Cari Artikel

Saturday, September 29, 2012

Malam nie macam biasa is pi mengaji kitab


Assalamualaikum w.b.t, kepada semu pembaca setia blog is yang dikasihi. Tanpa pembaca siapalah blog is nie kan? huhuuu, jadi malam nie is memang dijadualkan untuk pi mengaji macam minggu2 lepas.

Sambung pengajian dengan kitab Usul Feqah dan Mengqolat. Kenapa kita perlu belajar Feqah dan Usuludin? Feqah segala kerja buat, serta perlaksanaan, selama ini kita buat tapi cara, syarat serta kenapa perlu dilaksanakan sesuatu ibadah, solat wirid itu berpegang teguh, serta berakar umbi daripada Feqah. Daripada Feqah juga cara2 angkat senjata untuk berperang, memerangi musuh2 Islam pun ada dalam Feqah.




Tapi sebagai permulaan, bukan nak angkat senjata, angkat takbir, serta buka kitab mengaji dulu, janagn dok nak perang aja dulu, mati katak, ilmu tiada, tidak dikira jihad kita itu. Rugi la belambak puak2 diluar sana yang kononnya berjuang berjihad kerana Allah S.W.T, tapi tiada ilmu, perkara mungkar dicegah tapi pada orang lain, pada diri sendiri? Macam mana pula kira? Orang lain buat kita kita tibai, sendiri buat orang lain tak leh tibai? Mana boleh itu bukan Islam, itu zionis.

Hahaha nak paham lagi mai la mengaji, dok nganga luas2 kat luaq tu dok teriak kat orang kita nie abang long sana abang long sini ada apa dengan pangkat brother? Mai mengaji, wajib mengaji sampai ke matinya kita nie apabila berpisahnya antara roh dengan jasad. Wajib kita mengajar anak dan isteri, tak reti ajar wajib hantar ke tempat pengajian. Kalau benar kita membawa kebenaran, ilmu mesti ada didalam dada.

Ok malam nie is nak tengok mana mai pun sekali yang dok rasa diri itu the very dangerous mai mengaji, samseng mana pun kita takkan boleh lawan Allah S.W.T yang Maha Samseng ok? Jumpa di surau Taman Sahabat, Teluk Kumbar, Penang, Malaysia pukul 11 malam.

Post Tag: Santai islam

The most mouth-watering mooncakes you’ll ever have!


Ok, right now who is here like to eat or buy Mooncakes? That is because, Resort World Genting Malaysia having a promotion for Mooncakes.
















Assorted Nuts 'Ng Yan'

Durian Lotus Paste

Golden Jade with Single Yolk

Green Tea Lotus Paste

Healthy white lotus paste with spirulina skin

Lotus Paste with Double Yolk

Lotus Paste with Single Yolk

Low Sugar White Lotus Paste

Snow Skin Mango Paste

Snow Skin with Kiwi Fruit Paste

Sweet Corn Paste with Chestnut

White Lotus Paste with Black Sesame Yolk

White Lotus Paste with Ginseng & Red Dates

White butter skin with pandan corn paste

6 Mini Mooncakes + 1 Money God Cookie
Which mooncake flavour is your favourite? Check out the wide selection #GentingMooncake has to offer! Meet The Sifu Of Mooncakes now to find yours mooncakes ok?

‘Tis the season to be celebrating the Mid-Autumn Festival, and enjoying yummy mooncakes with your loved ones!

This year, enjoy culinary masterpieces from the ‘sifu’ of mooncakes – RW Genting! No matter your preference for the classic or the exotic, there’ll be something that catches your fancy in the selection of 15 flavours available.

Get the mooncakes now at selected outlets at Resorts World Genting and Resorts World OneHub, Wisma Genting!


New Dutch Lady Chocolate Drink. Biar Betul


Korang ada minum Dutch Lady Chocolate Drink yang baru tu tak? Dulu is minat lah minum sekarng dah jarang minum sebab is lebihkan nak minum minuman tenaga, (tongkat ali and the gang).

Tapi kan skang nie Dutch Lady kata barang siapa yang minum, dan suka minum brand new Dutch Lady Chocolate Drink, maka, mai lah main game nie, tapi sebelum tu kena la like page dia dulu, boleh menang boucer RM50 hinggit, jimat boleh beli Dutch Lady Chocolate Drink banyak2.






is tak pasti pulak kalau-kalau main banyak2 leh dapat banyak boucer RM50 hinggit tu. Yang pastinya Dutch Lady kata main game "EZY MIX party" leh menang dapat boucer. Jadi dok tunggu apa lagi jom main lekas, klik sini cepat!!!!!!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan