Cari Artikel

Tuesday, July 3, 2012

iskandarX Society Review - Apple iPad 2 16GB WiFi (White)




Assalamaulaikum W.B.T, dan salam sejahtera kepada pembaca setia blog iskandarX Society. Kali ini aku review pasal Apple iPad 2 16GB WiFi (White) pulak dah. So bagi yang pengemar barangan dari Apple tokak sekerat nie, let check it out.






Apple iPad 2 16GB WiFi (White)


Cinta pada pandangan pertama. Indah, jika umumnya salah faham, anggapan. Tiada siapa yang salah faham apabila iPad 1 generasi akan datang. Garis anggun, teknologi inovatif dan kesederhanaan IOS. Bagaimana anda TIDAK jatuh cinta?





Bersedia itu, jatuh cinta masa 2. Memperkenalkan iPad 2 - nipis, ringan dan cara yang lebih berkuasa. Dengan A5 baru beefier pemproses dwi-teras, aplikasi bekerja lebih lancar dengan video sempurna dan main balik muzik pada x 1024 768 9-inci pelbagai sentuh skrin IPS. Pada hanya 8.8mm tebal, garis 2 iPad telah menjadi mustahil sleeker, dan sekarang tips skala di 650g sukar dibayangkan.


Cinta tidak perlu berhenti di situ. Mengambil gambar dan video dengan kamera dua (0.3MP depan, 0.7 MP belakang). Membaca buku. Melayari web. Dengan FaceTime, IOS 5, dan seluruh dunia App Store Apple untuk meneroka, tiada apa 2 iPad tidak boleh lakukan.


IPad 2 - Jatuh dalam cinta sekali lagi. (Dengan 16, 32 atau 64 GB penyimpanan, dan dengan sama ada WiFi atau WiFi + 3G)


Ciri-Ciri


Pengeluar Waranti Penuh/Original Warranty
Nipis, ringan dan cara yang lebih berkuasa
Baru A5 pemproses dwi-teras
kamera depan
Hidup / mati
Tidur / bangun
kamera belakang
Senyap / Skrin
kunci giliran
Lebar: 8.8mm tebal
Berat: 650g
Boleh didapati dengan GB 16, 32 atau 64 penyimpanan, dan sama ada WiFi atau WiFi + 3G


Jika korang teringin nak membeli dan memiliki Apple iPad 2 nie klik je link kat bawah nie:






Harga:
RM 1,199.00
WOW Murah Tu!!!!

iskandarX Society Review - ASUS Eee Pad Transformer Prime- TF201-1I014A , Nvidia® Tegra™ 3 (Champagne Gold)



Assalamaulaikum W.B.T, dan salam sejahtera kepada pembaca setia blog iskandarX Society. Kali ini aku review pasal ASUS Eee Pad Transformer Prime- TF201-1I014A , Nvidia® Tegra™ 3 (Champagne Gold) pulak dah. So bagi yang pengemar barangan dari ASUS, let check it out.












ASUS Eee Pad Transformer Perdana-TF201-1I014A, Nvidia ® Tegra ™ 3 (Champagne Gold)


Semua yang Korang miliki mengatakan sesuatu mengenai Korang. Semua yang Korang mempunyai bisikan mesej sendiri. Semua yang Korang menyimpan menunjukkan sekilas jiwa Korang. Transformer Perdana EeePad mengambil semua yang Korang, dan menambah lapisan kecanggihan techonlogical yang hanya boleh .. Korang.


Menjalankan Android terbaru 4,0 Ice Cream Sandwich OS, semua yang membuat tablet yang baik, telah menjadi besar. Dengan Pemproses Nvidia TEGRA 3 dan 1GB RAM, menonton High-Definition kandungan dalam semua kemuliaan dan kelajuan. Semua ini dibentangkan melalui yang indah 1280 skrin x 800 IPS, dan dilindungi oleh tahan calar Gorilla Kaca Corning.


Tetapi Perdana Transformer adalah lebih daripada sekadar tablet. Dengan papan kekunci QWERTY penuh sebagai sebahagian daripada dok boleh tanggal, Korang tidak perlu mengorbankan kemudahan ini demi penampilan. 32GB penyimpanan, Wifi & sambungan 3G, kamera dua (1.2MP depan, belakang 8.0MP) dan Pelabuhan mini HDMI dibuang juga.


EeePad Transformer Perdana. Lengkap, sama seperti Korang.


Spesifikasi ASUS Eee Pad Transformer Perdana-TF201-1I014A, Nvidia ® Tegra ™ 3 (Champagne Gold)


SKUAS575EL00KID
Saiz paparan (inci) 10,1
Cakera Keras (GB) 32
RAM (GB) 1
CPU Speed ​​(GHz) 1,66
Bilangan CPU 1
Jaminan produk 1 tahun jaminan pengilang


Apakah di dalam kotak:


Asus EeePAD
Penyesuai kuasa
Dokumentasi bercetak dan elektronik



Jika korang teringgin nak membeli dan memiliki ASUS Eee Pad Transformer nie klik je link kat bawah nie:



Harga: 

iskandarX Society Review - Samsung Galaxy Tab 2 7.0+ /16GB/WiFi (Grey)




Assalamaulaikum W.B.T, dan salam sejahtera kepada pembaca setia blog iskandarX Society. Kali ini aku review pasal Samsung Galaxy Tab 2 7.0+ /16GB/WiFi (Grey) pulak dah. So bagi yang pengemar barangan dari Samsung, let check it out.











Samsung Galaxy Tab 2 7,0 + / 16GB/WiFi (Grey)


Tab GALAXY 2 (7.0) menawarkan pengguna akses mudah multimedia, main semula dan berkongsi pengalaman dengan Samsung Hub perkhidmatan.


Samsung, AOS Muzik Hub menyediakan kedai muzik penyelesaian penuh dengan akses kepada lebih 17 juta trek. Selain itu, Hub Pembaca menyediakan pengguna dengan akses kepada lebih 2.3 juta e-buku, 3500 majalah dan lebih 2,000 akhbar di 51 bahasa, manakala Hab Permainan serta-merta menghubungkan pengguna kepada tajuk permainan yang terkini. Samsung juga memperkenalkan Hub Video, yang menawarkan lebih 1,000 judul filem untuk pembelian atau sewa, dan menyediakan ulasan, treler dan cadangan untuk pemilihan kandungan mudah menggunakan Tab GALAXY 2 (7.0).


Melengkapi Tab GALAXY 2 (7.0), AOS menawarkan multimedia Samsung, AOS dinaik taraf Touchwiz antara muka pengguna yang menampilkan widget Hab untuk akses satu langkah untuk pengguna, Ao kandungan dalam Hab; peranti juga mengemukakan S Cadangkan, perkhidmatan baru yang menawarkan syor-syor aplikasi yang sesuai kepada pengguna, Ao rasa langsung pada skrin utama.


Tab GALAXY 2 (7.0), AOS pengalaman multimedia yang hebat lagi oleh Samsung, AOS AllShare Main, kandungan-perkhidmatan perkongsian baru tersedia untuk kali pertama pada mana-mana peranti mudah alih Samsung. Main AllShare membolehkan pengguna untuk memainkan atau hidup-menstrim kandungan multimedia mereka pada Tab GALAXY mereka 2 (7.0) daripada PC, peranti pintar Samsung lain serta penyimpanan web pihak ketiga. Pengguna boleh juga mudah memindahkan kandungan ke peranti lain atau terus kepada perkhidmatan web.


Samsung, AOS 1 Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) berkuasa tablet menawarkan pelbagai Android OS ciri-ciri yang baru dan lebih baik. Pasaran Android dinaik taraf membolehkan akses kepada lebih daripada 400,000 permohonan yang boleh dinikmati di seluruh telefon atau tablet. Selain itu, antara muka pengguna yang lebih intuitif termasuk keupayaan untuk permohonan sapu-kawalan serta aplikasi milik direka semula galeri untuk berkongsi mudah kandungan. OS baru, AOS prestasi yang jauh lebih pantas dan masa respons merentasi pelbagai aplikasi dipertingkatkan lagi oleh HSPA + 21Mbps atau penyambungan WiFi.


Menyambung sosial tidak pernah menjadi semudah itu dengan Tab GALAXY 2 (7.0), AOS terbina dalam keupayaan komunikasi yang berkuasa. Dengan kemampuan panggilan suara, Tab GALAXY 2 (7.0) boleh digunakan seperti mudah sebagai telefon, pengguna Mengadakan kemudahan yang senang peranti kedua dalam kes mereka tercicir telefon utama mereka.


Ciri-Ciri/Hardware
Android 4,0 (Ice Cream Sandwich) OS
Skrin Multitouch 7-inci (1024 x 600)
Memori Dalaman 16GB, pengembangan microSD hingga 32GB
Wayarles N Wi-Fi (802.11b/g/n), Bluetooth 3,0
1GHz Dual-Core Processor, 1GB RAM


Jika korang teringgin nak membeli dan memiliki Samsung Tab nie klik je link kat bawah nie:


Harga:

iskandarX Society Review - R-Whale 4000mAh Apple Mouse Universal Power Bank




Assalamaulaikum W.B.T, dan salam sejahtera kepada pembaca setia blog iskandarX Society. Kali ini aku review pasal R-Whale 4000mAh Apple Mouse Universal Power Bank pulak dah. So bagi yang pengemar barangan dari Apple, let check it out.







PERTAMA EKSKLUSIF DI MALAYSIA PADA LAZADA! Jika anda suka untuk terus berhubung dan menggunakan peranti elektronik untuk jangka masa yang panjang, maka ini bateri mbeat yang luar sejagat adalah mesti mempunyai!


Direka bentuk untuk berfungsi dengan kamera digital dan kamkoder, unit GPS, produk Apple (iPad, iPhone, iPod), game konsol, telefon bimbit, pemain MP3 dan banyak lagi - anda pasti untuk mencari bank-kuasa Paus sejagat R tambahan yang tidak ternilai kepada anda aksesori elektrik. Pembinaan yang lebih ringan dan padat dengan mudah terakhir ke dalam beg atau poket atau boleh disimpan di dalam laci untuk kemudian menggunakan


ciri-ciri:
R-kuasa Paus bank sejagat
Termasuk 6 tips penyambung
Saiz yang kecil dengan kapasiti besar sehingga 4000mAh
Berkualiti tinggi membina dengan reka bentuk moden
Hebat untuk iPad, iPhone, Samsung Galaxy SII, telefon pintar HTC, telefon Blackberry dan banyak lagi!
spesifikasi:
Kapasiti kuasa: 4000mAh
DC-In: 5V / 1000mAh
DC-Out: 5V / 1000mAh (maks)


Jika korang teringgin nak beli Mouse comel nie klik je link kat bawah nie:


R-Whale 4000mAh Apple Mouse 
Universal Power Bank

Harga:
RM 229,00
RM 95.00
Korang Jimat 59% 
Wow murah tu!!!

Irma Hasmie Teruja Bercinta Selepas Kahwin




PUTRAJAYA, 30 JUN 2012: Setelah sah menjadi isteri kepada Redza Syah Ameer Datuk Mohd Redzuan, 31, pengacara dan pelakon, Irma Hasmie,30, akui sudah mula teruja untuk merasai cinta di alam perkahwinan.






Lebih mengujakan Irma Hasmie lagi, pertemuan serta perkenalan yang singkat bermula 14 Februari lalu, menyebabkan kedua-dua mempelai belum sempat merasai rasa cinta sebenar terhadap diri masing-masing sebelum ini.


"Alhamdulilah, semuanya berjalan dengan lancar dan saya teruja untuk melalui fasa ini bersama Redza.


"Selain teruja, saya juga rasa agak berdebar, malah adventure pun ada untuk bercinta dan berkenalan dengan lebih mendalam bersama lelaki yang kini sudah menjadi suami saya.


"Apa yang lebih menyeronokkan kami selepas ini dapat bercinta secara halal dan diberkati oleh Tuhan, InsyaAllah," katanya yang ditemui selepas selamat diijabkabulkan di Dewan Persidangan, Jabatan Perbadanan, Putrajaya, petang semalam.


Dengan hanya sekali lafaz, pasangan berkenaan telah diwalikan serta dinikahkan oleh bapa Irma sendiri, Ibrahim Othman dihadapan Imam Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Muhd Redza Ahmad bersama dua orang saksi dalam sebuah majlis akad nikah yang cukup manis.


Menurut Irma Hasmie yang telah mengalirkan air mata sebaik sahaja diijabkabulkan, dia memanjatkan rasa syukur kepada Tuhan kerana telah mempertemukannya dengan lelaki yang kini sudah menjadi suaminya.


"Saya anggap Redza adalah pemberian serta hadiah terbesar Allah yang sangat istimewa kepada saya.


"Saya menangis dan sebak kerana akhirnya hasil doa daripada semua orang untuk saya, sudah selamat menjadi isteri kepada Redza," luahnya lagi.


Sementara itu, Redza berkata pertemuan serta perkenalan yang singkat tidak menghalang untuknya menikahi Irma selepas begitu yakin dengan pandangan pertamanya di hadapan pintu Kaabah.


"Saya senang dengan Irma dan saya rasa apa yang menyebabkan saya boleh mengambil keputusan yang agak cepat meminangnya waktu itu kerana saya yakin dia adalah untuk saya.


"Malah, saya mendapat sokongan kuat daripada keluarga saya sendiri yang sangat merestui hubungan kami," katanya.


Redza telah berkenalan dengan Irma ketika menunaikan Umrah pada 14 Februari 2012 dan telah mengikat tali pertunangan pada 24 Mac lalu.


Redza juga memberitahu dia tidak akan menghalang kerjaya Irma kini sebagai pengacara dan pelakon asalkan dia tidak melepaskan tanggungjawab sebagai isteri.


Dalam pada itu, Irma memberitahu dia mahu menimang cahaya mata dengan segera dan tidak akan merancang untuk hamil.


"Saya tidak merancanga dan hanya menunggu rezeki yang akan dikurniakan Tuhan kepada saya kelak.


"Bagi saya, tidak perlu merancangan kerana anak adalah rezeki besar daripada Tuhan," tambahnya lagi.


Pasangan berkenaan masih belum merancang untuk memilih destinasi yang akan dituju untuk berbulan madu mereka kerana jadual kerja yang padat.


Kedua-dua mempelai bakal diraikan dalam sebuah majlis resepsi yang akan diadakan di Malaysia Agro Exposition Park, Serdang (MAEPS) pada 1 Julai ini.


Itulah orang tua-tua penah kata bercinta selepas berkahwin lagi berkat, taknak percaya, sekali dah rasa berkekalan sehingga hujung hayat.

Radhi OAG Tak Rasa Dirinya Bapa Tunggal




KUALA LUMPUR, 27JUN 2012: Meskipun mempunyai anak hasil daripada perkahwinan yang berakhir sejak dua tahun lalu, vokalis kumpulan OAG, Radhi Razali atau Radhi OAG akui tidak pernah merasai kehidupannya kini sebagai bapa tunggal.






Radhi OAG berkata dia tidak berpeluang merasai kehidupan sebagai bapa tunggal kerana anaknya, Muhammad Rifdhi Muslim, 7, kini hampir sepenuh masa bersama bekas isterinya, Shazlin Sharif sejak mereka berpisah.


"Kehidupan saya seperti biasa, seorang duda yang masih keseorangan tanpa isteri dan anak bersama seperti dahulu.


"Malah, saya tak rasa bagaimana kehidupan sebagai bapa tunggal kerana anak saya kini dibawah jagaan ibunya sendiri.


"Namun, setiap hari minggu saya akan pergi melawatnya dan menghabiskan masa bersamanya.


"Saya tidak kisah dengan keadaan begini kerana lebih baik anak saya dibawah jagaan ibunya daripada bersama saya," katanya ditemui selepas majlis Hari Himpunan Bintang MyIPO-Kosmo 2012, baru-baru ini.


Rahdi OAG dan Shazlin Sharif telah disahkan bercerai dengan talak satu pada 8 jun lalu di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya.


Lebih selesa dengan kehidupannya sekarang, Radhi OAG memberitahu, dia belum terfikir untuk menamatkan zaman dudanya dalam masa terdekat.


"Saya tidak mahu memikirkan tentang kahwin buat masa sekarang kerana saya ingin menumpukan sepenuhnya kepada kerjaya seni saya dulu.


"Lagipun, OAG bakal kembali tidak lama lagi dengan album dan ahli yang baru sekali lagi," jelasnya lagi.


Mengulas lanjut mengenai album baru yang akan keluar dijangka tahun ini itu, Radhi berkata ianya sangat istimewa kerana akan memuatkan lagu-lagu hits OAG sebelum ini.


"Album ini kira merupakan album comeback OAG selepas tiga tahun lalu.


"Malah album kali ini sangat istimewa kerana ia akan memuatkan 20 buah lagu yang mana 3 daripadanya lagu baru dan selebihnya adalah lagu-lagu hits OAG dari album terdahulu.


"Selain itu, untuk sekian kalinya, OAG bakal muncul dengan 4 orang ahli baru yang akan kami diperkenalkan kelak," ulasnya.


Tambah Radhi lagi, ahli barunya itu adalah anak-anak muda pelajar dari Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (ASWARA) dan mereka dijangka bakal menandatangi kontrak dengan syarikat rakaman, Warner Music Malaysia Sdn Bhd kelak.


Tabik spring la Radhi, apalah sangat dengan gelaran bapa tunggal pun, saham lagi naik apa? Tak percaya jom pi skodeng Radhi tengah buat apa.

Fazurina Jaga Batas Muslimah Bertudung




KUALA LUMPUR, 2 JULAI 2012: Telah lama memasang niat untuk berhijrah, Fazurina atau Siti Fazurina Mohd Famir, 30 memilih ulangtahun kelahirannya yang ke 30 sebagai mencatatkan tarikh bermakna dalam hidupnya apabila terbuka hati untuk berhijab.






Pelakon yang mula dikenali dalam sitkom Puteri dan Dunia Anita itu yang dulu dikenali dengan imej yang seksi kini telah memilih untuk tampil sopan. Namun begitu dia akan terus berlakon dalam apa jua watak yang ditawarkan tapi mahu mengekalkan batas-batas seorang muslimah.


"Dunia lakonan adalah punca rezeki saya dan saya akan terus berlakon tetapi dengan penampilan yang terkini dan saya harap pihak produksi lebih peka dengan tawaran-tawaran lakonan tersebut.


"Walaupun selepas berhijrah semakin banyak tawaran yang saya terima, tetapi terpaksa saya tolak kerana kini saya sudah punya pegangan baru dan saya harus akur kerana bagi saya rezeki ada dimana-mana dan ini saya anggap sebagai dugaan selepas berhijrah.


"Tidak semestinya bertudung tidak boleh menjayakan watak-watak yang jahat mahupun komedi, cuma tidak boleh melanggar batas yang saya tetapkan. Jika sesuai apa salahnya saya terima watak tersebut," ujar pelakon yang dilahirkan pada 9 Jun 1982 ini.


Bagi Fazurina atau lebih mesra disapa Nina memberitahu bahawa perubahan yang dilaluinya kini adalah pilihannya sendiri dan hidayah dan kuniaan yang datang daripadaNya. Individu yang menjadi inspirasi dan menyokong penghijrahannya itu adalah rakan artis Yatt Hamzah.


Fazurina juga memberitahu bahawa dia tidak pernah menyesal kerana sudah lama keinginan itu timbul cuma dia mencari masa yang sesuai untuk melaksanakannya.


Jadi pada 9 Jun baru-baru ini ketika di set Triologi Cinta dia hadir sopan berhijab dan menamatkan scene terakhir dalam siri tersebut bersama penampilan baru dan menerima pelbagai reaksi positif daripada pihak Suhan Movies.


Fazurina juga bakal beraksi dalam drama bersiri terbitan syarikat produksinya sendiri iaitu Tripix Studios berjudul Hana dimana dia akan tampil dalam imej yang sama.






Lebih ayu dan aggun Fazurina memakai tudung daripada dok dedahkan rambutnya, lagipun kalau Fazurina tak pakai tudung muka dia nampak bulat daaa, tak berapa cantik. Tahniah kepada Fazurina sebab berjaya dalam kefidupan bergelar artis Melayu.

Anzalna Ketepi Ego Kerana Skrip Maaf Neelofa




KUALA LUMPUR, 3 JULAI 2012: Permohonan maaf daripada pelakon, Anzalna kepada Neelofa tentang kenyataannya di sebuah akhbar telah pun dilakukan secara terbuka di Hotel Royale Bintang, pada petang semalam.






Namun Anzalna atau Nuranzalna Md Nasir mengakui dia terpaksa akur dengan syarat Aku Janji Neelofa melalui teks yang telah disediakan kepadanya.


Malah, Anzalna memberitahu dia tidak tahu menahu mengenai teks tersebut dan hanya membacanya bagi melengkapi upacara memohon maaf yang telah dijalankan pada petang itu.


"Sebenarnya saya sudah pun punya teks saya sendiri untuk membuat permohonan maaf secara terbuka yang sememangnya lahir ikhlas dari hati saya.


"Namun tidak sangka pula ketika ingin memohon maaf secara terbuka itu, saya disuruh untuk membaca teks memohon maaf yang agak panjang yang telah disediakan kepada saya.


"Walau bagaimanapun, saya hanya akur dengan arahan tersebut kerana daripada awal lagi, saya memang telah diberi syarat-syarat tertentu sebelum membuat permohonan maaf kepada Neelofa," katanya kepada portal murai.com.my.


Sebelum ini, Anzalna telah menerima syarat-syarat dalam sepucuk surat perjanjian daripada Neelofa yang dihantarkan Presiden Persatuan Seniman Malaysia (Seniman), Zed Zaidi yang bertindak sebagai perantara dalam konflik mereka. Namun, syarat-syarat itu tidak disebutkan didedahkan atas permintaan kedua-dua pihak.


Lega selepas semuanya berakhir, Anzalna berkata dia hanya terima apa sahaja syarat yang ditetapkan asalkan isu mengenai konflik di antara mereka berdua tidak lagi timbul atau berlarutan.


"Terus-terang saya hanya menerima segala syarat yang diberikan kerana tidak mahu perkara ini berpanjangan.Apa yang boleh saya katakan, saya berasa lega apabila perkara ini dapat diselesaikan.


"Saya sanggup tolak ego saya ketepi untuk memohon maaf secara terbuka kerana bagi saya perkara ini kecil sahaja. Lagipun eloklah saya memohon maaf lebih awal kerana kita pun tidak tahu bila kita akan meninggal dunia," luahnya lagi.


Kedua-dua bekas Dewi Remaja 2010 ini telah dipertemukan dalam satu sidang media oleh Seniman bertujuan untuk mendamaikan serta menyelesaikan kemelut yang berlaku di antara mereka berdua.


Walau bagaimanapun, selepas berakhirnya sidang media tersebut, kedua-duanya seolah-olah mengelak ketika diminta untuk bersalaman, sebaliknya terus bersurai membawa haluan masing-masing.


Terdahulu, Anzalna telah mengeluarkan kenyataan menerusi akhbar Bi-Pop bertajuk Anzalna Bidas Lofa pada 10 Jun 2012 yang disifatkan Neelofa sebagai memfitnahnya.


Dalam kenyataan tersebut, Anzalna mendakwa Neelofa pernah menghina keluarganya selain seorang yang busuk hati.


Kemudian Neelofa telah melantik peguam untuk mengendalikan kes tersebut dan mereka telah pun menghantar tuntutan notis (notice on demand) kepada Anzalna untuk menjawab dalam masa tujuh hari bermula 13 Jun lalu.


Walau bagaimanapun, selepas tujuh hari berlalu, Anzalna tidak membalas apa-apa daripada tuntutan tersebut kerana menerima nasihat oleh presiden Seniman, Zed Zaidi untuk menyerahkan hal tersebut kepada pihak Seniman untuk menyelesaikannya.


Kiranya Anzalna memohon maaf bukanlah lahir dari luahan hatinya tapi dari teks yang telah disediakan oleh pihak tertentu yang merancang kontroversi nie lah. Iskiskisk kesian Anzalna, way to go girl long journey as celebrities as you are.

Apakah Syarat Maaf Neelofa Kepada Anzalna?



KUALA LUMPUR, 3 JULAI 2012: Pelakon dan pengacara, Neelofa atau Neelofa Mohd Nor akui telah menetapkan syarat sebelum Anzalna Nasir bersetuju memohon maaf.










Neelofa berkata dia telah menetapkan beberapa syarat kepada Anzalna sebagai jaminan agar pelakon Indra Joned itu memohon maaf secara ikhlas kepadanya dan bukan dilakukan kerana terpaksa.


Namun Neelofa tidak dapat mendedahkan kesemua syarat-syarat yang ditetapkan, sebaliknya menyatakan salah satu daripada syarat yang diberikan.


"Antara syarat-syarat yang dikemukakan adalah Anzalna tidak boleh menyebut nama saya lagi di mana-mana temuramah atau di laman-laman sosial seperti Facebook dan Twitter, mahu pun di blog-blog serta tidak boleh memanjangkan lagi hal ini," katanya selepas sidang media yang menemukannya dengan Anzalna di Hotel Royale Chulan, petang semalam.


Walau bagaimanapun, Juara Dewi Remaja 2010 itu berkata dia berasa lega kerana konflik yang berlaku di antaranya dengan pelakon, Anzalna sejak sebulan lalu akhirnya dapat diselesaikan dengan cara baik.


Malah, permohonan maaf yang diadakan hari ini telah dapat membersihkan semula bukan sahaja namanya malah maruah keluarganya.


"Alhamdulillah, dari awal lagi keluarga saya sentiasa disisi untuk memberi nasihat dan sokongan. Mereka juga ada bertanya mengapa saya masih lagi berlembut hati untuk menerima maaf ini.


"Pada saya, saya lakukan ini dan sanggup terima permohonan maafnya kerana saya tak nak isu ini berpanjangan. Malah, dari awal lagi saya dah ada perancangan di mana jika tuntutan sebelum ini tidak berjaya djawab, saya akan beri peluang dan pilihan untuk dia(Anzalna) meminta maaf secara terbuka.


Kedua-dua bekas Dewi Remaja 2010 ini telah dipertemukan dalam satu sidang media oleh Seniman bertujuan untuk mendamaikan serta menyelesaikan kemelut yang berlaku di antara mereka berdua.


Walau bagaimanapun, selepas berakhirnya sidang media tersebut, kedua-duanya seolah-olah mengelak ketika diminta untuk bersalaman dan begambar bersama, sebaliknya terus bersurai membawa haluan masing-masing.


Neelofa yang sempat ditanya oleh media mengenai tindakkannya itu memberitahu dia hanya mengikut prosedur yang ditetapkan oleh pihak Seniman.


"Apa saja prosedur yang berlaku hari ini adalah kuasa Seniman. Maksudnya mereka tidak mahu adakan sebarang sesi soal jawab dan bergambar kerana tidak mahu perkara ini lebih berpanjangan", katanya.


Dalam pada itu, Neelofa yang akui sudah menerima maaf tersebut dengan hati yang rela itu berkata dia tiada masalah untuk bekerjasama dengan Anzalna selepas ini.


"Kalau saya berpeluang bekerjasama dengan Anzalna selepas ini, saya rasa kisah peribadi kami ini akan saya letak ke tepi dan saya akan pentingkan hasil kualiti kerja dulu. Jika ada pengarah yang mahu kami berlakon bersama dan jalan ceritanya pula bagus, saya tidak ada masalah untuk bekerjasama dengan dia," katanya,


Bagus Neelofa, abang sokong Neelofa maafkan je dia, lagi pun tak baik bergaduh aja nanti orang kata Neelofa ambik publicity murahan  pulak. Lupakan aja. Lagi sekalai Anjalna cari pasal baik offline aja takpayah masuk court lagipun masuk court kena bayar, jimat sikit duit tu taruh buat pegi Mekkah lagi bagus.

Najib umum dana RM1 bilion tingkat penyertaan syarikat Malaysia




KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak sebentar tadi mengumumkan penubuhan Dana Strategik Pelaburan Domestik sebanyak RM1 bilion berkuat kuasa serta merta. 






Dana itu akan diuruskan oleh MIDA untuk meningkatkan penyertaan syarikat milik rakyat Malaysia dalam rantaian bekalan global bagi industri yang disasarkan. Katanya, pakej bantuan akan diberi berdasarkan merit dengan objektif utama meningkatkan keupayaan teknologi pelabur tempatan. 
Perdana Menteri berkata demikian ketika merasmikan MIDA Sentral dan logo barunya di sini. 


Kenapa RM1 Billion sahaja Datul Seri? Kena tidak RM10 B? Baru gempak Datul Seri, takpayah pening-pening kepala dah lepas tu mesti rakyat senang hati dan disayangi rakyat jelata sentiasa. 

Muhyiddin tiba di Jakarta untuk lawatan enam hari




JAKARTA: Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin tiba di sini hari ini untuk lawatan enam hari ke Indonesia dalam usaha meningkatkan lagi hubungan dan kerjasama dua hala dalam pelbagai bidang antara kedua-dua negara. 






Di ibu negara Indonesia hari ini, jadual lawatan beliau padat dengan pertemuan dan perbincangan dengan pemimpin kerajaan dan pemimpin tiga buah parti politik terbesar di republik itu. Pagi ini, beliau dijadual mengunjungi dan berbincang dengan Naib Presiden Indonesia Boediono mengenai pelbagai bidang kerjasama dan isu-isu dua hala yang sering mengganggu hubungan di peringkat rakyat kedua-dua negara.
Terbaru ialah kontroversi yang tercetus berikutan cadangan Malaysia untuk mengiktiraf tarian Tor-tor dan paluan Gordang Sambilan masyarakat Mandailing di Malaysia, sebagai salah satu cabang warisan negara. 


Pengiktirafan itu, yang diperjuangkan oleh masyarakat Mandailing di Malaysia, mendapat bantahan daripada beberapa kumpulan masyarakat di Indonesia yang menafsirkannya sebagai usaha Malaysia untuk mengaku sebagai pemilik budaya masyarakat Mandailing yang berasal dari Sumatera Utara itu. 


Kontroversi itu, yang dihangatkan oleh media tempatan, menyebabkan beberapa kumpulan masyarakat Indonesia berdemonstrasi di hadapan Kedutaan Besar Malaysia di Jakarta, sehingga sekumpulan 50 anggota Pemuda Pancasila bertindak ganas dengan melempar batu dan merosakkan pintu pagar serta sebahagian bangunan Malaysia Hall di Menteng, Jakarta baru-baru ini. 


Muhyiddin dan rombongan pemimpin UMNO kemudian akan bertemu dan berbincang dengan Ketua Umum Parti Golkar Aburizal Bakrie, yang pada Ahad dengan rasmi dinamakan sebagai calon presiden Indonesia dari parti Golkar dalam pilihan raya Presiden pada 2014. 
Beliau dan delegasi UMNO juga akan bertemu dan berbincang secara berasingan dengan Ketua Umum Parti Demokrat Anas Urbaningrum dan Setiausaha Agung parti itu Edhie Baskoro Yudhoyono serta Ketua Umum Parti Demokrasi Indonesia Perjuangan (PDI-P) Megawati Soekarnoputeri dan suaminya yang juga Ketua Majlis Permesyuaratan Rakyat (MPR) Taufik Kiemas. 


Turut serta dalam rombongan UMNO ialah Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, anggota Majlis Tertinggi Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek, Ketua Wanita UMNO, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil, Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin dan Ketua Puteri UMNO, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin. 


Timbalan Perdana Menteri, yang juga Menteri Pelajaran, kemudian akan menghadiri Mesyuarat Menteri-Menteri Pelajaran Asean serta mesyuarat lain yang berkaitan dengannya di Yogyakarta pada Rabu dan Khamis. 


Beliau akan meneruskan lawatan ke Bali dan dijadual antara lainnya mengadakan pertemuan dengan Gabenor Bali I Made Mangku Pastika dan para pelajar Malaysia yang sedang menuntut di pulau dewata itu. - BERNAMA


Hahahaha sampai di Bali jangan lupa urusan pulak Tan Sri, maklumlah "BALI" terkenal dengan bali-balinya Tan Sri. Ingat sama dengan orang yang kat Malaysia ini.

4 wakil ICC selamat tiba di Belanda selepas ditahan di Libya




THE HAGUE: Empat wakil Mahkamah Jenayah Antarabangsa (ICC) yang ditahan di Libya bulan lalu selepas melawat anak lelaki Muammar Gaddafi selamat tiba di Belanda, kata jurucakap ICC. 






Bagaimanapun, kesengsaraan mereka masih belum berakhir apabila keempat-empat mereka dipanggil ke mahkamah Libya hujung bulan ini bagi melengkapkan proses kehakiman yang dikendalikan ketua pendakwaraya Libya terhadap mereka. Jurucakap ICC, Fadi El-Abdallah, hari ini berkata, empat wakil ICC itu tiba The Hague, tempat mereka bekerja. 


Bagaimanapun, beliau enggan mendedahkan nama lapangan terbang di mana pesawat itu mendarat sebelum 1.00 pagi waktu tempatan dan menambah keempat-empat mereka akan kembali ke pangkuan keluarga dalam masa terdekat. - AFP


Kenapa perlu anak lelaki Muammar Gaddafi ditahan, dan dilawati oleh wakil ICC? Yang wantednya Gaddafi tapi anaknya ppulak yang kena tangkap. Ini bahayanya pengaruh syiah, dorang dah isthihar perang dengan Ahli Sunnah, so berjaga-jagalah kalau korang berjalan makan angin tuw ok?

Lima warga Bangladesh rentung dalam kebakaran di Puchong




PUCHONG: Lima lelaki warga Bangladesh mati selepas rumah sewa mereka terbakar di Puchong Perdana pada jam 3 pagi tadi. 






Ketika kejadian, semua mangsa berusia 28 hingga 40 tahun termasuk dua adik beradik sedang tidur dalam sebuah bilik di tingkat atas rumah dua tingkat itu. 


Ya Allah perbuatan dengki khianat sapa lah nie takkan lah rumah kat Puchong Perdana tu senang senang mau terbakar. Agak-agak lah Bomba bila dah lulus sesuatu tempat kediaman akan diberinya OC bermakna selamat u ntuk didiami tapi boleh terbakar samaada aktiviti didalam rumah atau diluar rumah adalah menjadi punca kebakaran, betul tak kawan-kawan?

Angka korban ribut musim panas di AS meningkat




WASHINGTON: Berjuta-juta penduduk di timur Amerika Syarikat mengalami gangguan bekalan elektrik untuk hari ketiga pada ketika angka kematian akibat ribut musim panas pada hujung minggu lalu meningkat kepada 22 orang. 






Pegawai kemudahan awam berkata, bekalan elektrik mungkin terputus untuk beberapa hari lagi. Kesesakan kediaman dan bekalan makanan yang tercemar adalah antara cabaran ketika suhu mencapai atau melebihi 40 darjah selsius. 


Pegawai tempatan melahirkan kebimbangan kemungkinan angka kematian meningkat akibat suhu panas dan penggunaan generator terlalu banyak sehingga mengeluarkan asap yang membahayakan dalam tempat tertutup. - AP 


Bersyukur kepada Allah S.W.T kerana dibumi Malaysia ini kita tiada ribut musim panas atau SUMMER STORM yang amat aneh lagi pelik ini. Cuma dok rasa jugak la tornado kecil-kecilan kat tempat aku nie pun dah kena.

Kapal kargo tentera AS terhempas ketika padam kebakaran hutan




COLORADO SPRINGS: Sekurang-kurangnya empat orang terbunuh apabila kapal kargo tentera Amerika Syarikat terhempas ketika memadamkan kebakaran hutan di barat negara itu, kelmarin. 






Pengawal udara North Carolina berkata, pesawat itu terhempas Ahad selepas menjatuhkan bahan menghalang api di Black Hills, South Dakota. Punca nahas masih disiasat. Kejadian itu menyebabkan tentera udara menggantung semua operasi lapan pesawat memadam kebakaran C-130 ketika wilayah barat Amerika Syarikat berdepan kebakaran hutan paling teruk. - AP 


Nie mesti sabotaj nie, takkan la kapal kargo tu senang-senang nak terhempas masa misi memadamkan kebakaran hutan? Kapal kargo kapal Us pulak tu memang tak logik masuk dek diakal brother. Baca highlight berita nie pun rasa macam kartun dah.

Sharapova tersingkir dari tenis Wimbledon




LONDON: Maria Sharapova tersingkir dari saingan Wimbledon malam tadi selepas gagal menyekat tentangan pemain Jerman, Sabine Lisicki ketika hujan lebat menyebabkan kekecohan pusingan keempat kategori lelaki. 







Sharapova, pilihan utama kejohanan tumpas 6-4, 6-3 kepada Lisicki atau nama panggilan `Doris Becker' kerana pukulan kencang sekali gus menebus kekalahan dalam separuh akhir tahun lalu. Sharapova kini terlepas genggaman untuk menduduki takhta ranking dunia selepas kejayaan merangkul Terbuka Perancis bulan lalu. - AFP 










Maria Yuryevna Sharapova adalah Rusia
pemain tenis profesional.
JUN 27, 2012, dia ranking dunia No. 1
dan adalah satu-satunya pemain Rusia di atas-10.

Lahir: April 19, 1987 (umur 25), Nyagan
Tinggi: 6 '2 "(1,88 m)
Berat: 130,3 £ (59,1 kg)
Grand Slam: 4
Menjadi pemain profesional: April 19, 2001
Ibu bapa: Yelena Sharapov, Yuri Sharapov




Maria kalau tersingkir pun tak apa, sebab dia boleh jadi model. Gila apa pemain tenis muka dengan body macam model. Peewiiittt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan