Cari Artikel

Monday, July 2, 2012

iskandarX Society Review - Ultimate Digestive Health with Probiotics - Manfaat prebiotik untuk Sistem Pencernaan yang sihat


Prebiotik,prebiotik dan probiotik,prebiotik semulajadi,prebiotik prebiotic,prebiotik beberapa,prebiotik makanan,prebiotik dan probiotik,prebiotik semulajadi,prebiotik prebiotic,prebiotik beberapa,prebiotik makanan,Prebiotic,probiotic,inulin,synbiotic,fructooligosaccharides,fos,prebiotic foods,prebiotic definition,prebiotic supplement,prebiotic evolution,prebiotic chemistry,prebiotic fiber,prebiotic earth,prebiotic world,prebiotic and probiotic,prebiotic yogurt


Diet Penduduk Dunia purata terdiri daripada senarai bahan-bahan yang meletakkan kesihatan korang pada risiko. Ia mewujudkan keadaan huru-hara di dalam saluran penghadaman kita menyebabkan begitu banyak penyakit yang mungkin. Itulah mengapa kajian telah dilakukan untuk mencari penyelesaian kepada masalah ini, dan ini adalah di mana prebiotik datang.








Nota: Video adalah yang asli diambil dari advertiser sendiri dan diupload ke youtude.

Prebiotik adalah bahan yang tidak boleh dihadamkan dan yang adalah mengapa ia kekal terjejas kerana ia sampai ke usus. Sepanjang jalan, prebiotik juga menggalakkan pertumbuhan bakteria baik di dalam usus besar korang. Dan apabila korang mempunyai bahawa penduduk yang sihat orang baik di dalam usus korang, kesihatan korang secara umum boleh menjadi semua sangat bagus.


korang juga mungkin pernah mendengar probiotik dan bertanya apa perbezaan adakah ia mempunyai dengan prebiotik. Bekas merujuk kepada hidup mikroorganisma, manakala prebiotik mencetuskan pertumbuhan mereka. Bersama-sama mereka mencipta kesan yang lebih kukuh pada saluran penghadaman korang. Tetapi untuk korang untuk mengambil alih bakteria tidak baik dalam sistem pencernaan korang, korang perlu mengambil banyak prebiotik menghasilkan bakteria cukup baik.


Sebaik sahaja kita membuka mulut kita apabila kita menangis menangis pertama kami ketika bersalin, sistem penghadaman kita diperkenalkan dengan bakteria selain daripada flora normal. Nombor ini tumbuh sejak bertahun-tahun yang paling terutamanya jika korang memberi makan kepada diri korang dengan pilihan makanan yang tidak sihat.


Prebiotik menggalakkan kesihatan sistem penghadaman dengan melindungi daripada keradangan, jangkitan dan masalah kesihatan lain.


Jadi apa masalah penghadaman tertentu yang membantu untuk mencegah?


Sebagai permulaan, ia menghalang keadaan seperti ketidakhadaman, cirit-birit, kekejangan perut, buruk bernafas, angin, dan kembung perut.


Kesan jumlah yang baik prebiotik dalam saluran pencernaan korang merendahkan tahap kolesterol dan trigliserida. Apabila orang-orang yang dikawal atau yang akhirnya disimpan di teluk, korang juga melindungi diri korang daripada kesan buruk ia mempunyai kesihatan jantung korang.


Prebiotik juga boleh membantu mencegah dan merawat penyakit pencernaan yang kronik seperti penyakit Crohn sindrom usus atau kanser kolon. Pada masa yang sama, ia juga meningkatkan bilangan sel T korang membuat korang lebih berdaya tahan terhadap jangkitan.


Menambah kepada senarai manfaat yang prebiotik juga boleh meningkatkan penyerapan mineral. Sebagai contoh, oligosakarida bukan pencernaan menggalakkan pengambilan kalsium yang lebih baik badan.


korang boleh mempunyai dos harian korang prebiotik melalui bawang putih mentah, bawang mentah dan yang telah dimasak, sayur mentah, pisang mentah dan tepung gandum untuk menamakan beberapa. Tetapi kerana korang tidak boleh pastikan bahawa korang boleh mendapatkan semua mereka sumber makanan dalam diet harian korang, korang juga boleh mengambil makanan tambahan pencernaan.


Pasaran hari ini dipenuhi dengan tambahan pembantu pencernaan, tetapi selamat yang terbaik adalah bank yang berasaskan alam semula jadi. Malah, beberapa syarikat melakukan kajian yang menyeluruh dan mendapati bahawa buah Kiwi sebenarnya tambahan penghadaman yang sangat mujarab. Kiwi-Klenz xtendlife ini adalah contoh yang baik bagi produk semulajadi yang dapat menyediakan korang dengan komponen-komponen penting untuk pencernaan yang sihat dan seimbang.


Flora bakteria mungkin tidak selalu menjadi permulaan perbualan apabila ia datang untuk menjaga diri korang sihat, tetapi mempunyai mereka sebenarnya sangat penting dalam mencapai bahawa. Tetapi jika korang mahu kesihatan usus, ia akan memerlukan sebuah koloni bakteria baik untuk memelihara dan menjaganya.

Ultimate Digestive Health with Probiotics (1 Pack)


Ultimate Digestive Health with Probiotics (1 Pack)
"30-day all natural digestive health, colon cleanse, anti-parasite and body detoxification system with probiotics"







Ultimate Digestive Health with Probiotics (1 Pack)


Ultimate Digestive Health with Probiotics (1 Pack)
"30-day all natural digestive health, colon cleanse, anti-parasite and body detoxification system with probiotics"







Ultimate Digestive Health with Probiotics (3 Pack)


Ultimate Digestive Health with Probiotics (3 Pack)
"90-day all natural colon cleanse, anti-parasite and body detoxification system with probiotics"







Ultimate Trim - The Feel Good Fat Burner (1 Bottle)
Ultimate Trim - The Feel Good Fat Burner (1 Bottle)
1 x 30-day Natural Stimulant-Free Weight Loss Support For Fast And Healthy Fat Loss!








Ultimate Trim - The Feel Good Fat Burner  (3 Bottle)
Ultimate Trim - The Feel Good Fat Burner (3 Bottle)
"Buy Two, Get 1 FREE! 3 x 30-day Natural Stimulant-Free Weight Loss Support For Fast And Healthy Fat Loss!"






iskandarX Society Review - Internet Auction Sites : Find Good Deals on Almost Anything




You can find good deals on almost everything you need on internet auction sites. There is almost nothing that you can't find over the internet. You can find great deals on Avon collectables, collectable toys, sports memorabilia, or anything else that you can think of on auction sites such as ebay.com and ubid.com.






Most people think of eBay when they think of online auctions, but Ubid has everything that you could need in an internet auction website. There are many things that you can find on Ubid that you can't find using traditional stores.


You can find out of stock items, specialty collectables or many other items on websites such as Ubid, eBay and Yahoo Auctions. The advantage of sites such as these is that you're fairly assured of getting the fair market value for your items. This is good for both the buyer and the seller.


These types of websites can sell items for you that are hard to sell outside of an internet website. If you have a lot of items to sell, but can't afford a storefront, don't want to sell items on consignment, or live in a smaller community, you can make a lot of great deals selling your items in online auctions.


You Can Sell Your Items on Ubid


Many different types of items are sold on Ubid and eBay. Collectables generally do very well on Ubid. Many collectors watch the internet websites for great auctions. You can also find deals on anything you need on eBay or Ubid.


There are some differences from one auction site to another, so if you're used to eBay it pays to spend a little time getting to know the way the other sites work. For example, Yahoo Auctions automatically extends the ending time of an auction if there is a bid in the last couple of minutes. This prevents last-second sniping like you often see on eBay.

Click Here to Register Free at uBid Now!

iskandarX Society Review - Samsung Galaxy S III






Assalamualaikum W.B.T, dan salam sejahtera kepada pembaca blog iskandarX Society. Hari nie aku review pasal smartphone yang paling hot dalam market sekarng nie iaitu Samsung Galaxy S III. Aku tengok dalam iklan Tv, blog lain, website, facebook, youtube macam gempak jerrr handphone nie so aku rasa ramai gak yang memilikinya bukan? So apa kata baca review smartphone nie dulu sebelum pegi beli tak salah kan? Kalau minat nak beli online kat bawah aku sediakan link untuk korang nak beli. Check it out bebeh.











Dalam dunia yang yang smartphone dikuasai oleh iPhone, semua orang untuk mendapatkan raja. Samsung mengambil matlamat langsung di rumah bahawa Pekerjaan dibina dengan kuasa besar Android terbaru, Galaxy S III. aku mempunyai sedikit masa untuk mengkaji kedua-dua AT & T dan T-mudah alih versi III Galaxy S.


Perkakasan


Slim, cahaya dan seksi. Ketiga-tiga perkataan menjelaskan Galaxy S III. Ia mempunyai gergasi 4.8 "skrin yang kira-kira sebagai baik kerana mendapat. Ia terang, tajam dan hanya yang menakjubkan untuk telefon pintar. Skrin besar tetapi telefon tidak merasa besar kerana ia adalah. Ia super nipis dan ringan. aku menjangka telefon pintar INI besar berasa membebankan di dalam poket baju aku. Tidak sama sekali. Pasti, saiz semata-mata daripada ruang tapak boleh membuat agak janggal di dalam poket seluar korang, tetapi kebanyakan orang akan terkejut betapa besar GSIII tidak terasa. GSIII padat quad-teras 1,4 Ghz pemproses, salah satu yang terpantas di pasaran. Ia adalah telefon pintar bersemangat. Menyemak helaian menu dan aplikasi adalah seperti solek kerana ia menjadi.


Kamera


Kamera adalah Kemuncak yang GSIII. Ia diberi nilai pada 8 megapixel dan mengambil gambar-gambar yang hebat. korang boleh mengambil pics full size sambil merakam video HD. Ia juga mempunyai mod pecah yang mengambil lapan gambar cepat berturut-turut dan kemudian secara automatik memilih yang terbaik untuk korang. Jika korang tidak suka gambar yang dicadangkan, ketuk orang lain untuk menyelamatkan mereka terlalu. Bagi sesiapa yang pernah cuba untuk mengambil gambar kanak-kanak atau haiwan peliharaan, ciri ini sahaja akan menjual telefon ini. Video itu kelihatan terlalu besar. Lihat sendiri, aku posted pics beberapa sampel dan video pada Picasa.









Perisian


GSIII berjalan Google Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) tetapi juga telah TouchWiz Samsung terbaru perisian ditambah di atas itu. Biasanya aku tidak suka apabila syarikat telefon pintar merasakan mereka perlu untuk "menetapkan" Android. Dalam kes ini, Samsung melakukan BANYAK untuk mengesankan aku. TouchWiz 5,0 menambah beberapa ciri yang menakjubkan ke Android yang membuat orang yg menonjol GSIII. Berikut adalah beberapa kegemaran aku:


Penginapan pintar


Hari-hari telefon pintar korang menutup system skrin semasa korang cuba untuk membaca laman web yang telah hilang. GSIII akan menggunakan kamera depan menghadap untuk melihat jika korang masih fizikal melihat telefon. Jika ia mengiktiraf mata korang, ia akan menyimpan skrin. Cemerlang!


Pangilan terus


Jika korang mencari pada kenalan atau di tengah-tengah perbualan mesej teks dengan seseorang yang hanya meletakkan telefon terhadap muka korang dan ia akan memanggil orang itu. Satu idea mudah yang masuk akal PP banyak.


S Beam


Menggunakan NFC (bidang komunikasi berhampiran) Samsung mengambil keupayaan perkongsian Google dan menendang mereka sehingga takuk. Ciri Beam Google Android membolehkan korang laman saham, info kenalan dan lokasi peta dengan hanya merakam 2 telefon pintar bersama-sama. Samsung pergi satu langkah lagi membenarkan korang untuk berkongsi gambar dan video juga. NFC adalah teknologi besar yang kita akan mendengar lebih lanjut mengenai pada bulan-bulan akan datang.


AT & T berbanding T-mudah alih


Untuk pertama kalinya Samsung telah berjaya untuk mendapatkan kesemua empat syarikat telefon sel negara untuk menjalankan GSIII tanpa mengubah nama dan tanpa mengharapkan versi khas telefon. Ini bermakna GSIII adalah hampir sama pada AT & T, T-Mobile, Verizon dan Sprint. Dengan model dari kedua-dua syarikat penerbangan pertama yang duduk di depan aku kerana aku menulis ini aku boleh memberitahu korang, mereka akan telefon yang sama. Terdapat tiga perbezaan utama. Pertama sekali, seseorang berkata AT & T di belakang, yang lain mengatakan T-Mobile. Juga, setiap pengangkut telah terlebih dahulu dimuatkan beberapa keping perisian eksklusif dan alat rangkaian pada telefon pintar. aku tidak akan masuk ke dalam cekal seluk mereka apps kerana aku tidak fikir kebanyakan pengguna penjagaan. korang akan mencari aplikasi yang korang mahu anyway.


Perbezaan yang paling penting adalah rangkaian. Kedua-dua syarikat penerbangan memanggil 4G rangkaian mereka tetapi hanya AT & T menggunakan teknologi yang lebih cepat LTE. Ia membuat perbezaan yang besar jika korang berada di tempat yang betul. aku berlari beberapa ujian kelajuan yang tidak saintifik (menggunakan aplikasi Speedtest.net). Di pejabat aku berhampiran AT & T lapangan terbang Phoenix menunjukkan kelajuan muat turun kira-kira 17.000 kbps, model T mudah alih sahaja mencecah usia kira-kira 5300 kbps. AT & T juga dihancurkan pada kelajuan upload dengan 8096 kbps berbanding 920kbps T-Mobile. Apabila aku adalah rumah di Lembah Tenggara, ia adalah cerita yang berbeza yang banyak. Kedua-dua syarikat penerbangan menunjukkan kelajuan muat turun kira-kira 6500 kbps. AT & T mengatasi T-Mobile pada kelajuan upload tetapi bukan dengan margin yang besar, aku lihat di pejabat. Jelas sekali, AT & T "4G" adalah lebih cepat daripada T-Mobile tetapi ia benar-benar akan bergantung kepada lokasi dan liputan rangkaian.


Soalan untuk korang adalah, adakah ini walaupun perkara? Pasti, laman web ini akan memuatkan sehingga lebih cepat, video akan menampan kurang dan Pandora akan mengambil masa kurang 2 atau dua bermula. aku fikir faktor yang paling penting bagi mana-mana pengguna telefon pintar adalah untuk mencari yang pengangkut yang mempunyai liputan terbaik di tempat-tempat yang mana korang banyak menghabiskan masa korang. 4G cepat gila tidak melakukan apa-apa yang baik jika korang sukan satu bar perlindungan di rumah atau pejabat korang. Juga, bandingkan harga. 


Bergantung kepada pelan dan situasi korang, seseorang mungkin terkeluar jauh lebih murah daripada yang lain. Wang sentiasa bercakap. h lebih cepat daripada T-Mobile tetapi ia benar-benar akan bergantung kepada lokasi dan liputan rangkaian.


Kalau korang belum lagi beli smartphone the hot nie, boleh lah beli terus secara online, klik kat bawah link image nie jer:


Samsung Galaxy S III i9300 (16GB) + 
FREE American Icon Leather Flip Case
RM 2,159.00












Murray mara pusingan 4, Roddick tersingkir




LONDON: Andy Murray mara ke pusingan keempat dengan kemenangan 7-5, 3-6, 7-5, 6-1 selepas menewaskan Marcos Baghdatis di gelanggang tengah All England Club, kelmarin. 







Pemain pilihan keempat itu bakal bertemu Marin Cilic dari Croatia, yang mengatasi Sam Querrey pada pertembungan kedua terpanjang dalam sejarah kejohanan untuk mara ke suku akhir. Murray yang layak ke separuh akhir tiga tahun berturut-turut, menang selepas dua minit masa penamat ditetapkan atas sebab keselamatan dan kesihatan. 


“Selepas saya bangkit dengan 4-1, saya cuba untuk tidak berehat. Saya tidak tahu apakah peraturannya, mungkin yang pertama kali berlaku di sini. 
“Sangat sengit. Saya memang bergelut.” Murray memenangi set pertama dengan 7-5 sebelum Baghdatis mengikat kedudukan dengan 6-3. 


Pada perlawanan lain yang penuh drama di All England Club itu menyaksikan finalis tiga kali, Andy Roddick tersingkir - sekali gus menimbulkan persoalan mengenai masa depannya dalam tenis. 


David Ferrer kembali daripada tewas satu set dengan memenangi perlawanan 2-6, 7-6 (10/8), 6-4, 6-3 ke atas Roddick untuk bertemu juara Terbuka Amerika Syarikat 2009, Juan Martin del Potro. 
“Saya tidak mempunyai jawapan khusus untuk itu,” kata juara Terbuka Amerika Syarikat itu ketika ditanya sama ada kelmarin menjadi penampilan terakhirnya kepada Wimbledon. - AFP

Bertembung main tenis tak palah, jangan bertembung terus gaduh pulak, aku penah tengok video tenis yang pemain dia kalah terus serang pemain lawan dengan racket tenis dia.

Laluan pasti lebih mudah beraksi di laman sendiri




PERLAWANAN menentang Myanmar esok adalah penentu kelayakan skuad bawah 22 negara ke Piala AFC Bawah-22 2013 - situasi yang sudah dijangka oleh Ong Kim Swee - tetapi perjalanannya tentu lebih mudah jika Malaysia beraksi di laman sendiri. 








Myanmar menggunakan sepenuhnya kelebihan sebagai tuan rumah dengan meletakkan pasukan lain dalam kumpulan bermain pada awal petang manakala mereka hanya sekali beraksi pada sebelah petang dengan selebihnya pada lewat petang. Tuan rumah itu sebaliknya bertemu Korea Selatan hanya pada perlawanan ketiga mereka selepas puas mengasah kuku pada dua perlawanan mudah menentang Filipina dan Vietnam. Keputusan seri 0-0 dicapai tuan rumah untuk mengutip kelebihan satu mata ke atas skuad negara. 
Kim Swee mengakui, cuaca panas pada awal petang sedikit mengganggu tumpuan dan kecergasan anak buahnya sehingga memaksa mereka bekerja keras sebelum memecah kebuntuan ketika menewaskan Vietnam 3-0 pada perlawanan keempat. 


“Sebagai tuan rumah, kita berhak mengatur jadual perlawanan supaya berpihak kepada kita. Ini akan memberikan kita kelebihan, ditambah lagi dengan sokongan padu penyokong tempatan,” kata Kim Swee mengenai kelebihan beraksi sebagai tuan rumah yang tidak direbut Malaysia. 


Malah, Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek juga memberi jaminan kerajaan akan memberi sokongan andai Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) memutuskan mahu membida menjadi tuan rumah untuk pusingan kelayakan ini.


Kalau main kat laman sendiri pun boleh kalah aku tak tau nak ulas apa-apa lagi lah, main bola sepak mesti mau jauh sampai ke bulan jangan dok main bola takat nak perabis wang negara.

FAM tunggu aduan kes Amri




PERSATUAN Bola Sepak Malaysia (FAM) menunggu aduan rasmi daripada Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) berhubung tindakan pemain Selangor, Amri Yahya yang didakwa mengasari pemain import Kelantan, Mohammad Ghaddar pada perlawanan Liga Super di Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Baharu, Jumaat lalu. 






Setiausaha Kehormatnya, Datuk Azzudin Ahmad berkata pihaknya akan membuka kertas dakwaan jika ada kes dan Jawatankuasa Tatatertib FAM yang dipengerusikan Datuk Taufik Abdul Razak akan melakukan siasatan selepas itu. “Selepas menerima aduan, kita akan menyemak rakaman visual perlawanan dan laporan perlawanan sebelum mengambil tindakan,” katanya ketika dihubungi semalam.


Biasala pemain bola engkasari pemain bola yang lain, dah nama pun main bola, guna kaki untuk tendang bola, sepak bola, gelecir bola, tangan untuk apa pulak? Siku kepala pemain bola yang lain.

Polo A United juara




Juara Futsal Terbuka Lelaki, pasukan Polo A United meraikan kejayaan mereka, semalam. - Foto Yazit Razali/BH







PASUKAN Polo A United meraikan kejayaan muncul juara Terbuka Lelaki Karnival Futsal Harian Metro Zon Selatan di Sports Prima Johor Bahru, Johor semalam untuk meraih wang tunai RM6,000, hadiah iringan, pakaian sukan dari Lancast. 


Polo A Utd menang ke atas pasukan ABY A melalui penentuan sepakan penalti 5-4 selepas kedudukan terikat 1-1. Naib juara menerima RM3,000. Kedua-dua pasukan bersama enam lagi pasukan lain menempah tiket ke Grand Final selepas mengenepikan cabaran 173 pasukan lain yang mengambil bahagian dalam kategori lelaki. Juara kategori wanita dimenangi De Stadium YT selepas menewaskan X-Treme manakala Arena FM muncul juara kategori bawah 17 tahun. 


Tudia RM6000 - RM3000 kalah gaji aku wooorr kalau macam tu jom pakat2 main futsal, dah gerenti menang punya aku main futsal suka tendang orang bukan bola hehehehehehe.

Frenz Merah dinobat juara




Muhyidin bersalam dengan pemain pada final Piala Frenz 2012 di Stadium UITM Shah Alam, semalam. Owee Ah Chun






SHAH ALAM: Frenz United Merah dinobatkan juara kejohanan Piala Frenz 2012 selepas mengetepikan cabaran pasukan seakademi, Frenz United Biru 3-1 di Stadium UiTM, Shah Alam malam tadi untuk membawa pulang hadiah kejuaraan RM50,000. 


Turut menyaksikan aksi final itu ialah Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Razali Ibrahim, Ketua Pengarah Majlis Sukan Negara (MSN), Datuk Seri Zolkples Embong dan Naib Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) Datuk Hamidin Mohd Amin. Frenz United Merah berjaya mendahului lawan pada minit ke-13 menerusi Mohd Hafizuddin Md Zuki selepas bertindak pantas menyambar bola muntah daripada sepakan penalti yang diambilnya. 


Selang 14 minit kemudian, Frenz United Biru menyamakan kedudukan hasil sepakan percuma deras Mohd Ruzaini Rusli yang terus menerjah jaring sebelum Muhammad Na'aim Abdul Razak (m-30) dan Mohd Aliff Hafizal Mohd Noor (m-35) kembali meletakkan Frenz United Merah di depan untuk menjadikan kedudukan pada separuh masa 3-1. 


Bersambung babak kedua, Frenz United Biru hampir mendapatkan gol kedua namun tolakan Aidiel Nur Iman Nekmat pada minit ke-50 bijak dihalang penjaga gol lawan, Muhammad Hazeq Nordin. 


Kira-kira 500 penonton dihiburkan dengan aksi bertenaga daripada kedua-dua pasukan dengan banyak serangan berbahaya namun keputusan 3-1 kekal sehingga wisel penamat.


Masih ada lagi golongan miskin dah kurang upaya dalam Malaysia nie yang dok perabis duit negara nak main bola tu buat apa?

300 penumpang LTAPP terkandas akibat gangguan bekalan elektrik




GEORGETOWN: Lebih 300 penumpang membabitkan empat penerbangan antarabangsa termasuk satu yang baru tiba, terkandas apabila kaunter pemeriksaan pasport imigresen terputus bekalan hampir dua jam di balai pelepasan Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang (LTAPP) di sini, hari ini. 






Bekalan elektrik yang terputus bermula jam 6 pagi itu, menyaksikan tiga penerbangan antarabangsa iaitu China, Hong Kong dan Thailand dan ketibaan dari Jakarta, Indonesia menyebabkan proses dokumentasi imigresen terganggu. Pengurus Besar Malaysia Airlines Berhad (MAB) LTAPP, Mohd Arif Jaafar, berkata pihaknya percaya kejadian itu berpunca daripada kerja menaiktaraf yang giat dilakukan sekarang. 
"Kami mengambil langkah segera dengan membuka satu kaunter imigresen khas di Balai Ketibaan di aras bawah. 


"Semua penerbangan mengalami kelewatan antara 15 hingga 20 minit dan tepat jam 9 pagi, semuanya sudah selesai," katanya.


Itu tara LTAPP tu ada generator sendiri boleh lagi blackout? Memang sabotage nie. Tapi elok jugak LATPP terkandas member2 yang kerja kat situ boleh rileks sat kalau tidak orang atasan bukan reti buat kerja tu tak dak kerja lah kalau tak blackout. Dah la tadak adap dan sopan ckap main lepas suka hati dia saja. 

Anwar, Azmin dan Chegu Bard didakwa subahat pecah sekatan




KUALA LUMPUR: Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan dua pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR), dituduh di Mahkamah Sesyen di sini atas dakwaan bersubahat memecahkan sekatan ketika perhimpunan BERSIH 3.0. 






Tuduhan itu adalah yang ketiga dihadapi Anwar, di mana sebelum ini beliau menghadapi dua tuduhan menyertai perhimpunan haram dan melanggar perintah mahkamah. Anwar, Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali dan Chegu Bard atau nama sebenarnya Badrul Hisham Shaharin, bagaimanapun mengaku tidak bersalah atas tuduhan itu. 


Sapa-sapa pun boleh tuduh-tuduh sebab dalam mahkamah memang suka tuduh orang, kalau betul tuduhan tu biar ada bukti yang nyata tapi sekarang video ripper dah maju boleh fake semua tu.

Nama iPad: Apple bayar AS$60 juta kepada syarikat China


BEIJING: Mahkamah China menyatakan Apple bersetuju membayar sebuah syarikat tempatan AS$60 juta untuk menyelesaikan perbalahan berhubung pemilikan nama iPad. 






Mahkamah Tinggi Guangdong menyatakan Apple dan Proview Technology mencapai persetujuan itu menerusi rundingan yang menamatkan kes itu. Apple menyatakan ia membeli hak global untuk nama iPad daripada Proview pada 2009 tetapi pihak berkuasa China menyatakan pemilikan di negara itu tidak pernah dipindahkan. - AP 


Bagus lah, tak perlu nak berbalah, kautin saja berapa dorang nak minta pampasan pastu bayar, kan Apple dah kaya raya sekarang nie nak risau apa? Betul tak?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan