduk dengan imej yang menimpa diri duta produk mereka itu.

Lalu, khabarnya kontrak Hanez sebagai duta produk pemutihan kulit jenama Aura White sudah ditarik balik, gara-gara kontroversi melandanya.

“Maaf, Hanez tak mahu komen apa-apa buat masa sekarang,” demikian kata Hanez Suraya ketika diminta mengulas perkara tersebut.

Hanez turut menambah yang dia sudah tidak peduli tanggapan orang ramai dengan segala kontroversi yang melandanya itu.

"Berdiam pun orang kata, bercakap pun orang mengata," katanya yang enggan mengeruhkan lagi keadaan.

Sementara itu menurut laporan Sinar Harian, pihak pengurusan Aura White tidak mengeluarkan sebarang pengesahan mengenai pembatalan kontrak Hanez Suraya sebagai duta mereka.

"Pihak kami tidak mengeluarkan apa-apa kenyataan berhubung soal penarikan kontrak Hanez Suraya sebagai duta produk kami.

"Kami juga tidak mahu beri sebarang kenyataan buat masa sekarang," kata salah seorang wakil pengurusan Aura White yang enggan namanya dikenali.

Noh Hujan Tujukan Lagu Untuk Mizz Nina


Noh Hujan Tujukan Lagu Untuk Mizz Nina

Noh Hjan Tuujukan Lagu Untuk Mizz Nina


Selepas lapan tahun bersama band Hujan, vokalis utama band itu, Noh Salleh kini mengorak langkah membuka lembaran baru dalam hidupnya sebagai penyanyi solo.

Sebagai permulaan bergerak secara solo, Noh bakal tampil dengan album pertamanya dengan lima buah lagu baru yang mengetengahkan adunan muzik yang nyata berbeza daripada karya yang pernah dihasilkan bersama band Hujan sebelum ini.

Kata Noh, minatnya terhadap karya muzik jazz dengan elemen pop Nusantara adalah pendorong utamanya untuk bergerak solo.

“Dalam album terbaru saya ada beberapa buah lagu yang saya dedikasikan khas buat individu yang selalu memberi inspirasi kepada saya…Individu tersebut merupakan isteri, ibu bapa, mertua dan kumpulan Hujan.

“Angin Kencang dan Bunga Di Telinga merupakan lagu yang saya cipta khas buat Nina dan Biar Seribu didedikasikan buat ibu dan bapa serta kedua mertua sempena ulang tahun perkahwinan mereka.

“Mereka dan Hujan banyak memberi inspirasi kepada saya sepanjang proses penghasilan album dilakukan,” kata Noh Salleh ketika ditemui pada majlis pra dengar single terbarunya, ‘Angin Kencang’ minggu lalu.

“Sebagai permulaan saya akan tampil dengan album pertama tidak lama lagi…Ada lima buah lagu baru dan adunan muziknya sangat berbeza daripada karya yang pernah dihasilkan bersama band Hujan sebelum ini.

“Dalam album ini, karya-karya yang saya cipta sendiri yang turut mendapat sentuhan kreatif daripada pemuzik dari Indonesia memang berbeza.

“Menerusi album ini, peminat akan nampak sisi berbeza saya dan saya mengharapkan peminat akan menerimanya,” ujarnya.

Selain Angin Kencang, Biar Seribu dan Bunga Di Telinga, lagu lain yang turut dimuatkan dalam album ini adalah Sang Penikam dan Gelung.

Hamil Anak Ke-2: Tunggu Penjelasan Fasha Sandha Sendiri - Pengurus


Hamil Anak Ke-2: Tunggu Penjelasan Fasha Sandha Sendiri - Pengurus

Hamil Anak Ke-2: Tunggu Penjelasan Fasha Sandha Sendiri - Pengurus


Fasha Sandha kini dikhabarkan sedang hamil anak kedua berdasarkan beberapa keping gambar terbarunya ketika menghadiri majlis perkahwinan rakannya, baru-baru ini.

Melalui foto itu, jelas dapat dilihat Fasha yang mengenakan busana rona ungu dengan perut yang semakin membesar.

Namun, sehingga kini tiada pengesahan ataupun maklumat lanjut dari empunya badan.

Meskipun begitu, akaun laman sosialnya sudah mula menerima banyak ucapan tahniah terutama daripada para peminat.

Pihak kami cuba menghubungi pengurus Fasha, Yasmin untuk mendapatkan kesahihan tentang perkara tersebut.

Yasmin menerusi aplikasi Whatsapp memberitahu, Fasha Sandha sendiri akan mengesahkan perkara itu.

“Pasal tu, kita tunggu Fasha announce ya,” katanya.

Fasha Sandha dan Rizal Ashram (Jejai) ketika ini masih berada di Bali, Indonesia selepas menghadiri sebuah majlis perkahwinan rakan mereka di kepulauan itu, pada minggu lalu.

Anak pertama Fasha dan suaminya, Rizal Ashram iaitu Putra Rayfal Ramli lahir pada 15 April tahun lalu.

Pasangan ini bernikah pada 27 April 2012.

Penganjur Kesal Dengan Tragedi Maut Di Fmfa 2014


Penganjur Kesal Dengan Tragedi Maut Di Fmfa 2014

Penganjur Kesal Dengan Tragedi Maut Di Fmfa 2014


Susulan daripada kes 6 maut ketika berlangsungnya Future Music Festival Asia 2014 (FMFA 2014) hujung minggu lalu, penganjur konsert berkenaan, Livescape kesal dengan jumlah kematian yang berlaku.

Menerusi siaran akhbar rasmi yang dikeluarkan semalam,Livescape berkata pihaknya telah menyediakan kawalan ketat dan sumber di tempat berpatutan bagi memastikan kesihatan serta keselamatan setiap penghunjung terjaga.

Bagaimanapun mereka kecewa apabila perkara sedemikian telah berlaku dan turut melahirkan rasa  sedih serta bersimpati dengan kehilangan beberapa nyawa pada tangga 14 Mac lalu itu.

Dalam kenyataan yang sama, pihak penganjur berkata pihaknya telah bekerjasama dengan Polis DiRaja Malaysia, Bomba, Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA), Stadium Nasional Bukit Jalil dan Pengawal Keselamatan (Millenium Patriot Security).

“Penganjur bersama-sama penguatkuasa utama telah bertemu dan mewujudkan beberapa strategi termasuk perancang operasi bagi keselamatan pengunjung dan pihak pengurusan,kemudahan awam, pengurusan trafik, keselamatan dan presedur bantuan perubatan.

“Lokasi dilengkapi dengan pusat operasi acara yang membolehkan sebarang komunikasi bersama pihak penguatkuasa atau berpatutan dapat dibuat dengan kadar segera,” kata kenyataan yang dikeluarkan semalam itu.

Pihak berkuasa telah mengesahkan tentang kematian 6 orang pengunjung tersebut selepas mereka menghadiri konsert hari kedua FMFA di Bukit Jalil pada Sabtu lalu.

Kesemua 6 pengunjung tersebut adalah dari kalangan remaja tempatan berusia 19 hingga 28 tahun dan kesemua mereka telah disahkan meninggal dunia sebaik saja tiba di Pusat Perubatan Universiti Malaya 9UUMC) serta Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUK).

Dalam kenyataan yang sama, Ketua Polis Daerah, IPD Cheras Tuan Mohan Singh berkata, Polis DiRaja Malaysia telah bekerjasama dengan pihak penganjur, pengawal keselamatan, Stadium Nasional Bukit Jalil dan beberapa agensi kerajaan bagi proses perlaksanaan acara berkenaan.

“Kami menyediakan 100 orang pegawai polis yang berkhidmat bagi mengawal dan mengenal pasti aktiviti penyalah gunaan dadah pada acara itu.

“Kami juga mengiktiraf usaha yang diajalankan pihak penganjur dalam memastikan kesihatan dan keselamatan diambuil kira pada acara itu.

“Mereka telah menjalankankerjasama yang baik dengan pihak kami bagi memastikan suasana yang selamat untuk orang ramai.

“Apa yang terjadi pada acara berkenaan adalah sama sekali sangat mendukacitakan dan kami mengingatkan kepada orang ramai akan bahawa pengambilan dadah,” katanya dalam kenyataan yang sama.

Seramai 100 orang pegawai polis tambahan telah disediakan bagi memantau keadaan kawalan pengunjung, trafik dan juga pengesan dadah.

Penganjur juga menyediakan 3 pusat kawalan kecemasan/perubatan dan 1 pusat trauma yang turut dilengkapi oleh dua orang doctor perubatan, 14 paramedik, 10 jururawat , 7 ambulan dan 12 paramedik bergerak.

Turut disediakan 280 kakitangan keselamatan dan 80 ahli RELA yang berkhidmat sepanjang festival itu dijalankan.

Sementara itu, pihak penganjur berterima kasih dengan kesabaran pemegang tiket yang turut memahami pembatalan yang diadakan pada hari ketujuh.

Untuk sebarang pengembalian semula wang boleh dibuat menerusi www.futuremusicfestival.asia.

Menurut sumber, pihak penganjur sedang sibuk menjalankan proses mengembalikan semula wang kepada pihak tertentu terutama individu yang datang dari luar negara.

Yuna Kecewa, Akur Pembatalan Fmfa 2014 Ada Hikmah


Yuna Kecewa, Akur Pembatalan Fmfa 2014 Ada Hikmah

Yuna Kecewa, Akur Pembatalan Fmfa 2014 Ada Hikmah


Penganjuran Future Music Festival Asia 2014 (FMFA 2014 ) yang dijadualkan selama 3 hari telah dibatalkan pada saat-saat akhir iaitu hari terakhir, Sabtu atas sebab keselamatan.

Selain nama besar muzik antarabangsa seperti Pharrell Williams, Macklemore & Ryan Lewis, Knife Party, Deniz koyu, Tinie Tempah dan ramai lagi, senarai persembahan turut dilengkapkan dengan dua nama besar industri muzik tempatan iaitu Yuna dan Dato Sheila Majid.

Yuna ketika dihubungi melalui pengurusnya sebentar tadi memberitahu bahawa keputusan ini memeranjatkan penyanyi bertaraf antarabangsa tersebut yang turut kecewa setelah membuat persiapan bagi penampilan di festival muzik ini.

"Pembatalan disaat akhir oleh penganjur memang mengejutkan saya dan ramai lain yang turut terlibat bagi menjayakan persembahan di FMFA ini. Tetapi saya percaya ada hikmah disebalik tindakan pihak berkuasa ini.

"Saya dan ahli kumpulan muzik saya telah teruja untuk menghiburkan peminat yang hadir tetapi pembatalan konsert ini berada di luar bidang kuasa saya.

"Diharapkan peminat dan mereka yang sudah membeli tiket untuk menonton persembahan saya dan penyanyi lain pada hari terakhir tersebut menghormati keputusan ini kerana ia pasti dibuat kerana sebab tertentu.

"Saya pohon agar peminat terus menyokong karier muzik dan berharap dapat membuat persembahan di Malaysia dalam masa terdekat," ucapnya yang berlepas ke Eropah pagi tadi bagi membuat persembahan di beberapa buah bandar di benua tersebut.

Melalui laporan media mengenai kejadian awal Sabtu lalu, 6 penonton yang terdiri daripada tiga lelaki dan tiga wanita berusia 19 hingga 27 tahun itu dipercayai memngambil dadah jenis methamphetamine atau syabu dari luar sebelum menggunakannya ketika berhibur di konsert itu.

Berikutan peristiwa yang mengorbankan semua remaja tempatan, konsert hari penutup yang sepatutnya berlangsung petang kelmarin terpaksa dibatalkan penganjur, Livescape Asia atas arahan pihak berkuasa.

Pihak Polis Sahkan 6 Mati Di Konsert Hari Kedua FMFA 2014


Pihak Polis Sahkan 6 Mati Di Konsert Hari Kedua FMFA 2014

Pihak Polis Sahkan 6 Mati Di Konsert Hari Kedua FMFA 2014


Pihak penganjur terpaksa membatalkan konsert hari ketiga Future Music Asia Festival 2014 apabila 6 orang pengunjung mati dipercayai akibat pengambilan dadah yang berlebihan.

Pihak berkuasa telah mengesahkan tentang kematian 6 orang pengunjung tersebut selepas mereka menghadiri konsert hari kedua FMFA di Bukit Jalil pada Sabtu lalu.

Kesemua 6 pengunjung tersebut adalah dari kalangan remaja tempatan berusia 19 hingga 28 tahun dan kesemua mereka telah disahkan meninggal dunia sebaik saja tiba di Pusat Perubatan Universiti Malaya (UUMC) serta Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM).

Mereka adalah Kamal Zekry Kamal Basha, 22, Victor Wong E Hern, 26, Sabreena Kamaruddin, 21, M.Suresh, 28, Syazana Sohaime, 23, dan Nor Faizza Mohd Wazir, 27, menurut laporan New Straits Times. Kesemua mangsa dipercayai telah mengambil dadah jenis methamphetamine sebelum memasuki konsert tersebut.

Dua lelaki Singapura dan seorang lelaki Malaysia berusia di antara 19 hingga 27 pula berada di dalam kondisi yang kritikal dan sedang dirawat di UUMC dan PPUKM.

Pihak polis turut menahan 12 pelancong dari Australia, Singapura dan Indonesia serta 7 lagi pengunjung tempatan kerana dipercayai mengambil dadah pada hari kedua konsert FMFA 2014 berkenaan. Sementara itu penganjur FMFA 2014 dalam siaran akhbar bertarikh 16 MAc 2014 memberitahu sehingga jam 5 PM pada 15 Mac, mereka mampu mengesahkan bahawa hanya 1 saja yang mati dan bukan 5, yang mana ianya berlaku pada konsert hari kedua iaitu pada 14 Mac 2014.

Siaran akhbar itu dibuat sebagai maklum balas kepada laporan yang dibuat pihak media bahawa 5 orang pengunjung telah dipercayai mati pada malam FMFA tersebut dan pihak penganjur juga telah membuat laporan polis supaya siasatan dilakukan.

Mengambil kira keselamatan umum pihak Livescape Asia memutuskan untuk tidak meneruskan penganjuran hari ketiga Future Music Festival Asia 2014.

Maklumat mengenai pemulangan semula wang tiket bagi hari ketiga FMFA ini akan dibuat dalam masa seminggu. Pemegang tiket boleh berbuat demikian dengan login masuk ke www.futuremusicfestival.asia untuk maklumat lanjut.

Tragedi #MH370, Aril Tak Halang Kerjaya Puteri Sebagai Pramugari


Tragedi #MH370, Aril Tak Halang Kerjaya Puteri Sebagai Pramugari

Tragedi #MH370, Aril Tak Halang Kerjaya Puteri Sebagai Pramugari


Tragedi kehilangan pesawat #MH370 sememangnya memberi kesan kita semua rakyat Malaysia. Ditambah pula jika ada dikalangan ahli keluarga kita yang bekerja di sektor penerbangan.

Bagi penyanyi dan juga penyampai radio ERA FM, Khiril Azam Pilus ataupun lebih dikenali sebagai Aril, meskipun bimbang dengan keselamatan isterinya, Puteri Erma Edlinda yang merupakan seorang pramugari kepada syarikat penerbangan Saudi Arabian Airlines, dia tidak akan menghalang isterinya itu dari meneruskan kerjayanya sebagai pramugari.

“Itu kerjaya dia, saya tak pernah larang dia untuk tidak bekerja kerana saya faham bukan semua orang berani nak lepaskan impian dan kalau itu impian dia, saya mahu dia teruskan.

“Saya juga tahu pelbagai risiko mungkin terjadi ketika dia sedang bertugas namun ianya tidak halang saya untuk sekat kerjaya dia, saya sudah sedia dan redha untuk menghadapi sebarang kemungkinan.

“Saya faham, dengan tragedi kehilangan pesawat MH370, ramai yang bimbang dengan keselamatan anak kapal dan juga penumpang.

“Pada saya, selagi dia mampu untuk teruskan kerjaya dia, saya benarkan dia bekerja dan sentiasa doakan keselamatan dia.

“Saya juga berharap agar masyarakat hentikan penyebaran berita yang tidak sahih tentang insiden MH370, tolong hentikan spekulasi agar tidak mengguris hati ahli keluarga penumpang dan juga anak kapal tersebut. Teruskan berdoa agar semuanya selamat,” ujarnya ketika ditemui pada majlis resepsi kedua mereka bertempat di Saloma Bistro, pada malam Sabtu.

Dalam pada itu, penyanyi berusia 29 tahun ini memberitahu buat masa ini mereka sedang sibuk dengan karier masing-masing dan belum membuat perancangan mengenai cahaya mata.

“Kami masih belum membuat sebarang perancangan mengenai cahaya mata kerana buat masa ini saya tengah fokus dengan kerjaya saya dan dia pun sibuk dengan karier dia.

“Oleh sebab itu saya menunggu hari yang baik iaitu dia balik ke Malaysia dan akan bekerja disini... Walaupun saya tahu dia masih terpaksa tinggal saya selama tiga atau empat hari untuk bertugas.

“Sebagai suami, kita kena faham dan kena terima, mungkin perkara-perkara sebegini yang membuatkan kami rasa seperti pengantin baru,” ujarnya ketawa.

Selain itu, penyanyi berusia 29 tahun ini juga turut menceritakan perubahan yang berlaku selepas berkahwin.

“Saya rasa perubahan paling besar adalah tanggungjawab. Bila kita dah berkahwin secara tak langsung dah ada dua keluarga dan saya kena hormat serta jaga hati kedua-dua belah pihak.

“Kalau dari segi makanan dan minum saya rasa tiada perubahan kerana isteri saya tidak ada di sini dan saya yang uruskan sendiri. Tapi jika dia balik, Insya Allah dia yang uruskan.” tambahnya.

Dato' Jamal Abdillah Selektif Demi Jaga Nilai Eksklusif


Dato' Jamal Abdillah Selektif Demi Jaga Nilai Eksklusif


Dato' Jamal Abdillah Selektif Demi Jaga Nilai EksklusifSekian lama menjadi anak seni, raja pop terkenal negara, Dato’ Jamal Abdillah bukan sahaja menimba ilmu dalam bidang nyanyian, dia turut menjaga kualiti persembahannya dengan menubuhkan syarikat produksinya sendiri serta memperluaskan rezekinya dalam bidang perniagaan.

Bercakap kepada portal Murai ketika ditemui pada sidang akhbar konsert eksklusifnya baru-baru INI di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), bintang filem Azura ini memberitahu dia kini meneruskan aktiviti seninya dengan Bin Jamal Event Sdn Bhd serta menghadkan kemunculan demi menjaga nilai eksklusifnya itu.

“Saya memang buat masa ini memilih undangan persembahan kerana alasan untuk menjaga kualiti persembahan pada setiap kemunculan saya. Ini termasuklah undangan muncul di konsert terbuka dan juga di kaca televisyen.

“Bila berada di peringkat ini, saya rasakan langkah ini perlu agar peminat lebih menghargai dan sekaligus saya juga akan memberikan persembahan yang memuaskan hati mereka.

“Penubuhan Bin Jamal Event Sdn Bhd ini adalah strategi saya menjaga kualiti persembahan saya dengan bekerja dengan pemuzik dan individu yang sekian lama sudah selesa dengan saya. Dalam masa yang sama saya boleh memperkembangkan perniagaan saya,” ujar Dato’ Jamal Abdillah mengenai aktiviti seni serta rencana masa depan syarikat pengurusan acara miliknya itu.

Sibuk dengan minggu setiausaha menjelang April depan, juara Bintang RTM ini bakal membuat konsert eksklusif beliau di Hotel Zenith, Kuantan Pahang pada 11 April 2014 nanti.

Konsert yang bakal diadakan di Ballroom Hotel itu lebih eksklusif dan bukan seperti dinner show yang biasa.

Ianya khusus untuk peminat-peminat Jamal Abdillah menghayati lagu-lagu beliau yang sentiasa segar sepanjang zaman.

Konsert yang akan dikhaskan untuk 2500 penonton itu turut memampilkan artis-artis seperti Dato` Ramli Sarip, Elly Mazlein dan penyanyi veteran Elias Shah sepanjang konsert yang dijangka memakan masa 2 jam itu.

Menurut Jamal, penampilan setiap artis memberikan setiap kelebihan antaranya Elly Mazlein yang akan menyerikan lagi untuk peminat-peminat, juga penampilan artis veteran Elias Shah yang sebelum ini senantiasa mengikuti setiap persembahan Dato` Jamal akan memberikan satu pengalaman untuk orang yang lebih berusia.

Penampilan Dat`o Ramli Sarip pula sebagai mengimbau nostalgia kolaborasi diantara dua artis hebat ini serta diketahui ramai, papa rock ini mempunyai ramai peminatnya yang tersendiri .

Menurut Jamal Abdillah, inilah masanya yang sesuai untuk beliau membuat konsert, terutama di pantai timur seperti yang berlaku di Terengganu sebelum ini yang mendapat sambutan yang menggalakkan.

Konsert Eksklusif Dato` Jamal Abdillah anjuran Budak Zapin Production, wakilnya memberitahu bahawa pengalaman menonton konsert raja Pop tahun lalu memberikan ilham mengadakan konsert eksklusif ini.

Tiket-tiket yang berharga RM8 , RM150 dan RM250 boleh didapati dengan menghubungi 014 262 9116 Ayu , 019 9851714 Kurie, 0107948879 Fatih dan 095659595 atau berhubung kepada pihak Zenith Hotel.

Felixia Yeap: Ambil Iktibar Kejadian Di FMFA 2014


Felixia Yeap: Ambil Iktibar Kejadian Di FMFA 2014


Felixia Yeap: Ambil Iktibar Kejadian Di FMFA 2014Model, pelakon dan personaliti yang menjadi trending di Facebook, Felixia Yeap semalam telah berkongsi reaksi tentang kejadian yang menimpa penonton konsert Future Music Festival Asia, FMFA 2014 yang maut akibat mengambil dadah berlebihan.

Menurut Felixia , perlakuan tersebut telah memperlihatkan bahawa seseorang itu seperti tiada haluan dalam hidup dan merugikan diri mereka sendiri.

Felixia menerusi laman Facebook miliknya telah menulis status tersebut:


"Salah satu sebab mengapa saya tinggalkan hidup dahulu dan bertekad menutup aurat dan mengenali agama adalah kerana saya dah serik melihat kawan-kawan saya yang asyik bergelumang dadah, parti-parti liar, serta mabuk tidak tentu arah," kata bekas model, Felixia Yeap hari ini berkenaan kejadian yang menimpa enam peserta konsert Future Music Festival Asia (FMFA) 2014 yang maut akibat mengambil dadah ketika menyertai konsert tersebut.

"Pada pandangan saya mereka ini seperti tiada haluan hidup.


"Secara jujurnya, walaupun susah untuk dipercayai, saya memang tidak minum walaupun dari dahulu lagi, atau terikut-ikut sekali dengan semua itu. Tetapi setakat melihat kehidupan orang di sekeliling saya seperti itu, sudah cukup membuatkan jiwa saya merasa kosong.

"Semoga kita boleh ambil iktibar dari kejadian FMFA yang telah meragut beberapa nyawa baru-baru ini.

Kelmarin, enam individu termasuk seorang pelajar dari sebuah Universiti di utara tanah air maut dan tiga kritikal disyaki akibat pengambilan dadah secara berlebihan ketika berhibur di Konsert FMFA yang dianjurkan di Stadium Nasional Bukit Jalil.

Mereka ialah Kamal Zekry Kamal Basha, 22; Victor Wong E Hern, 26; Sabreena Kamaruddin, 21; M Suresh, 28; Syazana Sohaime, 23, dan Nor Faizza Mohd Wazir, 27.

Dua orang yang kritikal ialah warga Singapura dan seorang lagi warga tempatan, dalam linkungan umur 19 dan 27 tahun yang kini menerima rawatan di PPUM dan di PPUKM.

Dalam satu sidang media semalam, Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Seri Mohamad Salleh berkata, ekoran itu, konsert hari ketiga perlu dibatalkan kerana melibatkan masalah keselamatan.

FFM 2: Tiada Penyingkiran, Syed Ali & Tat Terselamat


FFM 2: Tiada Penyingkiran, Syed Ali & Tat Terselamat

FFM 2: Tiada Penyingkiran, Syed Ali & Tat Terselamat


Walaupun keadaan cuaca yang tidak mengizinkan seperti hujan dan angin yang kencang tidak dapat menghalang semangat peserta kumpulan A untuk meneruskan cabaran.

Cabaran untuk minggu kelima ini adalah ‘Lintang Pukang’, ‘Roda Ngeri’, dan ‘Tali Histeria’.

Nasib tidak berpihak pada pasangan Syed Ali dan Tat apabila mereka gagal menyempurnakan cabaran kedua iaitu ‘Roda Ngeri’.

Mereka dikehendaki untuk menghabiskan biji mata kambing yang dicampur dengan buah tomato busuk.

Bagaimanapun kekecewaan jelas terpancar di wajah Syed Ali apabila pasangannya Tat gagal menyempurnakan misi tersebut.

Manakala untuk cabaran yang ketiga, “Tali Histeria’, pasangan ini juga hanya mampu mengutip sebanyak tujuh bendera dan sekaligus meletakkan mereka pada kedudukan terbawah bersama pasangan Erin dan Redha.

Nama Syed Ali dan Tat telah diumumkan sebagai peserta yang tersingkir apabila masa yang diambil oleh pasangan Erin dan Redha untuk mendapatkan bendera pertama lebih pantas.

Namun siapa sangka ada kejutan di saat-saat akhir apabila hos FFM 2, Aaron Aziz mengumumkan tiada penyingkiran dilakukan pada minggu ini.

Pasukan Ryzal dan Sam sekali lagi telah berjaya merampas RM10,000 dalam cabaran ‘Roda Ngeri’.

Bagaimana pula dengan minggu akan datang? Adakah mereka mampu mengekalkan kemenangan tersebut?

Siapa pula yang bakal tersingkir?

Sama-sama kita nantikan.

Korban Nyawa Punca Fmfa Dibatalkan


Korban Nyawa Punca Fmfa Dibatalkan

Korban Nyawa Punca Fmfa Dibatalkan


Festival muzik terbesar di Asia Tenggara, Future Music Festival Asia 2014 (FMFA) yang bakal memasuki hari terakhir penganjuran iaitu hari ini Sabtu, 15 Mac 2014 telah dibatalkan menurut sumber daripada penganjur.

Kenyataan media telah dikeluarkan oleh pihak Livescape Asia sebagai respons kepada laporan berita yang dikeluarkan pada tengahari tadi mendakwa acara muzik tersebut telah menyebabkan kematian sebanyak 5 orang penonton yang hadir.

Sehingga jam 5 petang ini, pihak penganjur memastikan bahawa kematian yang melibatkan penonton yang hadir ke FMFA hanya seorang dan bukan 5 seperti yang didakwa media.

Korban Nyawa Punca Fmfa Dibatalkan


Laporan polis telah dibuat mengenai dakwaan ini dan siasatan akan dibuat bersama pihak berkuasa bagi mengenalpasti punca insiden Ini.

FMFA telah bertemu dengan pihak berkuasa yang terlibat dalam penganjuran acara muzik ini iaitu Polis Diraja Malaysia, Jabatan Bomba dan Penyelamat, Stadium Nasional Bukit Jalil, Millennium Patriot Security, RELA dan pegawai serta pembantu perubatan.

Korban Nyawa Punca Fmfa Dibatalkan


Mengambil kira keselamatan umum pihak Livescape Asia memutuskan untuk tidak meneruskan penganjuran hari ketiga Future Music Festival Asia 2014.

Maklumat mengenai pemulangan semula wang tiket bagi hari ketiga FMFA ini akan dibuat dalam masa seminggu. Pemegang tiket boleh berbuat demikian dengan login masuk ke www.futuremusicfestival.asia untuk maklumat lanjut.

Aril & Puteri Diraikan Dalam Majlis Resepsi Kedua


Aril & Puteri Diraikan Dalam Majlis Resepsi Kedua

Aril & Puteri Diraikan Dalam Majlis Resepsi Kedua


Selepas selamat diijabkabulkan pada 20 Disember tahun lalu, penyanyi dan juga penyampai radio ERA FM, Khairil Azam Pilus atau lebih dikenali sebagai Aril, 28, bersama isterinya telah diraikan dalam satu majlis resepsi bertempat di Saloma Bistro Jalan Ampang, malam tadi.

Menariknya majlis resepsi yang berkonsepkan retro ini dihiasi dengan warna 'gold' berserta lampu-lampu candeliar menampakkan majlis ini begitu indah sekali.

Pasangan pengantin telah tiba memasuki dewan sekitar jam 9.02 malam sambil diiringi oleh pengapit.

Selain rakan media, majlis ini turut dihadiri oleh rakan-rakan artis seperti Datuk Aznil Hj Nawawi, Datin Seri Tiara Jacquelina, Serina Redzuwan, Nita, Hanis Zalikha serta beberapa orang penyampai radio ERA fm sendiri.

Aril serta Puteri Erma Edlinda, 27,  yang merupakan pramugari kepada syarikat penerbangan Saudi Arabian Airlines telah selamat diijabkabulkan pada 20 Disember 2013 di Kota Bharu, Kelantan dan sebuah majlis resepsi ringkas bagi pihak sebelah perempuan telah diadakan di sana.

Satu lagi majlis resepsi akan diadakan pada minggu depan iaitu di Melaka yang merupakan kampung halaman bagi Aril.

Atilia Rai Ulang Tahun Anak Angkatnya Dari Nigeria


Atilia Rai Ulang Tahun Anak Angkatnya Dari Nigeria


Atilia Rai Ulang Tahun Anak Angkatnya Dari NigeriaSudah lebih enam bulan mereka dipertemukan, sambutan ulang tahun ke empat anak angkat kepada penyanyi Atilia Haron yang berasal dari Nigeria itu pastinya menjadi detik paling manis buat mereka berdua.

Apatah lagi, Atilia telah menghadiahkan Ayo atau nama sebenarnya Fatimah dengan sepersalinan gaun bak permaisuri yang menjadi idaman kanak-kanak berkenaan bagi menyerikan sambutan ulang tahunnya iaitu pada tanggal 12 Mac lalu.

Atilia yang dihubungi portal murai.com.my  berkata kemunculan anak angkatnya itu disifatkan cukup istimewa dan dia kini banyak menghabiskan masa bersama-sama kanak-kanak itu walaupun dalam keadaan sibuk mana sekalipun.

“Saya mula mengenali Ayo sejak enam bulan lalu kerana kedai tempat ibunya bekerja hanya di bawah tempat tinggal saya.

“Selepas kerap berjumpa dan mengetahui dia keseorangan kerana ibunya sibuk bekerja, hubungan kami semakin rapat dan saya memilih untuk menjadikannya sebagai anak angkat saya sejak itu itu,” katanya yang turut menjalinkan hubungan baik bersama ibu bapa kanak-kanak berkenaan.

Atilia telah mengundang beberapa orang anak kenalannya untuk meraikan ulang tahun keempat Ayo yang telah diadakan kelab Yoga miliknya pada tanggal hari istimewa kanak-kanak berkenaan.

Antara perkara yang membuatkan Atilia cukup tertarik dengan kanak-kanak Nigeria itu kerana kebolehan Ayo memberikan ekspresi wajah yang berza serta sikapnya yang peramah dengan sesiapa sahaja termasuk dirinya.

Kata penyanyi  Sangkar itu lagi, setiap hari dia akan membawa Ayo bersama-samanya ke mana saja dia berada sebaik sahaja selepas kanak-kanak itu selesai dengan sesi persekolahan harian.

Bagi menjalankan tanggungjawabnya, dia telah berkongsi beberapa perkara dengan Ayo bagi membolehkan kanak-kanak berkenan arif dengan adat serta budaya masyarakat di negara ini.

“Memang dari sudut budaya kami sangat berbeza. Bagaimanapun saya bertuah kerana ibu bapa Ayo bersikap terbuka dengan kehadiran saya dalam hidupnya.

“Pada awalnya agak kekok kerana saya sendiri tidak mempunyai pengalaman menjaga kanak-kanak, tapi lama kelamaan keadaan semakin baik.

“Malah ibunya tidak pernah berkecil hati apabila saya menegur Ayo sekiranya dia membuat kesilapan. Sedikit demi sedikit juga saya mengajar Ayo budaya kita seperti mencium tangan apabila bersalaman dengan seseorang,” katanya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan