Cari Artikel

Friday, November 15, 2013

Mila Kunis - Ashton Kutcher saling melengkapi


Mila Kunis - Ashton Kutcher saling melengkapi
Mila Kunis

Mila Kunis - Ashton Kutcher saling melengkapi


HUBUNGAN cinta antara pasangan selebriti, Mila Kunis,30 dan Ashton Kutcher, 35 bukan lagi rahsia.

Kedua-duanya sentiasa tampil bersama dan turut berkeinginan untuk melangkah ke fasa yang lebih serius.

Namun sehingga kini, pasangan ini masih berteka-teki mengenai majlis pertunangan mereka.

Ada sumber memberitahu, pasangan ini telah pun bertunang apabila Kunis dilihat menyarung cincin di jari manisnya.

Namun, baik Kutcher mahupun Kunis, masing-masing kekal berahsia mengenai perkara itu dan memberitahu untuk mengumumkannya pada satu ketika nanti.

Pun begitu, pasangan ini dilaporkan telah memilih lokasi untuk perkahwinan mereka yang bakal berlangsung tidak lama lagi.

Menurut Kunis, mereka teringin untuk melangsungkan perkahwinan di Kensignton Palace, London, di mana ia merupakan lokasi pernikahan pasangan diraja, Putera William dan Kate Middleton.

"Saya memang memasang impian untuk berkahwin dalam istana sejak kecil lagi. Kalau boleh, saya mahukan lokasi itu.

"Sebagai majlis yang bakal menjadi kenangan indah, kami mendambakan tempat yang cantik dan mengujakan.

"Tetapi, kami tidak berhasrat untuk mengadakan majlis secara besar-besaran.

Cukup sekadar dihadiri teman rapat dan keluarga," katanya yang pernah menjalin hubungan bersama Macaulay Culkin.

Pasangan ini mula menjalinkan hubungan pada Mac lalu. Sebelum ini, Kutcher pernah mendirikan rumah tangga bersama aktres, Demi Moore, pada 2005, namun memilih untuk berpisah setelah kecurangan bintang filem, Jobs itu dihidu pada tahun lalu.

Ingin penyeri hidup

Walaupun pernah kecundang dalam hubungan lalu, namun Kunis dan Kutcher menjadikan pengalaman itu sebagai pengajaran untuk menempuh kehidupan bersama.

Malah, pasangan ini turut memasang hasrat untuk memiliki bilangan anak yang ramai untuk menyerikan rumah tangga yang dibina.

Sebelum ini, mereka pernah berhasrat untuk memiliki anak walaupun masih belum berkahwin. Namun akui Kunis, hasrat itu terpaksa ditangguhkan agar hubungan itu diakhiri dengan perkahwinan.

"Kami sukakan kanak-kanak dan kehadiran mereka mampu menceriakan kami sekeluarga. Seramai mana pun, kami terima dengan tangan yang terbuka.

"Kami dapat rasakan, kehadiran cahaya mata akan meningkatkan lagi rasa kasih dan sayang antara satu sama lain dan keluarga," kata pelakon, Black Swan ini.

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher 'duda kaya'

Umum sudah mengetahui, Kutcher, melalui proses penceraian yang agak panjang dengan bekas isterinya, Demi Moore. Walaupun penceraian mereka telah difailkan sejak setahun lalu, namun mereka sukar mencapai persetujuan bersama.

Namun akhirnya mereka sah bercerai dan dalam tempoh itu juga, Moore turut menuntut harta sepencarian daripada Kutcher yang bernilai lebih dari RM480 juta.

Setelah melalui beberapa prosedur mahkamah, Moore bakal menerima sebahagian daripada harta Kutcher selain saham beberapa perniagaannya, walaupun memiliki kekayaan sendiri.

Akur dengan keputusan mahkamah, Moore mengharapkan sinar baru dalam kehidupan bekas suaminya itu.

"Pada awal dulu, mungkin saya agak marah. Namun kini, saya lega apabila ianya berakhir dan dia (Kutcher) boleh meneruskan kehidupan sendiri.

"Mungkin konflik ini secara tidak langsung mengganggu perjalanan hubungan dia bersama Kunis.

"Kini, semua pihak bergembira dan semua dokumen telah ditandatangani dan dia bebas untuk melamar dan mendirikan rumah tangga bersama kekasihnya," katanya.

Bercuti di Hawaii

Mampu menarik nafas lega setelah semuanya selesai, Kutcher dilaporkan bakal membawa kekasihnya bercuti.

Sebelum ini, mereka pernah bercuti bersama di China dan melawat Tembok Besar serta bersiar-siar di sekitar kota Beijing.

Pada kali ini, Kutcher memilih Hawaii sebagai lokasi percutian mereka bersama.

"Sudah lama kami merancang untuk bercuti, namun memandangkan kes ini masih belum selesai, saya terpaksa menangguhkannya.

"Kami memang suka bercuti dan melancong ke seluruh negara sekiranya berkesempatan.

"Bukan sahaja dapat menenangkan fikiran dari kesibukan kerja, malah ianya juga akan tersemat dalam lipatan kenangan kami bersama. Setiap tempat ada kenangan manis yang berbeza," katanya.

TV Al Hijrah terus menongkah arus media perdana


TV Al Hijrah terus menongkah arus media perdana
TV Al Hijrah terus menongkah arus media perdana

TV Al Hijrah terus menongkah arus media perdana


MENDEPANI cabaran dalam dunia penyiaran bukanlah sesuatu yang mudah dijangka. Ia bagaikan satu teka-teki penuh misteri.

Namun begitu, setelah tiga tahun bersiaran, TV AlHijrah nampaknya berjaya melaluinya apatah lagi stesen penyiaran itu cuba untuk menongkah arus dengan berkonsepkan Islamik sepenuhnya.

Masyarakat semakin mengerti hala tuju TV AlHijrah yang menekankan cara hidup Islam yang hakiki bermula daripada agama, bual bicara, rancangan masakan sehinggalah kepada drama dan rencana yang disiarkan semuanya bersifat Islamik.

Ternyata, pada usia semuda tiga tahun, TV AlHijrah boleh berbangga dengan perjuangan mereka.

Pengurus Ehwal Semasa TV AlHijrah, Syirfan Indra Mitra Surya Hussin berkata, pembawaan rancangan yang lebih harmoni serta berunsurkan moral menunjukkan kesediaan TV AlHijrah ke arah mempromosikan konsep ‘wasatiyyah’ (kesederhanaan) dalam Islam itu sendiri.

Jelasnya, pengisiannya juga penuh dengan perkongsian ilmu yang lebih kreatif dan menarik serta mampu diterima oleh masyarakat Islam mahupun bukan Islam.

“Apa paling penting ialah penonton boleh mendapat manfaat dan menerima maklumat yang sah dan boleh diterima sebagai agen moral baik dalam masyarakat.

“Apa sahaja rancangan yang diterbitkan oleh TV AlHijrah mesti mempunyai nilai murni yang mampu mendidik masyarakat ke arah kebaikan dan kesempurnaan dalam beragama,” katanya.

Tambahnya lagi, dalam menghadapi tekanan semasa, ia sekali gus membuatkan TV AlHijrah perlu sentiasa berubah-ubah.

Katanya lagi, keperluan tontonan bukan lagi kepada penonton sedia ada, tetapi mula menjengah anak-anak muda yang sebelum ini menonton dalam ruang lingkup mereka sendiri.

“Cabaran akan lebih kompleks dengan doktrin pemikiran masyarakat yang berubah, suasana sosial yang sentiasa kurang menyebelahi dan akses maklumat tanpa sempadan.

“Kami yakin penonton perlukan perubahan itu,” katanya.

Malah,  katanya, dalam perkembangan masyarakat kini yang sudah semakin jauh ke hadapan, TV AlHijrah kini sudah boleh ditonton melalui aplikasi telefon pintar 1Malaysia.

TV Al Hijrah terus menongkah arus media perdana
TV Al Hijrah terus menongkah arus media perdana

Program semakin matang


Antara program yang begitu sinonim dengan penonton stesen TV itu ialah 30 Minit Ustaz Don yang menampilkan Ustaz Don Daniyal Don Biyajid selaku pengacaranya.

“Rancangan menjadi penanda aras kepada TV Alhijrah ialah 30 Minit Ustaz Don yang menjadi ikon kepada stesen TV ini.

“Ustaz Don berjaya memikat penonton melalui pengajarannya yang mudah difahami dengan loghat utaranya yang mencuit hati penonton,” katanya.

Selain itu, jelasnya lagi, kebanyakan program di stesen TV itu juga sudah pun melalui proses kematangan seperti Ayat Riwayat dan Majalah Islam.

“Ia membuktikan kepada penonton kupasan pelbagai kisah dan isu mampu diterapkan dengan nilai Islam sejagat bukan hanya cerita kosong semata-mata.

“Begitu juga dengan Isu Akidah dan Kes Syariah yang sekarang tidak lagi membawa kisah kesesatan dan ajaran sesat namun melihat dengan lebih jauh bahawa perkembangan dakwah yang efektif juga berperanan dalam mengukuhkan akidah,” katanya.

Program lain yang memberi manfaat kepada penonton ialah Assalamualaikum, Cinta Ilmu, Ejen Halal dan Menu Alam yang dikendalikan oleh Chef Ammar.

Sementara itu, bagi meraikan sambutan ulang tahunnya yang ketiga pada 1 Muharram lalu, TV AlHijrah telah mengadakan satu persembahan istimewa di Dataran Putrajaya.

Terdapat persembahan nyanyian daripada artis undangan seperti Datuk Siti Nurhaliza, Heliza Helmi, Mawi, In-team, Far East, Muadz Zulkifli, Ani Syazwani, 30 Cent dan penampilan khas pelakon dari Indonesia yang membintangi filem Bila Cinta Bertasbih iaitu Kholidi Asadil Alam.

Stesen TV itu turut memaparkan imbasan detik kejayaan program terbitannya.

Acara yang berlangsung dua jam setengah itu disiarkan secara langsung di saluran TV tersebut yang dihoskan Amin Idris, Irma Hasmie, Ahmad Fadzli, Shahrul Faizi, Amie Sofea dan Farrah Adeeba.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan