Cari Artikel

Friday, December 7, 2012

Nak ker PageRank Kat blog Korang?


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua. Ahaa tajuk nie kan best kalau nak baca kan?Korang nak ke pagerank untuk blog korang? is penah dapat PR6 untuk wordpress is tapi makan masa 3 bulan gak aa dan is habis kan masa banyak untuk backlink.

Cara is simple je, tak payah pakai robot, atau apa apa software janji korang ada blog/wordpress untuk korang bermula. Cara is juga adalah percuma dan agak berkesan is rasa dan yang paling penting adalah korang kena lah rajin ok? Kalau tak rajin nak dapat pagerank macam mana kan?

Kelebihan pagerank ini adalah:

Dapat perhatian lebih daripada Search Engine iaitu googlebot, bing bot, yahoobot, askbot, etc dan macam macam lagi webcrawler yang bersepah kat http tu  selali menggunakan www atau apa sahaja ok? Xpaham? dah agak dah. Ok bila kita punya blog ada pagerank so blog kita akan dikira VIP, jadi akan mendapat keutamaan apabila seseorang itu search keyword so yang akan display dulu kat search result antaranya adalah url korang ok? Sebagai contoh : is taip iskandarX Society kat google search, hasilnya pelbagai url akan muncul dan antaranya adalah kembali ke url blog is seperti gambar di bawah:


Ok itu contoh sahaja, kalau kita banyak main unik keyword dan pelbagaikan lagi tajuk dalam blog kita menggunakan keyword tersebut, maka spider web crawler akan cari blog kita terlebih dahulu, hanya jika  kita ada pagerank pada blog kita.

.Ok skip tu the line, nak pagerank kan? kena berkorban sikit, masuk mana mana blog directory khususnya Malaysia atau pun us dan pegi ke list uyang ada PR. Maksudnya korang view kan url yang tersenarai directory itu yang mempunyai pr 1 kalau boleh PR pun lagi cantek. Pastikan korang memilih url blogspot atau .com dan pastikan juga url tersebut adalah blog kerana kita nak komen ok? Pilih sehingga 100 blog url dan simpan dalam notepad dan save kan.

Ok setiap hari korang masuk url yang korang simpan itu dan komen kan blog entri dorang setiap hari. Pastikan juga blog yang korang komen itu ada entri terbaru, baru korang komen, Komen sehari satu je entri setiap url blog itu.

Lepas korang komen, korang selitkan backlink ke url blog korang balik seperti ini:

<a href="URL-Blog-Korang" rel="noindex, nofollow" "target="_blank">Tajuk-Blog-Korang</a>

Warna merah link blog korang
Warna Hijau Tajuk Blog Korang

atau contoh

<a href="http://iskandarx-society.blogspot.com/" rel="noindex, nofollow" "target="_blank">iskandarX Society</a>

Ok, kalau admin blog tersebut reply komen korang, korang reply balik supaya korang tak dicopkan sebagai spammer dan korang xperlu letakkan backlink url blog korang kalau korang reply komen, cukup hanya satu backlink untuk satu entri sehari. Kalau entri lain, mula letakkan backlink, yang reply kemudian sudah xperlu ok? Xpaham leh tanya is kat bawah nie ok?

Ini teknik basic is akan buat lagi entri yang lebih advance untuk unik keyword pulak.

Far Cry 3 Review


Pintar dan elegan Far Cry 3, dunia terbuka struktur baki tindakan menarik dengan kegembiraan adventuring bentuk-bebas, menjadikan ia salah satu daripada penembak terbaik tahun ini.


Baik

Sebuah dunia tropika yang besar disumbat dengan perkara-perkara yang menyeronokkan untuk melakukan Ekologi dan makhluk tidak menentu membuat dunia datang Stealth hidup dan tindakan yang datang bersama-sama dengan cara yang memuaskan Peranan-bermain unsur dan keluk kesukaran memberi rasa Great momentum struktur membawa anda dari satu aktiviti ke depan.
The BadSesetengah sifat-sifat reka bentuk membawa kepada kekecewaan kecil unsur-unsur cerita tertentu memecahkan keasyikan.

Far Cry 3 adalah ajaib menarik dan keras tropika, merangkak dengan hidupan liar dan diancam oleh lanun dan pelari dadah yang mengganggu keamanan. Syurga bermasalah anda meneroka berwarna-warni dan liar, menarik anda untuk menyiasat jurang dan menemui cara-cara baru untuk menikmati taman permainan dunia terbuka luas di hadapan anda. Ini adalah permainan yang membangkitkan keinginan untuk melengkapkan setiap cabaran terakhir dan menyemak setiap ikon terakhir pada peta anda. Anda secara beransur-ansur perjalanan merentasi keseluruhan dua pulau cerah dan berdosa, memburu untuk permainan yang jarang berlaku, mempercepatkan ubat kepada komuniti yang memerlukan, dan menguliti jerung supaya anda mungkin kraf dompet baru dengan menyembunyikan mereka. Far Cry 3 adalah permainan yang sangat baik, dicemari terutamanya oleh beberapa elemen-elemen reka bentuk yang menjengkelkan dan cerita yang tidak konsisten yang sering lalai kepada generik klise "puak" untuk membuat kesan.


Baik

Sebuah dunia tropika yang besar disumbat dengan perkara-perkara yang menyeronokkan untuk melakukan Ekologi dan makhluk tidak menentu membuat dunia datang Stealth hidup dan tindakan yang datang bersama-sama dengan cara yang memuaskan Peranan-bermain unsur dan keluk kesukaran memberi rasa Great momentum struktur membawa anda dari satu aktiviti ke depan.
The Bad

Sesetengah sifat-sifat reka bentuk membawa kepada kekecewaan kecil unsur-unsur cerita tertentu memecahkan keasyikan.Far Cry 3 adalah ajaib menarik dan keras tropika, merangkak dengan hidupan liar dan diancam oleh lanun dan pelari dadah yang mengganggu keamanan. Syurga bermasalah anda meneroka berwarna-warni dan liar, menarik anda untuk menyiasat jurang dan menemui cara-cara baru untuk menikmati taman permainan dunia terbuka luas di hadapan anda. Ini adalah permainan yang membangkitkan keinginan untuk melengkapkan setiap cabaran terakhir dan menyemak setiap ikon terakhir pada peta anda. Anda secara beransur-ansur perjalanan merentasi keseluruhan dua pulau cerah dan berdosa, memburu untuk permainan yang jarang berlaku, mempercepatkan ubat kepada komuniti yang memerlukan, dan menguliti jerung supaya anda mungkin kraf dompet baru dengan menyembunyikan mereka. Far Cry 3 adalah permainan yang sangat baik, dicemari terutamanya oleh beberapa elemen-elemen reka bentuk yang menjengkelkan dan cerita yang tidak konsisten yang sering lalai kepada generik klise "puak" untuk membuat kesan.


Satu pertimbangan: anda Mesti Sedar penggera pelopor. Sekiranya yang mencetuskan lanun ia, bala Bantuan Tiba dalam masa beberapa jam, jadi anda mungkin mahu untuk menyelinap masuk dan menyahaktifkan sistem penggera. Atau, anda Boleh puntung Rokok penggera individu, walaupun satu menembak tidak menyahaktifkan lain-lain. Sangkar Harimau Bintang dan beruang Boleh dibebaskan dengan pukulan tunggal, Sementara sekutu memberikan anda dalam usaha anda untuk membalas dendam. Pertimbangkan menggunakan CAJ C4 dan Bilangan Pelajar kumpulan kecil lanun kepada Kematian letupan, atau menggunakan flamethrower char henchmen Jahat untuk Segar. Itu sama flamethrower Boleh meletakkan sisa kepada Tumbuh-Tumbuhan dan berkesan mewujudkan parit api yang Boleh menyimpan pejuang di Teluk. (Nah, sesetengah pejuang, anyway) Berhampiran akhir permainan, musuh anda Boleh meletakkan sehingga Agak termanis, dan menjadi besar dalam%, jadi Far Cry 3 tidak hanya memberi anda alat untuk menjadi Kreatif, akhirnya ia menuntut anda menggunakan mereka untuk terus HIDUP.Anda tidak perlu untuk menjalankan perniagaan anda Begitu Kuat dan dramatik, bagaimanapun: Far Cry 3 memberikan anda peluang untuk menjadi diajari diajari dan kadang-kadang secara Terang-terangan perlukan ia. Stealth Paksa, seperti yang dilihat dalam misi kemudian permainan yang gagal anda ketika anda ditemui, meskipun baru yang menyeronokkan. Mujurlah, curiga tentang biasanya letupan, kerana ia berbaloi dalam takedown kejam Sasaran anda tidak curiga. Saat seperti ini adalah lebih besar apabila anda usahakan berkuasa kebolehan tertentu, seperti Procon yang membolehkan anda untuk membunuh lanun dan melontarkan Pisau ke dalam Tengkorak lain dalam satu langkah tunggal, tanpa tenaga.

Kota kara membebaskan adalah hanya salah satu daripada banyak aktiviti untuk meneruskan dalam Far Cry 3. Untuk mendedahkan lebih banyak PETA dan mendapat Akses kepada Senjata percuma, anda Mendaki Menara radio dan menggodam pemancar mereka. Konsep keseluruhan adalah jelas diilhamkan oleh Siri pengangan Assassin, dan tidak hairan, memandangkan kedua-dua permainan dicipta oleh studio adanya pembangunan yang sama. Orang pertama platforming adalah kekecewaan yang kerap dalam penembak - tetapi Far Cry 3 menjadikan ia menggembirakan. The Menara creaks dan meminta pertolongan kerana anda Mendaki Tangga, membuat beberapa baik masanya lompatan, Memahami beberapa ledges, dan akhirnya Tiba di Puncak. Selepas anda membuat beberapa pelarasan perkakasan penghantar, Zum kamera untuk beberapa mata kepentingan, dan anda Boleh membuat keturunan tercungap-cungap ke tanah melalui talian zip.Terdapat begitu banyak lagi di luar sana: misi memburu yang memberikan anda busur dan anak panah atau senapang patah, mungkin, dan menghantar kepada anda selepas makhluk yang jarang berlaku. Anda boleh melompat pada ATV atau belakang roda trak untuk menjalankan perubatan masanya yang mempamerkan Far Cry kenderaan melenting 3 - dan bagaimana mereka bertindak balas sahih ke kawasan yang beralun. Beberapa cabaran membandingkan prestasi anda kepada pemain lain melalui leaderboards talian permainan, lain memerlukan anda untuk membunuh sasaran tertentu menggunakan pisau anda. Aktiviti ini diikat bersama-sama dengan cara yang pintar, dengan satu tugas yang sering membawa anda ke satu lagi cabaran memburu, kenderaan untuk bangsa, atau bahkan sebuah gua untuk menyiasat.


Pintar dan elegan Far Cry 3, dunia terbuka struktur baki tindakan menarik dengan kegembiraan adventuring bentuk-bebas, menjadikan ia salah satu daripada penembak terbaik tahun ini.Baik

Sebuah dunia tropika yang besar disumbat dengan perkara-perkara yang menyeronokkan untuk melakukan Ekologi dan makhluk tidak menentu membuat dunia datang Stealth hidup dan tindakan yang datang bersama-sama dengan cara yang memuaskan Peranan-bermain unsur dan keluk kesukaran memberi rasa Great momentum struktur membawa anda dari satu aktiviti ke depan.

The Bad

Sesetengah sifat-sifat reka bentuk membawa kepada kekecewaan kecil unsur-unsur cerita tertentu memecahkan keasyikan.Campurkan dalam pelbagai besar peranan-bermain elemen, dan anda mempunyai sepenuhnya dipaparkan tunggal pemain permainan yang berlangsung ke atas 35 jam atau lebih, bergantung kepada berapa banyak yang anda mahu lakukan. Membunuh mendapat pengalaman, yang seterusnya mendapat anda menaiktaraf (seperti bar kesihatan yang lebih) dan kemahiran baru (membunuh musuh dari tebing di bawah). Mayat dan dada boleh dirompak untuk wang tunai dan barangan yang boleh dijual; anda kemudian membeli senjata baru dan peta, dan boleh menambah peluru di rumah-rumah yang selamat. Keluar dalam hutan, anda mengumpul tumbuhan pelbagai jenis supaya anda boleh mengisi picagari dengan meds yang menyembuhkan anda, membuat anda kurang terdedah, atau meningkatkan deria anda.


Sesetengah orang-orang tambahan membuat ia lebih mudah untuk memburu hidupan liar, yang bukan sahaja hobi yang halus dalam dirinya sendiri, tetapi juga memberi anda ganjaran dengan kulit dan menyembunyikan, yang anda dipotong daripada mayat mereka dalam fesyen yang betul berpilih-pilih. Mengharapkan kuari anda untuk meletakkan perjuangan, walaupun; harimau nampaknya tidak menikmati menjadi penuh dengan peluru dan dibakar. Haiwan liar adalah lebih daripada sekadar sasaran, namun mereka juga sebahagian daripada ekologi dunia. Leopard menyerang babi, meninggalkan bangkainya bagi anda untuk merampas, dan menakutkan baki kumpulan itu. Anda mungkin riang wals ke dalam rampasan berjalan-down pondok mencari, hanya mempunyai beberapa Komodo bersiar-siar dan tenggelam gigi mereka ke dalam anda. Detik-detik seperti meminjamkan Far Cry 3 udara ketidaktentuan; anda berasa seperti apa-apa yang boleh berlaku - dan bahawa apa pun, anda mungkin akan berakhir sehingga pendarahan dari.Permainan tidak perlu untuk menjadi besar hanya kerana ia memberikan anda banyak untuk dilakukan, tetapi Far Cry 3 adalah baik di kebanyakan segala-galanya ia. Terdapat pelbagai jenis senjata untuk menembak, dan setiap senjata berasa betul besar dan berkuasa. Kenderaan adalah menyeronokkan untuk memandu, tetapi berasa hanya usang cukup untuk mengingatkan anda bahawa anda mempercepatkan melalui hutan dalam mobil tua berjalan-down, tidak zoom sepanjang lebuh raya di Ferrari. Sifat-sifat pelbagai boleh mendapatkan anda kecewa, walaupun. Misi tertentu mempunyai musuh respawning, yang boleh meletakkan peredam pada perkara, terutama apabila anda melihat orang ramai kecil lanun bertelur di sisi yang nyata. Dying dan respawning di pusat pemeriksaan untuk mencari semua musuh-musuh anda membunuh masih hidup, namun semua peluru anda digunakan untuk menembak mereka berkurangan, adalah mengecewakan, seperti kegagalan sekali-sekala permainan untuk mengesan bahawa anda menekan butang yang menyembuhkan anda. Satu panggilan telefon yang mendorong anda untuk misi cerita seterusnya mungkin mengulangi sekali lagi, dan sekali lagi, dan sekali lagi. Far Cry 3 adalah indah apabila ia memberikan anda bebas mengekang ... tetapi tidak semestinya apabila ia cuba untuk mengarahkan tindakan.


Dalam Far Cry 3, memandu ke jalan kotoran boleh bertukar berbahaya dalam tergesa-gesa.
Pada PC, DRM dalam talian juga boleh menjadi kerumitan a, sebagai permainan boleh kemalangan pelayan perlu pergi ke bawah, walaupun semasa bermain kempen offline. Tetapi kebanyakan gangguan ini adalah kecil blights dalam permainan yang tidak begitu banyak, dan ia begitu baik. Far Cry 3 adalah sekeping mengesankan teknologi yang mempamerkan sebahagian besar landskap pada sekali, walaupun pemilik PC memerlukan satu sistem yang berkuasa untuk menikmati pemandangan mereka paling gemilang. Bukit-bukau dan kuil batu menjemput anda seterusnya, namun ini Eden moden dirosakkan oleh pondok usang dan sebatian tentera. Kesukaran tanah ini dijanjikan rosak dicerminkan dalam tingkah laku penduduknya. Rants unhinged Vaas ', kekejaman mengetepikan Buck, dan ramblings hallucinogenic Dr Earnhardt semua bercakap kepada masalah yang awan langit yang cerah di atas.

Far Cry 3 pusingan daripada kempen yang agak besar dan berkualiti dengan satu siri misi koperasi yang mempunyai sehingga empat pemain menembak musuh dan melengkapkan objektif. Dengan hanya dua pemain, pertemuan tertentu boleh mendapatkan mengecewakan, dan pemburuan bersenjata down menyerap peluru senjata berat boleh menjadi nyata bekerja keras. Tetapi apabila tindakan itu datang bersama-sama, perkelahian Pelabuhan berkesan bersinar, walaupun tahap yang lebih berstruktur mungkin telah anda hilang kebebasan pulau terbuka. Berbilang berdaya saing tidak mempunyai banyak kejutan semasa perlawanan, walaupun tindakan belakang-dan-sebagainya mod kecelaruan, di mana pasukan cuba untuk menetapkan api untuk depot bekalan antara satu sama lain di samping melindungi mereka sendiri, menimbulkan ke medan perang ketat ketegangan.

Luar perlawanan, perkembangan watak adalah rumah kepada beberapa kelainan yang menarik untuk pelbagai biasa ciri-ciri yang dijangka. Satu twist adalah penyahkodan, di mana anda mendapat objek elektronik (CD, kad memori, dan lain-lain) selepas tamat perlawanan, dan kemudian decode mereka - satu proses yang automatik yang berlaku dalam tempoh beberapa minit atau lebih. Lain adalah laungan perjuangan, yang menyediakan bonus (seperti rangsangan kesihatan) kepada anda dan rakan sepasukan yang berdekatan.


Bermain dalam talian adalah pepejal tetapi tidak mengagumkan.
Masa yang baik walaupun dilanjutkan lagi oleh Far Cry berbilang 3, peta editor mengagumkan, yang menjadikan ia agak mudah untuk membawa idea-idea anda membuahkan hasil. Anda boleh kehilangan berjam-jam untuk satu ciri ini, apatah lagi aspek lain permainan, semua yang membuat ini salah satu daripada penembak yang paling kukuh di pasaran. Namun Far Cry bigness 3 ini tidak menjejaskan: anda jarang merasakan bahawa saiz permainan yang membawa kepada unsur-unsur individu yang mengalami kekurangan perhatian atau memperincikan. Terbentang penerokaan yang tidak menentu dan bentuk-bebas memburu ganti dengan konfrontasi lanun mencabar, kadang-kadang memuncak dengan letupan roket untuk helikopter hounding anda dari atas. Ini merupakan suatu pengembaraan yang bercita-cita tinggi dan halus ditala yang mendapat yang lebih baik dan lebih baik seperti yang anda bermain.
Petua Awet Muda - Air Suam


Amalkan minum air suam setiap pagi selepas bangun dari tidur sebelum mengambil sarapan. Mudah sahaja tapi mujarab. Disamping itu, luangkan masa anggaran selama 4 minit sehari untuk amalkan urutan ini:

Gunakan sentuhan yang ringan dengan lembut. Gunakan hanya bahagian jari. Buat dalam gerakan dari bawah ke atas dan dibawa ke luar wajah. Urutan ini perlu disusuli dengan meminum air suam selepasnya. Bagi umat Islam, bacalah bismillah dan selawat 3 kali sebelum minum.klik gambar untuk kelihatan lebih besar-KEPINGAN BADAN BERKRIM


Resipi asal dari Australia....

Bahan A:-
125 g gula halus (kastor)
2 biji telur Gred A
1 camca teh esen vanilla
165 g self-raising flour (tepung berserbuk penaik)
125 ml whipping cream

Bahan B:-
90 g mentega
80 g gula halus (kastor)
75 ml whipping cream
1 camca besar tepung gandum
100 g kepingan badam (flake almonds)Cara membuatnya:-
1- Dalam satu bekas, kacau bahan A, kecuali tepung, hingga sebati dan gula hancur. Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan gaul hingga sebati dan tidak berbintil2.

2- Tuang adunan ke loyang berukuran (10 x 10 x 1) inci yang telah dilenser dgn mentega dan dialas dgn kertas pada dasar loyang. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 175C selama 15 minit.

3- Satukan bahanB dalam periuk, kecuali kepingan badam. Masak atas api perlahan hingga hingga semua bergaul mesra, biar mendidih dan sedikit pekat, kacau selalu. Kemudian masukkan kepingan badam dan gaul hingga rata.

4- Keluarkan kek dari oven dan ratakan adunan no. 3 atas permukaan kek dan ratalan dgn spatula. Masukkan kembali ke dalam oven dan bakar 15 minit lagi. Sejukkan sebelum dipotong

Samsung Galaxy Y duos S6102 Riview: Dua Kali Pintar


Pengenalan

Ia mendapat sekitar blok cepat cukup bahawa kemasukan peringkat Androids adalah golongan wang yang besar. Tidak bahawa Samsung memerlukan ketua-up. Mereka telah mempunyai kaki di pintu itu bagi selagi kita boleh ingat. Sehingga akhir-akhir ini, siri Galaxy Y mereka telah diambil alih daripada orang-orang Galaxy Gio, Mini dan Fit untuk menawarkan telefon pintar berpatutan untuk belia dan pasaran baru muncul.


Samsung Galaxy Y Duos Samsung Galaxy Y Duos Samsung Galaxy Y Duos Samsung Galaxy Y Duos 

Pada satu ketika wilayah Nokia hampir eksklusif, pasaran rendah akhir kini permainan yang adil untuk telefon pintar murah dan Galaxy Y duos tidak perlu berusaha keras untuk membuat dirinya selesa.

Galaxy Y duos membina Y Galaxy SIM tunggal dengan skrin yang lebih besar, kamera resolusi tinggi, bateri kapasiti yang lebih besar dan yang paling penting, slot SIM tambahan. Kedua akan, sudah tentu, menjadi titik jualan utama dalam pasaran baru muncul, tetapi di sini adalah apa lagi yang ditawarkan.

Ciri-ciri Utama
 • Dual-SIM (dual stand-by)
 • Quad-Band GSM dan dwi-jalur 3G sokongan
 • 7.2 Mbps HSDPA
 • Suis SIM dalam kawasan pemberitahuan
 • 3.14 "256K warna QVGA TFT skrin sentuh
 • ARMv6 pemproses 832MHz, 290MB RAM
 • Android OS v2.3.5 (Gingerbread) dengan TouchWiz UI
 • 160MB storan dalaman, panas swappable MicroSD slot, kad 2GB termasuk
 • 3,15 MP tetap fokus kamera dengan geotagging
 • Penerima GPS dengan A-GPS
 • Wi-Fi 802.11 b / g / n, fungsi hotspot
 • Radio FM stereo dengan RDS
 • 3.5mm audio jack
 • Penonton dokumen
 • Pecutan dan sensor jarak
 • Input teks Swype
 • MicroUSB pelabuhan (caj) dan stereo Bluetooth 3.0
 • Rangkaian integrasi sosial

Kelemahan utama
 • Rendah resolusi skrin menghadkan pilihan aplikasi
 • Fokus kamera Tetap
 • Tiada kamera sekunder
 • Tiada kamera flash, tiada kunci yang berdedikasi kamera
 • Rakaman video QVGA @ 24fps adalah agak rendah
 • Tiada sokongan Adobe Flash

Galaxy Y duos bertujuan pada telefon pintar tahap kemasukan peminat yang ingin membuat yang terbaik daripada bajet yang terhad. Ini dwi-SIM Droid berdasarkan Galaxy Y asal - yang seterusnya adalah potongan atas dumbphone biasa.
Kami rasa kedua-dua tidak langsung akan bersaing dengan satu sama lain: dwi-SIM telefon pintar mungkin akan mencapai demografi yang berbeza. Satu pakej seperti Y Galaxy (tunggal SIM) adalah satu perkara yang lebih jangka pendek - telefon untuk mempelajari asas-asas dengan sebelum beralih kepada sesuatu yang lebih maju.

Sebuah telefon dwi-SIM pada Sebaliknya adalah pilihan yang wajar untuk bajet sedar - penonton biasanya lebih tua yang tidak berminat untuk menaik taraf pernah begitu kerap. Sebaliknya, remaja juga mungkin akan menikmati fleksibiliti pelan mudah alih yang dua kad SIM menyediakan.

Bagaimanapun, Samsung mempunyai rekod pepejal dwi-SIM tetapi apa yang kita berminat dalam bagaimana dua talian telefon diuruskan dan dikendalikan dalam persekitaran Android. Perkara pertama yang anda akan notis adalah kekurangan utama pengurusan yang berdedikasi SIM dan kad SIM panas swappable. Di sisi lain, suis SIM berguna bersepadu dalam kawasan pemberitahuan Android dan pengurus SIM mendahului menu tetapan. Quad-band sokongan pada kedua-dua kad SIM dan dwi-jalur 3G adalah kursus lebih daripada dialu-alukan.


Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos 
Galaxy Y duos di Ibu Pejabat

pakej runcit

Pakej sederhana runcit duos Samsung Galaxy Y adalah tidak mengejutkan memandangkan harga yang rendah. Anda tidak mendapat kabel standard microUSB dan pengecas, bersama-sama dengan kad microSD 2GB lengkap dengan penyesuai SD.

Apa pakej meninggalkan satu set headphone - anda akan mempunyai untuk mendapatkan mereka di tempat lain jika anda mahu menikmati pemain muzik atau Radio FM di telefon. Ini mungkin menjadi satu perkara yang khusus rantau walaupun, berdasarkan maklum balas pengguna kepada asal Galaxy ulasan Y kami


Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos 

Kotak runcit Galaxy Y duos

360-darjah putaran

Galaxy Y duos merupakan telefon padat, walaupun tidak hebatnya nipis, serta indah yang direka. Pada 109,8 x 60 x 12 mm, ia hanya besar cukup daripada Y Galaxy, untuk menampung skrin yang lebih besar dan slot SIM tambahan ..Merekabentuk dan membina kualiti

Gaya adalah Samsung biasa, terdapat perbezaan kecil tunggal SIM Galaxy Y. Yang paling ketara adalah butang Utama memanjang, seperti yang bertentangan dengan kekunci Home persegi asal. Kerangka krom seperti depan adalah lebih menonjol tetapi ia tidak patut begitu baik dengan seluruh reka bentuk telefon - terutamanya belakang bergetah. Pada nota positif, membina adalah cukup baik.

3.14 "TFT paparan QVGA (240 x 320) resolusi adalah di bawah rantaian makanan dalam segi spesifikasi, dan kita takut, kualiti imej kehidupan sebenar mencerminkan bahawa terlalu.


Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos 
Y Galaxy duos depan

Imej sangat pixelated, manakala kontras yang rendah dan kecerahan yang tidak mencukupi menjadikan ia tidak selesa untuk digunakan pada hari yang cerah cerah. Berikut adalah buruk penuh di bawah.


Display test50% brightness100% brightness
Black, cd/m2White, cd/m2Contrast ratioBlack, cd/m2White, cd/m2Contrast ratio
HTC Sensation XE0.231727610.64484752
Nokia 7010.646199641.121022905
LG Prada 3.00.191849930.818351031
Samsung S7500 Galaxy Ace Plus0.272398730.6528888
Samsung Galaxy Y Duos0.342728080.64538842
Samsung Galaxy Y0.402476240.72471625
Apple iPhone 4S0.1420514630.526541261
Samsung Galaxy Nexus01120247
Motorola RAZR XT91002150361
Samsung I9100 Galaxy S II02310362
Samsung Galaxy Note02870429


Bawah skrin adalah susunan biasa butang Utama fizikal dan dua Menu kapasitif dan kunci Kembali. Mereka menyala hanya apabila disentuh dan sebaliknya tinggal keluar dari jalan. Atas paparan terdapat cuping telinga dan sensor kehampiran mematikan skrin sentuh semasa panggilan. Apa telefon kekurangan adalah panggilan video kamera depan menghadap.

PicSamsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Kawalan dan sensor sekitar paparan
Berhampiran bahagian atas, di sebelah kanan duos Galaxy Y, yang merupakan tempat yang biasa di Samsung telefon, butang kuasa / kunci.

Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Di sebelah kanan peranti
Sebelah kiri mempunyai lelubang lanyard dan jumpelang tunggal sekeping kelantangan dengan maklum balas yang baik.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Sebelah kiri
Pada bahagian bawah Galaxy Y duos anda akan menemui pelabuhan microUSB untuk mengecas dan pemindahan data dan pinhole mikrofon.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Bawah telefon
Terdapat 3.5 mm fon kepala bicu di atas.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Di Atas

Penutup bateri adalah plastik (seperti halnya dengan telefon Samsung yang paling hari ini) tetapi kelihatan tahan lama dan berasa baik untuk disentuh. Yang menamatkan bergetah memastikan cengkaman yang baik.

3,15 MP kamera kanta di tengah-tengah diletakkan di atas dan ada jeriji pembesar suara di sebelah kanan. Satu logo Samsung dicap bawah lensa kamera dan jeriji.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Belakang elastis mempunyai cengkaman yang baik
Mengeluarkan panel belakang adalah cukup mudah dan mendedahkan 1300mAh Li-ion bateri, yang dipetik pada 360h stand-by dan sehingga 9h panggilan dalam 3G. Y Galaxy nampaknya dengan mudah pergi melalui hari dan setengah ujian berat dengan dua kad SIM sentiasa stand-by. Kami akan kembali dengan ujian bateri yang terperinci sejak beberapa hari akan datang supaya menyimpan menonton ruang ini.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Di bawah hood
Update, 3 Mei: Kami sedang selesai dengan ujian bateri dan keputusan yang agak baik. Kedudukan ketahanan akhir kami adalah lebih kurang dua hari. Perhatikan bahawa kita digunakan dua jam masa bercakap 3G sehari bersama-sama dengan satu jam melayari untuk tiba di nombor itu (biasanya kita menganggap setiap jam banyak bercakap 3G, melayari laman web dan video menonton sehari). Jika kita pasangkan hasil 2G masa bercakap ke dalam persamaan, ketahanan mendapat berhampiran tiga hari.Samsung Galaxy Y S6102 duos terbukti untuk menjadi seorang pelari yang mampu dalam perlumbaan bateri kami. Memandangkan orang melihat telefon dwi-SIM mungkin akan menggunakannya terutamanya untuk bercakap, duos Y mudah akan berlangsung selama beberapa hari atas tuduhan. Kami tidak menguji hayat bateri main balik video sebagai video ujian kami tidak akan berjalan (Y duos menyokong hanya rendah-res video dan ia tidak akan berlaku adil) dan ia bukan satu telefon yang mungkin akan digunakan untuk menonton filem.
Meletakkan kedua-dua slot SIM di dalam petak bateri, Samsung must've fikir Galaxy Y duos pengguna tidak perlu sering menukar kad SIM. Secara perbandingan, baru-baru ini Nokia peranti dwi-SIM mempunyai panas swappable sampingan dipasang slot SIM, tetapi ini adalah telefon ciri asas untuk pasaran di mana perkongsian telefon bimbit bukan luar biasa.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Samsung Galaxy Y duos terletak diatas tangan
Walaupun tidak mewah atau semestinya cukup, Samsung Galaxy Y duos adalah peranti padat dan lurus ke hadapan. Ia kos sedikit dan kelihatan cukup tahan lasak untuk bertahan mengetuk sekali-sekala dan lepaskan.
Ia mudah pocketable dan membuat tangan tunggal masalah operasi percuma. Memandangkan anda mendapat dua telefon dalam apa-apa bentuk yang mesra dan saiz, terdapat sedikit untuk mengadu.
Gingerbread a la TouchWiz
Samsung Galaxy Y duos S6102 adalah telefon yang agak rendah akhir, supaya datang dengan Gingerbread 2.3.6 keluar dari kotak adalah difahami. The topping pilihan adalah pelancar rumah dibakar TouchWiz Samsung dan hasilnya adalah agak baik, resolusi yang rendah dan estet skrin terhad selain.
Berikut adalah demo video yang akan menunjukkan kepada anda segala-galanya dalam tindakan:
Setelah Galaxy Y duos dikunci anda disambut oleh homescreen TouchWiz biasa. Anda boleh mempunyai sehingga kepada tujuh kaca untuk mengisi dengan widget tetapi anda tidak perlu untuk menggunakan semua skrin sepanjang masa. Jika anda memerlukan kurang, memotong orang-orang tambahan akan mempercepatkan pelayaran. Anda boleh zum keluar dengan isyarat cubit untuk memasuki mod sunting, di mana anda boleh menambah, membuang dan menyusun semula kaca homescreen seperti yang anda lihat patut.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Android 2.3.6 dengan pelancar TouchWiz boleh ubah
Kawasan pemberitahuan memberikan anda togel dan pelbagai tetapan cepat: Wi-Fi, Bluetooth, GPS, Bunyi dan putaran Auto paparan. Kemudian ada suis yang membolehkan anda bertukar-tukar antara SIM1 dan SIM2. Bawah bahawa adalah ID pembawa bagi kedua-dua kad SIM dan apa yang sedikit yang kiri skrin 3.14 "dibiarkan pemberitahuan peristiwa yang tertinggal dan berterusan.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Kawasan pemberitahuan agak sibuk
Bar status (dilihat apabila kawasan pemberitahuan ditutup) menunjukkan penerimaan bagi kedua-dua kad SIM dan nombor menunjukkan satu sedang aktif.
Menekan butang menu pada skrin akan membiarkan anda meletakkan lebih banyak kandungan atau menukar kertas dinding. Wallpapers Live disokong juga, walaupun terdapat tiada penanda (anda boleh pergi ke Google Play jika anda mahu apa-apa). Menu konteks mempunyai pintasan terlalu untuk carian, pemberitahuan dan tetapan.

Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Memasang widgets pada homescreen • Setting  wallpaper
Penukar tugas kebanyakannya tidak berubah pada TouchWiz kecuali butang pengurus tugas. App disertai oleh widget homescreen, yang menunjukkan bilangan aplikasi yang sedang aktif dan menjimatkan anda perlu memasang pembunuh tugas pihak ketiga.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Proprietary task manager
Biasanya, laci aplikasi terdiri daripada kaca sampingan digulir, sama seperti homescreen, bukannya grid digulir menegak (seperti dalam Android vanila). Anda boleh melakukan zum secubit untuk menyusun semula halaman dengan ikon, tetapi tidak ada cara mudah untuk membuat laman baru. Folder tidak disokong.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Menu mudah untuk disusun
Menekan Edit dari menu konteks membolehkan anda menukar tiga pertama empat jalan pintas yang dilihat pada bahagian bawah skrin. Yang keempat adalah tetap kerana ia togol laci aplikasi dan skrin utama itu.

Synthetic benchmarks

Samsung Galaxy Y S6102 duos bergantung pada pemproses 832MHz lama dan mempunyai 290MB RAM kiri selepas Broadcom VideoCore 4 GPU telah diambil dipotong. Kami tidak mengharapkan keajaiban di sini, tetapi mari kita lihat bagaimana ia susunan sehingga terhadap beberapa Androids lain yang rendah-akhir.
BenchmarkPi dan Linpack menunjukkan prestasi CPU pada tahap Galaxy Ace. Explorer HTC mempunyai baru Cortex-A5 teras dan berdegup CPU yang lebih tua walaupun kelajuan jam yang lebih rendah.

Benchmark Pi

Lower is better
 • Samsung Galaxy Y Duos1755
 • HTC Explorer1397
 • Samsung Galaxy Ace1911

Linpack

Higher is better
 • Samsung Galaxy Y Duos10.3
 • HTC Explorer15.8
 • Samsung Galaxy Ace9.9
The Galaxy Y Duos has the lowest screen resolution of the trio - QVGA vs. HVGA for the other two. Even so, the framerate of the 3D benchmark, NenaMark 2, is well below acceptable levels. Benchmarks are heavier than casual 3D games, so they should be okay.

NenaMark 2

Higher is better
 • Samsung Galaxy Y Duos13.2
 • HTC Explorer15.1
 • Samsung Galaxy Ace12
Both SunSpider and BrowserMark show that you can't expect stellar performance in either JavaScript or HTML5.

SunSpider

Lower is better
 • Samsung Galaxy Y Duos11966
 • HTC Explorer10784
 • Samsung Galaxy Ace9061

BrowserMark

Higher is better
 • Samsung Galaxy Y Duos19634
 • HTC Explorer22464
 • Samsung Galaxy Ace27844

Phonebook dengan social networking integrasi

Buku telefon Samsung Galaxy Y duos mempunyai kapasiti yang tidak terhad dan semua fungsi yang anda boleh mahu. Permohonan memaparkan kenalan yang disimpan di dalam kedua-dua kad SIM (atau anda boleh menyembunyikan kenalan dari satu atau kedua-dua MPK), akaun Google anda dan dalam ingatan telefon.

Buku telefon menggunakan antara muka tab, yang membolehkan anda melayari semua kenalan (dengan medan carian berguna), menganjurkan kenalan ke dalam kumpulan, periksa log panggilan atau melihat Aktiviti. Aktiviti ini adalah di mana anda akan menemui semua kemas kini status terkini dari kenalan anda (Facebook dan Twitter disokong).

Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Phonebook senang dikendalikan
Paparan senarai kenalan utama menyembunyikan beberapa pintasan berguna juga. Swiping jari anda ke kanan pada nama akan mendail nombor lalai kenalan, manakala sapu ke kiri akan memulakan komposer mesej.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Leretkan untuk panggilan atau sms
Setiap kenalan boleh mempunyai akaun e-mel dan pelbagai pilihan segerak termasuk Bursa. Terdapat banyak butir-butir lain yang dapat anda tetapkan untuk setiap penyertaan, seperti nombor, alamat e-mel, IM, organisasi, dan lain-lain Mengklik tanda tambah di sebelah kanan menambah bidang lain jenis itu, manakala tanda tolak memadam ia. Kenalan boleh menyertai juga, jadi anda boleh menggabungkan Facebook seseorang (atau Twitter) akaun dengan kemasukan kenalan utama mereka.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Mengedit kenalan
Begitu juga kepada skrin utama buku telefon, kenalan masing-masing mempunyai tab untuk panggilan, aktiviti dan media (album talian pergi sini).
Anda boleh menetapkan nombor lalai telefon untuk kenalan, tetapi tidak ada cara untuk menetapkan mana kad SIM perlu digunakan untuk membuat panggilan kepada kenalan yang diberikan - anda perlu untuk menukar SIM aktif manual. Itu tidak terlalu keras walaupun dengan SIM Togol disepadukan dalam kawasan pemberitahuan.
Dual SIM telefoni

Y Galaxy duos mengendalikan panggilan bebas masalah. Majlis tersebut ialah konsisten baik dan bunyi dalam cuping telinga segar dan kuat. Kami tidak mengalami sebarang panggilan digugurkan.

Dail Pintar adalah disediakan dan berfungsi indah. Ketik angka dan ia mencari kedua-dua nombor telefon dan nama-nama yang mengandungi ia. Jika lebih daripada satu kenalan ditemui, butang dengan nombor dan anak panah akan memaparkan baki perlawanan.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Pendail • Dail Pintar diaktifkan
Terima kasih kepada sensor jarak, skrin anda secara automatik akan mematikan semasa panggilan. Pilihan yang tersedia semasa panggilan termasuk mengambil nota, menggunakan kekunci, meredam, memegang panggilan atau menambah panggilan lain untuk perbualan ini.

Ini mungkin masa yang baik untuk bercakap mengenai dwi-SIM, fungsi dwi-siap sedia S6102 Galaxy Y duos. Dari kad SIM pengurus "pilihan dalam Tetapan, anda boleh menukar setiap kad SIM dan luar individu (yang boleh membantu menjimatkan bateri).

Anda juga boleh memilih mana SIM akan digunakan untuk data mudah alih - hanya satu boleh digunakan pada satu-satu masa. Satu lagi pilihan adalah sama ada atau tidak telefon harus dapat menerima panggilan pada SIM lain semasa menggunakan data mudah alih pada satu SIM.

Anda boleh menetapkan "Gunakan rangkaian 2G sahaja" untuk kad SIM (tetapi hanya satu boleh di 2G dan salah dalam 3G, anda tidak boleh memaksa kedua-duanya ke dalam mod 2G) bersama-sama dengan pilihan nama titik akses dan perayauan data.

Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Menoggel tetapan SIM
Log panggilan bersepadu dalam pendail. Ia menunjukkan semua panggilan yang didail, diterima dan terlepas dalam satu senarai, tetapi anda boleh memilih untuk melihat panggilan daripada hanya salah satu daripada kedua-dua kad SIM. Setiap penyertaan panggilan mempunyai ikon sebilangan kecil menunjukkan kad SIM yang digunakan.

Samsung S6120 Galaxy Y Duos 
Log panggilan ingat SIM yang telah digunakan untuk membuat panggilan
Kami juga berlari ujian pembesar suara tradisional kita pada Galaxy Y duos dan ia mendapat skor Berikut rata. Mengekalkan satu ini dalam dompet atau beberapa poket yang mendalam boleh menyebabkan panggilan yang tidak dijawab disebabkan penceramah tenang keseluruhan. More info on ujian sendiri serta hasil lain boleh didapati di sini.

Speakerphone testVoice, dBPink noise/ Music, dBRinging phone, dBOveral score
Samsung S5360 Galaxy Y65.862.067.1Below Average
HTC One V66.965.367.7Below Average
Samsung Galaxy Y Duos S610266.264.969.7Below Average
Apple iPhone 4S65.864.574.6Average
Sony Ericsson Xperia active70.566.568.2Average
HTC Explorer66.366.279.0Good
Motorola RAZR XT91074.766.682.1Very Good
Nokia Asha 30377.172.378.7Excellent

Pesanan dan e-mel

Permohonan pesanan adalah agak mudah. Ia mempunyai butang mesej baru dan dibawah ia adalah semua mesej yang diterima dianjurkan di benang. Swiping fungsi yang sama ditemui dalam buku telefon telah bersepadu di sini juga (sapu kiri untuk mesej, hak untuk panggilan). Ketuk dan tahan pada mesej atau benang untuk mendapatkan pilihan seperti memadam atau ke hadapan.

Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos 

Pesanan aplikasi

Terdapat aplikasi tertentu carian yang membolehkan anda dengan cepat mencari mesej yang diberikan di kalangan semua SMS anda disimpan dan MMS.

Mengarang mesej adalah agak mudah. Anda hanya mula menaip nama atau nombor penerima dan pilih dari senarai cadangan. Jika anda menambah multimedia mesej ia secara automatik akan bertukar ke MMS. Anda hanya cepat boleh menambah foto atau fail audio untuk pergi dengan teks atau menggunakan editor MMS besar-besaran.

Sebuah akhbar-dan-memegang dalam paip untuk mengarang kawasan memberikan anda akses kepada fungsi-fungsi seperti dipotong, salinan dan tampal. Setelah teks disalin anda boleh tampalkannya seluruh aplikasi seperti e-mel, nota, perbualan, dan lain-lain

Setiap mesej dalam thread mempunyai ikon bernombor yang menunjukkan SIM yang telah digunakan untuk menghantar mesej (seperti log panggilan).

Untuk e-mel yang anda boleh memilih antara aplikasi Gmail standard atau aplikasi e-mel generik. Yang Gmail menyokong operasi kumpulan, yang membolehkan beberapa e-mel diarkibkan, dilabel atau dipadam. Pelbagai akaun Gmail disokong juga.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos 

Aplikasi Gmail

Aplikasi e-mel generik digunakan untuk semua akaun anda yang lain bukan Gmail dan menyokong POP berbilang atau INBOX IMAP. Anda mempunyai akses kepada folder asal yang dicipta dalam talian, bersama-sama dengan orang-orang standard tempatan seperti peti masuk, draf dan item dihantar.

TouchWiz UI di Galaxy Y duos menampilkan gabungan peti masuk, yang membawa bersama-sama semua mel anda dalam folder tunggal supaya anda tidak perlu untuk memeriksa setiap satu mel baru. Ini boleh agak berguna jika anda mempunyai banyak akaun dan anda hanya mahu untuk memeriksa jika terdapat mesej baru yang memerlukan perhatian anda.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos 
Aplikasi e-mel generik

Google Talk mengendalikan Mesej Segera. Rangkaian G-Talk adalah serasi dengan pelbagai pelanggan popular seperti Pidgin, kopete, iChat dan Kenalan Ovi.

Samsung Galaxy Y duos datang dengan keyboard Samsung rumah dibakar penanda. Walaupun resolusi skrin yang lebih kecil, papan kekunci ini berasa selesa untuk menaip, apa yang benar-benar membuat ia sukar adalah saiz skrin kecil.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos 
Samsung QWERTY

Apabila anda memutarkan telefon sisi, papan kekunci maya secara automatik beralih ke mod landskap, yang lebih besar dan lebih selesa untuk digunakan. Ia meliputi kebanyakan skrin bagaimanapun, meninggalkan ruang untuk hanya dua baris teks.

Suara input kita juga ada dan kerja-kerja yang agak baik jika anda berada di persekitaran yang senyap.

Galeri Asas dan pemain video

Samsung Galaxy Y duos datang dengan galeri Android saham. Ia hanya menunjukkan versi dikecilkan imej anda, yang tidak begitu tertahankan dalam kes Galaxy Y duos dan MP gambar 3.

Imej dan video dari folder yang berbeza dalam simpanan terbina dalam dan microSD muncul di berbeza sub-galeri. Online album Picasa disokong juga.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Vanilla Android gallery
Anda juga boleh menyusun gambar mengikut tarikh melalui butang di sudut atas kanan yang bertukar antara grid dan pandangan garis masa. Pada pandangan grid, ada slider tarikh, yang juga boleh digunakan untuk menyusun kronologi gambar.

Galeri menyokong menatal jari atau panning supaya anda boleh melangkau imej tanpa perlu untuk kembali ke paparan lalai. Hanya sapu ke kiri atau kanan apabila melihat gambar dalam mod skrin penuh dan imej sebelumnya / seterusnya akan muncul.


Terima kasih kepada pelbagai sentuhan secubit sokongan zoom juga diaktifkan pada Galaxy Y duos tetapi anda juga boleh menggandakan ketuk atau menggunakan butang + / -. Zoom dan panning adalah agak lancar tetapi tiada menatal kinetik.

Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Options
Pemain video terdapat pada Galaxy Y duos adalah jelas dan mudah. Anda boleh menggunakan Galeri atau aplikasi Files saya untuk melayari video. Pemain hanya menguruskan 3GP dan video MP4 pada resolusi rendah. Malah video 480p seolah-olah menjadi masalah.

Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Pretty basic video player
P'main muzik


Samsung Galaxy Y duos menggunakan TouchWiz UI pemain muzik. Ia jenis muzik dalam antara muka tab. Antara pilihan semasa senarai main, semua trek, senarai main dan album, artis dan komposer. Anda bebas untuk mengeluarkan beberapa penapis untuk membuat antara muka mudah untuk mengemudi.

Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
TouchWiz music player
Skrin Kini bermain dikuasai oleh seni album untuk trek. Anda boleh sapu tepi untuk mengemudi dan berulang-alik antara trek daripada senarai main semasa.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Now playing screen
Sokongan Equalizer membolehkan anda meningkatkan pengalaman muzik pada Galaxy Y duos. Terdapat juga saluran 5.1 virtualisasi pilihan yang tersedia apabila anda palam dalam sepasang headphone.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Equalizer settings

Stereo FM radio dengan RDS

Samsung Galaxy Y duos S6102 dilengkapi dengan radio FM dengan RDS. Antara muka yang mudah - terdapat dail penalaan dan anda boleh menyimpan seberapa banyak 4 stesen sebagai kegemaran. Anda juga boleh bermain di pembesar suara, tetapi alat dengar masih perlu dipasang untuk bertindak sebagai antena.
Samsung S6120 Galaxy Y Duos
FM radio on the Y Duos
Good quality audio

Kami telah datang untuk mengharapkan kualiti output audio yang baik dari Samsung telefon pintar dan Galaxy Y S6102 duos tidak terkecuali. Jelas sekali, kualiti audio tidak adalah salah satu sudut Korea terpaksa dipotong untuk menjaga tag harga yang rendah.

Penguat luaran yang aktif membolehkan Galaxy Y duos menunjukkan potensi penuh dan mencapai beberapa skor yang cemerlang. Ia bukan terutamanya yang kuat, tetapi segala-galanya tentang output adalah seperti baik kerana ia sepatutnya.

Kemerosotan apabila headphone mula bermain terdiri kenaikan besar dalam crosstalk stereo, dan beberapa penyelewengan antara modulatan tambahan. Selebihnya markah kekal cukup baik supaya ia kelihatan Galaxy Y duos bersedia untuk menawarkan lebih daripada apa keperluan pengguna purata.

Dan di sini datang keputusan penuh supaya anda boleh melihat untuk diri kamu sendiri:

TestFrequency responseNoise levelDynamic rangeTHDIMD + NoiseStereo crosstalk
Samsung Galaxy Y Duos S6102+0.03, -0.25-86.185.70.00500.036-82.1
Samsung Galaxy Y Duos S6102 (headphones attached)+0.18, -0.05-84.785.00.0130.201-47.2
Samsung Galaxy Y S5360+0.03, -0.32-87.086.80.00420.064-76.9
Samsung Galaxy Y S5360 (headphones attached)+0.21, -0.08-85.385.80.0130.238-44.2
Samsung Galaxy Fit S5670+0.08, -0.28-82.784.80.0210.083-81.9
Samsung Galaxy Fit S5670 (headphones attached)+0.21, -0.16-82.084.70.0220.374-46.5
Samsung S5830 Galaxy Ace+0.11, -0.47-84.986.80.0250.084-82.1
Samsung S5830 Galaxy Ace (headphones attached)+0.82, -0.22-84.586.70.0830.628-42.3

Samsung Galaxy Y Duos S6102
Samsung Galaxy Y Duos S6102 frequency response
Anda boleh mempelajari lebih lanjut mengenai proses ujian keseluruhan sini.

kamera asas

Samsung Galaxy Y duos S6102 mempunyai kamera yang lebih baik sedikit daripada tunggal SIM Galaxy Y, tetapi bukan dengan banyak. Apa yang anda mendapat adalah 3MP kamera fokus tetap dan kilat tidak.

Aplikasi kamera mempunyai antara muka pengguna yang agak baik, yang merupakan sentuhan mesra dan mempunyai besar terbina dalam ciri-ciri seperti ditembak senyuman, adegan dipratetap, geotagging, kesan, garis panduan pada skrin dan mod panorama.

Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Camera application
Walaupun dengan kamera sedikit dikemaskini, Galaxy Y duos telefonkamera tidak, tetapi ia akan lakukan dalam secubit. Jika anda akan mencari pada gambar downscaled pada skrin komputer, mereka sebenarnya dilalui.

Daftar keluar sampel di bawah untuk mendapatkan idea kualiti.

Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos Samsung S6120 Galaxy Y Duos
Samsung Galaxy Y Duos S6102 camera samples
Photo kualiti perbandingan

Samsung Galaxy Y duos mempunyai kamera 3MP dan ia layak untuk menjalankan dalam alat Bandingkan Foto kami. Ia memegang sehingga cukup baik dalam carta resolusi sintetik kami setakat sebagai penembak 3MP pergi. Carta seterusnya menunjukkan warna okay (tetapi dengan sedikit warna biru). Di bawah lampu tiruan ada ada warna warna seperti sesetengah telefon mempunyai, tetapi jumlah terperinci adalah purata bagi penembak 3MP.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan