Cari Artikel

Sunday, January 20, 2013

Bagaimana Untuk Berurusan Dengan Asid Reflex Semasa Buffet Parti


Bagaimana, Untuk, Berurusan, Dengan, Asid Reflex, Semasa, Buffet, Parti, Kesihatan,


Kelemahan Penyaluran keluar semasa mereka makan malam percutian lazat adalah bahawa semua makanan yang boleh memburukkan lagi pengeluaran asid perut dan menyebabkan pedih ulu hati yang berpotensi. Dan jika anda benar-benar malang, anda mungkin mengalami apa yang dikenali sebagai penyakit refluks gastroesophageal (GERD). Untuk mengelakkan ini dari kelembapan semangat percutian anda, di sini adalah senarai yang perlu diingat sebelum anda mula mengisi pinggan anda:

Jangan baring selepas makan: Berbaring selepas mengisi perut anda hanya menggalakkan asid menjalar kembali sehingga esofagus.

Elakkan pudina: Ini makanan percutian mungkin tradisional, tetapi ia adalah yang terbaik untuk mengelakkan kerana ia adalah pencetus biasa bagi mereka yang mempunyai GERD.

Elakkan coklat, sitrus: Coklat dan sitrus juga pada senarai makanan untuk mengelakkan. Walaupun perisa sitrus tidak cukup untuk memburukkan refluks asid, yang bercampur dengan coklat masih akan bermasalah.

Cuba untuk tidak makan terlalu banyak: Satu hidangan besar boleh membawa kepada perut buncit, yang seterusnya menggalakkan sfinkter yang lebih rendah esophageal untuk berehat, membolehkan asid perut melalui.

Elakkan berakhir hidangan anda dengan espresso: Sesetengah orang suka menikmati dalam espresso yang lazat selepas makan yang besar, tetapi ia adalah yang terbaik untuk melangkau kafein kerana ia boleh memburukkan lagi gejala GERD.

Isikan pada pembuka selera: Pembuka selera adalah lebih cenderung untuk mempunyai GERD mesra bahan-bahan seperti sayur-sayuran, ikan dan roti gandum. Dan sejak anda mengisi pada pembuka selera, anda akan kurang cenderung untuk makan terlalu banyak semasa kursus utama.

Elakkan kaya, masakan lemak: makanan tinggi lemak seperti foir gras, itik lemak, daging panggang rusuk, keju plat, dan lain-lain tidak cekap dicerna oleh perut, dan boleh menyebabkan sehingga belakang yang membuatkan jalan kembali melalui esofagus.

Kurangkan minuman anda: Cuba untuk tidak minum lebih daripada satu kaca atau dua untuk mencegah merengsa lapisan perut anda dan menyebabkan episod membakar jantung.

Dapatkan bergerak: Bangun dan bergerak selepas makan adalah cara surefire untuk membantu melonjakkan sistem penghadaman anda.

Datang disediakan: Perkara terakhir yang anda mahu menghabiskan percutian anda melakukan memandu di sekitar bandar yang asing dalam mencari perubatan. Jadi pastikan anda tahu apa rawatan kerja-kerja untuk anda dan ia dengan anda semasa anda pergi melawat.

Kesihatan Bermanfaat Daripada Suatu Diet Tinggi SeratKesihatan, Bermanfaat, Daripada, Suatu, Diet, Tinggi, Serat, Kesihatan,


Serat bukan hanya untuk orang-orang tua atau apabila anda berasa sedikit sembelit. Menambah lebih banyak serat untuk diet anda boleh melakukan keajaiban untuk kesihatan anda secara keseluruhan:

Baik Untuk Turunkan Berat Badan
Sebab mengapa serat boleh membantu seseorang mengurangkan berat badan adalah semata-mata kerana ia mengambil masa yang lebih lama untuk memecahkan dan dengan itu memastikan anda rasa kenyang lebih lama.

Mencegah Serangan Jantung
Beberapa kajian telah dikaitkan diet serat tinggi dengan penurunan risiko penyakit jantung koronari. Satu kajian Harvard 40,000 lelaki dewasa mendapati bahawa orang-orang yang makan diet tinggi serat mempunyai pengurangan 40 peratus dalam risiko penyakit jantung, berbanding dengan orang-orang yang makan diet rendah serat.

Membantu Penghadaman
Serat merupakan bahan terbaik untuk bergerak di sepanjang makanan yang dihadamkan yang sebaliknya akan lulus dengan kesukaran yang lebih besar.

Memastikan Kolon Anda Sihat
Diet tinggi serat boleh membantu untuk mencegah buasir dan kecil "kantung" dikenali sebagai diverticuli daripada membangun bersama kolon, keadaan kedua boleh membawa kepada diverticulitis, di mana kantung menjadi radang atau dijangkiti. Walaupun ini adalah satu penyakit yang biasa dan sederhana, ia boleh membawa kepada komplikasi seperti air mata di dalam kolon.

Merendahkan Kolesterol Anda
Serat larut boleh memainkan peranan penting dalam mengurangkan lipoprotein berketumpatan rendah atau kolesterol "jahat". Cara kerja-kerja ini adalah bahawa serat mengganggu penyerapan hempedu dalam usus supaya ia dikumuhkan dalam najis. Untuk membuat untuk kehilangan ini, hati akan perlu untuk membuat garam hempedu yang menggunakan kolesterol. Untuk mendapatkan kolesterol diperlukan untuk membuat lebih banyak garam hempedu, hati kemudian akan perlu untuk meningkatkan pengeluaran reseptor LDL. Dalam jangka panjang, ini adalah satu cara yang berkesan untuk mengawal paras kolesterol anda.

Membantu Mencegah Diabetes
Kajian jangka panjang telah menunjukkan bahawa diet yang tinggi dalam serat boleh membawa kepada risiko menurun membangun Jenis 2 kencing manis, terutama dalam kumpulan berisiko tinggi. Serat membantu dalam melambatkan penyerapan gula dalam aliran darah, yang seterusnya membantu untuk mengawal tahap gula dalam darah. Itulah penting terutamanya bagi mereka yang mengalami kencing manis atau terdedah untuk menjadi pesakit kencing manis.

Menggalakkan Umur Panjang
Satu kajian yang diterbitkan pada tahun 2011 mendapati bahawa orang-orang yang bertemu atau mengatasi keperluan serat kerajaan (14 gram setiap 1,000 kalori yang dimakan) adalah lebih cenderung untuk menjadi sekitar selepas sembilan tahun susulan. Kumpulan yang dimakan serat yang paling mempunyai risiko 22 peratus dikurangkan kematian daripada apa-apa sebab dalam kursus susulan.

Tips Mengubati Batuk Dengan Pisang Ambon
Tips, Mengubati, Batuk, Dengan, Pisang, Ambon, Kesihatan, Ubat, PerubatanPenghujung-akhir ini saya membaca berita di banyak media masa bahwa ratusan orang terserang Influenza secara Masal. Saya akui memang, lembaga di tempat saya bekerja pun bersukacita 40% penuntut meminta izin untuk tidak mengikuti Kegiatan Belajar Mengajar karena mengalami sakit yang serupa. Simtom-Simtom yang dirasakan pada Umumnya demam, batuk serta tenggorokan whole sakit dan kering. Beberapa dokter menyebutkan bahwa kondisi ini tidak telalu perlu untuk dikhawatirkan mengingat ini hanya terjadi akibat terjadinya perubahan cuaca. Tapi apapun itu yang Sebenar akan whole sangat mengganggu apabila tidak segera ditangani.

Terperinci bagi anda yang merasa terganggu dengan penyakit batuk-batuk yang diakibatkan karena perubahan cuaca ini saya punya satu tips. Tapi sekali lagi, ini hanya batuk yang KEROSAKAN akibat perubahan cuaca. Sengaja saya kemukakan kepada anda karena tips ini sangat mudah dan murah, aman dan tanpa Efek bersebelahan. Selagi ada Ubat-ubatan herba, jangan gunakan Ubat-ubatan kimia.

Tips nya sangat simpel lho, tapi saya yakin ampuh! Ambillah satu buah pisang Buckinghamshire, saya yakin anda sudah mengenalnya, lalu simpanlah dalam barangan api sampai kulitnya mengering (bersukacita hangus). Setelah itu, simpanlah pisang tersebut di ruangan Terbuka dan tiriskan / diamkan selama 1 malam. Setelah itu, bersihkan kulitnya dan dimakan. Dalam 3 kali atau Sebaliknya 2 kali pun anda akan bisa merasakan manfaatnya Insyaallah.

***iskandarX: ini tips copy paste dari Tips Mengobati Batuk Dengan Pisang Ambon


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan