Cari Artikel

Friday, June 14, 2013

Rossa, Unggu adakan konsert malam ini


Indonesia, Hiburan, Artis Indonesia, Selebriti, Rossa, Unggu, Adakan, Konsert, Malam, Ini


RAZIATUL HANUM A.RAJAK
14 Jun 2013

KUALA LUMPUR - Dalam rangka mempromosikan kota Jakarta, penyanyi terkenal dari Indonesia, Rossa dan Ungu bakal memeriahkan Konsert Enjoy Jakarta 2013 yang bakal berlangsung, malam ini.

Legenda rock tanah air, Amy Search turut bakal membuat penampilan pada konsert yang bermula 8.30 malam di Tasik Perdana.

Konsert siri kedua yang mahu menarik pelancong Malaysia ke Jakarta itu akan dimeriahkan oleh 30 penari dan 20 pemuzik.

Pengarah Seni konsert itu, Denny Malik akui konsert kali ini bakal mengetengahkan budaya-budaya di Indonesia.

"Konsert bakal dibuka dengan pertunjukan tarian tradisional Betawi. Susunan muzik pula yang kontemporari hingga konsep futuristik.

"Kandungan dan persembahannya akan lebih kaya dan semarak," katanya pada sidang media di Kuala Lumpur, hari ini.

Sementara itu, Rossa memberitahu secara peribadi telah memilih beberapa lokasi untuk membeli-belah di kota Jakarta.

"Secara peribadi, sebagai wanita, Jakarta menjadi lokasi untuk mencari makanan dan membeli belah.

"Kalau kaum wanita lain, yang mahu mencari tudung juga boleh ke Mangga Dua, Tanah Abang dan Tamrin Cit," katanya.

Pasangan pengacara hebat dari Indonesia, Sarah Sechan dan Hedi Yunus akan bergandingan mengacarakan konsert ini.

Sarah berharap, selepas malam ini, lebih ramai rakyat Malaysia akan ke Jakarta untuk bercuti.

"Semoga selepas ini, akan lebih ramai orang Malaysia datang ke Jakarta," katanya.

Mengikut rekod sehingga April lalu, lebih 700 ribu rakyat Malaysia telah mengunjungi negara itu.

Pihak kedutaan Indonesia mensasarkan 30 juta pelancong akan melancong ke Jakarta tahun ini.

DiCaprio masih digilai


Amerika, Hiburan, Artis Amerika, Selebriti, Hollywood, Leonardo, DiCaprio, Masih, Digilai


WALAUPUN usianya hampir mencecah 40-tahun, siapa sangka aktor filem Titanic ini  masih menjadi kegilaan ramai wanita.

Dulu ramai yang menyangka populariti Leonardo DiCaprio bakal menurun seiring penambahan usianya. Namun sangkaan itu meleset sama sekali apabila dia masih mampu menarik perhatian ramai gadis di luar sana.

“Pada malam Cannes Film Festival baru-baru ini, DiCaprio adalah selebriti lelaki yang dikelilingi ramai wanita dan juga peminat berbanding aktor lain.

"Situasi ini jelas membuktikan popularitinya masih hebat.” kata sumber.

Teringin anak perempuan


Amerika, Hiburan, Artis Amerika, Selebriti, Gossip, Teringgin, Anak, Perempuan, Kim Kardashian, Kanye West,


BINTANG realiti, Kim Kardashian dan pasangannya, Kanye West tidak sabar menanti kelahiran anak pertama mereka.

Menurut Kardashian, dia juga tidak sabar untuk mengetahui jantina anak mereka. 

"Saya akui, sukakan anak perempuan kerana teruja memilih pakaian yang cantik untuknya. Berlainan dengan anak lelaki yang fesyennya sangat terhad.

"Kehadiran orang baru ini pastinya memberi kehidupan yang penuh bermakna buat kami. Apa pun jantinanya, kami tetap akan menanti dengan penuh teruja," katanya.

Bergaduh dengan jiran?


Amerika, Hiburan, Artis Amerika, Selebriti, Bergaduh, Dengan, Jiran, Taylor Swift


KEHIDUPAN harian penyanyi 'I Knew You Were Trouble' mula terganggu apabila terpaksa bermasam muka dengan jiran sendiri.

Menurut sumber, perkara itu berpunca daripada pengawal peribadi Taylor Swift.

"Jiran yang tinggal berhampiran dengan rumah Swift berasa tidak puas hati dengan pengawal peribadinya yang terlalu sombong.

"Pengawal itu membuatkan mereka kurang senang dengan kehadirannya di kawasan tersebut,"  kata sumber.

iskandarX: Hidup dengan jiran mana boleh nak privacy lebih lebih kan? Kenalah ikut beradapan berjiran, kalau nak privacy lebih, baik beli banglow duduk sorang2 dalam tu tadak sapa nak kacau.

Hafiz minum kicap pekat!


Malaysia, Hiburan, Artis malaysia, Selebriti, Hafiz, Minum, Kicap, Pekat


NINA FARZUIN MD SHAROM
Hafiz Foto: SUHAIZUL IZHAR
14 Jun 2013

PENCAPAIANNYA dalam industri muzik tempatan tidak perlu dipertikaikan lagi.

Kemerduan dan kelantangan suara yang dimiliki penyanyi remaja, Hafiz Suip nyata mampu membawa karier nyanyiannya sehingga ke tahap yang membanggakan.

Bagi meneruskan kejayaan itu, Hafiz kini tampil dengan buah tangan terbarunya berjudul Luahan Hati Anak Seni, yang merupakan album ketiganya.

Album yang berkonsep 'mini magazine' ini mempertaruhkan sembilan buah lagu ciptaan komposer dan penulis lirik hebat Malaysia dan Indonesia seperti Ajai, LY dan Baiduri, Kuncidemak, serta Satriyaa Anggun.

"Secara keseluruhannya, genre lagu-lagu yang terkandung dalam album ini adalah balada. Penghasilan album ini adalah khas buat peminat yang tidak pernah jemu menyokong karier saya.

"Selain peminat, saya turut menghargai sokongan keluarga yang sentiasa membantu saya sejak awal. Oleh itu, dengan penghasilan album ini saya mahu dikenali sebagai Hafiz Suip kerana mahu berkongsi kejayaan ini bersama mereka," katanya ketika ditemui pada majlis pelancaran albumnya, kelmarin.

Tambah Hafiz, banyak pengalaman dan cabaran baru yang ditimba sepanjang proses penghasilan album tersebut dijalankan.

"Gara-gara demam dan tiada suara semasa proses rakaman di Indonesia, atas cadangan krew di sana saya terpaksa minum kicap pekat yang dicampur dengan perahan limau nipis.

"Alhamdulillah, petua itu berkesan dan saya dapat sempurnakan proses rakaman dengan baik," katanya tersenyum gembira.

Antara lagu yang dimuatkan dalam album ini adalah Bahagiamu Deritaku, Mungkinkah, Hanya Ingin Kau Cinta, Deklamasiku, Kesimpulan, Patah Hati, Satu Cerita, Muara Hati dan Matahari.

Walaupun telah berjaya menghasilkan dua album sebelumnya, nyata kemunculan Luahan Hati Anak Seni kali ini memiliki keistimewaannya yang tersendiri apabila Hafiz telah menyumbang dua buah lagu ciptaannya sendiri.

"Dalam album ini saya ada cipta dua buah lagu iaitu Deklamasiku dan Mungkinkah. Saya akui penghasilan dua lagu ini adalah berdasarkan pengalaman hidup saya sendiri.

"Boleh dikatakan semua lagu yang ada dalam album ini adalah luahan hati saya sendiri tentang pengalaman hidup dan pengalaman pahit saya dalam bercinta," jelasnya.

Once masih 'bernafas'


Indonesia, Hiburan. Artis Indonesia, Selebriti, Once, Masih, 'bernafas'


NINA FARZUIN MD SHAROM
14 Jun 2013

NAMA Once Mekel, 43, mula dikenali dengan meluas di Malaysia setelah lagu nyanyiannya berjudul Dealova ciptaan komposer hebat, Opick berjaya mencuri tumpuan peminat muzik tempatan.

Sejak secara rasmi keluar daripada kumpulan Dewa pada 2011, Once bergerak secara solo dan kini tampil album pertama, Once yang dilancarkan di Indonesia, Oktober tahun lalu.

Album yang mengandungi 10 buah lagu itu turut mempertaruhkan dua single terbarunya iaitu Hilang Naluri dan I Still Love You.



Selain rancak diputarkan menerusi corong radio tempatan, kedua-dua single ini turut berjaya menempatkan diri di beberapa carta lagu popular.

Menurut Once, pembikinan album tersebut memakan masa selama tiga tahun untuk disiapkan memandangkan masanya yang agak padat dengan aktiviti seni lain.

"Dalam album ini terdapat enam lagu ciptaan saya sendiri iaitu Missing You, Satu Dari Sejuta, Hari Ini Juga, Hidup Ini, Mystified, dan Pasti Untukmu.

"Saya bersyukur, walaupun terpaksa mengambil masa yang agak lama untuk disempurnakan, namun sambutan yang saya terima amat berbaloi," ujarnya ketika ditemui pada majlis pelancaran album Once, di Kafe Hard Rock, Kuala Lumpur.

Bertanyakan mengenai perkembangan terbarunya, Once memberitahu dia kini sedang sibuk dengan proses pembikinan album keduanya.

"Sama seperti album pertama, saya akan tampilkan 10 lagu baru yang saya jangkakan akan siap sepenuhnya pada akhir tahun ini.

"Buat masa ini, lima buah lagu telah siap dirakamkan dan saya berharap perancangan ini akan berjalan dengan lancar," katanya.

Lebih selesa solo

Menyentuh mengenai perjalanan karier solonya, Once akui kini dia lebih selesa bergerak sendiri berbanding ketika dia berada dalam sebuah kumpulan muzik.

Menurut Once, selepas menjadi penyanyi solo, dia lebih bebas berkarya dalam menghasilkan lagu-lagu yang dekat dengan dirinya.

"Berkarya dalam sebuah kumpulan dan secara solo banyak perbezaannya. Kalau sebelum ini semua keputusan memerlukan persetujuan daripada semua anggota, kini perkara itu sudah tidak perlu lagi.

"Secara jujurnya, saya selesa dan mudah bergerak sendiri kerana tidak terikat dengan mana-mana kumpulan," jelasnya.

Tambah Once, walaupun dirinya sudah tidak terlibat dengan Dewa, namun hubungan mereka masih lagi baik dan tidak menolak untuk saling bekerjasama pada masa akan datang.

Debaran Anugerah Blockbuster 2!


Malaysia, Hiburan, Artis Malaysia, Selebriti, Debaran, Anugerah Blockbuster 2
Nora Danish Dan Adi Putra


AKMALIAH RAZAK
14 Jun 2013

MAJLIS Anugerah Blockbuster 2 bakal membuka tirainya esok dengan bersiaran secara langsung di Stadium Tertutup Majlis Bandaraya, Johor Bahru (MBJB), jam 9 malam.

Bertemakan gaya vintage kontemporari atau hipster, dua selebriti popular, Scha Al Yahya dan Datuk AC Mizal diberi peranan mengemudikan acara berprestij itu di samping beberapa selebriti, Hanis Zalikha, Hefny, Tasha Shila serta Hafizul sebagai pengacara karpet merah.

Merupakan penganjuran kali kedua, majlis anugerah yang dianjurkan Persatuan Penerbit Filem Malaysia (PFM) diharapkan membawa beberapa pembaharuan positif untuk memperbaiki kelemahan lalu.

Tahun lalu, anugerah ini turut tidak terkecuali berhadapan dengan pelbagai kontroversi, cemuhan dan kritikan ekoran keberanian artis dalam berfesyen.

Tidak kurang juga yang mempersoalkan nama kategori yang dipertandingkan kerana ianya hanyalah program anugerah yang memberi kuasa undian kepada penonton sahaja.

Anugerah tahun ini menyaksikan pembaharuan apabila 16 kategori termasuk tiga anugerah khas, Anugerah PFM, Anugerah Astro First dan Anugerah Gempak WeChat turut dipertandingkan dan diadili oleh juri yang dilantik PFM.

Jika tahun lalu, filem arahan pengarah hebat, Syamsul Yusof, KL Gangster berjaya dinobatkan sebagai Anugerah Filem Terhebat, pada tahun ini, sebanyak 10 filem bakal berentap meraih gelaran itu.

Antaranya, termasuk filem 29 Februari, Aku Terima Nikahnya, Jiwa Taiko, Mael Lambong, Bujang Terlajak, Istanbul Aku Datang, Adik Manja Returns, Adnan Sempit 2, Aku Ada Kau Ada??? dan Hantu Kapcai.

Malaysia, Hiburan, Artis Malaysia, Selebriti, Debaran, Anugerah Blockbuster 2


Kutipan Hantu Kapcai paling tinggi

Berdasarkan ramalan awal pembaca Zass, ramai yang memilih filem arahan Ghaz Abu Bakar, Hantu Kapcai sebagai pemenang.

Filem aksi komedi lakonan Zizan Razak dan Remy Ishak yang ditayangkan pada 27 September lalu berjaya mengaut keuntungan sebanyak RM3.9 Juta sepanjang proses tayangan di pawagam.

Namun, tidak kurang juga dengan filem gandingan pelakon hebat, Adi Putra dan Nora Danish, Aku Terima Nikahnya dan Istanbul Aku Datang, yang memberi saingan hebat kepada filem terbitan KRU Studios itu.

Ditayangkan pada 8 November lalu, Istanbul Aku Datang arahan pengarah popular, Bernard Chauly berjaya dengan kutipan kasar RM3.58 juta.

Mempertaruhkan pelakon cantik, Lisa Surihani dan pelakon lelaki hebat, Beto Kusyairy, Bernard juga memberanikan diri untuk menampilkan penyanyi, Tomok.

Walaupun ia merupakan filem pertama lakonan Tomok, penyanyi itu berjaya menunjukkan lakonan mantap dan berkesan.

Menerusi filem romantis arahan Eyra Rahman, Aku Terima Nikahnya pula berjaya mengutip RM2.75 juta sepanjang proses tayangan yang bermula 11 Oktober lalu.

Giliran Adi Putra?

Namun, sekiranya Anugerah Filem Terhebat bukan milik Aku Terima Nikahnya, filem ini masih mempunyai peluang untuk memenangi kategori Anugerah Hero Terhebat menerusi pencalonan pelakon hebat kelahiran Singapura, Adi Putra.

Sering dipilih untuk menggalas watak antagonis, namun Adi membuktikan kemampuannya untuk menjayakan watak romantis bersama pelakon comel, Nora Danish.

Namun, kehebatan Adi tidak perlu dipertikaikan lagi kerana sebelum ini, Adi pernah diberi peranan watak seumpama ini menerusi drama bersiri, Sehangat Asmara, Teduhan Kasih, Tentang Dhia, Cinta Qaseh, Maharku Untukmu dan Mencintaimu.

Mula menceburi bidang seni pada 2004, sehingga kini, Adi membintangi lebih daripada 10 filem dan 20 drama televisyen.

Pun begitu, kehebatan, populariti dan profil yang dimiliki pelawak, Zizan Razak juga perlu diambil kira menerusi kategori ini.

Malah, kemenangan itu mungkin menjadi miliknya kerana Zizan turut mempunyai kelompok peminat yang ramai dan disokong dengan kelab peminat, Zizan Razak FC.

Beberapa perkara harus diambil kira apabila Zizan sering muncul sebagai pemenang di anugerah sebelum ini dan sekali gus mematahkan impian pelakon lain.

Pernah menjulang trofi di majlis Anugerah Bintang Popular (ABP) menerusi beberapa kategori termasuk, Pengacara TV Lelaki Popular (ABP 2011), Artis Komedi Lelaki Popular di (ABP 2012), dan empat kategori online termasuk Gandingan Di Layar Serasi (bersama Johan), Artis Berpengaruh Di Laman Media Sosial, Artis Lelaki Stailo, dan Artis Asia Paling Popular.

Malah, menerusi kategori ini, Zizan mempunyai dua pencalonan termasuk menerusi filem Mael Lambong.

Tetapi, jangan lupa pula pada nama besar seperti, Shaheizy Sam, Aaron Aziz, Remy Ishak, Johan Raja Lawak dan Beto Kushairy kerana masing-masing mempunyai kelebihan dan kelompok peminat tersendiri.

Malaysia, Hiburan, Artis Malaysia, Selebriti, Debaran, Anugerah Blockbuster 2
Lisa Surihani


Lisa Surihani vs Nora Danish

Bagi kategori Anugerah Heroin Terhebat pula, kemungkinan besar, Lisa Surihani mempunyai harapan untuk menang, malah namanya turut mengungguli dua pencalonan termasuk bagi filem Saya Amat Mencintaimu (SAM).

Menerusi filem, Istanbul Aku Datang, watak Lisa sebagai Dian sememangnya tidak menghampakan penonton.

Jika diselak profil seni Lisa, pelakon cantik ini pernah memenangi Anugerah Pelakon Harapan Wanita menerusi filem I'm Not Single di Festival Filem Malaysia ke-21 (FFM21) pada 2008 dan
Pelakon Wanita Terbaik menerusi filem Lagenda Budak Setan di FFM23 pada 2010.

Selain itu, Lisa juga pernah menjulang trofi, Pelakon Filem Wanita Popular di ABP dan Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem menerusi filem Ombak Rindu di Anugerah Skrin 2012.

Namun, pemilik nama, Nora Danish juga tidak kurang hebatnya. Walaupun tidak pernah memenangi anugerah besar di sepanjang penglibatannya, aura yang ada pada Nora Danish tidak boleh dinafikan.

Malah, gandingannya bersama Adi Putra begitu serasi apatah lagi mereka pernah digandingkan bersama menerusi drama bersiri, Tentang Dhia.

Pernah mendapat lebih 20 pencalonan di anugerah berprestij, selain daripada filem Aku Terima Nikahnya, Nora berjaya membawa watak Myra bersama Rusdi Ramli menerusi filem Mencari Cinta.

Namun, perhatian harus juga diberi kepada selebriti popular yang dicalonkan termasuk Tiz Zaqyah, Yana Shamsudin, Nadiya Nisaa dan Intan Ladyana.

Bukan sebab bisnes tak laku!


Malaysia, Hiburan, Artis Malaysia, Selebriti, Pelakon,  Pelawak, Penyanyi, Bukan, Sebab, Bisnes, Tak, Laku, Datuk AC Mizal,


AKMALIAH RAZAK 
14 Jun 2013

HAMPIR 20 tahun berkecimpung dalam bidang lakonan dan nyanyian, Datuk AC Mizal bakal muncul dengan filem terbitan dan arahannya sendiri.

“Kali terakhir saya membintangi filem My Spy arahan Afdlin Shauki. Itu pun tiga tahun lalu. Kini tiba masanya saya muncul semula dengan filem sendiri," kata AC yang memiliki dua syarikat produksi iaitu Syarikat DNF Pictures Sdn Bhd (drama) dan MBI Movie (filem).

Masih merahsiakan judul filem tersebut, kata AC, dia memilih untuk menghasilkan filem seram komedi yang kini dilihat semakin mendapat sambutan baik di kalangan penonton.  

"Filem ini akan memulakan penggambaran dalam masa terdekat ini dan saya turut menggunakan khidmat pengarah tempatan untuk membantu tugas saya.

"Memandangkan saya turut membintangi watak utama dalam filem ini, maka khidmat seorang lagi pengarah sangat diperlukan," ujar AC yang teruja menantikan hasil pertama filem terbitannya sendiri.

Sekembalinya dalam dunia seni, tidak bererti bekas kumpulan 4U2C ini sudah melupakan bidang perniagaan. Menurut AC, dia masih meneruskan minatnya dalam bidang itu dan akan tetap bekerja keras untuk terus bergelar ahli perniagaan yang berjaya.

"Perniagaan saya semakin berkembang kerana itulah saya kembali fokus pada karier seni.

"Namun buat masa ini, saya kerap ke luar negara untuk menguruskan perniagaan dan saya harus membahagikan masa dengan baik antara dua bidang yang sangat saya minati ini,” katanya yang baru-baru ini ke Korea bagi menguruskan kerjasama dengan negara tersebut.

Dalam pada itu, AC bakal menjayakan Anugerah Blockbuster yang akan diadakan 14 hingga 15 Jun ini.

Zara pelengkap hidup Adi & Aida


Malaysia, Hiburan, Artis Malaysia, Selebriti, Zara, Pelengkap, Hidup, Adi & Aida


WARTAWAN SINAR HARIAN
14 Jun 2013

KEHADIRAN cahaya mata pastinya memberi seribu satu momen indah buat pasangan suami isteri.

Malah, sekiranya sebelum ini hubungan itu pernah berantakan, kehadiran zuriat pastinya mampu mengubah segala-gala.

Begitu juga dengan pasangan suami isteri, Adi Putra dan Aida Yusof, yang baru sahaja merasai pengalaman membesarkan cahaya mata mereka, Zara Adelia, lapan bulan.

Walaupun kehadiran si kecil itu bukanlah daripada darah dagingnya, namun ia merupakan detik bermakna buat pasangan ini.

Menurut Adi atau nama sebenarnya, Mohamed Hadi Putera, 32, kehidupannya nyata berubah setelah bergelar bapa.

"Setiap kehidupan kita mempunyai fasa yang berbeza dan berubah mengikut keadaan. Kehidupan bujang, berkahwin dan sehinggalah memiliki anak, ia memang berbeza.

"Alhamdulillah, sejak kehadiran Zara, saya sentiasa dibuai keseronokan dan ia adalah pengalaman yang tidak pernah saya rasai sebelum ini.

"Zara memberi inspirasi kepada saya, tidak kira dalam kehidupan peribadi mahupun kerjaya," kata pelakon kelahiran Singapura ini.

Adi dan isteri, Zuhaida Yusof, 38, berkahwin pada 14 April 2006. Namun, sepanjang perkahwinan itu, mereka masih belum dikurniakan cahaya mata sendiri.

Selepas berakhirnya pergolakan dalam rumah tangga pada Oktober tahun lalu, Adi dan isteri nekad mengambil seorang bayi perempuan sebagai anak angkat.

Sedia bantu isteri

Walaupun sibuk dengan kerjaya seninya, namun Adi tidak melepaskan tanggungjawab membesarkan anak di bahu isterinya sahaja.

Katanya, jika ada kelapangan, dia turut membantu dan memenuhi kelengkapan puteri kesayangannya itu.

"Tugas menjaga anak memang banyak diuruskan oleh isteri, namun jika dia memerlukan bantuan, saya akan tolong. "Sebagai ibu bapa, kami sama-sama menguruskan Zara. Lagipun, Zara adalah anak yang baik dan tidak suka merengek.

"Sepanjang usianya yang kini mencecah lapan bulan, saya perhatikan, Zara seorang yang suka memerhati dan perkembangan tumbesarannya sangat positif," kata pelakon filem Langgar ini.

Ingin zuriat sendiri

Masih berharap untuk memiliki anak sendiri, akui Adi, kehadiran cahaya mata pastinya dapat mengeratkan lagi ikatan rumah tangga.

Menurutnya, dia juga tidak keberatan untuk mengambil anak angkat lagi sekiranya gagal memperoleh anak sendiri.

"Insya-ALLAH, ada perancangan untuk mengambil anak angkat lagi di masa akan datang. "Namun, buat masa terdekat ini, kami akan membesarkan Zara terlebih dahulu.

"Kami akan tetap berusaha untuk memiliki anak sendiri, namun ia bergantung kepada rezeki dan ketentuan dari-Nya," katanya yang mengakui lebih selektif dalam pemilihan watak setelah bergelar bapa.

Filem arahan pertama

Dalam kesibukan menguruskan karier lakonan, Adi bersama pengarah, Ghaz Abu Bakar akan bekerjasama dalam tugas pengarahan filem sulungnya, Suami Aku Ustaz.

Mengakui pengalaman mengarahkan filem bukan semudah yang disangka, filem lakonan Adi, Nora Danish dan Izzue Islam, ini bakal ditayangkan pada tahun depan.

"Alhamdulillah, penggambaran filem ini telah pun selesai. Kini, filem ini sedang melalui proses 'editing'.

"Saya memang risau dan tak sabar menantikan reaksi daripada penonton kerana ia adalah filem pertama saya.

"Dalam filem ini, Ghaz banyak membantu saya untuk memperkemaskan lagi jalan cerita dan tugas-tugas yang berkaitan. Saya suka naskhah ini kerana ia mengangkat konsep Islamik," katanya dan bersyukur dengan penerimaan penonton menerusi drama bersiri slot Akasia, Teduhan Kasih, yang sedang ditayangkan di TV3.

Berehat sementara

Sempena Ramadan yang bakal tiba tidak lama lagi, Adi membuat keputusan untuk berehat sementara waktu daripada menerima apa-apa tawaran lakonan. Katanya, selepas Aidilfitri nanti, barulah dia kembali berlakon dan memenuhi tawaran yang ada.

"Sekarang ni dah bulan Rejab. Tak lama lagi kita bakal menyambut bulan puasa. "Jadi, peluang yang ada akan saya gunakan untuk berehat dan menghadiri majlis amal sahaja.

"Lagipun, dalam masa setahun ni, jarang nak dapat cuti panjang," katanya mengakhiri perbualan.

Edisi pertama Telecine temui penonton


Malaysia, Hiburan, BERNAMA TV, Edisi, Pertama, Telecine, Temui, Peminat


BERNAMA TV, saluran berita 24 jam pertama di negara ini melebarkan sayap penyiarannya dengan menerbitkan program hiburan santai 'Telecine' dengan slogan 'Bukan Sekadar Hiburan'.

Program baru itu akan bersiaran mulai Sabtu ini pada 12.30 tengah hari di saluran 502 Astro dan Hypp TV di saluran 410.

Berbeza dengan program hiburan tempatan, Telecine menampilkan tiga segmen iaitu 'Isu Semasa' yang akan mengetengahkan isu-isu yang berlaku dalam industri hiburan tanah air, segmen 'libur niaga' yang menampilkan artis dan aktiviti mereka dalam dunia perniagaan serta segmen 'ceritanya' yang akan mengikuti aktiviti terkini selebriti tempatan.

Antara yang dimuatkan dalam edisi pertama ialah kupasan isu artis dan politik, perniagaan dalam talian selebriti Malaysia juga liputan sekitar majlis pelancaran video muzik penyanyi nombor satu Malaysia, Datuk Siti Nurhaliza bertajuk 'Galau'.

Tidak ketinggalan laporan khas mengenai pelakon kelahiran Indonesia Joe Taslim yang mencipta nama setelah tampil dalam Filem aksi terkenal 'Fast and Furious 6' di samping nama besar Hollywood. - Bernama
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan