Cari Artikel

Wednesday, July 11, 2012

iskandarX Society Review - Jangan Klik pada Iklan Advertlets Anda Sendiri


Anda mungkin telah melawati banyak blog apabila melayari internet, kebanyakan laman-laman web atau blog ini akan mempunyai iklan dipaparkan, mungkin anda tertanya-tanya bagaimana dan mengapa mereka berada di sana pada kebanyakan laman-laman web atau blog ini.


Jawapannya adalah mudah bahawa orang-orang yang memaparkan iklan di kawasan mereka, seperti iklan Advertlets saya di blog ini, akan dibayar setiap kali dan setiap pengunjung ke blog klik pada salah satu iklan. Sesungguhnya tidak mungkin anda akan berfikir, saya memberi jaminan memang benar.


Anda menyertai Advertlets, mendapatkan sedikit kecil kod untuk paste ke laman web anda, dan itulah secara dasarnya, mudah bukan? Kod mengandungi iklan yang pengunjung lihat di laman anda, dan lebih penting lagi, ia mengandungi nombor keahlian Advertlets unik anda, yang secara automatik menjejaki mana-mana klik yang dibuat kepada iklan Advertlets anda dan membayar tunai ke dalam akaun anda.


Perkara yang bijak tentang Advertlets adalah bahawa perisian Advertlets mengimbas profil laman web anda dan secara automatik memadankan dengan kandungan laman web anda kepada Advertlets iklan. Sebagai contoh jika laman web anda adalah tentang hiburan atau pelajaran, semua iklan akan menjadi relevan dengan hiburan ataupun pelajaran ... hebat tak?


Pembayaran adalah kecil, tetapi, bilangan pelawat ke laman anda yang tinggi boleh menjana jumlah yang berbaloi dengan pendapatan tambahan bagi kerja-kerja yang sangat sedikit.


PENTING


JANGAN klik iklan anda sendiri, Advertlets boleh mengesan klik yang dibuat pada iklan anda, anda mungkin terlepas dengan membuat klik ganjil, yang disengajakan, anda tidak akan mendapat bayaran untuk apa jua cara, tetapi usaha berterusan klik pada iklan anda sendiri akan menjadikan akaun anda ditutup, jadi berhati-hatilah. Saya boleh klik pada kamu, dan anda boleh klik pada saya, tetapi tidak pernah kita sendiri. Tetapi Advertlets lebih bijak kerana boleh mengesan jika blog atau laman web anda adalah sebahagian dari pertubuhan atau kumpulan yang mengklikkan iklan Advertlets dengan tujuan penipuan. Hahahahahaha kantoi.

iskandarX Society Review - Bagaimana Buat Duit Dengan Blog Dan Adverlets


Dengan pendapatan beratus-ratus ringgit setiap hari, korang boleh bersenam dengan selesa di rumah. Bilakah aku boleh digunakan pada papan kekunci dan tetikus, maka korang menetapkan semua. Berikut beberapa kaedah yang boleh korang gunakan untuk membuat blog wang



1. Ini ialah blog yang berpotensi besar dengan pendapatan yang amat besar serta aktif sentiasa. Kaedah ini manarik segala perhatian korang kepada beberapa buah blog yang sememangnya terkenal dalam niche diaorang. Begitu banyak audience,  dan traffic yang padat dan sesak gilerrrr babeng punya setiap hari kalau ada blog macam nie.


Mempunyai pelbagai pilihan pemasaran dengan jualan pemasaran langsung, sebahagian besar daripadanya. Tidak begitu ramai orang yang berjaya dalam membuat blog yang hebat yang dimana melalui perjalanan blog sebegini, tetapi jika korang ada skill serta ilmu pengetahuan yang luas tentang marketing niche ini, korang pasti berjaya.


2. "pay per post" atau blog route, untuk mendapatkan bayaran adalah agak mudah. Tetapkan beberapa niche blog pada sama ada domain sendiri atau hos blog seperti blogger. Mengekalkan tempoh masa dan menumpukan perhatian kepada penulisan kandungan dan membina page rank Google, pautan profil dan pangkat Alexa.


Submitkan semua blog korang ke atas bayaran beberapa menerima laman web blog, dan kemudian mula menulis badan tajaan.


3. Amazon.com, cara yang lagi popular bagi pemilik blog, membuat wang secara online adalah dengan menggunakan program di Internet Krafthaus Amazon. Dengan program Amazon pemilik blog boleh gambar, keterangan, pautan atau hanya satu beribu-ribu produk dari Amazon menjual dan jika seseorang yang membelinya, yang tapak pemilik blog korang, maka pemilik blog mendapat peratusan harga jualan .


Ini adalah program yang mudah dalam kombinasi dengan kandungan blog kerana Amazon menjual hampir semua. Apabila blog datang untuk animasi atau kartun, contohnya pemilik blog boleh wujud selepas produk Amazon dengan topik ini secara langsung di blog yang berkaitan.


4. Konteks melihat jenis yang paling popular blogger yang mempunyai blog, mereka akan membuat wang menggunakan pengiklanan konteks kononnya. Terdapat beberapa rangkaian iklan konteks yang popular tetapi yang paling popular semua program akan Google AdSense.


Kerja rangkaian konteks iklan adalah pemilik blog memberikan sedikit kod di dalam blog beliau, yang memaparkan iklan daripada rangkaian iklan. Kod membolehkan kuasa, imbas kandungan blog untuk menganalisis, apakah dan menetapkan korang kemudian dengan iklan yang menarik, bahawa pembaca topik ini boleh. Dengan cara ini adalah untuk memiliki sebuah blog tentang sukan di iklan classified pengiklanan berkaitan seolah-olah blog tentang memasak makanan tiada, mempunyai, dan sebagainya. Kemudian dibayar untuk klik setiap satu pkorangngan ini pemilik blog akan dikenakan rangkaian iklan.


Terdapat banyak cara yang berbeza di luar sana. Blogging boleh muat jadual sesiapa pun tidak kira sekecil mereka mempunyai. Ia boleh menghasilkan pendapatan tambahan atau pendapatan semua bergantung kepada korang dan masa korang.


Bagi yang baru nak berjinak-jinak untuk blogging, atau nak jadi bloggers, aku "SYORKAN" korang menggunakan Advertlets.com. Sebab:



  1. Advertlets.com ialah Blog Advertising Network dari Malaysia.
  2. Advertlets.com bayar blogger yang jujur (macam aku, tapi aku pun belum dapat payment dari Advertlets nie, selaian Clickbank.com, CJ.com, paypal.com dan Affiliate Programs yang lain aku pernah lah).
  3. Korang boleh rasai perjalanan duit korang masuk, melalui Advertlets.com.
  4. Aku tengok stat aku dok makin hari, makin naik earningnya.
  5. Sebab Dia BEST.
So, korang decide lah samaada nak guna apa pun kat blog korang yerk?

iskandarX Society Negara - Asean-SCC Pilih Satu Projek Kebudayaan Untuk Dilaksana Dalam Tiga Tahun


KUALA LUMPUR, 10 Julai (Bernama) -- Mesyuarat Jawatankuasa Kecil Kebudayaan ASEAN (Asean-SCC) kali ke-13, akan memilih satu projek kebudayaan hasil cadangan negara anggota untuk dilaksanakan dalam tempoh tiga tahun, kata Ketua Setiausaha Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Kamaruddin Siaraf.






Beliau berkata projek kebudayaan yang akan dipilih itu, dinilai berdasarkan kriteria yang ditetapkan pada mesyuarat Menteri-Menteri Kebudayaan dan Kesenian Asean (AMCA) di Singapura, Mei lalu.


"Antara kriteria ditetapkan AMCA ialah projek kebudayaan yang bakal dilaksanakan memberi fokus kepada golongan muda, dan perlu pastikan projek itu memberi kebaikan kepada penduduk ASEAN.


"Projek kebudayaan itu juga adalah projek utama dan mempunyai peruntukan sebanyak US$200,000 (US$1 = RM3.18) untuk dilaksanakan. Tiga negara anggota iaitu Malaysia, Indonesia, dan Singapura telah mengemukakan cadangan masing-masing untuk dinilai oleh jawatankuasa ini," katanya kepada pemberita selepas merasmikan mesyuarat tersebut, di sini, Selasa.


Beliau berkata hasil mesyuarat dan pemilihan projek yang akan dilaksanakan akan dibentangkan kepada Jawatankuasa Asean Mengenai Kebudayaan dan Penerangan (Asean-COCI).


-- BERNAMA


Ya memang bagus kalau projek nie dan lagi bagus kalau projek nie dijalankan dalam Malaysia sendiri, boleh gak bantu-bantu peniaga-peniaga kecil yang akan turut serta sekali.

iskandarX Society Negara - Pertambahan Taman Marin, Darat Di Sabah, TTS Kaji Semula Pelan Strategik


RANAU, 10 Julai (Bernama) -- Taman-Taman Sabah (TTS) akan mengkaji semula pelan strategik berikutan pertambahan taman marin dan taman darat di bawah jagaan agensi itu.







Pengerusi Lembaga Pemegang Amanah TTS Dr Joachim Gunsalam berkata pada awal penubuhan TTS, ia hanya mengendalikan Taman Negara Kinabalu yang kini dikenali sebagai Taman Kinabalu.


Beliau berkata pada masa ini, dua tambahan membabitkan taman di darat iaitu Taman Banjaran Crocker dan Taman Bukit Tawau manakala taman marin yang terbaru ialah Taman Marin Tun Sakaran dan Taman Pulau Sipadan, selain tiga lagi taman iaitu Tunku Abdul Rahman, Pulau Tiga dan Pulau Penyu.


"Sudah sampai masanya pelan strategik TTS dilihat dan dikaji semula bagi meningkatkan peranan terutama pemuliharaan dan konservasi di kawasan taman darat dan laut," katanya kepada Bernama selepas merasmikan Seminar Julai TTS di sini Selasa.


Joachim yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri Kundasang berkata antara perkara yang perlu diberi perhatian dalam pelan strategik itu ialah penambahan lebih ramai penjawat di TTS yang bertaraf pegawai.


-- BERNAMA


Kenapa nak kaji semula Tman Marin tu? Buat jer terus, keuntungan jangan dikira dulu, yang pastinya Taman-taman Marin yang sedia ada memang sedang mencapai kejayaan sepanjang terbinanya Tama Marin ini.

iskandarX Society Tempatan - Bengkel Besi Musnah Dalam Kebakaran Di Ampang


KUALA LUMPUR, 10 Julai (Bernama) -- Sebuah bangunan setingkat lot kedai yang dijadikan bengkel besi hangus dalam kebakaran di Taman Klang Gate, Ampang, di sini, Selasa.



Pegawai Operasi Penolong Pegawai Bomba Ampang Anuar Yaacop berkata dalam kejadian 6 pagi itu, bengkel besi berkeluasan 1,600 meter persegi itu hangus sama sekali dan pihak bomba masih menyiasat punca kejadian serta kerugian.


"Kami terima panggilan pada pukul 6.10 pagi dari orang awam dan seramai 13 anggota dengan dua jentera dikejarkan ke tempat kejadian.


"Bomba berjaya mengawal kebakaran daripada terus merebak kira-kira 10 minit kemudian," katanya kepada Bernama menerusi khidmat SMS di sini, Selasa.


Beliau berkata ketika kejadian, tiada orang di dalam premis berkenaan.


-- BERNAMA


Ya Allah, perbuatan khianat siapalah nie ya? Nasib baik tadak kemalangan jiwa dilaporkan, kalau tidak tak tahulah apa yang akan terjadi. Kalau iya pun ada masalah bawa lah berbincang bukan bakar kedai orang.

iskandarX Society Sukan - Muhyiddin Lancar Senamrobik Serentak 1Murid 1Sukan 1Malaysia


PETALING JAYA, 10 Julai (Bergambar) -- Kementerian Pelajaran sekali lagi melakar nama dalam Malaysia Book of Records (MBR) melalui penglibatan lebih 3.6 juta murid dalam Senamrobik Serentak 1Murid 1Sukan 1Malaysia peringkat kebangsaan pada Selasa.




Nota: Video nie tahun lepas punya, video untuk tahun nie aku lom jumpa, harap maklum.


Senamrobik itu yang dilakukan serentak di 10,000 sekolah di seluruh negara dirasmikan oleh Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin di Sekolah Wawasan USJ 15 di sini.


Dalam perutusannya semasa melancarkan program itu, Muhyiddin berkata dasar 1Murid 1Sukan yang mewajibkan setiap murid sihat mengambil bahagian dalam sekurang-kurangnya satu jenis sukan sejajar dengan hasrat untuk memupuk budaya bersukan di sekolah.


"Saya bersyukur kerana dasar 1Murid 1Sukan turut memperlihat hasrat kerajaan menjadikan sukan sebagai alat utama perpaduan kerana jelas terbukti bahawa sukan boleh menyatupadukan masyarakat berbilang kaum dalam merealisasikan Gagasan 1Malaysia.


"Justeru, bidang sukan adalah gambaran sebenar kepada konsep 1Malaysia yang secara tidak langsung menaikkan semangat patriotisme dalam kalangan murid sekolah," katanya.


-- BERNAMA


Yaa mari kita semua bersukan, majulah sukan untuk negara. Bersukan nie bagus untuk kesihatan, jangan gaduh-gaduh, kalau nak challenge senamrobik dengan aku pun boleh, aku cukup suka bersukan. 

iskandarX Society Jenayah - UPP Kedah Rampas Rokok Bernilai RM8,738 Libatkan Cukai RM41,633.02


ALOR SETAR, 10 Julai (Bernama) -- Unit Pencegah Penyeludupan (UPP) Kedah merampas 563 karton rokok bernilai RM8,738 melibatkan cukai RM41,633.02 dalam operasi di Kampung Begia, Mukim Telot, Jeniang, semalam.



Serbuan pada pukul 11 pagi di sebuah stor yang menyimpan rokok itu adalah hasil maklumat orang awam.


Rokok-rokok itu dipercayai diseludup dari sebuah kawasan bebas cukai, kata Komander UPP Kedah Abdul Latif Rahman.


"Rokok-rokok yang dirampas itu terdiri dari 11 jenama. Tiada tangkapan dibuat," katanya kepada pemberita di pejabat UPP Kuala Kedah dekat sini semalam.


Beliau berkata pihaknya percaya stor itu dijadikan tempat menyimpan rokok-rokok seludup dari luar sebelum diedar kepada peniaga di sekitar kawasan itu.


-- BERNAMA


Tudia biar betul lah rampasan nie kira yang terbaiklah sebab dapat semua barang rampasan. Tabik spring kepada UPP sebab menjalankan tugas dengan sempurna.

iskandarX Society Tempatan - Keadaan Di Kuin Kritikal - Mahdzir Khalid


KUALA NERANG, 10 Julai (Bernama) -- Kemelut yang melanda Kolej Universiti Insaniah (Kuin) sehingga warga kerjanya membuat laporan polis menunjukkan masalah itu semakin kritikal dan bukan perkara kecil.







Ketua Pembangkang Dewan Undangan Negeri Kedah Datuk Seri Mahdzir Khalid berkata apa yang berlaku di Kuin menunjukkan kolej universiti itu berada dalam keadaan kritikal walaupun Pengerusinya Datuk Seri Azizan Abdul Razak yang juga Menteri Besar mengatakan ia perkara kecil dan tidak perlu campur tangan pihak luar iaitu Kementerian Pengajian Tinggi.


"Kalau dah pensyarah dan kakitangan buat demonstrasi, ini bukan perkara main-main...ia adalah perkara serius yang perlu diambil tindakan segera.


"Ini menunjukkan mereka ada masalah dari segi pengurusan universiti. Itu bukan perkara yang kecil dan ia perlu dipandang serius," katanya kepada pemberita di sini.


Mahdzir berkata beliau bimbang jika masalah itu berterusan ia akan memberi persepsi negatif kepada orang luar dan tidak mustahil suatu hari nanti tidak ramai pelajar yang akan melanjutkan pengajian di kolej universiti milik kerajaan negeri Kedah itu.


-- BERNAMA


Dah ada tempat kerja dan belajar elok-elok, tapi masih juga nak tunjuk protes, disebabkan oleh masalah kewangan, hampa tau dak? Kemiskinan yang melanda Malaysia nie lagi teruk daripada kes KUIn hampa tu? Berapa ramai yang diluaq tak dak kerja, tadak tempat tinggai, tadak makanan nak makan, hampa pikiaq dak? hampa patut bersyukur bukannya dok takbur, ini tidak pasal masalah sikit saja nak tunjuk perasaan. Kalau agak KUIn menyusahkan, lebih baik tutup terus takpun jual share bukannya tunjuk perasaan nak desak orang berhenti kerja, adamasalah bawak berbincang. Kita orang Melayu jangan dok kecoh-kecoh, buat malu orang saja dok tengok, hampa paham ka tidak?

iskandarX Society Review - 5 Reasons that I Think Treadmill and Elliptical Machine Workouts are a Waste of Time


Plus 10 workout ideas that I believe are more effective and fun!






by Mike Geary, Certified Personal Trainer, Certified Nutrition Specialist
Author of best-selling program:  The Truth about Six-Pack Abs


Now that I pissed off all of the treadmill and elliptical machine worshipers... let me say that if you truly enjoy mindlessly pumping away on a treadmill or elliptical (or exercise bike for that matter too), then by all means, keep doing what you enjoy, because enjoying your exercise is one of the most important aspects to sticking with any exercise program...


However, don't say that I didn't warn you that you were wasting your time with all that mindless cardio machine boredom.


If I haven't mentioned it before, I don't believe in cardio machines, and to be quite honest, I don't think I've personally used a treadmill, elliptical, or exercise bike for at least the last 7-8 years or so.


As a matter of fact, I don't even use cardio machines anymore for warmups before a workout (I did before occasionally)... Nowadays, I prefer to do dumbbell or kettlebell snatches and swings mixed with bodyweight exercises as the perfect full body warmup at the beginning of my workouts.


So why do I have such hatred for cardio machines?  Well, here are 5 reasons:


1) Treadmills, ellipticals, and exercise bikes are mind-blowingly BOOOORING!  Personally, I can think of a million things I'd rather be doing than pedaling my way to nowhere!


2) Mindless steady state cardio exercise while watching TV or reading creates a mind / body disconnect resulting in poor results from your exercise routine.  Instead of reading a gossip magazine or watching a cheesy reality TV show on the TV screen in front of the cardio machine, a REAL workout consists of actually having your mind engaged strongly in what your body is doing!


3) I've seen studies that indicated that treadmill running may be less effective than outdoor running for various reasons such as stride abnormalities on treadmills vs natural running, slightly less caloric burn compared to outdoor running, etc.


...although I never recommend just "jogging" anyway (or as Ron Burgundy would say, "yogging") ... Instead, variable intensity walks / runs or sprints are so much more effective, training your heart rate in a much wider range instead of just the same pace during the entire workout.  I choose to do a lot of hiking up mountains and also wind sprints, but never steady state jogging.


4) Treadmills and ellipticals are ridiculously expensive and a waste of money for people that workout at home... there's so many better options for home workouts you could have spent your money on rather than wasting it on a treadmill, bike, or elliptical.


The perfect home gym setup is MUCH cheaper... there's no reason you need anything other than a jump rope, bodyweight exercises, a few dumbbells, stability ball, maybe a few kettlebells (if you want to get fancy), and perhaps high tension bands for some more variety.  And of course... the great outdoors has some of the best workout options of all... hiking, mountain biking, kayaking, skiing, sports, and more! 


5) Treadmills and elliptical machines are just a very ineffective way to workout compared to other options.  The metabolic response is much lower compared to the types of workouts ideas that I describe below.  Why should you do treadmill or elliptical workouts when you can get better results by doing more interesting forms of training that actually stimulate a fat-burning hormonal response and stimulate your metabolism to a greater extent...


So what are the alternatives to treadmills, exercise bikes, and elliptical trainers? Here are TEN of my favorite types of alternative workouts:




  1. Jumping rope - great mind-body connection - try speed jumping, crossovers, and double jumps once you get skilled at it.  An amazing metabolic exercise with one of the cheapest pieces of equipment available.  There's a reason that every world class boxer uses this exercise!
  2. Kettlebell training - nothing will get your heart pounding like high repetition KB swings and snatches or clean & presses (can be done with dumbbells too, but I prefer KBs).  Personally, I think one of the most intense body changing exercises ever invented are double kettlebell snatches (snatching both kettlebells at the same time overhead from the floor). 
  3. Outdoor wind sprinting (the ultimate exercise for a rock hard ripped body... just look at the chiseled powerful bodies of world class sprinters, and compare that to the weakling withered physique of a typical marathoner... nuff said!  I generally do wind sprints 2-3 days a week during the warm times of the year, and I'll do something such as 50 yards, 60 yards, 70 yards, 80 yards, 90 yards, 100 yards, and then repeat (with about 40-60 second rests between sprints).  By the way, for the international folks, a "yard" is just slightly shorter than a meter. 
  4. Hill sprinting - yet another classic exercise for a rock hard lean and powerful body!  I like to do 30 yard sprints up a steep hill and then walk down and repeat a bunch of times for maybe 20-30 minutes.  Amazing workout.
  5. The rowing machine - ok, I don't really lump this in as a "cardio" machine like treadmills and ellipticals... I think the rowing machine is actually a great full body workout that actually uses resistance... The best results come from using variable speeds and really pulling hard to challenge your body.
  6. Sprint style swimming workouts - a more muscular workout than steady state distance swimming... I actually love the upper body pump I get from sprint style swimming -- this is the same concept as sprinting vs jogging but in a pool instead.  It's all about intensity! 
  7. Heavy bag punching / kicking workout, speed bag, rebound bag - all are great forms of training and much more interesting than boring cardio machines.  These exercises are also great examples of exercises that require an intense mind-body connection, which is missing in boring cardio equipment like treadmills and elliptical machines.
  8. Shadow boxing - This is an awesome workout, but if you're shy, this is best saved for your home workouts since you'll get some crazy stares doing this at a typical gym from people who think they're "too cool" for stuff like this.
  9. Dumbbell circuits -- This is a super metabolic type of workout that involves alternating between various full-body multi-joint exercises to get a crazy fat-burning workout in minimal time.  A good example would be alternating between dumbbell lunges, overhead presses, bent over rows, step ups, and squat presses all with minimal rest between.
  10. Bodyweight training - bodyweight squats, pushups, lunges, jumps, bear crawls, mountain climbers and jumpers, planks, and the list goes on and on.  Another example of great mind-body connection and much more metabolic type of training than treadmills and ellipticals.  My fitness buddy, and world class trainer, Craig Ballantyne has 101 killer bodyweight exercises formulated into awesome fat-burning workouts here.
Well, I hope this article helps give you ideas on how you can get away from all of these mindless and ineffective treadmill and elliptical trainer machines (and exercise bike) workouts that are just wasting your time and energy that could be better spent on more effective workouts. 

If you want maximum results, it's all about your intensity levels and also your mind-body connection... and that all important mind-body connection is usually missing when it comes to elliptical and treadmill workouts, that most people do while watching TV or reading.

Get the solution to rid yourself for life of this problem by reading more details about this unique workout and diet program at the home page -- Losing Dangerous Abdominal Fat

iskandarX Society Review - Gratitude Lifts The Weight of Anxiety


Let me tell you why the art of gratitude is such a great tool for ending anxious thoughts.



A lot of people write telling me how their anxiety makes them feel very cut off or removed from the world around them. This sensation can be distressing as people fear that they will never be able to feel normal again.


This feeling is common and in my experience is mainly fueled by a cycle of anxious thinking.


A person with a panic disorder or a generalized anxiety disorder will spend much of their day mentally “checking in”.


Checking in is a term I use to refer to how people with anxiety constantly monitor their mind and body.


“Am I feeling ok?” “How are my thoughts ?”


“Am I feeling secure or on edge right now?”


The reason regular checking in happens is because anxiety has such a powerful effect on the mind and body.


People tell me that they can deal with the anxious bodily sensations but it is the anxious mind that causes them most distress. That is what I want to address today.


Anxiety can often feel like a thick fog has surrounded your mind. Nothing really seems enjoyable as you are always looking out at the world through this haze of anxious thoughts and feelings. This fog steals the joy out of life and can make you feel removed or cut off from the world.


The anxious thoughts act as a barrier to experiencing the world and this sensation of separation then leads to feeling even more upset as you fear losing touch with yourself.


So how do you get this anxious fog to lift from your mind?


When someone is very caught up in anxious thoughts they are top heavy so to speak. The constant mental activity they are engaged in has caused an imbalance where all of their focus is on their mental anxieties.


A powerful way to move out of this anxious mental fog is to switch your focus from your head to your heart.


By simply making a deliberate shift of attention to your heart you will find the anxious thoughts dissipate more easily and the mental fog starts to gradually clear.


You can make this switch by practicing the art of gratitude.


I am sure you have heard of people speaking about the art of gratitude and the benefits it can bring to you.


Did you know that it has now been scientifically proven that regular practice of gratitude can dramatically change your bodies chemistry giving way to a more peaceful body and mind.


The Heart Math Institute has 15 years of scientific research proving that a simple tool like the art of gratitude can dramatically reduce stress and improve performance for individuals and organizations.


Many Fortune 500 companies are now starting to use this technique to reduce work related stress.


I am going to outline the technique briefly in a very straight forward exercise so you can start practicing right now.


When you practice this exercise you will feel a lightness and greater sense of perspective on any matter that has been troubling you. This activation of your heart emotion will lift the sensation that anxious thoughts create.


This is a very simple exercise but it is really powerful. Print it off and try it someplace where you can be alone.


Are you ready?


-Begin by closing your eyes and moving your attention to your heart area.


-Imagine a feeling of warmth emanating from the center of your chest.


If appropriate place your right hand there. If you are around people or driving etc. simply imagine your right hand resting on your heart area.


Imagine this area glowing warmly for one to two minutes.


-Now, begin to focus on something in your life that you feel a genuine sense of appreciation for.


This can be one or more things that you really appreciate having in your life (e.g., family, health, friends, work, your home, a beautiful day etc).


It is important to focus on things that spark a real sense of gratitude and appreciation. If you really appreciate the thing you are thinking about, you will immediately feel a response from that area by way of a light warm sensation in your chest or an involuntary smile (remember those).


It does not really matter what you think about as long as it evokes this feeling of warm appreciation from your heart area.


Don’t struggle with this exercise. Everyone has something they can be grateful for. (Remember, the cemetery is full of people who would love to have your problems!)


Do not worry if you are thinking of your partner/family and you do not feel this. Some days it will be people close to you that will spark the heart feeling, other days it may be gratitude for very simple things like the fresh air you breath. It depends on the mood you are in, -remember it is the feeling you after.


The feeling we are looking to achieve is unmistakable, it is a positive change in your emotional state.


I say it is best to do this exercise alone because you will need to stay with this feeling for as long as you can.


Then, when you feel you have taken it as far as you can, open your eyes.


There is no time frame on this exercise, it can be a few minutes to half an hour. Again it is about establishing a heart/mind connection and getting your awareness out of the anxious thoughts and more into your body.


After a few attempts you can incorporate this into your daily routine.


Do it in the car. Do it sitting at your desk. Do it before you sleep at night.


You have to practice it frequently. Just like a muscle your heart will get more accustomed to this state and you will be able to switch into that feeling in seconds.


With practice you can also use this exercise in the middle of any stressful situation. You will be surprised at the positive outcome in terms of your own stress levels and the change in others around you.


This simple exercise can completely transform the outcome of interacting with other people, be it work or personal relationships.


This is especially true where there is conflict or misunderstanding between you and other people. Try it out, see what happens!


Be creative with it and make it your own daily ritual for yourself.


I am sure you agree that it is a worthwhile exercise to incorporate into your daily life. It is my experience that most people do not have the patience or time to make major lifestyle changes. By using this one simple exercise you can make a dramatic improvement to the quality of your life.


The simplest things in life are free and this is one of those gems.


Don’t pass it up


Kind Regards, Barry McDonagh


Learn more about Panic Away here: Panic Away


All material provided in these emails are for informational or educational purposes only. No content is intended to be a substitute for professional medical advice, diagnosis or treatment. Consult your physician regarding the applicability of any opinions or recommendations with respect to your symptoms or medical condition

-Learn how to be empowered and gain confidence by engaging a simple technique to defuse any panic attack.
-The four most powerful approaches to creating an enduring anxiety buffer zone (particularly useful for those who experience GAD).<
-Learn to avoid making the one mistake almost everyone makes during a panic attack episode.

iskandarX Society Politik - Hanya 20,000 Rakyat Malaysia Di Luar Negara Daftar Sebagai Pemilih - SPR



KUALA LUMPUR, 10 Julai (Bernama) -- Hanya 20,000 rakyat Malaysia di luar negara telah berdaftar sebagai pemilih pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 dan bukan lebih setengah juta seperti didakwa oleh pihak tertentu. Dakwaan kononnya lebih 500,000 warga Malaysia di luar negara tidak mendapat peluang untuk berdaftar dengan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tidak benar sama sekali, tegas Timbalan Pengerusi SPR, Datuk Wan Ahmad Wan Omar.







Beliau berkata dakwaan itu tidak berasas apabila proses pendaftaran pengundi yang dibuka di setiap pejabat perwakilan Malaysia di seluruh dunia tidak mendapat sambutan seperti mana didakwa.


"Walaupun kita dengar ada orang cakap lebih setengah juta rakyat Malaysia di luar negara menunggu untuk mengundi tetapi jumlah yang tampil mendaftar adalah jauh lebih rendah," katanya pada rancangan 'Hello Malaysia' bertajuk ' SPR: Cabaran PRU 13' yang disiarkan oleh Bernama TV Isnin malam.


Wan Ahmad berkata rekod di Wisma Putra menunjukkan jumlah keseluruhan rakya Malaysia di luar negara yang mendaftar dengan kedutaan hanyalah sekitar 20,000 orang.


Beliau berkata situasi itu jelas membuktikan mereka yang mendakwa tidak mendapat peluang untuk berdaftar sebenarnya tidak berminat untuk mengundi dan boleh disifatkan sebagai satu andaian pihak tertentu yang berkepentingan.


Beliau juga menegaskan pihak yang meninggalkan negara atas sebab untuk mencari peluang pekerjaan sebenarnya adalah pengundi biasa berbanding diplomat, pegawai kerajaan yang diarahkan bertugas serta pelajar yang menuntut secara sepenuh masa di luar negara.


Katanya, disebabkan Parlimen telah memutuskan supaya mereka turut diberikan hak mengundi, SPR telah berbincang dengan Wisma Putra dan Jabatan Imigresen bagi mengenal pasti hanya mereka yang direkodkan pernah pulang ke tanah air sekurang-kurangnya sekali dalam lima tahun dibenarkan untuk mengundi.


Wan Ahmad berkata apabila telah mendaftar, mereka yang berkenaan perlu memohon untuk mengundi pos bagi membolehkan mereka mengambil bahagian dalam pilihan raya.


"Ini satu syarat yang boleh diterima kerana kalau dia hendak menentukan masa depan negara untuk mengundi dalam pilihan raya, kalau dia tidak pernah balik ke negara sendiri selama tempoh itu, bagi saya dia tidak berminat lagi untuk menjadi rakyat Malaysia," katanya.


-- BERNAMA


Kalau benar seperti yang dinyatakan oleh SPR itu, macammana pilihanraya boleh dijalankan dan yang bertanding boleh memerintah? Sedangkan kuasa yang diberikan tidak mendapat pilihan majoriti penduduk Malaysia?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan