Cari Artikel

Thursday, July 5, 2012

iskandarX Society Review - DataTraveler 108 - 4GB(Blue)




Assalamualaikum W.B.T, dan salam sejahtera kepada pembaca blog iskandarX Society yang budiman. Hari nie aku teruskan pasal review produk digital atau bukan digital kat dalam blog aku nie iaitu Data Traveler 108 - 4gb(blue). Bagi sesiapa yang tak nak baca review tapi nak terus beli boleh tengok link dibawah post ini aku sediakan link untuk korang beli direct dengan penjualnya.





DataTraveler 108 - 4GB (Blue)


DataTraveler Kingston 108 USB Flash drive adalah cukup kecil untuk dimuatkan di mana-mana sahaja di samping melindungi data anda. Reka bentuk capless mempunyai plug USB yang dilindungi oleh penutup aluminium yang lambungan apabila anda perlu untuk mengakses data anda.


DataTraveler 108 datang dengan urDrive. Apabila anda melancarkan yang perisian urDrive pramuat, antara muka urDrive meletup seperti desktop untuk pemacu USB anda. 


Ia mempunyai seret-dan-drop dan klik dua kali keupayaan untuk membantu menyusun semua fail, foto, video, muzik dan banyak lagi. 


Mudah untuk digunakan, ia termasuk Viewer Gambar terbina dan pemain MP3 ditambah talian akaun sandaran untuk menyimpan fail penting anda selamat di dalam awan.


Specticular
Pengeluar Waranti Penuh
Menyokong Windows 7, Vista, XP & Mac
Terdapat dalam pelbagai warna oleh kapasiti
urDrive Perisian (pilihan)
Co-logo disediakan


SKU KI067EL66NQZANMY
Saiz (L x W x H) 37.33mm x 19.97mm x 10.00mm
warna biru
Kapasiti (GB) 4




Harga: 
Harga asal RM 18.00 
Harga promosi RM 14,99 
Korang Jimat 17% 
Wow murah tu!!!

I receive A phone Call From OMGpm.com Manager Garima Kaushal




I have been as affiliate for a lot of product and services and from Affiliate Program's site such like CJ.com, clickbank.com, paypal.com, alertpay.com, and many more Millions out there, but once I'm proud and respected.






It's OMGpm.com. Why iskandarX? Why are you respected them than your other olders Affiliate Programs? Because they have been keep in touch with me. But iskandarX, other affiliate programs also keep in touch how come them so special? Because they keep in touch with me on phone not my email or facebook, or blog or anything else way.


They are calling me from India, direct call to me, guide me and show me how to tracking their product and I'm glad, because the OMGpm.com is not just ignoring "US", as their affiliate and associate's promoter. That's truth we are little affiliate just wrote the review and some text (copy paste or what ever) on our blog, but this is once of the way to tell the world, your product is good and cheap, and good quality.


I'm wish that if you are Online Marketer or Product founder, seller, supplier, use the services from OMGpm.com if you are dealing business around the world specially in Asia(Malaysia/Singapore/Brunei), that we  loving buy the product online in our own currency(RM/Dollar Brunei/Dollar Singapore).

iskandarX Society Blogging Tips - Interactive Blog Tools




Sudah tentu tidak semua orang bersetuju bahawa komen adalah cara terbaik meningkatkan popularity dan ranking sebuah blog. Setiap orang ada satu kelebihan dan cara yang tersendiri yang unik.






Selain daripada komen, Aku patut mengatakan masih ada banyak lagi cara (tak semestinya terbaik kerana semua cara diperlukan) untuk mengpengaruhi popularity serta ranking blog korang.

Blog Tools interaktif
chatrooms || Newsletters/mailing Lists || Guest Maps || forums || discussion boards || trackback ||Polls (and another) || guest book || Chat Boards



Sebagai tambahan kepada tool ini, korang mungkin ingin mempertimbangkan untuk menjadikan diri korang dihubungi dengan posting alamat e-mel korang - berhati-hati spam jika korang hantar sebagai pautan. Salah satu cara mengatasi keadaan ini ialah untuk mempunyai Borang Hubungi. korang juga mungkin mencatatkan ID Rasul segera korang (tetapi sekali lagi sedar ini bermakna korang mungkin akan mendapat mesej sesiapa sahaja yang korang!)


Akhir kata lain orang menggalakkan orang ramai untuk mengulas dengan menampilkan 'recent comments' atau 'yang paling prolifik commenters' di bar sisi mereka. Ini memberikan beberapa insentif tambahan untuk menghantar komen.


Perkataan amaran - selektif dalam berapa banyak tips di atas korang melaksanakan. Satu kesilapan yang biasa ialah untuk memberikan korang pembaca terlalu banyak cara untuk berinteraksi dengan korang dan mempunyai loceng dan wisel 'hanya kerana mempunyai banyak ciri. Ini akan menyemakkan halaman korang dan mengelirukan pembaca korang.


Tahap dan jenis interaksi blog korang adalah terpulang kepada korang. Ia akan bergantung kepada personaliti korang, kandungan dan kesediaan untuk meletakkan semasa ke berinteraksi dengan pembaca korang. Pada pendapat aku manfaat amat bernilai dengan usaha.


Satu lagi petua terakhir - Jangan letakkan sebarang tool-tool di atas di blog korang melainkan korang sendiri bersedia untuk menggunakan mereka dalam berinteraksi dengan pembaca korang. Jika korang tidak mempunyai masa atau tenaga untuk bercakap semula - tidak mengiklankan fakta yang kamu lakukan. Aku tahu beberapa blogger yang mendapat banyak hits dan tertanya-tanya mengapa mereka tidak mendapat komen yang banyak - Aku menghitung kerana sesetengah daripada mereka sebahagian besarnya mengabaikan pembaca mereka. Itu semua (hanya) teori aku.


"Revealed: Bagaimana Pelajar Sekolah
Tinggi Estonia Menjana  $USD200 + Sehari Online, Menggunakan Teknik
PERCUMA Autopilot Sepenuhnya, Klik Di Sini Sekarang"

iskandarX Society Blogging tips - Tetapkan Sempadan


Aku terjumpa suatu halaman ini yang hebat iaitu 47 tip utama dari Bloggers Dunia.







Ia adalah menarik untukdi lihat bahawa kebanyakan daripada mereka bercakap tentang mewujudkan sempadan untuk kandungan blog korang.


Di bawah ini ialah apa yang sesetengah daripada mereka berkata:

Meg from Megnut – ‘Set boundaries. Think about how much of yourself you’re comfortable sharing. You don’t have to ‘tell all’. Just decide which parts of your life you’re willing to share, and try to find a balance that works for you.’
Fraser from Blogjam – ‘Don’t write about work, and avoid writing about people you know in general. You’ll end up offending someone.’
Glenn from InstaPundit – ‘Starting off, pick some topics that you know more about than most other people – your profession, your locality, or whatever – and make those a major part of your blog. ‘
Robyn from Aint too Proud to Blog – ‘Remember that even though you think you’re writing to just friends and family, your words will have a global audience. You never know just who is reading your blog, and where they may be located when reading it.’
Hash from iMakeContent – ‘The blog should do what you say it’s going to do. You want people to come back, to become regular readers, so you need to live up to whatever you promise. If you’ve set up a tech blog, your readers might be surprised if you start writing long accounts of why your marriage/team/country is going down the drain. Of course, in the process you might pick up some new readers and decide to relaunch the blog. ‘
Rannie from Photojunkie – ‘Before you begin blogging, figure out your boundaries. Decide how much or how little you are comfortable with disclosing. It’s easier to change your boundaries once you have started blogging, but harder to put up those boundaries after you have crossed the line and posted something that you didn’t think anyone else would see.
Aku tidak benar-benar mendengar apa yang diperkatakan daripada mereka yang mengatakan jangan menulis  blog tentang hal-hal peribadi, sebaliknya mesej yang tersirat disebalik kata-kata mereka untuk mempertimbangkan apa yang korang patut "akan" dan "tidak akan" berkongsi di blog korang.


Berguna juga untuk mentakrifkan blog korang ke tahap tertentu (sekurang-kurangnya dalam fikiran korang sendiri) dan simpan dalam sempadan yang korang tentukan sendiri.


Perkataan terakhir daripada Aku mengenai topik ini adalah berhati-hati. Aku pernah mendengar kes-kes mereka yang kehilangan pekerjaan kerana Majikan mereka membaca blog mereka - selain mempunyai pengalaman yang sama pastor mencari komen tentang sermons. Bersiap sedia bagi menghadapi orang-orang yang korang tahu yang sedang mencari dan mengikuti apa yang korang tuliskan.

"Revealed: Bagaimana Pelajar Sekolah
Tinggi Estonia Menjana  $USD200 + Sehari Online, Menggunakan Teknik
PERCUMA Autopilot Sepenuhnya, Klik Di Sini Sekarang"

The Rhythm Method of Blogging




Salah satu kunci kejayaan untuk blog adalah kerap posting. Ini adalah apa yang membezakan weblog dari dari laman web statik.






Purata posts blogger sekali setiap 14 hari - secara peribadi aku cenderung untuk melawat blogger yang kini lebih kerap daripada itu terutamanya. Sebagai pembaca blog aku mendapat tahu rentak blog yang aku baca. aku tidak kisah jika mereka harian, mingguan atau bahkan penulis blog setiap dua minggu - tetapi apa jua rentak mereka aku dapati diri aku kehilangan faedah jika mereka hilang untuk jangka masa yang tidak dapat dijelaskan. Oleh itu, rentak daripada blog.


Aku sendiri post blog setiap hari dan mendedikasikan 15 minit kebanyakan waktu pagi semasa aku minum kopi aku untuk menulis sesuatu. aku juga sering post benda terakhir pada waktu malam.


Aku membaca di suatu blog baru-baru ini bahawa jika korang menulis selama 15 minit sehari, korang akan telah menulis bersamaan buku purata dalam setahun. Tetapkan sendiri beberapa semacam matlamat seperti itu - tetapi jangan terjerat dengan nafsu menulis hanya semata-mata kerana korang "terpaksa untuk melakukannya" - nanti kandungan korang juga yang akan menderita.


Satu cara untuk membantu 'blogger blok' setiap adalah untuk menyimpan fail tentang idea untuk blog. Bukannya posting tentang segala sesuatu yang menarik minat korang dalam satu hari, menyimpan beberapa idea dalam rizab supaya korang boleh postkan mereka dengan cepat pada hari apabila korang mungkin sebaliknya telah terlalu sibuk atau tidak berupaya untuk mengupdate blog korang.


"Revealed: Bagaimana Pelajar Sekolah
Tinggi Estonia Menjana  $USD200 + Sehari Online, Menggunakan Teknik
PERCUMA Autopilot Sepenuhnya, Klik Di Sini Sekarang"

Blog Content Tip – Titles are Everything




Selepas selesai menulis post blog anda terbaru, sebelum anda menekan butang 'publish' butang dan mempertimbangkan tajuk anda. Apakah ia benar-benar sampai kepada pembaca potensi anda?







Tajuk boleh menjadi perbezaan di antara setelah selepas anda membaca atau diabaikan. Sudah tentu terdapat Tiada Peraturan yang akan menjamin pos anda mendapat perhatian, tetapi anda mungkin mahu mempertimbangkan beberapa berikut.

Memudahkan - Kajian menunjukkan bahawa pembaca blog memilih tajuk yang mudah, pendek dan mudah kepada yang comel atau samar-samar.


Berkomunikasi - Dalam perkataan atau tiga memberitahu pembaca anda apa jawatan tersebut ialah kira-kira dalam tajuk anda. Kebanyakan orang tidak akan mengambil masa untuk membaca sesuatu melainkan mereka tahu apa yang kira-kira 1.


Kata Kunci - Cuba untuk menggabungkan perkataan dalam tajuk anda yang mungkin dicari oleh pembaca dalam enjin carian. Masuk ke dalam kasut mereka - apa istilah carian anda akan digunakan jika anda mahu maklumat mengenai topik ini? Jika anda sedang menulis tentang Britney Spears - letakkanlah beliau di dalam tajuk anda dan anda akan meningkatkan kedudukan dalam enjin.


Rebutlah Perhatian - Tajuk yang baik menarik pembaca anda ke dalam kiriman anda. Pos anda mungkin menjadi salah satu daripada banyak pada topik yang sama. Tajuk anda adalah satu peluang untuk membezakan ia daripada orang lain seperti itu. Bayangkan diri anda mencari artikel mengenai enjin carian atau pengumpul berita - apa yang akan membuat anda klik link anda? Tipu daya pembaca anda, menarik mereka ke dalam kiriman anda, membuat mereka mahu teruskan membacanya!


Sudah tentunya Tajuk Bukanlah Segala-galanya yang anda masih perlu untuk publish post sesuatu yang berfaedah di bawah mereka. Tetapi tajuk tidak hanya permulaan selepas anda, ia adalah satu pelawaan untuk orang ramai untuk melibatkan diri dengan idea-idea anda. Meletakkan beberapa usaha untuk membangunkan dan anda akan dapati orang mengambil semua langkah yang penting ke dalam ruang maya anda.

"Revealed: Bagaimana Pelajar Sekolah
Tinggi Estonia Menjana  $USD200 + Sehari Online, Menggunakan Teknik
PERCUMA Autopilot Sepenuhnya, Klik Di Sini Sekarang"

Blog Designers



Seperti yang telah disebutkan sebelumnya Rekabentuk Cre8d kegemaran peribadi saya. Beliau menghasilkan blog dan logo yang bersih, segar dan bergaya dan telah disyorkan oleh beberapa pengulas dalam jawatan sebelumnya.






Dydimustk telah direka blog sendiri yang hebat dan beberapa orang lain. 


Alan Creech juga mempunyai satu portfolio blog yang dia bentuk. Alan telah mereka bentuk beberapa blog dalam blogroll sendiri saya.


Tim juga menawarkan perkhidmatan dan mencadangkan  May Star Designs.


Chad merupakan seorang pereka web yang bersedia untuk mengambil di blog mereka bentuk pekerjaan.


Iggie Krug telah melakukan reka bentuk blog dan logo untuk sementara waktu sekarang. Saya telah melihat banyak kerja Iggie sekitar di blog saya - bahan yang baik.


Kevin di Sakamuyo adalah lain blogger bersedia untuk mengambil kerja. Beliau juga mencadangkan Sekimori blog profesional.


Tim from E-Church melakukan reka bentuk bebas di Turtle Interaktif dan bersedia untuk mengambil kerja blog.


Jordon Cooper bekerja untuk sebuah syarikat yang melakukan reka bentuk blog dan telah membangunkan perisian blog.


Dan juga gembira untuk melakukan reka bentuk blog.


Jadi ada anda mempunyai beberapa pereka blog - mungkin terdapat lagi di luar sana daripada yang saya fikirkan.


Setelah membaca komen-komen di sana saya mempunyai beberapa teori tentang mengapa terdapat beberapa orang yang mengkhusus dalam reka bentuk blog secara profesional
.
- Ramai orang merasakan mereka boleh melakukan kerja yang munasabah diri.


- Kebanyakan orang tahu seseorang yang mengenali seseorang yang akan melakukannya secara percuma (atau sangat murah).


- Orang ramai tidak bersedia untuk membayar lebih untuk sesuatu yang mereka dapat secara percuma dan kemudian 'menggerupis' dengan.


Merasa bebas untuk menambah iklan anda sendiri untuk perkhidmatan anda di bawah.


Jika Anda memerlupan khidmat pakar dalam blog designer klik link di bawah ini:

 Empowered Blogs | WordPress Blog Design

Sampai ke Point




Bacaan orang purata kelajuan 200 perkataan seminit - Apakah Salam? (Rekod membaca kelajuan ialah 1347 WPM)






Dalam 96 saat, mereka akan membaca 320 perkataan.


Itu simpan perkara yang pendek dan titik. Saya tahu ini kedengaran gila datang dari saya tetapi statistik menunjukkan jawatan lagi saya sering sebahagian besarnya diabaikan.


EXTENDED ENTRY- Jika anda akan menulis post yang panjang, mempertimbangkan untuk menulis pengenalan punchy yang yang membuat titik utama anda supaya apabila pembaca anda mendapat 'gatal klik' mereka telah berpegang mesej anda. Selepas pengenalan merujuk pembaca anda melalui 'read more' pautan ke laman lain bagi seluruh jawatan anda jika mereka ingin tahu butiran. (Ciri Entry Extended MT yang merupakan cara yang berguna untuk melakukan ini secara automatik).


MULTIPLE POSTS - pertimbangkan untuk memecah pos lama anda ke dalam berbilang entri untuk disiarkan dalam tempoh masa - pasti untuk menghubungkan mereka kepada satu sama lain.


"Revealed: Bagaimana Pelajar Sekolah
Tinggi Estonia Menjana  $USD200 + Sehari Online, Menggunakan Teknik
PERCUMA Autopilot Sepenuhnya, Klik Di Sini Sekarang"

Jambatan Kedua komitmen kerajaan BN pesatkan ekonomi PP




KUALA LUMPUR: Jambatan kedua Pulau Pinang sepanjang 23.6 kilometer yang hampir siap pembinaannya, membuktikan komitmen tinggi kerajaan Pusat untuk terus melonjak dan memesatkan pembangunan ekonomi Pulau Mutiara itu walaupun ia kini diperintah parti pembangkang. 






Hakikat kesungguhan kerajaan Barisan Nasional (BN) membina jambatan bernilai RM4.5 bilion itu tidak dapat dinafikan, termasuk oleh DAP yang menerajui pakatan pembangkang di negeri itu, yang sebelum ini mendabik dada kononnya merekalah yang membawa pembangunan dan menarik pelaburan asing yang besar. Pembangkang tidak boleh mengelabui mata rakyat dengan membuat pelbagai dakwaan kerana rakyat sedar bahawa pertumbuhan ekonomi Pulau Pinang, yang sebelum ini diperintah oleh BN, adalah atas asas kukuh dan prasarana yang baik yang dibangunkan kerajaan BN. 
Pengerusi Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang, Teng Chang Yeow berkata, pembinaan jambatan kedua itu mampu memacu pertumbuhan ekonomi dan pembangunan yang lebih pesat untuk faedah rakyat di negeri itu. 


"Dengan memacu pertumbuhan ekonomi, jambatan ini akan membantu mewujudkan peluang pekerjaan yang banyak kepada penduduk setempat selain merancakkan lagi industri perumahan. 


"Inilah manfaat yang boleh dinikmati oleh pelabur dan rakyat di negeri ini. Tentunya faedah lain termasuk mengurangkan kesesakan lalulintas," katanya kepada ketika dihubungi hari ini. - BERNAMA


Hmm memang manfaat untuk perut-perut yang sememangnya tak reti nak bersyukur keatas rezeki yang Allah S.W.T bagi, itu di kaca mata dunia memang hebat kalau jabatan nie siap kelak, dimata rakyat kesengsaraan yang amat sangat, rezeki nelayan hilang, peniaga Melayu, dan rumah-rumah Melayu dikawasan berdekatan disitu dialihkan dengan pampasa yang tidak setimpal, banyak lagi kalau mau aku cerita, kang tak pasal korang kata blog aku blog parti politik pulak.Tapi korang kena paham blog nie nama dia iskandarX Society = iskandar "X" Society.

Presiden Czech diberi sambutan negara




KUALA LUMPUR: Presiden Republik Czech, Vaclav Klaus yang tiba semalam untuk lawatan lima hari ke Malaysia, hari ini diberi sambutan negara di Dataran Parlimen. 






Ketibaan Klaus, yang diiringi isteri Livia Klausova dan rombongan pada jam 9 pagi disambut Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tuanku Hajah Haminah. Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor turut hadir. 
Upacara sambutan bermula dengan lagu kebangsaan kedua-dua negara dimainkan oleh pancaragam Rejimen Askar Melayu Diraja. 


Ini disusuli tembakan meriam 21 das. 


Klaus kemudian memeriksa barisan kawalan kehormat, yang diketuai Mejar Amriza Mohd Ashhari, terdiri daripada empat pegawai dan 103 anggota lain-lain pangkat Rejimen Askar Melayu Diraja. 


Klaus dan anggota rombongannya diperkenalkan kepada anggota Jemaah Menteri dan perwakilan diplomat asing yang menghadiri upacara itu. 
Lawatan pertama Presiden Republik Czech ke Malaysia adalah atas jemputan Yang di-Pertuan Agong. - BERNAMA


Nasib baik Agong yang jemput, so aku tak boleh lah nak ulas yang bukan bukan, Daulat Tuanku.

Pemandu bas maut, 11 cedera nahas dekat Tapah




TAPAH: Seorang pemandu bas ekspres maut manakala 11 lagi cedera dalam kemalangan bas dengan dua treler di Kilometer 303.6 Lebuhraya Utara Selatan jam 3 pagi tadi, kata jurucakap Bomba dan Penyelamat. 








Dua pemandu treler terbabit pula hanya cedera ringan dan dirawat sebagai pesakit luar di Hospital Kampar. Dalam nahas 2.45 pagi itu, bas Seri Maju yang membawa 11 penumpang sedang dalam perjalanan dari Ipoh ke Kuala Lumpur apabila ia merempuh belakang sebuah treler yang berhenti di lorong kecemasan. 
Pada masa sama, bas itu dirempuh pula dari belakang oleh sebuah treler lain.


Isk isk isk kot iya pun trailer tu nak parking kta lorong kecemasan pun bubuh la isyarat kecemasan besaq-besaq dan terang benderang, dah la jalan kat lebuhraya tu plus kedekut nak bubuh lampu banyak-banyak, tol ambik hari hari tapi servis macam ketaik lagi. Tapi yang peliknya bas nie pi jalan dekat sangat dengan lorong kecemasan tu kenapa ya? Menjadi tanda tanya jugak nie. Lain kata kalau trailer depan dia tu berhanti mengejut aku percaya gaklah dia boleh langgar. Mata sparow ka mengantuk?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan