Cari Artikel

Saturday, December 8, 2012

Errrkk Humphrey Simmons Ditemui Mati dalam Perut Jerung


Memang mengerikan apabila mati di baham jerung nie, is pun memang sereyau (goyang gak aaa) dengan jerung nie sebab is dah lama tinggai ilmu laut nie.


Bercuti Hari Buruh, jurubank Bahamian pelaburan, Humphrey Simmons, berjuang yu, ditangkap yu, menjumpai mayat di dalam, dan mungkin telah diselesaikan misteri.

Bahamian Tribune mendedahkan kisah salah satu memancing yang paling epik yang pernah.
Xanthos Investment Simmons Humphrey, yang telah memancing dengan rakan-rakan Keith Ferguson dan Stanley Bernard pada hari Sabtu, tiba-tiba ditangkap "luar biasa berat" Tiger jerung on-line.

Beliau memberitahu Tribune Bahamian:

"Selepas kira-kira 45 minit kita ditarik ke atas ikan, dan yu mengambil ia."

"Walaupun menarik baris saya, saya perasan bahawa ia adalah berat tambahan. Saya dipanggil" Boy "(Stanley Bernard) dan bertanya kepadanya untuk pergi mendapatkan pistol ditembak."

Simmons mengatakan jerung biasanya memotong barisan atau pecah ia secepat dia melihat cahaya matahari, tetapi yang satu ini terus berjuang.
"Dia tidak boleh mendapatkan kerapu kerana ia adalah juga on-line saya."
Secepat yu mencapai permukaan, kawan Simmons ', Bernard, ditembak kepadanya beberapa kali di kepala. Dan kemudian sesuatu yang kasar berlaku.

Dari Tribune:

"Kami mengikat tali sekitar sirip ekornya, dan menarik dia ke arah bot. Kami telah pergi untuk mengurangkan cangkuk keluar dari mulutnya dan biarkan dia pergi apabila dia regurgitated kaki manusia - utuh dari lutut ke bawah. Ia kini kira-kira pukul 10 pagi. "

Sebaik sahaja mereka melihat kaki, Simmons berkata, dan berbau "busuk" datang dari dalam "besar" yu perut, mereka tahu mereka terpaksa membawa yu ke pantai.
"Kami fikir bahawa mungkin ada lebih banyak badan-badan di dalam."

Mereka menarik di port Nassau pendek manakala kemudian, potong membuka badan jerung, dan menemui bahagian-bahagian badan yang lebih di dalam: kaki terputus betul, dua tangan terputus dan batang tubuh dalam dua bahagian. Tiada merupakan ketua.

Badan yang tidak dikenali, seorang lelaki, dipercayai lemas sebelum yu makan dia dan boleh memberi kesimpulan kepada satu kematian misteri baru-baru ini di pulau itu. Terdapat tiga lelaki yang dilaporkan hilang di laut baru-baru ini. Pegawai berharap mereka boleh ID lelaki Simmons dan kawan-kawannya didapati sebagai salah satu lelaki yang hilang.

Wanita angkat kalih BMW untuk selamatkan Nyawa Ayahnya


Seorang wanita asal Amerika telah menyelamatkan nyawa ayahnya dengan mengangkat kereta BMW yang menindih ayahnya tersebut. Lauren Kornacki, 22, asal Virginia menemukan ayahnya tersepit di bawah kereta di garaj rumahnya.

Ayahnya bernama Alec, 52, sedang berada di bawah kereta untuk memperbaikinya dan menurut laporan media setempat, pengangkat yang digunakan untuk mengangkat kereta tersebut terjatuh.

Seketika itu, Lauren yang merupakan seorang pemain basketball pun bertindak sebagai lifeguard.“Saya mengangkat kereta itu, Saya mendorong kereta itu sekuat mungkin dan lalu saya menarik ayah saya dan melakukan penyelamatan pertama dengan bantuan penafasan.” katanya di NBC 12.

Lauren berkata, dia sangat kesulitan untuk mendorong kereta yang menindih ayahnya tersebut kerana memang tayar kereta itu sedang tidak dipasang saat itu, jadi Lauren kesulitan untuk mengangkat kereta dalam keadaan tidak seimbang seperti itu.

Alec, yang memiliki berat badan sekitar 95 Kg, dilaporkan saat itu dalam keadaan tidak bernafas, denyut jantungnya berhenti selama kurang dari lima minit.

Lauren hanya melakukan dua set nafas buatan sebelum akhirnya Alec kembali bernafas dengan stabil.
Dua hari setelah insiden itu terjadi, Alec masih dalam perawatan kerana beberapa tulang rusuknya patah, dan yang lainnya retak, demikian menurut laporan CNN.

“Saya hanya beruntung dan bangga memiliki seorang putri yang dapat melakukan pertolongan pertama melalui CPR” Kata Alec melalui media setempat.

Lelaki kreatif mencipta koleksi gitar versi Star War


Bagaimana jadinya jika musik dengan sains fiksi disatukan? Well, hasilnya adalah koleksi gitar dengan bentuk futuristik berbau Star Wars.

Tom Bingham, seorang pemuzik kelahiran Inggris yang juga menjadi penggemar berat film Star Wars, telah menghabiskan waktunya selama satu dekad terakhir untuk menciptakan berbagai koleksi gitar elektrik unik yang diadaptasi dari karya film tersebut.

Setiap gitar yang diciptakan oleh Bingham memiliki detail yang sangat sempurna, mulai dari gitar dengan bentuk pesawat Millenium Falcon, hingga gitar berbentuk pesawat tempur milik Jedi yang lain.

Untuk membuatnya, pesara berusia 64 tahun dari Corbi, Northants, itu menggunakan berbagai material yang dia beli dari internet dan kolektor.


Gitar Millenium Falcon, contohnya, gitar ini dibuat menggunakan 140 potong alat dari replika pesawat yang digunakan kapten Han Solo. Tom memisahkan seluruh bahagian tersebut untuk kemudian membangunnya kembali sehingga boleh ditanamkan sebuah leher gitar. Proses pembuatannya memakan waktu cukup lama. Meski begitu, hasil yang didapat disebut Tom sangat setimpal.

Courtesy of Daily Mail, koleksi gitar Star wars Tom Bingham.

"Saya melihat gambar kapal Millenium Falcon di Internet beberapa tahun yang lalu dan membuat versi saya sendiri. Saya menggunakan replika dan menempelkan lehernya (gitar). Bahkan saya menanamkan lampu LED di bagian belakangnya," kata Tom seraya mempertontonkan lampu biru yang menyala saat gelap.

"Ini tidak mudah dan boleh memakan waktu hingga berjam-jam setiap hari untuk membuatnya," lanjutnya.


Courtesy of Daily Mail, setiap detil gitar dibuat hampir sempurna.

Koleksi gitar unik yang dimiliki Tom tidak hanya terbatas pada tema film Star Wars. Ayah yang telah memiliki dua anak ini juga berhasil menciptakan gitar dari mesin piringan hitam, gitar dari papan catur hingga gitar dari tongkat kriket.

Ada juga Gitar multi fungsi seperti gitar Busker CBG yang memiliki amplifier, jam dinding, pemetik api zippo, hingga kotak rokok. Yang pasti, semua yang ia buat memang unik dan menarik.

Tom mengaku banyak kolektor dari luar seperti AS dan Rusia yang telah mencuba membeli koleksinya, namun Tom menolak dan menegaskan bahwa koleksinya tidak untuk dijual.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan