Cari Artikel

Saturday, July 7, 2012

iskandarX Society Hiburan - The Amazing Spider-Man Catat Rekod USD35 Juta




LOS ANGELES, 6 JULAI 2012: Filem reboot kepada francais Spider-Man, The Amazing Spider-Man mencatat sejarahnya yang tersendiri apabila mencatat kutipan USD35 juta (kutipan tempatan) pada hari pertama tayangannya, rekod tertinggi untuk filem yang dibuka pada hari Selasa.






Filem terbaru superhero Marvel itu mengetepikan pemegang rekod sebelum ini, Transformers yang turut dibuka tayangannya pada hari Selasa tahun 2007. Transformers pada ketika itu mencatat kutipan USD27.9 juta.


Kejayaan tersebut membuktikan siri francais Spider-Man sememangnya mempunyai pengaruhnya tersendiri selepas kejayaan trilogi arahan Sam Raimi dan lakonan Tobey Maguire yang ditayangkan sekitar tahun 2002 hingga 2007.


Selepas kata sepakat gagal dicapai antara Sam Raimi dan pihak produksi Sony Pictures pada tahun 2008, Sony kemudiannya membuat keputusan untuk memulakan kembali siri filem Spider-Man dengan jalan cerita, pengarah dan pelakon yang baru.


Filem baru ini diarahkan oleh Marc Webb dan menampilkan Andrew Garfield sebagai Peter Parker, remaja yang digigit sejenis labah-labah yang terdedah kepada radiasi, seterusnya menganugerahkan Peter kekuatan dan kelebihan luar biasa seperti seekor labah-labah.


Turut membantu menjayakan filem ini ialah Emma Stone sebagai Gwen Stacy, kekasih Peter ketika di zaman persekolahan dan Rhys Ifans sebagai watak jahat Dr Curt Connor/Lizard.


Kebanyakan pihak bagaimanapun mengkritik tindakan Sony yang memulakan semula francais ini terlalu awal, hanya lima tahun selepas kejayaan siri Sam Raimi. Bagaimanapun, reviu yang bagus mengenai filem ini berjaya menutup mulut para pengkritik dan filem The Amazing Spider-Man ini dijangka akan menjadi salah satu filem terhebat untuk tahun 2012 ini.


Tahniah kepada pembuat filem manusia labah-labah ini kerana tak ambik Tobey Maguire yang selfish tu. Tobey Maguire la bangang takmo blakon dah dalam spiderman baru nie, kalau tidak memang best la sebab muka dia dah sinonim dengan labh-labah nie. Tapi lakonan dia bukan bagus sangat pun, keras sangat dia blakon, blakon cita cintan boleh laa.

iskandarX Society Hiburan - Engku Emran Mohon Maaf, Enggan Ulas Apa-Apa




KUALA LUMPUR, 6 JULAI 2012: Biarpun primadona, Erra Fazira dan suaminya, Engku Emran sudah cuba menafikan tentang khabar angin serta pergolakan rumahtangga mereka yang sudah sekian lama tersebar, namun ianya masih lagi belum surut dan masih tetap diperkatakan.



Malah, sekuat mana pun mereka cuba mengelak daripada memperkatakan tentang hal tersebut, namun Erra Fazira sendiri nampaknya seperti sudah tewas dan mula memberikan petanda tentang kemelut yang dikatakan telah melanda rumahtangganya dengan Engku Emran.


Terbaru, dalam laporan akhbar Harian Metro, Erra seperti mulai redha dengan apa sahaja yang bakal berlaku terhadap rumahtangganya selepas ini, lebih-lebih lagi jika kedua-dua mereka nekad mahu membawa haluan masing-masing.


Dalam kenyataan terhadap akhbar berkenaan, Erra berkata: "Apapun, sama ada jalan seorang ke 'kanan' dan seorang lagi ke 'kiri' yang kami pilih nanti, saya reda. Saya harap semua orang mendoakan yang terbaik buat kami.


Kenyataan Erra itu bagaimanapun nyata bercanggah dengan kenyataan Engku Emran yang sebelum ini mengakui hubungan mereka masih baik dan masih tinggal sebumbung serta tidur sekatil. Malah, Engku Emran sendiri menafikan dakwaan yang dia kini mengamalkan poligami.


Apakah respon Engku Emran terhadap kenyataan terbaru Erra Fazira di dalam laporan Harian Metro tersebut?


Ketika dihubungi, Engku Emran memberitahu dia enggan mengulas lanjut tentang hal tersebut kerana bimbang kisah rumahtangganya akan terus tersebar luas serta berpanjangan.


"Cukuplah dengan kenyataan yang telah saya berikan sebelum ini. Saya minta maaf, saya tidak mahu mengulas lanjut lagi. Saya tak mahu memberi sebarang kenyataan lagi kerana bimbang isu ini akan terus merebak," jawabnya ringkas.


Terdahulu, dalam sebuah artikel di portal murai.com.my, Erra pernah akui dirinya sedang berada di dalam keadaan dilema rumahtangga. Pasangan ini telah berkahwin pada Oktober 2007 dan dikurniakan seorang cahaya mata bernama Engku Aleesya yang kini berusia 3 tahun.


Takpayah lah dok ulas panjang2 lebar lagi Engku, dorang wartawan bukan reti nak paham bahasa, lagipun aib rumahtanggang jugak yang dorang suka korek dan beritakan. buat memulas peraut jaa ulas kat dorang nie Engku.

iskandarX Society Hiburan - Apa Komen Anne Ngasri Pasal Kisah Silam Aliff Aziz?




KUALA LUMPUR, 6 JULAI 2012: Hubungan antara Anne Ngasri dengan penyanyi kelahiran Singapura, Aliff Aziz bukan lagi rahsia. Ramai yang sudah tahu keintiman kedua selebriti ini dan khabarnya hubungan mereka mendapat restu kedua buah keluarga.






Jarak usia mereka bukan halangan bagi Anne kerana pada dirinya Aliff seorang yang jujur dan ikhlas. Bercakap pasal jodoh dan ikatan perkahwinan, Anne hanya berserah pada takdir. Yang penting adalah kebahagiaan yang dia dan anak lalui sekarang.


"Untuk lelaki dalam usia sebegitu, saya rasakan Aliff seorang yang jujur dan budiman. Anak-anak saya sangat selesa bersama dengannya dan perkara yang mengejutkan saya bila dia menggelarkan dirinya 'daddy'.


"Keserasian antara kami berdua dapat saya rasa tetapi diharapkan kami diberi ruang masa untuk mengatur apa yang terbaik untuk saya, Aliff dan juga anak-anak.


"Perancangan kearah kebaikan itu ada cuma bagi saya tidak perlu terburu-buru kerana keluarga sudah mengetahui dan mereka juga membiarkan saya dan Aliff membuat keputusan sendiri,"jelas Anne mengenai hubungan cintanya bersama Aliff Aziz.


Ditanyakan tentang kisah silam Aliff Aziz yang pernah menggegarkan industri hiburan tempatan satu ketika dahulu kerana terlalu sosial, Anne tenang menjawab persoalan itu.


"Semua orang pernah melalui fasa sebagai remaja dan pada saya itu bukan alasan atau sebab untuk saya menghukum dia kerana kisah silamnya itu. Yang penting sekarang dia mula untuk belajar menjadi lebih baik daripada sebelumnya.


"Saya dapat lihat dia kini semakin matang dan mulai memberi tumpuan pada kerjaya. Banyak perubahan yang dapat saya lihat dalam dirinya walaupun dia baru melangkah ke usia 21 tahun," ujarnya lagi yang memandang positif tentang hubungan dan jejaka yang bertakhta dihatinya itu.


Anne Ngasri ditemui di majlis pelancaran Bawal Exclusive bersama Swarovski Elements di sekitar Kuala Lumpur semalam dan usai majlis tamat dia berkejar ke lokasi penggamabaran Sepai yang menampilkan Aliff Aziz sebagai pasangannya dalam drama bersiri tersebut.


Intim-intim jugak, lebih baik menikah terus daripada menjadi topic dan tajuk umpatan mulut orang. Daripada dok menanggung dosa yang banyak lebih baik jadikannya secara halal, tak gitu?

iskandarX Society Hiburan - Dato Siti Nurhaliza Naik Gajah Sambil Menyanyi




KUALA LUMPUR, 6 JULAI 2012: Sempena perasmian pembukaan Sukan Malaysia 2012 (Sukma 2012) yang bakal diadakan di Stadium Darul Makmur, Kuantan, Pahang, esok malam, penyanyi tersohor negara, Dato Siti Nurhaliza Taruddin dikatakan bakal membuat satu kejutan besar.






Difahamkan, penyanyi yang sibuk mempromosikan produk Simply Siti buat julung kalinya akan menyanyi sambil menaiki seekor gajah.


Siti Nurhaliza yang banyak kali mengadakan persembahan di majlis perasmian seumpama ini melakukan satu inisiatif baru kerana penganjuran pembukaan perasmian kali ini mendapat usahama dari syarikat miliknya sendiri iaitu Siti Nurhaliza Production (SNP).


Oleh itu, pada malam itu nanti, Siti Nurhaliza ingin meninggalkan satu memori bersejarah buat penggiat sukan negara dengan melakukan persembahan berani.


Mungkin, ia satu pendekatan yang diambil oleh Siti dari penyanyi lagenda Datuk Sudirman Hj Arshad yang menyanyikan lagu Tanggal 31 dengan mengenakan baju bendera yang panjang berjelar.


Menerusi segmen persembahan pada malam itu nanti, Siti bakal menyanyikan sebuah lagu yang bertemakan sukan yang mana lagu berkenaan merupakan sebuah lagu yang dicipta khusus buat pejuang sukan negara.


Upacara gilang-gemilang ini akan disiarkan secara langsung di RTM pada jam 9 malam esok (7 Julai 2012).


Baik-baik Siti nek gajah sambil menyanyi tu, kang tak pasal gajah naik minyak leh penyek dibuat nya. berhati-hati dijalanraya kata setengah-setengah orang.

iskandarX Society Hiburan - Nyanyikan Semula Dejavu Dan Peluang Menangi RM5000




KUALA LUMPUR, 6 JULAI 2012: Kehangatan lakonan mantap Remy Ishak, Zarina Jamalullail dan Pekin Ibrahim menerusi filem Aku, Kau & Dia terbitan Tayangan Unggul Sdn Bhd sibuk diperkatakan.






Tidak ketinggalan juga, lagu tema filem berkenaan berjudul 'Dejavu' yang dinyanyikan oleh penyanyi popular Shila Amzah.


Menyemarakan lagi sambutan filem berkenaan dan populariti lagu berkenaan, kini anda berpeluang memenangi baucer membeli-belah Parkson berjumlah RM5,000 dan hadiah misteri dengan mencipta klip video ringkas dan gubahan tersendiri berdasarkan lagu asal berkenaan.


Serlahkan bakat serta kreativiti anda dengan menyanyikan semula lagu tema filem Aku, Kau & Dia, iaitu 'DEJAVU' menggunakan citarasa dan versi anda sendiri.


Rakamkan video nyanyian anda dan muat naik ke dalam akaun You Tube anda. Hantarkan borang penyertaan anda di http://movies.mylaunchpad.com.my/promo/akd. Hanya klip video yang mendapat undian SMS terbanyak daripada penonton akan layak dipilih sebagai pemenang.


Penyertaan terbuka kepada semua pembaca setia portal murai.com.my movies.mylaunchpad.com.my dan warganegara Malaysia bermula 2 Julai sehingga 16 Julai ini.


Untuk maklumat lanjut berkenaan pertandingan dan syarat-syarat penyertaan, sila layari movies.mylaunchpad.com.my/promo/akd


Mana tahu, mungkin klip video anda dipilih sebagai pemenang utama untuk memenangi baucer beli-belah Parkson bernilai RM5,000 di musim perayaan ini.


Jadi apa tunggu lagi! Serlahkan kreativiti anda hanya dihujung jari.


Dorang lom dengar lagi aku nyanyi lagu nasyid jadi lagu rock, kalau dorang dengar for sure dorang taubat takmo cari dah penyanyi cover untuk album dorang nie. hehehehe

iskandarX Society Hiburan - Hujan Angkat Pemuzik Tempatan Dan Antarabangsa




KUALA LUMPUR, 6 JULAI 2012: Mencetuskan fenomena dan revolusi dalam senario muzik tempatan, Hujan tidak pernah mengecewakan para peminat dan pengikut kumpulan indie tersebut. Sang Enemy merupakan ilham taruhan terbaru mereka selepas Lonely Soldier Boy.







Mengajak para pendengar melihat sisi lain Hujan ternyata album Sang Enemy sedikit berbeza daripada album sebelumnya. Daripada segi lagu elemen rock yang lebih 'keras' atau metal menjadi intipati utama album ini.


Bertempat di BlackBox, Publika Solaris Dutamas baru-baru ini telah berlangsungnya Listening Party Hujan khas buat peminat dan media untuk menilai dan mendengar karya terbaru mereka ini.


Didalam album ini juga Hujan mengajak dan mengangkat para pemuzik lain antaranya Yuna, Joe The Padangs, Jerry Kamit dan DJ Souljah selain para pemuzik handalan daripada Jepun untuk mengadakan kolaborasi dalam album kedua mereka ini.


Single pertama mereka iaitu Rumah Kita adalah hasil tulisan Noh sendiri dan ia menyelitkan unsur patriotic dalam bait-bait liriknya. Ini merupakan single pertama yang dipertaruhkan daripada tujuh buah lagu yang sedia ada di dalam album ini.


Ditanya mengenai nama Sang Enemy yang dipilih menjadi tajuk album, Noh menjawab ia membawa erti tersirat dimana ia mewakili golongan yang tertindas dan dikecam kerana kisah silam dan mereka mahu bangkit semula melawan pihak yang pernah menindas mereka ini.


Macam-macam mamat Hujan nie punya tajuk, lagu kalau best tak pa gak, mengantuk aku dengaq. Tajuk dahsyat- dahsyat tapi lago koree gila macam cingkedeng aja. Aku pun tak paham kena irama musik tempatan tidak dapat tempat didalam hati peminat-peminat musik di Tanah Air kita ni?

iskandarX Society Hiburan - Syafinaz Tingkatkan Momentum




KUALA LUMPUR, 6 JULAI 2012: Menggalas amanah sebagai Penasihat dan Pengarah Artistik serta Vokal untuk Konsert Dir... sebagai apresiasi buat Allahyarham Datuk Sudirman Arshad sekitar dua tahun lalu, Syafinaz Selamat terus meningkatkan momentumnya dalam mempersembahkan konsert berskala besar itu sekali lagi pada 7 dan 8 Julai ini.






Merealisasikan Konsert Dir... Suara 1Malaysia Koir Kebangsaan berlokasi di Auditorium Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), pelantun Ingin Bersamamu itu mengambil inisiatif untuk mengenengahkan seleksi lagu kurang dikenali yang didendangkan oleh Sudirman.


Konsert yang dijalankan bersempena Festival Muzik Kuala Lumpur 2012 itu dilihat sebagai tarikan utama buat peminat kerana mereka berkesempatan untuk mendengar himpunan lagu Sudirman selain antara naskhah hitnya seperti Salam Terakhir, Pelangi Petang, Chow Kit Road dan Gerimis Di Lautan, Balik Kampung.


"Kelebihan yang bakal ditonjolkan adalah daripada senarai lagu sendiri. Kita hanya mengetahui beberapa lagu hit Sudirman tanpa menyedari ada banyak lagi lagu menarik yang jarang bermain di halwa telinga peminat.


"Bayangkan, kebiasaan konsert apresiasi buat Sudirman lebih terarah menghidangkan penonton dengan lagu-lagu sedih. Namun hakikat sebenar Sudirman ada banyak lagu yang bersesuaian dengan setiap kehidupan manusia.


"Justeru, saya ingin menampilkan keseronokan pada konsert kali ini selain mahukan peminat bergembira sepanjang menikmati lagu-lagu yang tidak pernah mereka dengar sebelum ini. Dan secara tidak langsung, ia akan mengingatkan kepada semua bahawa tidak semua lagu Sudirman kedengaran sedih belaka," kata Syafinaz ketika ditemui pada hari latihan konsert itu di ibu negara baru-baru ini.


Dan ketika berkongsi kisah tentang latihan konsert itu, Syafinaz meluahkan kesyukuran kerana tidak berdepan banyak masalah kerana dibantu oleh pasukannya seramai 27 orang yang cukup komited.


"Latihan bermula sejak pertengahan April lalu dan sekarang kami hanya perlu memastikan persembahan berjalan lancar. Selain menyanyi, barisan artis yang melibatkan diri pada konsert ini perlu menari dan berlakon tanpa mendapat bimbingan konduktor.


"Yang pasti, mereka terdiri daripada penyanyi koir dan bukan penari atau pelakon. Lantaran itu, pembelajaran suara masih diutamakan dengan menggunakan empat jenis vokal.


"Sejujurnya, ia bukan tugas yang mudah. Saya lihat koreografi hanya membantu daripada segi visual untuk menghiburkan peminat. Dan saya amat bersyukur kerana setiap daripada mereka dapat menguasai aspek suara ini dengan cepat.


"Kalau bercakap soal susunan lagu, saya banyak membuat perubahan seperti muzik ditukar agar ia kedengaran lebih pop. Cuma pada waktu yang sama, saya masih mengekalkan melodi asal dengan beberapa buah lagu didendangkan secara medley," jelasnya dalam nada suara penuh berambisi terhadap konsert gergasi itu.


Bagi memperindahkan setiap inci perjalanan konsert itu, Syafinaz turut mendapat bantuan daripada Pengarah Koir Kebangsaan, Tunku Marina Tunku Datuk Zubir.


Antara lagu yang bakal didendangkan kepada audiens pada malam itu adalah Seruling Bambu, Basikal Tua, Pelangi Petang, One Thousand Million Smiles, Mat Disko, Aku Penganggur dan Hoore Hoore.


Paling menarik, konsert dengan durasi satu jam setengah itu turut menampilkan sosok istimewa, Azlan The Typewriter yang bakal mendendangkan untaian lagu malar segar Sudirman.


Informasi Konsert Dir... Suara 1Malaysia Koir Kebangsaan:


Tarikh - 7 dan 8 Julai 2012
Lokasi - Auditorium DBKL, Jalan Raja Laut, KL.
Waktu - 8.30 malam
Harga tiket - RM10, RM20 dan RM30


Tiket boleh dibeli secara talian di www.ticket2u.biz atau mendapatkan di kaunter tiket di Istana Budaya.


Ok jangan lupa beli tiket-tiket kat orang yang betul dan jangan beli daripada ulattiket ok? Untuk mengelakkan korang daripada salah masuk konsert pulak nak pi tengok konsert kang tak pasal naik bas ke Johor pulak.

iskandarX Society News - How Beginners Can Avoid Affiliate Marketing Scams





Affiliate marketing scams are everywhere in the internet. Some of them are highly attractive that beginners like you may find difficult to discern and resist. Here are some ways to avoid these scams and prevent yourself from becoming a scam victim.






Red Flags


Avoid programs that rush you into acting on your opportunity right away. These programs are most likely hypes that pressure you into joining them. While time is precious, it is important that you choose your affiliate marketing program carefully and wisely. Do not give in to marketing pressure.


Think carefully about programs that offer you a 24-hour or a seven-day opportunity to make money online. Visit these sites the following day, or after seven days, and you will find that their offer is still good. This is one advertising technique of programs that will scam you of your information, if not your hard-earned money.


Another red flag that signals you of affiliate marketing scams are fees that programs collect for registration. Keep in mind that legitimate programs are free to sign-up. You do not have to spend your money to start earning money from reputable programs.


Take Control


Take control of your own fate in internet marketing. Regardless if you are just starting with your affiliate marketing business, it is always best to stay in control.


For instance, several affiliate programs offer a free hosting of your website to promote their products or services. While this may seem a good offer, you are better off to find your own web host. This way, you are in control of your own website.


Before you start your internet marketing business, prepare for it. This includes creating a shortlist of affiliate programs that are legitimate and reliable to make money online. Verification is easy with all the resources available on the internet. Doing your part will save you from affiliate marketing scams.

iskandarX Society News - 3 Best Ideas to Make Extra Money Online in 2012




How to make money online in 2012


2012 has seen a number of huge changes in the way the Internet works. This means that the fields of SEO (Search Engine Optimization), marketing, eCommerce, and content creation are all going to be in a state of flux.



One of the most important things you can do to ensure that your blog or website makes money is to understand what SEO, Google search and Internet marketing is all about. I’ve included a list of must-read articles and resources for small or home based Internet businesses at the end of the post, and I strongly recommend you browse through these before trying to make money online.


1. Make money blogging


Blogging is a great way to make money online because it is super quick, easy to start, and doesn’t require any technical Web programming or development experience.


Large blogging platforms like WordPress offer a convenient place to start blogging.


In order to make money blogging, you will first need to get plenty of visitors (traffic). To do this, you need to:



  1. Find a niche topic (i.e. “the best hamburgers in the world“, “Training your goldfish“, and so on)
  2. Write great content
  3. Learn about SEO
  4. Learn about Internet marketing and social media
  5. Be persistent and consistent

Many people fail to make money blogging because they don’t properly focus their content, don’t do adequate research into their niche market and readership, don’t understand SEO or social media, and above all, they give up too soon.


With plenty of great traffic arriving at your blog, it is easy to make money in any way you can imagine. The most commonplace and easy to implement are:



  • Embedding Google AdSense ads (or ads from other networks like Chitika)
  • Using affiliate links for sites like Amazon or an affiliate network like Commission Junction
  • Selling advertising directly
  • Writing paid reviews




2. Make money from an online store


eCommerce, or online stores, are a great way to earn money for a home based or small business startup. With modern shopping cart software, setting up an online store is easier than ever and doesn’t require any programming or development experience.


To make money from an online store, you will need:



  1. A product, or products, to sell
  2. An good online shopping cart software solution

Setting up an online store is the easy bit. Marketing and promoting it is the tricky bit. Without plenty of visitors (traffic), even the best products in the world, on the best eCommerce solution in the world won’t make money.


Operating a successful online store is about having a great product, great marketing and great customer service.


Since so much of the success of an online store depends on marketing, I recommend you set up a blog as part of your online store (See Make money blogging). In addition, I recommend you read the SEO and Internet marketing articles presented at the bottom of this post.


3. Make money selling ebooks and information


An online store is a great way to sell tangible products – like cushions, cupcakes, gadgets and cars. Selling information is even more suited to the Internet because it doesn’t require many of the “traditional” business overheads, like warehousing, transport and manufacture.


If you have expert knowledge or experience in any field, then you have something to sell. You don’t need to be the world’s best expert either. Provided you are prepared to put in the effort to create a high quality information resource that people will spread via word of mouth (something that is critical to success in this field), selling information and ebooks can be lucrative.


Personal trainers, for example, might create workout plans and sell them via Amazon, or their own eCommerce store or blog. A kindergarten teacher recently earned $700 000 by selling her lesson plans online.


In order to sell ebooks and information, you will need:



  • Formatted and laid out document(s) for sale
  • One or more online sales channels

A sales channel can be anything from your own blog or online store, to selling self-published books via CreateSpace or via Amazon Kindle Direct Publishing to eBay, criagslist and other third party websites.


While word-of-mouth plays an important role in the sales of ebooks, it is crucial that you also learn as much about Internet marketing and social media as possible. By using the Internet properly as a marketing tool, you can help drive sales and revenue online.


The three common threads running through each of the above methods for making money online are:


Content

  • SEO
  • Marketing
  • All three inter-relate to help drive and convert traffic into money. In fact, no matter what small business startup you try, your success will depend on how well you can implement and use the above three online business disciplines.

iskandarX Society News - Online Affiliate Marketer, T3Leads, now Generating Leads in all Canadian Provinces



Online affiliate marketing Leader, T3Leads, recently announced that they are now accepting payday loan leads for all Canadian provinces. Previously they were limited to Nova Scotia, Manitoba, Alberta, British Columbia and Ontario.






The T3Leads’ affiliate network now generates payday loan leads for the U.S., U.K. and now entire Canadian markets. Senior UK Payday Loan Product Manager, Diana Kirakosyan, expressed excitement at the increased coverage and the potential for growth. 
“With each new market we grow by proving that our system for lead generation is better than anyone else’s.” 
T3Leads matches affiliate marketers with businesses, in this case, payday loan lenders, who are looking to expand their business. It uses sophisticated web design and back-end technology to offer the most productive and user-friendly lead generation system available. T3Leads utilizes a proprietary platform wherein affiliate marketers customize T3 designed sites, or they may create their own. For those that create their own it is a host and POST system. This combination of websites results in lead traffic of the highest caliber. T3Leads is located in Encino, California.

iskandarX Society Review - Early Childhood Education Planning Tips




While no child is alike and each family is unique, a common tread run deep in the heart of every home - the desire of parent is to give their children the BEST education possible and see them grow into their full potential. 



However, life is full of unplanned surprise and the path to achieving this desire may be a convoluted one. That's where a sound investment strategy comes in. With flexible planning and a suite of investment options that are available, you may help put your child on the journey to a valuable college degree. Here are a few TIPS that may help kick-start you planning:

1. CREATE A FINANCIAL PLAN WITH AN END IN MIND.


First, make an estimate of the costs that will go into your child's education. Your cost should take into account inflation over the investment or saving period. With the estimate as a guide, start piecing together your investment plan. There are many education planning option, each with its own risks and benefits, which you may use alone or simultaneously to achieve your goals:


a. AN EDUCATION SAVING PLAN is a good place to start as it aims to offer payout when your child enters college. Some education savings plan may also provide protection benefits to the child and or parent.


b. PROPERTY may provide rental yields and capital appreciation to fund your child's tertiary education. Rental yields may be used to top up your child's education fund savings or pay for your child's tuition. Should the value of your properties appreciate, it may be sold to obtain capital gains. Investing in property has its risks too as the property market may fluctuate in the future and you may not be able to get the selling price you hope for.


c. UNIT TRUSTS and STRUCTURED INVESTMENTS can be added to your investment plan, if they fit your risk profile, time frame and target goal for your child's education.


d. AN INVESTMENT LINKED PLAN can be tailor-made to grow your wealth with the flexibility to choose the type of funds suitable to your risk profile and goals. Your child may be nominated to receive protection benefits, should the unforeseen happen to you. Usually, you would have the option to make regular contribution or a single contribution in line with your financial standing.


2. SET UP AN AUTOMATIC SYSTEM TO INVEST REGULARLY


Set in motion action plan that makes savings or investing automatic. Many savings, investment linked plan and unit trust funds often regular monthly, quarterly, half-annually or annual contributions option. By investing regularly, you will also benefit from Dollar Cost Averaging (DCA) which average out the high and lows of an investment and possibly lower the total average cost per share of the investment.


3. REVIEW THE PLAN


Regular reviews of the plan will help you stay on track with your target goals. Review it at least annually and with every major life change such as new child, career advancement or move to a bigger house. Find ways to top up if it is not up to speed in reaching your investment goal.


4. TOP UP ANNUALLY or WHEN YOU CAN


You could consider increasing the amount of contribution annually or top up your regular contributions when your income increase such as when you receive a bonus or get a pay rise, in order to meet your target earlier or achieve an even large fund.


5. NO DIPPING INTO THE FUNDS


Choose a plan that locks in your funds for your children's education till they are ready to leave for college. If it is easy to cash out the education fund, chances are you may be tempted to use the money for other emergencies or needs that may crop up in life.


6. ENCOURAGE CONTRIBUTION FROM FAMILY MEMBERS


Encourage grandparents or relatives who shower your children with gifts to consider opting for a cash contribution towards their education fund instead.


7. MAKE IT A TEAM EFFORT


Get your children involved in saving for their education. When you are reviewing your investments for their education fund, talk to them about it and make them aware if the challenges and commitment you face in saving for their education. If possible, let them contribute a small portion of their allowance to their education fund too. And before they leave for university help them develop good money management habits to help them live within their means.


ABC Fun & 1-2-3 A Practical, 
Literature-rich Preschool Curriculum 
To Make Learning The ABC And Numeracy Fun!





Alphabet Everwhere  Author: Elliot Kaufman  
Published Date: 1 May 2012  
Format: Paperback  
ISBN: 978-078-9211-15-6  
Publisher: Perseus Books Group  
Genre: Fiction Price: RM 55.90






Mari Belajar Matematik Bersama Upin&Ipin 2  
Author: Panel Penulis Institut Terjemahan 
Negara Malaysia  Published Date: April 2011  
Format: Paperback  ISBN: 9789830687285  
Publisher: Nyla Sdn Bhd  No. of Pages: 32  
Genre: Children, Education  Price:  RM 10.00






Mari Belajar Sains Bersama Upin&Ipin  
Author: Panel Penulis Institut Terjemahan 
Negara Malaysia  Published Date: 2011  
Format: Paperback  ISBN: 9789830687179 
 Publisher: Nyla Sdn Bhd  No. of Pages: 32  
Genre: Children, Education  Price:  RM 10.00






Siri Bacaan Tadika Mesra - Berpuasa Di Bulan Ramadan  
Published Date: 2011  Format: Paperback  
ISBN: 9789671006443  Publisher: Nyla Sdn Bhd  
Genre: Children, Fiction  Price:  RM 5.00








Pre-School English Book Vol 2  Contents 
Parts Of The Body. Members Of A Family.
Objects In The House.
Clothing
Places In A School
Objects In A Bathroom.
Objects In A Kitchen
Price:  RM 9.00



Pre-School English Book Vol 3
Contents
Fruits
Objects In A Classroom.
Toys
Vehicles
Vegetables
Price: RM 9.00




Pre-School English Book Vol 1
Contents
Numbers
Colours
Animals
Insects
Shapes
Days Of The Week
Greetings
Price
RM 9.00



Pre-School English Book Vol 4
Contents
Numbers
Colours
Animals
Insects
Shapes
Days Of The Week
Greetings
Price:
RM 9.00
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan