Cari Artikel

Thursday, September 20, 2012

Adusss pening kepala is hardisk suspect rosak nie


Assalamualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is. Is tengah pening kepla sikit, mau tidaknya, is suspect hardisk pc client is nie rosak lew. Sebab apa is cakap macam tu? Sebab is dok format dia tak boleh2 lagi. is try cd lain pun sama. is burn cd baru pun sama result.

Tak rosak pun rasanya ada bad sector atau bad cluster dalam hardisk nie (juga dipanggil taik2 dalam hardisk). Data2 maybe corrupted, tapi hardisk nie baru lagi itu yang is pelik heran bin ajaib cempera kadak ngapla jingga nie.



is akan try remove bad sector dalam hardisk is tu pakai dos tengok. Mana nak pi tau kowt-kowt dia mau bekerja sama balik dengan is lagi, mana kita tahu kan?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan