Cari Artikel

Friday, December 14, 2012

W.Va. pribumi mendapat perhatian Hillary Clinton


CHARLESTON, W.Va. - Selepas hanya seminggu selebriti Internet, Parkersburg asli Adam Smith berakhir popular beliau "Teks dari Hillary" laman web.

Smith dan pengasas bersama Stacy Lambe memutuskan bahawa selepas keluar menjerit dari ahli senama tapak kabinet AS, tidak ada tempat untuk pergi tetapi ke bawah.

Menurut pos Rabu mengumumkan penutupan tapak, "Teks dari Hillary" (textsfromhillaryclinton.tumblr.com) menerima 83.000 saham di Facebook dan mendapat 8.400 pengikut Twitter.

Laman ini juga telah diketengahkan di dalam pelbagai berita, termasuk mengangguk dari New York Times kolumnis Maureen Dowd.Tidak buruk bagi tapak minggu-lama dengan 32 posts.

"Ia adalah satu minggu gila," kata Smith.

W.Va. pribumi mendapat perhatian Hillary Clinton


Smith, 29, seorang pengarah komunikasi untuk kumpulan kewangan kempen Kempen dasar awam, yang dicipta "Teks dari Hillary" seminggu yang lalu selepas berbual dengan Lambe di bar Washington, DC,.

Pada satu ketika, perbincangan mereka beralih kepada gambar yang diambil oleh Reuters dan Masa Majalah Hillary Clinton pada pesawat C-17 menuju ke Syria. Gambar-gambar yang menunjukkan setiausaha negeri AS memakai cermin mata hitam gelap dan menghantar mesej teks.

"Foto dari Oktober atau November, tetapi semua orang yang tiba-tiba telah menampalkannya di Facebook. Kami bercakap tentang gambar itu dan betapa hebatnya," kata Smith.

Pasangan itu memutuskan untuk menggunakan foto untuk laman Internet yang memaparkan perbualan mesej teks dibayangkan antara Madame Setiausaha dan lain-lain pegawai tertinggi.

"Kami fikir ia hanya akan menjadi satu jenaka antara kami berdua," kata Smith.

Beberapa permohonan adalah dari Lambe dan Smith, manakala yang lain telah diserahkan oleh peminat tapak. Pos awal mengenai "Teks dari Hillary" menunjukkan Presiden Obama menghantar mesej teks.

"Hei HIL, watchu doin?" Presiden kononnya teks.

"Running dunia," Clinton respons.

Satu jawatan baru-baru ini menunjukkan pengasas Facebook Mark Zuckerberg, yang dikenali untuk almari pakaian lelaki frat beliau, menghantar mesej teks semasa melintas jalan.

"Meneka apa yang saya hanya membeli!" jutawan meminta, merujuk pengambilalihan Facebook Instagram foto perkhidmatan perkongsian.

"Satu shirt dengan kolar besar budak?" Clinton teks kembali.

Rupa-rupanya, beberapa orang yang sangat penting juga menikmati jenaka.

Staffer dari pejabat Clinton melalui e-mel Smith pada hari Isnin untuk mengatakan setiausaha tersayang tapak. E-mel termasuk penyerahan Clinton sendiri untuk laman web ini dan menjemput lelaki itu kepada Jabatan Negara bagi mesyuarat yang singkat.

"Kami berkata, 'Ini tidak boleh menjadi nyata,'" kata Smith.

Mereka menolak e-mel sehingga kakitangan menulis kembali untuk bertanya mengapa jawatan Clinton tidak berada di tapak lagi.

Pada hari Selasa, Lambe dan Smith mendapati diri mereka di Jabatan Negara. Pejabat Clinton, secara semula jadi, adalah di tingkat atas.

"Suite beliau adalah lebih selamat daripada yang lain bangunan, yang tidak masuk akal. Kami terpaksa memberi telefon bimbit kami. Mereka berkata, 'Hidupkan telefon bimbit anda dan tangan mereka kepada kami," kata Smith.

"Dia keluar dan berjabat tangan kami, berkata berapa banyak dia disayangi tapak. Ia adalah sangat ringkas .. s. Kerana dia adalah setiausaha negeri dan mempunyai yang lebih baik perkara yang perlu dilakukan daripada bertemu dengan dua lelaki dari Internet."

Walaupun mesyuarat adalah ringkas, Smith dan Lambe kiri dengan cenderahati pilihan: salinan eksklusif yang ditandatangani penghantaran ke tapak Clinton, dan gambar Clinton dengan sepasang.

Smith berkata ia adalah idea Clinton untuk bergambar.

"Saya mahu berbuat demikian, tetapi saya tidak akan meminta," katanya.

Pukulan menunjukkan dia dan Lambe menghantar mesej di telefon bimbit manakala setiausaha cawan untuk kamera mereka. Pengawal keselamatan memberikan kembali telefon sepasang untuk gambar - dan kemudian segera membawa mereka jauh lagi.

Smith berkata bahawa mesyuarat ringkas dengan Clinton mendorong beliau dan keputusan Lambe untuk menamatkan "Teks dari Hillary." Mereka memutuskan ia adalah lebih baik untuk membakar keluar daripada pudar jauh, sebagai Neil Young pernah meletakkan ia.

"Apabila kamu bertemu dengan orang yang meme anda adalah kira-kira, anda telah mencapai puncak anda. Kita tidak mahu menjadi musim kesembilan Seinfield," katanya. Perkataan "meme" telah datang untuk maksud sesuatu yang lucu yang merebak di Internet.

Kemasyhuran Internet Smith mungkin tidak pudar begitu cepat, bagaimanapun. Beliau berkata ibu bapa yang masih hidup di Parkersburg, amat teruja.

"Saya pasti mereka telah dipanggil semua orang yang mereka tahu," katanya.

Smith membesar di Parkersburg dan lulus dari Parkersburg High School Selatan sebelum meninggalkan kolej di North Carolina. Beliau berpindah ke Washington, DC, selepas kolej dan telah bekerja untuk Kempen Awam sejak 2006.

Beliau berkata, dia menjadi seorang peminat Clinton untuk jangka masa yang panjang.

"Saya fikir dia adalah besar. Beliau adalah salah satu yang orang beberapa dalam pentadbiran yang telah tidak mempunyai untuk menangani dengan yang up dan turun pada pentadbiran. Rasa penghargaan kepada beliau dan itu kerja yang dia lakukan," beliau berkata.

Seperti untuk kerjanya, Smith berkata dia akan gembira untuk mempunyai masa lapang beliau kembali. Beliau berkata bahagian paling sukar "Teks dari Hillary" telah tidak datang dengan jenaka. Yang menghairankan cukup, ia adalah sukar untuk mencari gambar-gambar orang yang kuat memegang telefon bimbit.

Smith berkata yang dia mahu lakukan lebih banyak catatan memaparkan lain-lain pemimpin wanita yang ketara seperti Nancy Pelosi dan Madeleine Albright tetapi tidak dapat mencari gambar yang sesuai.

"Saya menghabiskan cara terlalu banyak masa cuba untuk mencari gambar-gambar ini," katanya.

Keluarga Bengkel Gingerbread dirancang


Satu tradisi yang lazat datang kembali ke Charleston dengan Keluarga tahunan Gingerbread Bengkel di Pusat Tanah Liat yang dijadualkan dari 10 pagi hingga tengah hari dan 1 hingga 3 petang Sabtu.

Setiap keluarga (kumpulan empat atau kurang) akan menerima sebuah rumah roti halia dan asas, gula-gula, aising dan pembekuan. Ruang adalah terhad dan bengkel adalah tradisinya popular, jadi pendaftaran diperlukan. Kos adalah $ 55 untuk ahli-ahli Pusat Tanah Liat dan $ 65 untuk bukan ahli.

Keluarga Bengkel Gingerbread dirancang


Daftar dalam talian pada usia www.theclaycenter.org atau hubungi 304-561-3570.

'Joy to the World' tiket dijual


"Kegembiraan kepada Dunia" dengan Bob Thompson meraikan ulang tahun ke-20 pada pukul 8 malam hari ini di Teater Pusat Kebudayaan.

Menunjukkan dihasilkan oleh West Virginia Public Broadcasting. Setiap tahun, Thompson menjemput seorang vokalis tetamu untuk menyertai band-nya. Catherine Russell tetamu tahun ini.

'Joy to the World' tiket dijual


Russell telah melawat dan dilakukan dengan Paul Simon, David Bowie, Dan seperti baja, Cyndi Lauper, Jackson Browne, Michael Feinstein, Levon Helm dan Tunai Rosanne, antara lain.

Mana-mana tiket boleh didapati baki $ 30 dan boleh didapati pada usia www.mountainstage.org, www.wvpubcast.org, www.taylorbooks.com atau dengan menghubungi 800-564-8499. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi 304-556-4908.

Landau tajuk utama Marlinton manfaat konsert


"Amerika Got Talent" pemenang Landau Eugene Murphy akan tajuk berita Pendana untuk Pocahontas County Opera House di Marlinton pada jam 7:30 petang hari ini.

Asli Logan County akan melaksanakan lagu-lagu yang dipopularkan oleh Frank Sinatra dan buku nyanyian Great American.

Landau tajuk utama Marlinton manfaat konsert


Tiket $ 20 untuk dewasa dan $ 10 bagi orang-orang 10-17. Tiket boleh didapati di www.pocahontasoperahouse.org dan pada 4 Avenue Galeri Marlinton.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi 304-799-6645.

B.E Taylor kekal merendah diri walaupun berjaya


Jika anda pergi

Apa: B.E Taylor konsert

Apabila: 19:30 Isnin

Di mana: Clay Center

Tiket: $ 28 hingga $ 58

Info: www.theclaycenter.org atau 304-541-0395

CHARLESTON, W.Va. - Hang sekitar selepas konsert malam Isnin di Pusat Tanah Liat, dan BE Taylor menjanjikan dia akan mendapatkan sekitar untuk mengatakan hello.

Ia adalah satu janji dia membuat setiap selepas konsert, tinggal sehingga dia telah digoncang tangan terakhir.

Selepas 17 tahun melaksanakan Krismas pelancongan tahunan beliau, Taylor berkata beliau cuba untuk ingat bagaimana menghargai dia adalah tahun yang sangat pertama, apabila joki cakera Wheeling diumumkan pada udara bahawa Taylor akan melaksanakan di Oglebay Park - dan kemudian Taylor memberitahu apa yang dia akan lakukan .

B.E Taylor kekal merendah diri walaupun berjaya

B.E Taylor kekal merendah diri walaupun berjaya


Pemuzik Pennsylvania dilahirkan terkejut bahawa 500 orang memenuhi auditorium di sana dan banyak lagi terpaksa berpaling. Pada tahun berikutnya, beliau ditempah Capitol City Music Hall dan dijual keluar kerusi 2500."Dan selebihnya adalah sejarah, sebagaimana yang mereka katakan," kata Taylor.

Melalui semua itu - konsert, tiga CD Krismas dan musim tur yang berterusan pada masa yang lain tahun, Taylor berkata dia mengingatkan dirinya bahawa kejayaan beliau terhutang kepada orang yang suka mendengar dia menyanyi.

"Setiap menunjukkan adalah salah satu yang paling penting," katanya. "Ia semua tentang orang-orang di kerusi. Saya di atas pentas dan lampu membuat ia kelihatan lebih glamor, tetapi saya hanya Bill nyanyian Taylor. Itulah realitinya."

Isnin malam, Taylor akan membawa keluar banyak Krismas kegemaran, tetapi mengharapkan untuk mendengar pilihan dari CD barunya. Yang satu ini amat menyeronokkan kerana Taylor menggunakan peralatan rakaman audio dia "diwarisi" dari anak pemuzik, graduan Berklee College of Music.

"Saya mula kerunsingan sekitar dengan ia - saya lakukan semua vokal dan latar belakang dan untuk kali pertama, saya lakukan semua di studio saya di rumah," kata Taylor.

Lagu-lagu adalah gabungan sekular dan agama dan, seperti biasa, menanggung cap pengaturan Taylor.

Isterinya, Veronica, mencadangkan "Saya Wonder kerana saya Wonder," sebagai contoh, dan Taylor memberikan ia twist kalipso.

Taylor mengimbas kembali penyayang versi Nat King Cole "caroling, caroling," yang juga dimasukkan.

"Saya hanya ditafsirkan dan 'Taylorized' semua vokal," katanya.

Taylor berkata Krismas kepadanya adalah kisah kanak-kanak Kristus, dan semasa dia juga suka keajaiban Santa, beliau tidak lari dari tema Kristian.

"Saya mendapat dua jenis e-mel daripada orang," katanya. "Salah satunya adalah, 'Terima kasih untuk melakukan pertunjukan kita boleh menikmati sebagai sebuah keluarga,' dan kedua saya mendapat adalah, 'Terima kasih untuk menjaga Kristus dalam Krismas.' "

Hubungi penulis Monica Orosz pada isn. ... @ Dailymail.com atau 304-348-4830.

Muzik royalti Rock NYC dalam manfaatkan konsert Sandy


NEW YORK - Muzik dan royalti komedi melanda nada ingkar dalam konsert faedah untuk mangsa Superstorm Sandy pada Rabu, meminta untuk membantu untuk membina semula kawasan metropolitan New York kebanyakan mereka tahu juga.

Dijual keluar Madison Square Garden menunjukkan televisyen, distrim talian dan disiarkan di radio di seluruh dunia. Pengeluar berkata sehingga 2 bilion orang boleh mengalami konsert live.

"Apabila anda hendak pergi untuk belajar," komik dan New Jersey asli Jon Stewart berkata. "Anda boleh membuang apa-apa pada kita-pengganas, ribut taufan. Anda boleh mengambil soda gergasi kita. Ia tidak kisah. Kami kembali kuat setiap masa."

Muzik royalti Rock NYC dalam manfaatkan konsert SandyJersey pantai wira Bruce Springsteen menetapkan nada gemuruh, membuka konsert dengan "Tanah Harapan dan Impian" dan "menyerang Ball." Beliau ditangani proses membina semula dalam memperkenalkan lagu "My City Ruins," sambil menegaskan bahawa ia telah ditulis mengenai penurunan Asbury Park, NJ, sebelum kebangkitan yang bandar sepanjang dekad yang lalu. Apa yang dibuat Jersey pantai khas adalah keterangkuman, tempat di mana orang semua pendapatan dan latar belakang dapat mencari tempat, katanya.

"Saya berdoa bahawa ciri-ciri yang kekal sepanjang pantai Jersey kerana itulah apa yang menjadikan ia istimewa," Springsteen katanya.

Dia bercampur ayat "Girl Jersey" Tom menunggu 'ke dalam lagu sebelum memanggil New Jersey jiran Jon Bon Jovi untuk menyertai beliau dalam meriah "Born to Run." Springsteen kemudian kembali memihak dengan menyertai Bon Jovi pada "Siapa Kata Anda tidak Pergi Rumah."

Adam Sandler mendengarkan kembali kepada "Saturday Night Live" beliau hari dengan menulis semula yang mencarut sering dinyanyikan "Hallelujah" bahawa komposer Leonard Cohen tidak akan bermimpi. Korus ditulis semula berkata, "Sandy, skru ya, kita akan mendapat melalui ya, kerana kami Yawkers Baru."

Barisan muzik telah banyak wajaran ke arah rock klasik, yang mempunyai jenis peminat mampu menunjukkan yang harga tiket antara daripada $ 150 hingga $ 2,500. Walaupun dengan harga mereka, orang dengan tiket telah menawarkan mereka untuk lebih pada laman broker seperti StubHub, satu cubaan di pencatutan yang pengeluar fumed adalah "keji."

"Ini telah mendapat menjadi koleksi terbesar pemuzik lama Bahasa Inggeris yang pernah dipasang di Madison Square Garden," Rolling Stones jumpelang Mick Jagger berkata. "Jika hujan di London, anda telah mendapat untuk datang dan membantu kami."

Dalam berjuang trim untuk siri konsert ulang tahun ke-50 di kawasan New York, Batu mengoyakkan melalui "Anda telah Got Me Rockin" dan "Melompat Jack Flash" sebelum menewaskan retrea cepat t-mungkin tidak dgn kasar akan datang mereka sendiri Bayar- menunjukkan Per-View.

Siapa yang terjalin Sandy kepada set mereka, menunjukkan gambar kemusnahan ribut pada skrin video semasa "Pinball Wizard." Pete Townshend membuat semakan cepat kepada lirik "Baba O'Riley," mengubah "gurun remaja" "gurun Sandy."

New York asli Alicia Keys meminta penonton untuk memegang telefon bimbit mereka yang tinggi untuk lagu beliau, "Tiada Satu," mencetuskan laut cahaya yang adalah versi moden memegang pemetik api generasi awal di udara. "Kami suka anda," Kekunci berkata, "dan kita akan membuat ia melalui ini."

Eric Clapton dihidupkan dari akustik gitar elektrik dan menyanyikan "Tiada siapa Hati Anda Apabila Anda Down dan Out" dan "Crossroads." New York adalah latar belakang untuk tragedi peribadi Clapton, apabila anak muda beliau meninggal dunia selepas jatuh keluar tingkap.

Roger Waters memainkan satu set rock Pink Floyd Spacey, disertai oleh Eddie Vedder "Selesa Kebas." Waters melekat muzik dan meninggalkan mengumpul dana untuk orang lain.

Dijual keluar "12-12-12" konsert sedang ditunjukkan di 37 stesen televisyen di Amerika Syarikat dan lebih daripada 200 orang lain di seluruh dunia. Ia adalah distrim pada 30 laman web, termasuk YouTube dan Yahoo, dan dimainkan di stesen radio. Teater, termasuk 27 di rantau New York dan berpuluh-puluh lebih di tempat lain, telah menunjukkan secara langsung.

Kutipan daripada persembahan akan diedarkan melalui Yayasan Robin Hood. Lebih daripada $ 30 juta telah diperoleh melalui jualan tiket sahaja.

Penghibur konsert Lain memasukkan Long Islander Billy Joel ("New Negeri York Fikiran.") Malah McCartney Liverpool Paul mempunyai sebuah pejabat York Baru, Hamptons rumah dan isteri, Nancy Shevell, yang menghabiskan satu dekad pada lembaga agensi yang mengendalikan sistem transit awam di New York.

Konsert itu datang sehari selepas kematian sitar master Ravi Shankar, pelaku pada tahun 1971 "Konsert untuk Bangladesh" dianggap datuk faedah muzik. Konsert yang juga berada di Madison Square Garden.

Walaupun keraguan, pelakon Gandalf merasakan panggilan


NEW YORK - kelewatan penggambaran berulang hampir menyebabkan Ian McKellen untuk berhenti reprise sebagai Gandalf Grey dalam "The Hobbit" trilogi, prequel kepada "The Lord of the Rings" di mana beliau mula bermain wizard cerdik.

"Ia bukan satu tawaran yang mudah," katanya, mengingatkan bahawa dalam tempoh dua tahun sejak beliau mula-mula menerima peranan, Peter Jackson ditarik keluar sebagai pengarah, maka penggantian Guillermo del Toro tercicir, diikuti oleh Jackson menjadi sakit selepas dia ditandatangani pada lagi. "Saya hanya terpaksa terus menyesuaikan diri dengan kemungkinan bahawa filem itu tidak pernah akan mendapat dibuat."

Tetapi McKellen memutuskan dia "mesti melakukannya" untuk kedua-dua peminat dan dirinya sendiri, walaupun pelbagai keraguan tentang kembali kepada peranan. Dan dia berkata sebarang kebimbangan beliau mempunyai kira-kira membawa Gandalf kembali kepada kehidupan hilang sebaik sahaja dia tergelincir kembali ke dalam orang-orang jubah wizardly - bersama-sama dengan janggut, misai dan hidung palsu.

Walaupun keraguan, pelakon Gandalf merasakan panggilan


"Itu adalah saat apabila saya berfikir, 'Oh, ia adalah semua hak saya adakah masih ingat yang budak lama,.'" Pelakon teringat dalam temuduga satu baru-baru ini untuk mempromosikan "The Hobbit: Satu Perjalanan Unexpected," yang dibuka di Amerika Utara pada Jumaat. "Suara itu datang kembali dan sana kita. Ia adalah sangat cepat, perkara yang mudah untuk dilakukan."

Tidak begitu mudah menyesuaikan teknikal yang diperlukan untuk Bumi mewujudkan semula Tengah dan semua watak yang pelbagai bentuk dan saiz. Kerana Gandalf adalah lebih besar daripada yang lain "Hobbit" aksara, termasuk orang kerdil-13, McKellen sering difilemkan oleh dirinya sendiri di hadapan skrin hijau, yang dia dipanggil "mengecewakan."

"Ia tidak bermakna bahawa saya bercakap dengan 13 orang yang tidak benar-benar wujud, yang suara saya hanya boleh mendengar melalui cuping telinga," katanya. "Itu bukan benar-benar selesa dan tidak meninggalkan banyak ruang untuk spontan."

Beberapa pengulas telah mengkritik "The Hobbit" untuk mengeluarkan cerita asal, menambah watak dan mengambil rujukan serong daripada "The Lord of the Rings" lampiran untuk mewujudkan ketegangan dan lelaki yang buruk.

Walau bagaimanapun, McKellen mengatakan dia percaya Jackson terperangkap kepada JRR Wawasan Tolkien. "Saya fikir Peter telah benar-benar menemui kaedah menambah imej kepada perkataan yang menakjubkan Tolkien, yang bersamaan bergambar untuk perkataan," dan tertanam mereka ke dalam "benda yg ada pembikinan filem."

Jackson tidak akan melakukan apa-apa untuk "bercanggah dengan niat Tolkien walaupun kaedah bercerita," berkata McKellen.

Rapper sudah bersiap sedia untuk kehidupan berkeluarga


ATLANTA - Rapper Wiz Khalifa berkata persediaan untuk menjadi seorang bapa dan suami yang pertama kali telah membantu meletakkan dia dalam keadaan muzik yang lebih matang fikiran.

Tetapi itu tidak bermakna Khalifa akan menahan diri dari merokok rumpai beliau, rock seperti bintang-cara.

"Saya pada satu titik yang berbeza dalam hidup saya," kata Khalifa, yang mahasiswa tingkat kedua album, "ONIFC," memulakan kerjaya di No 2 pada album 200 Billboard carta minggu ini dengan 141,000 salinan dijual, menurut Nielsen Scan.

"Saya hanya mahu untuk mengatakan perkara-perkara yang sedikit berbeza dan meluahkan diri pada tahap yang lain pada album," katanya lagi. "Saya mempunyai tanggungjawab baru, tetapi saya sentiasa akan asap rumpai dan menikmati diri. Anak saya akan suka saya untuk sebab-sebab yang sama orang lain lakukan. Saya tidak hanya akan bertukar menjadi kentut beberapa lama."

Rapper sudah bersiap sedia untuk kehidupan berkeluarga


Bagi Khalifa 25-year-old, kehidupan baru sahaja bermula. Dia dan tunang beliau, Amber Rose, yang berada dalam trimester ketiga kehamilan, dijangka untuk berkahwin di mahkamah dalam beberapa minggu.

Khalifa berkata beliau dan Rose - bekas teman wanita Kanye West - mahu berkahwin sebelum kelahiran anak lelaki mereka. Beliau berkata mereka akan mengadakan upacara perkahwinan tradisional kemudian dengan keluarga dan rakan-rakan.

"Ada banyak keseronokan berlaku," rapper berasaskan Pittsburg berkata. "Saya hanya bekerja di luar (punggung) saya dan cuba untuk menjadi yang lebih baik setiap hari. Saya hanya cuba untuk bergerak ke hadapan secara semula jadi."

Rose, model dan penyanyi rap, muncul pada album baru Khalifa. Ia juga mempunyai Pharrell, 2 Chainz dan Weeknd, yang muncul pada single semasa "Ingat Anda." Single pertama, "Kerja keras, Play Hard," adalah platinum Top 20 melanda.

Walaupun album akhirnya keluar, Khalifa dan rekod label, Atlantic Records, pada mulanya berjuang atas proses kreatif untuk "ONIFC," yang bermaksud "Hanya N perkataan dalam Kelas Pertama."

Beliau berkata label beliau mahu dia memberi tumpuan kepada menghasilkan hits besar, sama dengan jem kehadiran beliau "Hitam dan Kuning," yang meroket ke atas carta dan membantu album sebelumnya, "Rolling Kertas," menjual hampir 200,000 salinan dalam minggu pertama tahun lepas dan akhirnya mencapai status emas.

Khalifa merasakan sebaliknya, berkata terdapat kekurangan komunikasi antara dirinya dan eksekutif label.

"Saya kurang mempunyai kebebasan untuk menjadi kreatif, tetapi ia adalah semua tentang komunikasi," katanya. "Perniagaan-bijak, rakyat mahu untuk membandingkan. Itu perkara utama yang anda perlu untuk mendapatkan lebih."

Khalifa panggilan pengalaman ujian.

"Anda sama ada akan membiarkan ia memusnahkan anda, menjadi lebih besar daripada anda atau anda menjadi lebih besar daripada itu," katanya. "Anda perlu pergi melalui konflik dan perbezaan pendapat. Anda tidak boleh ditutup. Anda perlu benar-benar menjadi tentang perniagaan anda, wang anda. Jika anda berhenti, label tidak. Mereka akan terus pergi dan membuat wang. Anda lakukan, juga. "

Hakim membatalkan tempoh percubaan Lindsay Lohan


LOS ANGELES - Seorang hakim dibatalkan tempoh percubaan Lindsay Lohan pada Rabu dan dijadualkan pendengaran yang boleh menyebabkan masa penjara yang lebih untuk menonton rapat "Liz dan Dick" bintang.

Pemerintah di Los Angeles datang sebagai pelakon 26-year-old - yang tidak hadir di mahkamah - menghadapi tuduhan perbuatan kurang baik memandu melulu, berbohong kepada pegawai polis dan menghalang seseorang pegawai daripada menjalankan tugas selepas kemalangan di mana Porsche dihempas ke belakang trak sampah pada bulan Jun.

Hakim membatalkan tempoh percubaan Lindsay Lohan


Lohan memberitahu polis di Santa Monica bahawa pembantu beliau telah memandu, tetapi detektif kini percaya pelakon itu adalah belakang roda kerana dia menuju ke set filem.

Lohan adalah pada tempoh percubaan pada masa itu selepas sebelum ini yang disabitkan kecurian perbuatan kurang baik kalung dan dua DUI caj.

Satu pendengaran pelanggaran tempoh percubaan telah ditetapkan untuk 15 januari. Seorang hakim boleh hukuman pelakon sehingga 245 hari dalam penjara selepas kes Santa Monica diselesaikan.

Lohan tidak dikehendaki untuk hadir di mahkamah Rabu.

Lohan juga menghadapi caj perbuatan kurang baik serangan di New York selepas seorang wanita mendakwa dia telah dipukul oleh pelakon di kelab malam.

Sean Penn membandingkan Haiti bandar dengan Detroit


NEW YORK - Sebagai pendekatan tanda tiga tahun gempa bumi di Haiti yang dibunuh, cedera dan disesarkan beratus-ratus ribu orang, pelakon-aktivis Sean Penn menerangkan kehidupan di ibu kota negara.

Dalam isu Januari majalah Esquire, Penn membandingkan Port-au-Prince Detroit, berkata, "Ia tidak lebih berbahaya, ia tidak kurang bahaya."

Penn mengasaskan sebuah organisasi bantuan dalam tindak balas kepada gempa bumi 2010 di Haiti. Dia masih membelanjakan kira-kira separuh masa di sana.

Sean Penn membandingkan Haiti bandar dengan Detroit


Pemenang dua kali Oscar berkata kanak-kanak dengan demam di Amerika Syarikat mendapat perubatan, mandi sejuk, atau perjalanan ke bilik kecemasan. Di Haiti, beliau berkata, ibu bapa menunggu "untuk melihat jika dia akan mati atau tidak."

India sitar virtuouso Ravi Shankar meninggal dunia pada usia 92


NEW DELHI - Ravi Shankar, pemain alat musik sitar yang menjadi ikon dihisap muzik tahun 1960-an selepas hobnobbing dengan Beatles dan yang memperkenalkan ragas tradisional India untuk penonton Barat kerjaya yang lebih lapan dekad, telah meninggal dunia. Beliau adalah 92.

Pejabat perdana menteri mengesahkan kematiannya dan memanggilnya "khazanah negara."

Dilabel "Kelly muzik dunia" oleh George Harrison, Shankar telah membantu berjuta-juta jazz klasik, dan pencinta rock menemui tradisi berabad-abad lamanya muzik India.

Beliau juga mempelopori konsep manfaat rock dengan Konsert 1971 Bagi Bangladesh. Kepada generasi kemudian, beliau telah dikenali sebagai bapa estranged popular penyanyi Amerika Norah Jones.

India sitar virtuouso Ravi Shankar meninggal dunia pada usia 92

India sitar virtuouso Ravi Shankar meninggal dunia pada usia 92


Sebagai seawal tahun 1950-an, Shankar mula bekerjasama dengan dan mengajar beberapa greats muzik Barat, termasuk pemain biola Yehudi Menuhin dan jazz pemain Saksofon John Coltrane. Beliau memainkan diterima baik menunjukkan di dewan konsert di Eropah dan Amerika Syarikat, tetapi menghadapi perjuangan berterusan untuk merapatkan jurang muzik antara Barat dan Timur.

Menyifatkan lawatan Shankar pada awal tahun 1957, majalah Time berkata "penonton AS telah terbuka tetapi kadang-kadang hairan."

Hubungan rapat beliau dengan Harrison, membawa Beatles gitar, ditembak Shankar untuk kemasyhuran global pada 1960-an.

Harrison telah berkembang terpesona dengan sitar, berleher panjang, tali instrumen yang menggunakan labu yang bulat untuk kebuk bergema dan menyerupai seruling gergasi. Dia bermain instrumen, dengan penalaan Barat, pada lagu "Kayu Norway," tetapi tidak lama lagi dicari Shankar, sudah menjadi ikon muzik di India, untuk mengajar dia untuk bermain dengan betul.

Pasangan itu menghabiskan minggu bersama, bermula pelajaran di rumah Harrison di England dan kemudian berpindah ke rumah perahu di Kashmir dan kemudian ke California.

Mendapat keyakinan dengan instrumen yang kompleks, Harrison mencatatkan lagu inspirasi India "Dalam Anda Tanpa Anda" pada Beatles '<! P> <# 148> Sgt. Lada itu Lonely Hearts Club Band, "membantu mencetuskan fasa raga-rock muzik 60an dan lukisan perhatian meningkat kepada Shankar dan karyanya.

Populariti Shankar meletup, dan dia tidak lama lagi mendapati dirinya bermain di bil dengan beberapa pemuzik rock top era. Dia bermain satu set empat jam di Monterey Pop Festival dan hari pembukaan Woodstock.

Walaupun penonton untuk muzik beliau telah sangat berkembang, Shankar, serius, tradisionalis berdisiplin yang telah memainkan Carnegie Hall, chafed terhadap penggunaan dadah dan penderhakaan budaya dihisap.

"Saya terkejut apabila melihat orang yang berpakaian begitu flamboyantly. Mereka semua direjam. Bagi saya, ia adalah sebuah dunia baru," Shankar memberitahu Rolling Stone perayaan Monterey.

Walaupun beliau menikmati Otis Redding dan Mamas dan Papas pada perayaan, beliau telah terkejut apabila Jimi Hendrix menyalakan gitar beliau pada api.

"Itu adalah terlalu banyak untuk saya. Dalam budaya kami, kami mempunyai penghormatan itu bagi alat-alat muzik, mereka adalah seperti sebahagian daripada Tuhan," katanya.

Pada tahun 1971, digerakkan oleh nasib berjuta-juta pelarian yang melarikan diri ke India untuk melarikan diri dari perang di Bangladesh, Shankar mendekati Harrison untuk melihat apa yang mereka boleh lakukan untuk membantu.

Dalam apa Shankar kemudiannya digambarkan sebagai "salah satu pengalaman yang paling mengharukan dan sengit muzik abad," pasangan itu menganjurkan dua konsert manfaat di Madison Square Garden yang termasuk Eric Clapton, Bob Dylan dan Ringo Starr.

Konsert, yang melahirkan album dan filem, dibangkitkan berjuta-juta dolar untuk UNICEF dan inspirasi rock faedah lain, termasuk konsert 1985 Bantuan Live untuk mengumpul dana untuk melegakan kebuluran di Ethiopia dan Harapan 2010 Untuk Haiti Sekarang telethon.

Ravindra Shankar Chowdhury dilahirkan April 7, 1920, di bandar India Varanasi.

Pada usia 10 tahun, beliau berpindah ke Paris untuk menyertai rombongan dunia tarian terkenal Uday saudaranya. Sejak lapan tahun akan datang, Shankar mengembara dengan rombongan di seluruh Eropah, Amerika dan Asia, dan kemudian dikreditkan rendaman awal beliau dalam budaya asing dengan membuat dia seperti duta berkesan untuk muzik India.

Semasa satu lawatan, pemuzik terkenal Baba Allaudin Khan menyertai rombongan, mengambil Shankar bawah sayap-Nya dan akhirnya menjadi gurunya melalui 7 1/2 tahun kajian terpencil, ketat sitar yang.

"Khan memberitahu saya anda perlu meninggalkan segala-galanya dan melakukan satu perkara yang betul," Shankar memberitahu The Associated Press.

Dalam tahun 1950-an, Shankar mula mendapat kemasyhuran di seluruh India. Beliau telah memegang jawatan berpengaruh pengarah muzik untuk Radio Semua India di New Delhi dan menulis skor untuk beberapa filem popular. Beliau mula menulis komposisi untuk orkestra, mengadun klarinet dan lain-lain instrumen asing ke dalam muzik tradisional India.

Dan dia menjadi tutor de facto untuk orang Barat yang terpesona dengan tradisi muzik India.

Beliau memberi pengajaran kepada Coltrane, yang bernama Ravi anaknya dalam penghormatan Shankar, dan menjadi kawan rapat dengan Menuhin, rakaman terkenal "Barat Bertemu Timur" album dengan dia. Beliau juga bekerjasama dengan pemain seruling Jean Pierre Rampal, komposer Philip Kaca dan konduktor Andre Previn dan Zubin Mehta.

"Mana-mana pemain pada mana-mana suratcara dengan mana-mana telinga akan amat digerakkan oleh Ravi Shankar Jika anda suka muzik, ia akan menjadi mustahil tidak boleh," penyanyi David Crosby, yang band The Byrds telah diilhamkan oleh muzik Shankar itu, berkata dalam buku " Dawn Muzik India di Barat: Bhairavi ".

Kehidupan peribadi Shankar, bagaimanapun, adalah lebih kompleks.

Perkahwinan 1941 beliau kepada anak perempuan Baba Allaudin Khan, Annapurna Devi, berakhir dengan perceraian. Walaupun beliau mempunyai hubungan dekad-panjang dengan penari Kamala Shastri yang berakhir pada tahun 1981, dia mempunyai hubungan dengan beberapa wanita lain pada 1970-an.

Pada tahun 1979, beliau bapa Norah Jones dengan New York konsert penganjur Sue Jones, dan pada tahun 1981, Sukanya Rajan, yang dimainkan tanpura di konsert beliau, melahirkan Anoushka anak perempuannya.

Beliau meningkat estranged dari Sue Jones dalam tahun 80-an dan tidak melihat Norah untuk satu dekad, walaupun mereka kemudian ditubuhkan semula hubungan.

Beliau berkahwin dengan Rajan pada tahun 1989 dan dilatih Anoushka muda sebagai pewaris beliau pada sitar. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, bapa dan anak perempuan melawat dunia bersama-sama.

Apabila Jones ditembak kemasyhuran dan memenangi lima anugerah Grammy pada tahun 2003, Anoushka Shankar telah dicalonkan untuk Grammy sendiri.

Shankar, dirinya, telah memenangi tiga anugerah Grammy dan telah dicalonkan untuk Oscar bagi skor muzik untuk filem "Gandhi."

Walaupun kemasyhuran beliau, album dan banyak dekad pelancongan dunia, muzik Shankar itu kekal sebagai teka-teki kepada telinga banyak Barat.

Shankar geli hati selepas dia dan rakan sekerja Ustaz Ali Akbar Khan telah disambut dengan mengagumi tepukan apabila mereka membuka Konsert Bangladesh oleh twanging sitar mereka dan sarod selama satu minit dan setengah.

"Jika anda mahu penalaan kita begitu banyak, saya berharap anda akan menikmati bermain lagi," katanya kepada orang ramai keliru, dan kemudian dilancarkan ke dalam set.

Lakonan Bersinar cahaya baru pada Kisah Klasik Krismas


CHARLESTON, W.Va. - "Shadows of Love: A Story Krismas" termasuk pencahayaan khas, muzik dan riwayat dalam permainan yang membentangkan mesej musim dalam cara yang berbeza.

Wah Ron McClung, paderi kanan Mount Vernon Baptist Church, menulis bermain kira-kira 10 tahun lalu dan sejak itu telah dibentangkan kira-kira 30 kali dalam pelbagai gereja.

McClung, yang juga menulis versi Easter bermain, mencipta pengeluaran untuk membentangkan mesej abadi dalam cara-cara baru.

"Saya sentiasa suka drama," kata McClung, yang telah ditulis memainkan pelbagai dan jumlah besar sejak beberapa tahun lalu.

Lakonan Bersinar cahaya baru pada Kisah Klasik Krismas


McClung, 54, menjadi pastor Mount Vernon pada bulan November 2011. Beliau berkelulusan ijazah sarjana muda dari Marshall University dan sarjana ketuhanan dari Southwestern Baptist Theological Seminary. Dia dan isterinya, Sharon, mempunyai tiga anak dan seorang cucu.

Menunjukkan akan datang akan menjadi percuma dan terbuka kepada orang ramai.

"Kami mahu menjadikan ia hadiah kepada penduduk di Krismas," katanya.

"Shadows of Love: A Story Krismas" bermula dengan penciptaan dan termasuk sembilan tabir. Penonton akan mendengar tentang kisah cinta Yusuf dan Mary serta lawatan oleh malaikat sebagai cerita yang membawa kepada kelahiran Nabi Isa dibentangkan.

Penghibur akan di sebalik skrin 9 kaki tinggi dan 24 kaki lebar dengan lampu khas yang digunakan untuk mencipta bayang-bayang yang sesuai untuk memenuhi riwayat cerita. Acara ini juga kuat dalam muzik dengan lagu-lagu seperti "Mary Adakah Anda Tahu," "Allah Keajaiban," Nafas Syurga, "" Lullaby Yusuf, "dan" penyelamat saya. "

Termasuk pelakon, koir, dan krew lampu, kira-kira 30 orang akan hadir menunjukkan.

McClung percaya pengeluaran satu jam akan merayu kepada semua peringkat umur.

Empat menunjukkan dirancang tahun ini di tiga lokasi.

Menunjukkan pertama ditetapkan selama 7 petang 19 Dis di Judson Baptist Church, 1400 Bil Creek Road di Winfield. Nombor telefon adalah 304-755-2637.

Pengeluaran akan berada di Mount Vernon Baptist, 2150 Mount Vernon Road di Hurricane, 7 pm disember 22 dan 11 pagi DISEMBER 23 Bilangan gereja telefon 304-757-9110.

Menunjukkan akhir ditetapkan untuk 06:30 23 disember di Main Street Baptist, 1100 Main St di Point Pleasant. Nombor telefon adalah 304-675-4061.

"Ia banyak keseronokan," McClung katanya. "Ia adalah satu cara untuk orang ramai untuk melihat kisah Yesus dalam cara yang mereka tidak pernah melihat sebelum ini."

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi McClung di 304-757-9110.

Hubungi penulis Charlotte Ferrell Smith di charlo ... @ dailymail.com atau 304-348-1246.

Jenni Rivera, penuh perasaan yang bermasalah, muzik bintang Mexico


LOS ANGELES (AP) - Jenni Rivera melancarkan kerjayanya penjajaan rakaman kaset lagu-lagu beliau di pasar lambak, tetapi suara yang kuat, gaya nyanyian penuh perasaan dan perbincangan terus terang masalah peribadi powered beliau ke tahap industri yang didominasi lelaki, mengubah dia ke satu bintang terbesar genre yang dikenali sebagai grupero.

Hidupnya telah dipotong pendek di kemuncaknya pada hari Ahad oleh kemalangan kapal terbang di utara Mexico yang juga membunuh enam rakan-rakan dan rakan sekerja.

Ibu 43-year-old lima dan nenek dua menjadi simbol daya tahan untuk berjuta-juta peminat di kedua-dua belah sempadan AS-Mexico. Kemasyhuran beliau meningkat kerana dia bercabang keluar ke dalam bertindak, muncul dalam filem bebas, TV realiti dan pertandingan nyanyian televisyen "La Voz Mexico."

Jenni Rivera, penuh perasaan yang bermasalah, muzik bintang Mexico


Dia baru-baru ini memfailkan perceraian dari suami ketiga beliau, pernah ditahan di lapangan terbang Bandar Raya Mexico dengan puluhan ribu dolar dalam bentuk wang tunai, dan memohon maaf secara terbuka selepas abangnya diserang peminat mabuk yang secara lisan menyerang beliau pada tahun 2011.

"Saya sama seperti orang awam, sebagai peminat saya," katanya kepada The Associated Press dalam satu temu bual pada Mac lepas.

Rivera dijual lebih daripada 15 juta salinan daripada 12 utama label album beliau dan memenangi pelbagai anugerah muzik Latin. Her menunjukkan dipenuhi kedua-dua Staples Center di Los Angeles dan Auditorium Negara Mexico, satu pencapaian beberapa penyanyi lelaki dalam industri itu dicapai.

Banyak lagu-lagu beliau diuruskan dengan tema maruah dalam menghadapi kesedihan hati, dan menunjukkan beliau telah dikenali kerana suasana perayaan mereka dan interaksi intim beliau dengan peminat beliau. Dia akan memenuhi permintaan lagu daripada peminat yang telah mengalami kesedihan hati dan halangan, dan selalunya akan menarik wanita dan kanak-kanak perempuan ke pentas untuk sendiri memberitahu mereka untuk terus bergerak ke hadapan.

Pesawat, yang diterbangkan oleh dua juruterbang, telah mengambil beliau dan jurnalis beliau, Arturo Rivera, artis solek beliau, Yakub Yebale, dan dua rakan-rakan, satu bernama Mario Macias dan satu lagi yang hanya dikenal pasti sebagai Gerardo, bandar pusat Mexico Toluca selepas konsert malam Sabtu sebelum ribu di bandar utara Monterrey. Semua terbunuh.

Selepas konsert itu, dia memberikan satu sidang akhbar di mana beliau bercakap mengenai keadaan emosi beliau berikutan langkah baru-baru ini beliau untuk menceraikan bekas Major League Baseball periuk kera Esteban Loaiza, yang bermain untuk pasukan termasuk New York Yankees dan Los Angeles Dodgers.

Rivera diumumkan pada bulan Oktober bahawa dia menceraikan Loaiza selepas dua tahun perkahwinan.

"Saya tidak boleh mendapatkan terperangkap dalam negatif kerana yang memusnahkan anda. Mungkin cuba untuk bergerak dari masalah saya dan memberi tumpuan kepada positif adalah yang terbaik yang boleh saya lakukan. Saya seorang wanita seperti apa-apa perkara lain dan hodoh berlaku kepada saya seperti mana-mana wanita lain, "katanya malam Sabtu. "Berapa kali saya telah jatuh ke bawah adalah beberapa kali saya telah mendapat."

Ibu bapa Rivera berhijrah dari Mexico ke California dan mengasaskan label yang juga mendorong dua saudara lima, Lupillo dan Juan Rivera, kerjaya sebagai penyanyi terkenal muzik grupero.

Dilahirkan pada 2 Julai 1969 di Los Angeles, California, Dolores Janney Rivera Savedra belajar pentadbiran perniagaan dan sering berkata dengan bangga bahawa dia memulakan kerjaya nyanyian beliau di pasaran lambak di kawasan Los Angeles, menjual kaset kepada peminat.

Beliau secara rasmi memulakan kerjaya di tempat kejadian muzik pada tahun 1995 dengan pengeluaran album beliau "Chacalosa".

Bahawa album yang berjaya diikuti dengan dua album bebas yang lain, salah satu penghormatan untuk dibunuh Mexico-Amerika penyanyi Selena yang membantu Rivera mengembangkan berikut beliau. Menjelang akhir 90-an, beliau memenangi kontrak utama label, dan membina pengikut setia yang tahu beliau sebagai "Diva de la Banda."

Pada akhir tahun 1990-an, Rivera telah ditandatangani oleh Sony Music dan dibebaskan dua lagi album, "Jika Anda Mahu Lihat Me Tangisan," dan "Queen of Queens."

Pada tahun 2002, beliau menerima pencalonan pertama Latin Grammy, untuk album terbaik dalam kategori muzik band.

Kejayaan yang lebih meluas datang apabila beliau menyertai Fonovisa dan merilis album 2005 beliau bertajuk "Partier, derhaka dan berani," yang kedudukan beliau sebagai salah satu penulis lagu penyanyi grupero dan paling terkenal.

Beliau juga dicalonkan untuk Latin Grammys pada tahun 2008 dan 2011.

Beliau juga seorang pelakon, muncul dalam filem indie "anak kuda betina Brown," yang telah ditunjukkan di Festival Filem Sundance, sebagai ibu dipenjarakan watak anak kuda betina Brown.

"Walaupun dia akan dikenang sebagai penyanyi ikonik, dia juga adalah seorang pelakon yang kuat yang penuh pelbagai bakat dunia itu hanya permulaan untuk mengetahui," pengarah, penerbit, pelakon dan krew "anak kuda betina Brown" katanya dalam satu kenyataan.

Album paling terkini, "Joyas Prestadas," atau "dipinjam Jewels," memenangi pujian meluas dan anugerah dan membantu simen statusnya sebagai salah satu bintang terang muzik Mexico-Amerika.

Beliau juga penggambaran musim ketiga "I Love Jenni," yang diikuti kerana beliau berinteraksi dengan keluarga beliau dan melawat melalui Mexico dan Amerika Syarikat. Beliau juga memainkan peranan penting dalam realiti menunjukkan: "Jenni Rivera Presents: Chiquis dan Raq-C". Chiquis 'n Kawalan "dan anak perempuannya

Pada tahun 2009, beliau telah ditahan di lapangan terbang Mexico City apabila dia mengisytiharkan $ 20,000 dalam bentuk wang tunai tetapi benar-benar membawa $ 52,167. Beliau telah diambil ke dalam jagaan. Beliau berkata ia adalah satu kesilapan yang tidak bersalah dan pihak berkuasa memberikannya manfaat keraguan dan dibebaskan.

Pada tahun 2011, Juan abangnya diserang peminat mabuk di pameran yang popular di Guanajuato. Dalam menghadapi kritikan berat di kalangan peminat beliau dan di rangkaian sosial, Rivera terbuka memohon maaf atas insiden semasa konsert di Mexico City, memberitahu peminat beliau: "Terima kasih kerana menerima saya kerana saya, dengan kemuliaan dan kecacatan saya."

Peminat SantaCon bersenang-senang dalam suit yang merah


NEW YORK - Ia adalah satu Perjumpaan, ia adalah sebuah parti, ia adalah cermin mata: SantaCon datang ke bandar - sebenarnya, hampir 300 bandar-bandar dan bandar-bandar di seluruh dunia.

Mungkin anda telah melihat mereka di kawasan kejiranan anda: berpuluh-puluh, kadang-kadang beratus-ratus Santas ho, ho, ho-ing dalam dan di luar bar, berhenti lalu lintas dan menimbulkan untuk gambar. Berpesta sesuai merah, berjanggut putih telah berkumpul di Trafalgar Square di London dan Dataran Tiananmen di Beijing. Mereka telah berjalan merentasi Jambatan Brooklyn. Dan hujung minggu ini lalu di Los Angeles, mereka melawat kapal angkasa secara beramai-ramai di Pusat Sains California.

"Ia adalah keseronokan yang tidak bersalah," kata Tim Mambort, 27, yang telah mengambil bahagian dalam SantaCon di New York selama lima tahun dengan rakan-rakan dari kolej. "Anda akhirnya berdiri dalam 'Jingle Bells' nyanyian bar dengan orang yang anda hanya bertemu, semua berpakaian seperti Santa, atau berjalan dengan ratusan Santas ke Central Park, atau mengisi sebuah kereta bawah tanah keseluruhan dengan Santas."

Peminat SantaCon bersenang-senang dalam suit yang merah


Tetapi sama ada SantaCon nakal atau bagus bergantung kepada siapa anda bertanya.

Laman web untuk acara New York City, yang dirancang untuk 15 disember, kata SantaCon "tidak merangkak bar. Setiap kali yang anda memanggilnya, dongeng bujukan mati."

Tetapi hakikat adalah, kebanyakan SantaCons melibatkan berhenti di bar di sepanjang laluan yang ditetapkan, dan selama bertahun-tahun, telah ada laporan terpencil salah laku. Di New York, polis telah mengeluarkan saman bagi pelanggaran undang-undang kontena terbuka, dan beberapa bar enggan kemasukan kepada sesiapa sahaja yang berpakaian merah. Tahun lepas, penduduk Lower Manhattan mengadu muntah Santas mabuk dan membuang air kecil di jalan-jalan.

"Ada satu Santa berbaring di atas tanah, dan saya melihat bapa pergi dengan dengan dua anak-anak muda dan gadis kecil itu berkata, 'Ayah, apa yang salah dengan Santa?' "Kata ahli Komuniti Lembaga 1 Paul Hovitz, yang bimbang bahawa acara menggalakkan minum pesta minum-minum dan minum di bawah umur.

Ian Sibley, yang menganjurkan laman web SantaCon.info, mengakui bahawa "bayangan gelap seolah-olah menghantui acara itu. Jadi kita mengambil langkah tambahan menekankan tidak minum terlalu banyak dan mungkin menyokong sebab yang baik."

Sesungguhnya, SantaCons banyak memerlukan peserta untuk membawa derma untuk bank makanan atau Mainan untuk Tot, atau mengumpul wang untuk badan amal kanak-kanak atau tempat perlindungan haiwan tidak membunuh.

Sibley mula SantaCon.info lima tahun lalu dengan penyenaraian setengah lusin selepas "menghadapi perkara ini gila dengan semua orang-orang yang berpakaian seperti Santa" di Asheville, NC laman web kini menyenaraikan hampir 275 acara dalam 37 negara antara bulan November dan Januari. Sibley mengatakan SantaCons telah diadakan di setiap benua - dari Uganda ke Katmandu ke Sydney dan juga Antartika - tetapi dia tarikh peristiwa pertama tahun 1990-an di Copenhagen dan San Francisco. Beliau berkata, New York adalah salah satu yang terbesar, lukisan 20.000 Santas.

Anna Sandler, seorang ibu dari Maplewood, NJ, difikirkan kebanyakan peserta mengambil serius tanggapan bahawa SantaCon tidak harus menjejaskan imej Santa. Dua tahun lalu manakala menolak anak kecil dia dalam kereta dorong di Manhattan, Sandler dihadapi "tan Santas melintas jalan dan tidak mempunyai idea mengapa. Ia adalah tontonan yang paling hebat." Dia berhenti Santas beberapa untuk berbual dan kemudian pulang ke rumah dan melihat acara sehingga talian.

"Santas telah benar-benar dibelasah, tetapi juga benar-benar sopan," katanya. "Mereka pasti berikutan kepercayaan SantaCon menjadi super-menghormati."

Seperti lapisan zombi di Halloween, SantaCon adalah satu fenomena akar umbi, yang dianjurkan tempatan dan kebanyakannya melalui media digital, dari letupan laman web dan e-mel kepada Twitter dan Foursquare. SantaCon panjang mungkin membawa kepada fikiran Komik-Con, konvensyen budaya pop, tetapi terdapat industri tidak belakang SantaCon, walaupun pertumbuhan dalam jualan saman Santa Parti dipimpin City untuk memulakan pengiklanan pada SantaCon.info dalam 2011.

Nigel Parry menganjurkan SantaCon kelima tahunan dalam Lowertown, sebuah kejiranan artsy bersejarah di St Paul, Minn perhimpunan menarik 200 Santas tahun lepas dan diiringi oleh pancaragam yang membawa berpesta masuk dan keluar dari bar. Salah satu perhentian pertama diiktiraf sebagai acara "semua peringkat umur" di Cafe Anjing Hitam di mana ibu bapa boleh membawa anak-anak.

Tetapi paling SantaCons tekanan bahawa mereka tidak untuk anak-anak, dan Sibley mengatakan bahawa sebahagian daripada rayuan.

"Cuti cenderung untuk menjadi berorientasikan keluarga dan dewasa mendapat mencangkung," Sibley katanya. "Mereka bekerja keras sepanjang tahun dan keras tambahan sepanjang cuti. Jadi apabila anda mendapat pakaian seperti Santa, tekanan dunia sebenar diangkat. Anda mempunyai keakraban aneh kerana semua orang berpakaian seperti anda."

Pegawai Penguatkuasa mengesahkan kematian bintang muzik Mexico


MEXICO CITY - Jenni Rivera, penyanyi California lahir yang meningkat melalui kesukaran peribadi untuk menjadi superstar dipuja oleh berjuta-juta dalam genre didominasi lelaki muzik Mexico-Amerika, telah disahkan mati dalam nahas kapal terbang di utara Mexico, Keselamatan Pengangkutan Kebangsaan Lembaga mengesahkan Isnin.

Rivera, 43, memulakan kerjaya bekerja di pejabat label muzik kecil Mexico bapanya di Long Beach, California berbakat dengan suara yang kuat, penuh perasaan, dia merekodkan album pertama beliau, "Chacalosa," pada tahun 1995. Ia adalah hit, dan dia mengikutinya dengan dua album bebas yang lain, salah satu penghormatan untuk dibunuh Mexico-Amerika penyanyi Selena yang membantu mengembangkan berikut beliau.

Pada akhir tahun 90-an, beliau memenangi kontrak utama label dan membina pengikut setia pada kedua-dua belah sempadan AS-Mexico.

Pegawai Penguatkuasa mengesahkan kematian bintang muzik Mexico


The Associated Press
Seorang wanita menyesuaikan bunga di depan lilin dan gambar-gambar yang dipaparkan dalam penghormatan kepada penyanyi Jenni Rivera di Plaza Mexico pusat membeli-belah di Lynwood, California, awal Isnin

Seorang ibu lima anak dan nenek dua, wanita yang dikenali sebagai "Diva de la Banda" telah dikenali untuk bercakap terus terang tentang perjuangan beliau untuk memberi kehidupan yang baik kepada anak-anaknya walaupun satu siri halangan.

Beliau baru-baru ini bercerai dari suami ketiga beliau, pernah ditahan di lapangan terbang Mexico City dengan puluhan ribu dolar dalam bentuk wang tunai, dan dia secara terbuka meminta maaf selepas abangnya diserang peminat mabuk yang secara lisan menyerang beliau pada tahun 2011.

Keterbukaan beliau mengenai masalah peribadi beliau mencintai beliau untuk berjuta-juta di Amerika Syarikat dan Mexico.

"Saya sama seperti orang awam, sebagai peminat saya," katanya kepada The Associated Press dalam satu temu bual pada Mac lepas.

Rivera telah secara meluas dianggap mati sejak bangkai pesawat beliau, juga membawa enam rakan-rakan dan rakan-rakan, telah ditemui Ahad.

NTSB menghantar satu pasukan untuk membantu pihak berkuasa Mexico dengan penyiasatan. NTSB jurucakap Keith Holloway mengatakan pihak berkuasa penerbangan Mexico telah mengesahkan kematian Rivera kepada NTSB.

Ibu bapanya Mexico yang telah berhijrah ke Amerika Syarikat. Dua saudara lima, Lupillo dan Juan Rivera, juga terkenal penyanyi muzik grupero.

Beliau belajar pentadbiran perniagaan dan secara rasmi memulakan kerjaya di tempat kejadian muzik pada tahun 1995 dengan pengeluaran album, beliau "Chacalosa." Disebabkan kejayaan, beliau mencatatkan dua album yang lebih bebas, "We Are Rivera" dan "Selamat tinggal kepada Selena."

Pada akhir tahun 1990-an, Rivera telah ditandatangani oleh Sony Music dan dibebaskan dua lagi album. Kejayaan meluas datang apabila beliau menyertai Fonovisa dan merilis album 2005 beliau bertajuk "Partier, derhaka dan berani."

Beliau juga seorang pelakon, muncul dalam filem indie "anak kuda betina Brown," yang telah ditunjukkan di Festival Filem Sundance, sebagai ibu dipenjarakan anak kuda betina Brown.

Beliau penggambaran musim ketiga "Saya suka Jenni," yang diikuti kerana beliau berkongsi detik-detik istimewa dengan anak-anaknya dan kerana dia melawat melalui Mexico dan Amerika Syarikat. Beliau juga mempunyai realiti menunjukkan: "Jenni Rivera Presents: Chiquis dan Raq-C". Chiquis 'n Kawalan "dan anak perempuannya

Pada tahun 2009, beliau telah ditahan di lapangan terbang Mexico City apabila dia mengisytiharkan $ 20,000 dalam bentuk wang tunai tetapi benar-benar membawa $ 52,167. Beliau telah dibawa ke dalam jagaan. Beliau berkata ia adalah satu kesilapan yang tidak bersalah dan pihak berkuasa memberikannya manfaat keraguan dan dibebaskan.

Pada tahun 2011, Juan abangnya diserang peminat mabuk di pameran yang popular di Guanajuato. Dalam menghadapi kritikan berat di kalangan peminat beliau dan di rangkaian sosial, Rivera terbuka memohon maaf atas insiden semasa konsert di Mexico City, memberitahu peminat beliau: "Terima kasih kerana menerima saya kerana saya, dengan kemuliaan dan kecacatan saya."

Pada hari Sabtu malam, Rivera telah diberi konsert sebelum beribu-ribu peminat di Monterrey. Selepas konsert itu, dia memberikan satu sidang akhbar di mana beliau bercakap mengenai keadaan emosi beliau berikutan perceraian baru-baru ini beliau dari bekas Major League Baseball periuk kera Esteban Loaiza, yang bermain untuk pasukan termasuk New York Yankees dan Los Angeles Dodgers.

"Saya tidak boleh mendapatkan terperangkap dalam negatif kerana yang memusnahkan anda. Mungkin cuba untuk bergerak dari masalah saya dan memberi tumpuan kepada positif adalah yang terbaik yang boleh saya lakukan. Saya seorang wanita seperti mana orang lain, dan hodoh perkara berlaku kepada saya seperti mana-mana perempuan lain, "katanya pada malam Sabtu. "Berapa kali saya telah jatuh ke bawah adalah beberapa kali saya telah mendapat."

Rivera telah diumumkan pada bulan Oktober bahawa dia menceraikan Loaiza selepas dua tahun perkahwinan.

DJ di sebalik penipuan kehamilan diraja memberikan wawancara TV awam pertama


SYDNEY - Mereka mengatakan mereka dijangka hang-up dan beberapa ketawa. Sebaliknya, DJ Australia di sebalik panggilan telefon penipuan ke hospital London mana Duchess hamil Cambridge sedang dirawat amat apologetik Isnin kerana mereka menyifatkan bagaimana jenaka mereka akhirnya pergi terlalu jauh.

Panggilan telefon - di mana mereka menyamar sebagai Ratu Elizabeth II dan Putera Charles - pergi melalui, dan siaran stesen mereka dan walaupun dicanang-canangkan maklumat sulit yang diterima. Apa jua kebanggaan telah terdapat lebih penipuan telah dipadamkan oleh kemarahan orang ramai di seluruh dunia selepas kematian Jumaat Jacintha Saldanha, jururawat pertama mereka bercakap kepada.

"Tidak minit yang pergi oleh itu kita tidak fikir tentang keluarga dan apa yang mereka mesti akan melalui," 2DayFM radio tuan rumah Mel Greig memberitahu Australia "Hal Ehwal Semasa," suaranya menggeletar. "Dan fikir bahawa kita mungkin telah memainkan peranan dalam yang menyayat usus."

DJ di sebalik penipuan kehamilan diraja memberikan wawancara TV awam pertama


Polis telah tidak didedahkan punca kematian Saldanha, tetapi ramai yang telah diandaikan ia berkaitan dengan tekanan dari panggilan. Autopsi yang diadakan hari ini.

Perdana Menteri, David Cameron berkata pada majlis makan tengah hari Isnin bahawa "bunuh diri jururawat ini, yang bekerja sangat keras dan jelas adalah amat berdedikasi ... adalah satu tragedi yang mutlak."

Jawatannya kemudian berkata komen Cameron tidak merupakan satu pengiktirafan rasmi bahawa kematian adalah bunuh diri.

Greig dan bersama tuan rumah Michael Kristian bercakap secara terbuka mengenai gurauan buat kali pertama dalam wawancara televisyen. Satu lagi wawancara di acara saingan "Hari ini Malam" juga disiarkan Isnin.

Penipuan telah mencetuskan kemarahan yang luas, dengan tuan rumah yang menerima ancaman bunuh dan tuntutan mereka akan dipecat.

Pemilik stesen radio berkata Greig dan Kristian telah menerima kaunseling psikologi untuk berurusan dengan tragedi itu. Seorang ahli parlimen British berkata beliau berharap bahawa banyak yang sedang dilakukan untuk keluarga bersedih Saldanha.

"Mereka dilanda apa yang telah berlaku," kata penggubal undang-undang Buruh Keith Vaz, yang telah melawat suami Saldanha dan dua kanak-kanak di rumah mereka di Bristol, barat daya England.

"Mereka terkejut dan mereka bingung," Vaz kepada BBC. "Sokongan Lebih, pada pandangan saya, perlu diberikan."

Kedua-dua DJ memohon maaf untuk penipuan dan menangis apabila ditanya mengenai masa mereka belajar bahawa Saldanha telah mati. Tetapi tidak digambarkan mempunyai tempahan sebelum pita penipuan telah disiarkan; mereka berkata yang lebih tinggi-up di stesen telah membuat keputusan untuk udara.

"Kami tidak mempunyai perbincangan itu," Greig katanya.

Southern Cross Austereo, syarikat induk 2DayFM, mengeluarkan satu kenyataan hari Isnin berkata yang menunjukkan Greig dan Kristian telah ditamatkan dan akan ada penggantungan seluruh syarikat panggilan palsu. DJ sendiri kekal digantung.

Saldanha, 46, telah dipindahkan panggilan mereka minggu lepas untuk jururawat rakan menjaga wanita bangsawan, yang sedang dirawat untuk demam pagi akut di King Edward VII Hospital di London. Itu jururawat berkata bekas Kate Middleton "tidak mempunyai apa-apa retching dengan saya dan dia telah tidur di dalam dan luar."

Tiga hari kemudian, Saldanha ditemui mati di penginapan jururawat hospital '.

DJ berkata apabila idea untuk panggilan datang dalam mesyuarat pasukan, tiada siapa yang dijangka bahawa mereka sebenarnya akan dimasukkan melalui ke wad wanita bangsawan '.

"Kami hanya menganggap kita akan mendapat dipotong pada setiap titik tunggal dan yang akan menjadi," kata Christian.

"Jenaka 100 peratus adalah pada kita," katanya. "Idea ini tidak pernah, 'Mari kita memanggil dan mendapatkan melalui kepada Kate,' atau 'Mari kita bercakap dengan seorang jururawat.' Jenaka adalah aksen kami adalah dahsyat, mereka tidak kedengaran apa-apa seperti yang mereka bertujuan untuk menjadi. "

Southern Cross Austereo CEO Rhys Holleran telah dipanggil kematian Saldanha tragedi tetapi mempertahankan gurauan sebagai sebahagian standard budaya radio. Beliau juga telah menegaskan stesen itu tidak melanggar mana-mana undang-undang. Beliau memberitahu Fairfax Radio pada hari Isnin bahawa stesen itu telah mencuba sekurang-kurangnya lima kali untuk menghubungi hospital London untuk membincangkan gurauan sebelum ia disiarkan tetapi tidak pernah berjaya.

Apabila ditanya mengapa syarikat itu membuat percubaan, Holleran menjawab "kerana kita tidak mahu bercakap dengan mereka tentang hal itu." Apabila ditekan sama ada ini bermakna stesen mempunyai tempahan kira-kira gurauan pra-rakaman, Holleran berkata sahaja, "Saya berfikir bahawa adalah satu proses yang kita ikuti dan kita perlu semak dan imbang pada semua perkara."

Hospital King Edward VII menafikan bahawa pengurusan telah dihubungi oleh stesen radio.

"Berikutan panggilan penipuan, stesen radio tidak bercakap kepada sesiapa dalam pengurusan kanan hospital atau sesiapa sahaja di syarikat yang mengendalikan pertanyaan media kami," hospital berkata dalam satu kenyataan.

Ia juga mengumumkan dana peringatan untuk membantu menyara keluarga jururawat, dengan hospital membuat sumbangan pertama.

Vaz, bagaimanapun, dipanggil di hospital untuk melakukan lebih. Beliau menggesa ia untuk mengadakan suatu siasatan ke atas kematian Saldanha itu dan berkata tiada siapa dari King Edward VII telah melawat keluarganya.

"Saya agak terkejut bahawa tiada siapa yang telah membuat perjalanan ke Bristol untuk duduk dengan mereka dan untuk menawarkan mereka kaunseling yang saya berfikir bahawa mereka perlu," katanya.

Saldanha mempunyai dua orang anak. Suaminya, Ben Barboza, melahirkan kesedihan beliau di laman Facebook beliau dengan nota pendek, "Obituary Jacintha."

"Saya musnah dengan kehilangan tragis Jacintha isteri tercinta saya dalam keadaan tragis," katanya. Beliau berkata beliau akan dikebumikan di Shirva, India.

Sementara itu, terdapat tanda-tanda bahawa Duchess of Cambridge masih bergelut dengan demam pagi akut pada hujung minggu apabila suaminya, Putera William, dibatalkan pertunangan malam Ahad.

Pegawai-pegawai istana berkata tiada keputusan muktamad telah dibuat sama ada Kate akan menghadiri perdana British Rabu "The Hobbit," di mana dia dan William untuk menjadi tetamu kehormat.

Landau Murphy jadualkan konsert Krismas


CHARLESTON, W.Va. (AP) - Crooner Landau Eugene Murphy Jr pulang ke rumah untuk beberapa konsert Krismas.

2011 "Bakat Amerika Got" pemenang akan melaksanakan pada malam Khamis di Pocahontas County Opera House di Marlinton dan pada malam Jumaat di Jackson County senjata Pengawal Kebangsaan di Millwood. Pada Dec 22, Murphy akan menyanyi di Coalfield Jambori Teater di Logan asalnya.

Landau Murphy jadualkan konsert Krismas


Laman web Murphy berkata, dia dilakukan untuk anggota tentera AS ditempatkan di Jerman sejak hujung minggu Hari Veteran. Bulan lepas dia juga mencatatkan beberapa lagu untuk CD Krismas disebabkan keluar tahun depan.

Awal Murphy 2013 jadual termasuk konsert di kasino Resort Greenbrier pada Jan 25 dan 26. Beliau juga mempunyai konsert yang dijadualkan bulan depan di Tulsa, Okla, dan Panama City, Florida

Lama terperap B.I.G. Notorious autopsi dikeluarkan


LOS ANGELES (AP) - An attorney for the family of Notorious B.I.G. said Friday it's ridiculous that Los Angeles police have not arrested anyone for the rapper's 1997 killing, which has returned to the spotlight after coroner's officials released a long-sealed autopsy report.

The report revealed that injuries cause by a single bullet killed the rapper, whose real name was Christopher Wallace, during a drive-by shooting in March 1997. Wallace was hit by four bullets after leaving a music industry event, but one that hit his heart, left lung and colon caused his death, the 23-page report states.

Perry Sanders Jr. said he was not given any notice that the report would be released, and he criticized police for not closing one of Los Angeles' highest-profile unsolved murders, especially since he had been told that police had identified those responsible."I've been advised by the homicide detective that was in charge of the investigation and is no longer with the department that the crime has been solved for several years now," Sanders told The Associated Press. "This was confirmed by at least one other person who is currently on the force, and it is ridiculous that an arrest has not been made for a crime that's allegedly been solved for several years."

Both Los Angeles police and the FBI investigated Wallace's killing, which came just months after another rap superstar, Tupac Shakur, was gunned down in Las Vegas. The FBI looked into whether any Los Angeles police officers were involved in Wallace's shooting.

The deaths of Wallace and Shakur have been the subject of rampant speculation about the motives. The one-time friends became rivals and instigators in an East Coast-West Coast rap rivalry during the mid-1990s.

A 2011 book by former Los Angeles police detective Greg Kading claimed both murders had been solved, although no arrests have been made and federal prosecutors in 2005 declined to file charges after a lengthy, bi-coastal investigation. Wallace is from the New York City borough of Brooklyn.

Police spokesman Richard French declined to comment, saying Wallace's killing remained an open investigation.

Rolling Stones melanda NY untuk persembahan ulang tahun ke-50


NEW YORK (AP) - "Masa menunggu Tiada Satu," Rolling Stones menyanyikan pada tahun 1974, tetapi akhir-akhir ini ia seolah-olah seperti kuartet yang kelabu sememangnya mempunyai beberapa jenis pengecualian daripada kerosakan masa.

Pada usia purata tahun 68-campur, rocker British adalah jelas dalam membanteras bentuk, membunyikan yang ketat, fokus dan benar-benar bersedia untuk perhatian pada sepasang yang diterima rapturously konsert di London bulan lepas.

Pada hari Sabtu, Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood dan Charlie Watts melanda New York untuk pertama tiga AS menunjukkan pada "50 dan Mengira" mini-tour, menandakan sukar dibayangkan setengah abad sejak band ini mula-mula bermain di jenama unik rock blues-diwarnai.

Rolling Stones melanda NY untuk persembahan ulang tahun ke-50


Dan tiga menunjukkan - Sabtu di baru Barclays Pusat di Brooklyn, maka dua di Newark, NJ, pada Dec 13 dan 15 - tidak hanya tarikh yang besar dalam agenda. Minggu depan Stones menyertai sungguh siapa yang royalti rock British dan AS superstar di blockbuster 12-12-12 manfaat konsert Sandy di Madison Square Garden. Turut dijadualkan untuk melaksanakan: Paul McCartney, Siapa, Eric Clapton, Bruce Springsteen & The E Street Band, Alicia Keys, Kanye West, Eddie Vedder, Billy Joel, Roger Waters dan Chris Martin.

Tiga Stones 'AS menunjukkan berjanji untuk mempunyai tetamu khas mereka sendiri, terlalu. Mary J. Blige akan di gig Brooklyn, serta gitar Gary Clark Jr, band ini telah mengumumkan. (Blige dilakukan membakar "Gimme Shelter" dengan Jagger frontman di London.) Khabar angin berpusar nama-nama besar di acara Dec 15, yang juga akan pay-per-view.

Dalam keadaan tergesa-gesa aktiviti ulang tahun, band ini juga mengeluarkan himpunan hits bulan lepas dengan dua buah lagu baru, "Durjana dan Kemelesetan" dan "One Shot More," dan HBO ditayangkan dokumentari baru pada tahun-tahun formatif mereka, "crossfire Taufan."

Stones ditubuhkan di London pada tahun 1962 untuk bermain Chicago blues, yang diketuai pada masa itu oleh Allahyarham Brian Jones dan pemain piano Ian Stewart, bersama-sama dengan Jagger dan Richards, yang akan bertemu di platform kereta api tahun sebelumnya. Bass Rang Undang-Undang Wyman dan drummer Charlie Watts penambahan cepat.

Wyman, yang meninggalkan band ini pada tahun 1992, adalah tetamu di London menunjukkan bulan lepas, seperti Mick Taylor, disambut bekas Batu gitar yang ditinggalkan pada tahun 1974 - akan digantikan oleh Kayu, Batu terbaru dan remaja di 65.

Soalan-soalan yang tidak dapat dielakkan telah berpusar tentang langkah seterusnya untuk Stones: lain pelancongan global yang besar, pada skala satu terakhir mereka, "A Bang Besar," yang diperolehi lebih daripada $ 550 juta antara 2005 dan 2007? Sesuatu yang agak kecil? Atau adakah mini pelancongan ini, dalam kata-kata lagu baru mereka, benar-benar "One Shot Terakhir"?

Batu tidak akan berkata. Tetapi dalam temu bual bulan lalu, mereka membuat jelas mereka merasakan ulang tahun ke-50 adalah sesuatu yang hendaklah ditandakan.

"Saya fikir ia akan menjadi jenis keras hati untuk tidak melakukan sesuatu," Jagger memberitahu The Associated Press. "Jika tidak, BBC akan mempunyai dilakukan sebuah filem yang agak membosankan tentang Rolling Stones."

Appetizer Anggun Sungguh Enak


Jika tidak kerana Elevation, tidak mungkin penghibur antarabangsa kelahiran Indonesia, Anggun Cipta Sasmi, 35,  yang mengukir nama besar di Perancis akan datang ke Malaysia dengan mudah.

Menerusi  kelahiran album studio terbarunya itulah Anggun kembali semula dengan karya muzik yang disifatkan lebih tinggi tahapnya berbanding apa yang pernah dihasilkannya sebelum ini.

Bersesuaianlah dengan maksud judul album itu sendiri yang bermaksud memindahkan sesuatu yang berada di tahap rendah ke tahap yang lebih tinggi.Buktinya, dia turut berkolaborasi bersama beberapa  produser serta pemuzik yang cukup berpengaruh dengan muzik yang urban. Misalnya, Tefa & Master , Pras Michel dari The Fugees menerusi lagu My Man, Big Ali (Stronger) serta DJ Laurent Wolf (Jadi Milikmu/Crazy).

Melihat nama-nama ini, ia seolah-olah memberi petanda bahawa Elevation adalah satu transformasi Anggun untuk tampil dengan bunyi yang lebih upbeat dan penuh urban yang bersesuaian dengan kehendak dan citarasa pendengar masa kini.

Tidak mahu membiarkan peminat tertanya-tanya dengan perubahan hala tuju muzik barunya itu, Anggun turut menjayakan mini showcasenya, Anggun Elevation Acoustic anjuran Metadome Malaysia Sdn Bhd di Hotel Istana, Kuala Lumpur, baru-baru ini.

"Ini sekadar appetizer ya. Jadi lagu-lagu yang dipersembahkan nanti  hanya l5 sahaja. Kalau mahu lihat saya lagi, harus undang saya untuk bikin konsert. Mudahan-mudahan ada yang mahu menaja konsert saya di sini nanti," kata Anggun sebelum memulakan persembahan.

Biarpun sudah bertahun-tahun menetap di Perancis, loghatnya Indonesianya masih kental dan dia masih kelihatan anggun dengan kulit sawo matang yang cukup sensual walaupun sudah bergelar ibu kepada seorang anak.

Yang Ku Tunggu menjadi lagu pembukaannya pada malam itu dan ia tetap disampaikan Anggun dengan bersahaja tetapi penuh berkarektor menerusi vokalnya yang lantang, besar dan penuh bertenaga itu.

Anggun turut membawa peminatnya menghayati lagu Snow On The Sahara dan dia mengisi lagu itu dengan kawalan suara yang baik bersama penghayatan lagu yang cukup mendalam serta aksi persembahan yang natural tetapi penuh stail dan sensasi.

Di situlah letakkan tarikan magnet Anggun yang cukup kuat dan secara tidak langsung dia  mampu menimbulkan aura yang hebat buat dirinya tatkala beraksi di atas pentas dan sesekali dia bijak mengusik penonton dengan sense of humor yang menarik.

Sewaktu membawakan lagu Crazy misalnya, Anggun cuba bertindak nakal dengan meminta pemuzik keyboardsiringannya, Rozario menari bersamanya tatkala Edrie Hashim yang kini dikenali sebagai pengkritik tetap AF7 mengiringi nyanyiannya menerusi petikan gitar akustik yang mantap.

Melihat gelagat Rozario yang malu-malu itu, Anggun berkata: "Kasihan anak orang dikerjain begitu," katanya sambil tertawa.

Anggun kemudian meneruskan lagu Berganti Hati sebelum menamatkan persembahannya dengan lagu Mimpi bersama Imran Ajmain serta Nurul (Ajai) yang kini bernaung di bawah Metadome Malaysia Sdn Bhd.

Terdahulu Imran Ajmain menjadi artis undangan Anggun pertama yang beraksi dengan lagunya, Selamat Ulang Tahun Sayang sebelum membawakan lagu Anggun berjudul Breath of Angel menerusi versi nyanyiannya sendiri.

Manakala Nurul pula  mempersembahkan lagunya yang berjudul Tika Cinta. Namun, Nurul bertindak cemerlang apabila membawakan lagu Anggun, Kembali, tanpa berhadapan dengan apa-apa kesukaran.

Apapun, kalau sudah namanya mini showcase, sudah tentulah peminat berasa tidak puas menyaksikan hanya 5 lagu didendangkan Anggun. Kalau sudah menikmati juadah appetizer yang sungguh enak, bila pula main course atau konsert besar Anggun?


Polis US Patahkan Cubaan Memotong Kemaluan Bieber


WASHINGTON, 14 DISEMBER 2012: Pihak berkuasa Amerika Syarikat berjaya mematahkan percubaan membunuh dan memotong kemaluan ikon remaja pop, Justin Bieber bulan lalu. Perkara ini didedahkan menerusi satu dokumen rasmi yang didedahkan kepada umum pada Khamis, semalam.

Menerusi laporan itu, polis berjaya menahan Mark Staake, 41 dan anak saudaranya, Tanner Ruane, yang merupakan dua suspek utama kes percubaan membunuh tersebut, Mereka ditahan di Vermont dan New York bulan lalu dan telah menghadapi pertuduhan di New Mexico atas jenayah konspirasi melakukan pembunuhan dan berniat melakukan kecederaan serius menggunakan senjata.

Polis US Patahkan Cubaan Memotong Kemaluan Bieber


Pasangan itu sebelum ini telah didakwa cuba melakukan dua pembunuhan dengan mengantung mangsa dan memotong kemaluan mereka. Namun menerusi pendedahan oleh pihak polis, mereka berdua dikatakan menjadikan penyanyi terkenal, Justin Bieber sebagai sasaran muktamad mereka.

"Berdasarkan siasatan lanjut, kami mendapati Justin Bieber juga termasuk dalam senarai yang bakal menjadi mangsa kekejaman mereka," kata wakil dari New Mexico's Department of Public Safety.

Kes ini bermula Dana Martin, individu yang kini dipenjarakan seumur hidup atas kesalahan melakukan 2000 pembunuhan di Vermont telah bertemu dengan Staake, di penjara dan merancang melakukan perbuatan kejam tersebut terhadap Bieber.

Martin yang diketahui sebagai peminat fanatik Bieber kemudian merancang bagaimana jenayah tersebut akan dilakukan oleh Staake bersama anak saudaranya. Dikatakan kedua-dua mereka akan menerima bayaran sebanyak $5000 (RM15,000) untuk sepasang testis Bieber.

Martin juga dikatakan mempunyai tattoo Bieber pada kakinya dan telah beberapa kali cuba menghubungi penyanyi untuk meminta Bieber melawatnya di penjara namun permintaan tersebut tidak dilayan menyebabkan dia naik berang lalu merancang melakukan pembunuhan.

Sementara itu, pengurus bintang pop dari Kanada itu berkata perkara ini sangat serius dan keselamatan penyanyi itu adalah keutamaan.

"Kami mengambil langkah berjaga-jaga untuk setiap pergerakan bagi melindungi dan memastikan keselamatan Justin dan peminat beliau," kata seorang pegawai pengurusan.

Sehelai Sepinggang Dari Jakarta, Siti Ke Queenstown!


KUALA LUMPUR, 14 DIS 2012: Pengurus kepada penyanyi Dato' Siti Nurhaliza, Rozie Abdul Razak memaklumkan bahawa penyanyi lagu Aku Cinta Padamu itui telah pun berangkat ke Queenstown, New Zealand, pagi tadi.

"Dalam jam 9.30 pagi tadi, Siti memaklumkan bahawa dia sudah pun boarding. Namun, saya kurang pasti waktu sebenar penerbangan Siti ke sana. Saya tidak pergi bersamanya. Sebaliknya, dia ke sana bersama dengan kakak iparnya, Datin Zaiton Mohd Jiwa (Kak Tun) dan Dato Yahya iaitu keluarga angkat keluarga Datuk K. Tujuan mereka ke sana bukan saja untuk melawat Datuk K tetapi mereka sedang berusaha membawa beliau pulang ke Malaysia.

Sehelai Sepinggang Dari Jakarta, Siti Ke Queenstown!


"Saya tidak pasti berapa lama mereka di sana. Namun, ia mungkin memakan masa yang lama kerana mereka perlu memohon kebenaran pihak hospital untuk membawa pulang Datuk K," katanya ketika dihubungi murai.com.my.

Meneruskan penjelasan, Rozie turut memberitahu Siti terpaksa membatalkan segala urusan yang berkaitan dengan kerjaya seninya selama seminggu.

"Disebabkan kemalangan itu, Siti terpaksa membatalkan semua jadualnya selama seminggu. Begitu juga dengan penglibatan Siti di konsert Banjarmasin. Bagaimanapun, konsert tersebut tetap diteruskan cuma hanya Siti saja yang tiada. Alhamdulillah, pihak penganjur nampaknya faham dengan situasi yang menimpa Siti," ujarnya.

Berkongsi cerita di saat Siti menerima berita kemalangan ini, Rozie memberitahu mereka ketika itu agak panik dan mengambil keputusan untuk pulang ke Malaysia tanpa membawa sebarang beg pakaian.

"Sebaik mendapat tahu tentang berita itu, kami tidak sempat pun untuk ke Banjarmasin, walaupun waktu itu sudah berada di dalam kapal terbang untuk ke sana. Dari Jakarta, kami tidak bawa apa-apa pun. Kami sehelai sepinggang saja. Kalau ikutkan hati Siti, dia mahu pergi ke New Zealand malam tadi juga.

"Namun, flight tiada malam tadi. Terus-terang, masa di lapangan terbang, saya terpaksa menahan tangga untuk naiki kapal terbang pulang ke Malaysia kerana flight tersebut sudah hampir hendak berlepas. Saya terpaksa memberitahu kakitangan yang ada di situ bahawa ianya adalah kecemasan.

" Mujur mereka faham. Kami hanya diberikan masa 10 minit untuk menguruskan flight balik kami dari Jakarta ke Kuala Lumpur," jelasnya.

Pengarah Murali Abdullah Terkejut Julia Perez Biadab


KUALA LUMPUR, 14 DIS 2012: Pengarah filem Sentuhan Malam Pertama, Murali Abdullah akui terkejut dengan perang Twitter yang berlaku di antara pelakon Indonesia, Julia Perez dan Presiden Seniman Malaysia, Zed Zaidi.

Murali Abdullah berkata dia tidak menyangka perkara begitu akan terjadi kerana sepanjang mengenali pelakon yang berlakon di bawah arahannya itu, Julia Perez berkelakuan sangat baik dan profesional sepanjang penggambaran bermula dari 9 Disember sehingga 11 Disember,

"Terus-terang saya sendiri terkejut apabila mendapat tahu perkara ini kerana sepanjang dia bekerja dengan saya dia sangat humble dan profesional dengan semua krew kami yang terlibat.

"Saya tak sangka dia boleh bersikap begitu kerana semasa 3 hari penggambaran dia tidak menunjukkan perangai yang buruk atau pun kurang ajar," katanya kepada murai.com.my ketika dihubungi.

Pengarah Murali Abdullah Terkejut Julia Perez Biadab


Perang Twitter antara Julia Perez dan Zed Zaidi berpunca dairpada status pelakon sinetron itu yang mengutuk drama tempatan Malayisa yang ditontonnya ketika berada d isini dengan mengatakan drama bersiri Indonesia jauh lebih maju daripada Malaysia.

Malah dalam perbalahan Twiiter itu, Julia Perez turut menegur Zed Zaidi sebagai seorang yang biadab dan jahat kerana mahu menyiasat permit pekerjaannya disini. Selain Julia Perez, filem yang diterbitkan oleh produksi Indonesia iaitu NSK Productions itu turut diterajui oleh pelakon tempatan Azad Jazmin dan pelakon baru, Shaffwani.

Apabila ditanya apakah pendapatnya sebagai pengarah, selepas mengetahui sikap Julia Perez atau nama panggilannya Jupe itu, Murali memberitahu dia tiada hak untuk menegur sikap Julai Perez kerana itu urusan peribadinya.

"Bagi saya apa yang berlaku di luar penggambaran atau kerja saya, itu bukan urusan saya. Malah pemilihannya juga adalah di atas permintaan produser filem ini iaitu Shankar. Saya tiada hak untuk berkata apa-apa. Malah sepatutnya ibu bapa dia sahaja yang boleh menegur. Ini perangai manusia, orang lain tak boleh seweang-wenangnya mengarahkan untuk dia berubah," jelasnya lagi.

Bagaimanapun, Murali memberitahu dia menganggap isu ini satu publisiti awal terhadap filemnya yang kini masih lagi dalam penggamabran di Pulau Pinang.

"Bila isu ini timbul secara tidak langsung ia juga memberi publisiti juga kepada filem saya. Cuma cara publisiti yang diraih tidak begitu 'cantik' sahaja," tambahnya lagi.

Jupe sebelum ini, pernah menimbulkan pelbagai kontroversi termasuk kontroversi tatu nama Allah di lehernya yang menyebabkan kemarahan peminatnya terutama yang beragama Islam.

Selebriti Malaysia: Motif Julia Perez Kutuk Drama Malaysia?


KUALA LUMPUR, 14 DIS 2012: Rentetan isu Julia Perez yang didakwa memperlekehkan kualiti drama di negara ini, portal murai.com.my terus mendapatkan komen dan pandangan beberapa orang pelakon tempatan mengenai isu ini. Begitupun, rata-rata pelakon tempatan yang dihubungi memberitahu tidak mengenali pelakon, model dan penyanyi dangdut seksi dari Indonesia itu.


Pelakon Intan Ladyana ketika dihubungi berkata, tidak sepatutnya Julia Perez memandang rendah drama di Malaysia.

"Walaupun saya tak kenal siapa Julia Perez ni, tapi bagi saya dia tak sepatutnya bercakap macam tu...Apa sebab dia nak pandang rendah `product` kita? Dia sepatutnya hormat `product` orang lain, bukan kondem," katanya melalui panggilan telefon.

Tambah Intan lagi, tindakan Julia Perez agak keterlaluan kerana dia telah diberi peluang berlakon di negara ini, tidak wajar jika dia mengutuk dan memandang rendah kualiti drama tempatan.

Selebriti Malaysia: Motif Julia Perez Kutuk Drama Malaysia?


"Dia sepatutnya berfikir dulu sebelum bercakap, sebab kata-kata dia tu boleh mengguris perasaan produksi sini..nanti orang dah tak nak bekerjasama dengan dia lagi lepas ni...kan rugi tu," tambahnya.

Sementara itu, pelakon wanita yang sedang meningkat naik Hanez Suraya pula berkata, tidak pernah mengenali siapa Julia Perez sehingga portal Murai.com.my yang memberitahu tentang latar belakang artis dari seberang itu.

"Serius saya tak kenal siapa dia...bila Murai beritahu, barulah saya tau dia pelakon dari Indonesia," kata Hanez dalam tawa kecil.

Hanez yang sedang menjalani penggambaran ketika dihubungi berkata, tidak dinafikan drama dari Indonesia banyak yang bagus, tetapi drama Malaysia juga tidak kurang hebatnya.

"Saya pernah bekerja dengan pelakon dari Indonesia (Randy Pangalila), terus terang saya katakan Julia pasti akan sedar cara bekerja di sini sebenarnya lebih baik dari sana kerana itu yang pernah Randy nyatakan kepada saya," katanya.

Portal Murai.com.my turut menghubungi pelakon kacak Ady Putra untuk meminta pandangannya mengenai perkara ini. Tidak mahu memberi komen berlebihan, Ady cuma mempersoalkan motif Julia Perez mengeluarkan komen sedemikian.

"Bagi saya kedua-dua negara mempunyai industri yang ada kelebihan masing-masing, jadi sebelum mengkritik adalah wajar kita nilai dulu perkara itu. Daripada mengutuk, lebih baik kita saling bantu membantu," katanya.

Tambah Ady lagi, dia sendiri datang dari negara jiran (Singapura) dan bekerja di Malaysia tetapi tidak pernah ada masalah bekerja di sini.

"Bila kita datang ke 'rumah' orang, kita patut memberi salam dengan tertib. Itu yang saya lakukan ketika mula-mula sampai di sini. Bagi saya, kita sepatutnya profesional kalau nak pergi ke peringkat lebih tinggi," katanya mengakhiri perbualan.

Julia Perez mencuri perhatian peminat tempatan apabila cuba mencipta kontroversi dengan memperlekehkan kualiti drama di negara ini. Dia kini sedang menjalankan penggambaran filem terbaru arahan pengarah berprofil tinggi, Murali Abdullah berjudul Sentuhan Malam Pertama.

Zain Saidin Titis Air Mata Saat Anak Kecil Menyambutnya


KUALA LUMPUR, 14 DIS 2012: Pelakon, Zain Saidin akui menitiskan air mata saat disambut oleh sebilangan anak-anak kecil ketika menjejakkan kaki di bandar Palestin pada 4 Disember lalu.

Zain Saidin berkata dia tidak dapat menahan sebak melihat anak kecil yang comel itu gembira dan teruja menyambut kehadiran rombongannya bersama pelakon Afdlin Shauki dan Bront Palarae serta ahli rombongan Aqsa Syarif yang lain ketika melawat tadika mereka di sana.

"Mereka sangat teruja sehinggakan menyanyi-nyanyi ketika menyambut kedatangan kami. Sambil menyanyi sambil itu mereka mengibarkan bendera Malaysia dan Aqsa Syarif.

Zain Saidin Titis Air Mata Saat Anak Kecil Menyambutnya


"Saya yang melihat kesungguhan anak-anak kecil dan comel itu, saya jadi sebak terus menitiskan air mata. Namun saya cepat-cepat lari keluar supaya mereka tidak melihat saya sedih di hadapan mereka. Saya tak mahu mematahkan mood dan semangat mereka ketika itu.

"Saya tak sangka mereka begitu kuat. Yelah, dalam keadaan yang huru-hara disekeliling mereka, kanak-kanak itu boleh tenang dan bergembira. Malah mereka sangat mengalu-alukan kedatangan kami ," luahnya kepada murai.com.my ketika dihubungi.

Rombongan mereka yang pulang pada 11 Disember lalu itu ke sana bertujuan untuk menyalurkan bantuan dengan dana tabung sebanyak RM101, 300 serta untuk menghasilkan sebuah dokumentari yang diterajui oleh Afdlin Shauki.

Bercerita mengenai pengalamannya berada di bumi Palestin selama 6 hari itu, Zain memberitahu dia tidak pernah rasa setenang di sana walaupun negara berkenaan baru sahaja dilanda peperangan.

"Sebelum ke sana, memang macam-macam saya fikir dan agak mendebarkan. Namun, sebelum k esana saya sudah bertawakal dan bila sampai sahaja di sana orang-orangnya sangat tenang tanpa ada perasaan marah terhadap Israel.

"Mereka menjalani kehidupan seperti biasa sahaja. Anak-anak kecil pun bermain seperti biasa dan tak pernah takut dengan keadaaan sekeliling walaupun jet pejuang Israel berkeliaran di udara. Sebaliknya, kami pula berasa berdebar-debar dengan keadaan itu.

"Saya bangga dengan pendirian mereka. Mereka sudah punya pegangan agama yang kuat sehingga mereka tidak berasa sedih dengan kehilangan anak-anak mereka yang menjadi mangsa peperangan kerana matinya mereka dalam keadaan syahid. Sebaliknya mereka sedih kerana anak mereka tidak dapat berjuang dalam peperangan itu di masa akan datang," jelasnya lagi.

Menariknya, Zain Saidin memberitahu, pihak rombongan mereka bukan sahaja menyalurkan bantuan makanan seperti biasa tetapi menyediakan kemudahan sara hidup seperti kandang lembu, penternakan ikan dan kilang roti.

"Kami ke sana membekalkan makanan dan kemudahan sara hiudp mereka supaya selepas ini mereka boleh meneruskannya sebagai sumber makanan. Jadi untuk permulaan ini, lembu dan segala kemudahan makanan itu kami sedaiakn dahulu," tambahnya lagi.

Selepas mereka, sebuah rombongan daripada Malaysia, iaitu kumpulan Usrah Fitrah dan Aman Palestin menyusul menyalurkan bantuan pada 9 Disember lalu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan