Cari Artikel

Saturday, June 30, 2012

Digi Promosi: Social Dari RM1/Hari




Assalamualaikum W.B.T, dan salamsejahtera kepada pembaca blog iskandarX Society yang tercinta yang belum lagi terasa nak pegi tidoq, so layan lah korang baca blog aku nie yang tak seberapa ini. Korang ingat tak dulu hotlink pernah buah RM2 dari pukul 12mlm sampai 12tgh? Mula RM2 untuk 12jam lepas tu makin kurang lah hour yang kita boleh dapat, sebab maybe dorang nie dah kaya dan makin berlagak. Biasalah meniaga memang macam tu, tapi agak-agaklah dah kaya pun masih mau kaut untung gila-gila babas.







So, lani aku nak share pasal Digi pulak (dah malas pakai Hotlink nie), yang membuat promosi pasal Super Borak pulak dah, cekidaut bebeh:

Chat all night, Internet all day!
Engage in endless chatting via FREE calls and SMS from night till dawn, or go Internet crazy all day with DiGi's Social from RM1/day promotion!
Promotion Period: 4 June - 31 July 2012

SPECIAL INTRODUCTORY OFFER!
DiGi® Easy Prepaid:
Enjoy 50% off with our introductory price for a limited time only!
Get FREE Calls + SMS from 1am - 7am at only 50sen/day! Subscribe to Super Borak from 12am - 6.30am.
DiGi® BEST Prepaid:
Enjoy 50% off with our introductory price for a limited time only!
Get FREE Calls + SMS from 1am - 7am at only RM1/day! Subscribe to Super Borak from 12am - 6.30am.
How do I subscribe to DiGi Super Borak?
For DiGi® Easy Prepaid customers

Step 1
Dial *128*1*3#.

Step 2
Press 2 for Super Borak.

Step 3
Press 1 to confirm your subscription.

Step 4
You will receive an SMS notification upon successful subscription. A subscription of RM1 will be deducted.
For DiGi® BEST Prepaid customers

Step 1
Dial *128*1*3#.

Step 2
Press 2 for Super Borak.

Step 3
Press 1 to confirm your subscription.

Step 4
You will receive an SMS notification upon successful subscription. A subscription of RM2 will be deducted.

How do I subscribe to Mobile Internet Monthly 500MB?

Click here to learn more about Mobile Internet Monthly 500MB!
Notes:

    Super Borak
  • The subscription fees are as follows:
    - DiGi® Easy Prepaid: RM1/day
    - DiGi® BEST Prepaid: RM2/day
  • Max cap of 60 minutes DiGi-DiGi calls and 50 DiGi-DiGi SMS apply.
  • Promotion is only open to DiGi® Easy Prepaid and DiGi® BEST Prepaid customers.
  • Upon exceeding the max cap, customers will be charged the following rates (between 1am - 7am):
    - DiGi® Easy Prepaid customers - 30sen/min for calls and 8sen/SMS
    - DiGi® BEST Prepaid customers - 12sen/min for calls and 1sen/SMS
  • Mobile Internet
  • RM30 will be charged from your main account balance every thirty (30) days (and not any other FREEBIE accounts).



Korang rasa servis nie boleh bertahan lama tak? Kalau kat Indonesia maybe boleh tapi di Malaysia aku kurang jamin sebab Hotlink dok kongker macam king kong kepala hotak hang lagi. Ok pepehal pun Enjoy lah apa yang aku dok merapu nie, yang nak marah-marah sebab tersinggung dengan bahasa aku di blog nie, punya pasal kat hang la. Huhuhuuuu, selamat malam, Assalamualaikum.

Kriteria Yang Anda Perlukan Dalam Mencari Blog Hosting Yang Terbaik




Assalamualaikum W.B.T, dan salam sejahtera kepada pembaca setia blog iskandarX Society yang tercinta. Korang mesti sedia maklum bahawa, jika korang nak berbloging dengan selesa dan tanpa perlu disekat-sekat oleh sesetengah host adalah dengan memiliki hosting sendiri kan? So kali nie aku share ciri-cirinya dan macam mana korang nak pilih dan dibawah sekali artikel ini aku letakkan link untuk hosting yang terbaik bagi aku dan kawan-kawan aku pernah gunakan.


Mencari laman web blog terbaik hosting adalah sangat penting untuk mana-mana blogger kerana ia membuktikan untuk menjadi satu kelebihan untuk mereka. Anda perlu mempunyai jenis yang sempurna perkhidmatan hosting untuk blog anda kerana mereka akan menjadi tapak lalu lintas yang sangat tinggi kemudian dan seterusnya. Mempunyai laman web blog terbaik hosting sentiasa membuktikan bermanfaat untuk blogger lebih persaingan mereka. Pilihan anda majorly bergantung kepada bajet anda dan terdapat tiga jenis asas perkhidmatan hosting yang anda boleh memilih dari.


Jadi sentiasa cuba untuk memikirkan bajet anda supaya anda tahu apa sebenarnya yang anda mampu. Juga, anda perlu tahu apa yang anda mahu untuk membina mulanya dan menetapkan matlamat tertentu untuk diri sendiri kerana anda mungkin mampu pakej kualiti yang lebih rendah pada permulaan. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja laman web anda membesar, anda akan dapat meluangkan lanjut mengenai hosting untuk blog anda.


Satu perkara penting untuk mencari dalam hosting laman adalah bahawa mereka harus menyediakan anda dengan platform yang sempurna untuk blog anda. , Anda memerlukan ini untuk menyesuaikan fungsi dan lihat blog anda. WordPress adalah pilihan yang benar-benar baik dalam hal ini kerana ia menyediakan platform yang sempurna untuk blog anda. Platform adalah sangat penting untuk blogging kuat dan sentiasa harus berkongsi pos anda di rangkaian sosial. Jadi pastikan pakej hosting yang anda pilih menawarkan kebolehan menggunakan Wordpress sebagai platform anda.


Anda harus sentiasa menetapkan kriteria untuk memilih blog yang terbaik laman web hosting. Pertama sekali, cuba untuk melihat ulasan pelanggan sebenar untuk syarikat yang tertentu untuk mengetahui berapa baik hosting mereka dan perkhidmatan yang mereka sediakan. Jika syarikat tidak mempunyai sebarang ulasan yang dipaparkan di luar sana tentang mereka maka anda tidak seharusnya benar-benar mempertimbangkan untuk memilih bahawa. Selepas anda telah memilih syarikat, anda boleh membuat perbandingan antara pilihan utama anda.


Anda juga boleh melihat pakej yang anda ingin pergi dan bandingkan ini untuk memilih yang terbaik untuk diri sendiri. Anda tidak akan dikehendaki untuk melakukan ini jika anda perlu hanya dikongsi hosting. Pada mulanya, anda boleh berharap untuk mendapatkan pengunjung yang sedikit tetapi anda tidak benar-benar boleh meramal apa yang masa depan. Dalam perintah untuk blog anda untuk berjaya, anda perlu beralih kepada dedikasi atau VPS hosting berkongsi hosting tidak mengendalikan lalu lintas yang agak besar.


Walaupun anda baru kepada konsep blogging, anda masih boleh belajar mengenai platform blog dalam masa seminggu. Oleh itu ia tidak sukar jika anda bersedia untuk mengambil masa dan belajar semua ini. Sebuah blog yang berjaya bergantung kepada hosting yang baik dan jika anda mendapati sebuah syarikat yang benar-benar baik, laman web anda akan berkembang pesat. Jadi sangat berhati-hati ketika memilih syarikat hosting anda, mengambil sedikit masa dan pergi alih ulasan pelanggan. Anda boleh menyemak ExabytesHostMonster, HostGator ataupun BlueHost kerana mereka dianggap sebagai blog hosting syarikat. Walaupun terdapat syarikat-syarikat lain yang anda boleh mencari, ketiga-tiga harus menjadi pilihan utama anda.


Dibawah ini adalah hosting pilihan aku, jika korang nak cuba servis ini sila klik banner dibawah ini:




Kriteria Yang Anda Perlukan Dalam Mencari Blog Hosting Yang Terbaik

Resepi Untuk Juadah berbuka Puasa Ramadhan 1433 Dalca Ayam



Assalamualaikum W.B.T, dan salam sejahtera kepada pembaca setia blog iskandarX Society ini. Hari nie aku nak kongsikan resepi walaupun dah ramai yang dah tahu akan resepi  ini dari buku-buku, tv, radio, blog-blog lain tapi ini khas untuk pembaca blog iskandarX Society yang tercinta ok? Aku untuk makluman korang semua, aku suka makan ayam. Tak kiralah menu apa pun janji medium utama adalah ayam, goreng ker, rebus ker, rendang ker, kuah ker, bakar ker, janji ayam, (yang halal dan disembelih lah).






Nota: Video diatas bukan ada kena-mengena dengan resepi dalca ayam yang aku post nie tapi asas nak buat dalca tu lebih kurang macam dalam video nie diatas sebab aku tak dapat nak buat video untuk resepi Dalca Ayam ini sendiri, ok?

So hari nie aku nak share Resepi Dalca Ayam, check it out bebeh:



Bahan-bahan:


300 g isi ayam atau daging ( dipotong kecil)
4-5 biji kentang ( potong 4-6 bahagian)
2 batang terung panjang ( potong kecik)
6 batang kacang panjang ( potong memanjang 1 inci)
1 batang karot ( potong memanjang)
2 cawan santan pekat
air secukupnya ( anggaran 4-5 cawan air )
1 cawan kacang dhal ( rendam dan rebus hingga empuk)
1 labu bawang besar ( di tumbuk)
3 ulas bawang putih ( ditumbuk)
1 inci halia (ditumbuk)
1 batang kayu manis
2 kuntum bunga lawang
3 biji buah pelaga
3 biji bunga cengkih
3 sudu besar serbuk kari
daun kari secukupnya ( bancuh dengan sedikit air)
daun ketumbar
minyak untuk menumis
garam, perasa


Cara membuatnya


1. Tumis daun kari,bahan tumbuk, bunga cengkih, kayu manis, pelaga dan bunga lawang hingga wangi kemudian masukkan serbuk kari yang telah dibancuh dengan air.
2. Masukkan daging/isi ayam dan kentang, masak hingga kecut dan empuk .
3. Kemudian masukkan air, santan, dhal, sayur-sayuran. Bila sayur sudah masak, sesuaikan rasa dan bolehlah diangkat.
4. Taburkan dengan bawang goreng dan daun ketumbar.


Sumber resepi adalah diceduk(pasal aku bukan ada resepi sendiri pun) dari My Resepi, thanks alot admin My Resepi yerk.

Kuasai teknologi seiring pegawai tentera udara dunia: Agong




ALOR SETAR: Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah bertitah pegawai Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) perlu menguasai teknologi moden supaya setanding pegawai tentera udara negara kuasa dunia. 









Seri Paduka bertitah perkembangan teknologi moden juga perlu dikuasai kerana ia selaras dengan Pelan Transformasi Pelaksanaan Generasi Masa Depan yang diperkenalkan TUDM pada 2010.
TUDM kini, titah baginda, berada di landasan kukuh untuk menjadi kuasa udara dominan dan satu-satunya angkatan yang mempelopori teknologi moden serta canggih.
"Kerjaya sebagai pegawai TUDM sarat dengan tugas, tanggungjawab, komitmen dan pengorbanan yang memerlukan semangat membara untuk melaksanakannya," titah baginda pada istiadat Perbarisan Diraja dan Pengurniaan Watikah Tauliah kepada 34 Pegawai Kadet Kelas 2012 di Kolej Tentera Udara (KTU) di Kepala Batas, dekat sini, hari ini. 


Pegawai kadet itu yang mengikuti pengajian selama tiga tahun di KTU adalah pengambilan ke-15 dan terakhir program kerjasama KTU/Universiti Teknologi Malaysia sejak 1998. Mulai tahun depan, pengambilan pegawai TUDM adalah dari Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM). 


Yang di-Pertuan Agong bertitah menjadi kewajipan setiap pegawai untuk menentukan TUDM benar-benar berupaya melaksanakan misi mengawasi dan menjaga kedaulatan ruang udara negara daripada diceroboh. 


Titah baginda setiap pegawai TUDM juga berkewajipan melaksanakan tugas yang diamanahkan dengan cemerlang kerana mereka bertanggungjawab mengendali, mengurus dan mengawal aset TUDM yang canggih dan kompleks. 
Seri Paduka turut mengucapkan tahniah dan syabas kepada pegawai muda TUDM tersebut kerana berjaya menamatkan pengajian diploma kejuruteraan mekanikal (aeronautik) selama tiga tahun dengan cemerlang. 


Kumpulan itu menempa sejarah apabila 21 orang memperoleh anugerah Dekan dan empat orang Diploma kelas pertama. Kesemua 34 pelatih memperoleh Purata Nilai Gred 3.0 ke atas. 


Mereka ditauliahkan dengan pangkat Leftenan Muda dan dijadual mengikuti kursus asas penerbangan di Pusat Latihan Terbang Satu (Pulatibang 1) di KTU selepas ini. 


Kadet Sarjan Mohammad Syaaban Zainal Abidin, 22, yang dilahirkan di Ipoh, Perak meraih anugerah terbaik keseluruhan untuk menerima piala pusingan Sultan Ahmad Shah manakala Pegawai Kadet Siswa Kanan Mohd Hanafi Mahadi, 22 dari Kota Baharu, Kelantan menggondol piala pusingan Panglima Pendidikan Udara bagi kategori terbaik keseluruhan. 


Turut hadir, Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak, Panglima Angkatan Tentera Malaysia Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin, Panglima TUDM Tan Sri Rodzali Daud dan para pegawai tentera. - BERNAMA


Memang benar apa yang Duli Maha Mulia Agong, tentera udara mestilah menggunakan alatan canggih dan terkini, dan bukannya alatan dan teknologi yang secord-hand. Ini baru pandu-uji dah terhempas tak sampai pun 10 minit terapung di udara, apa kes? Bujet untuk tentera beratus-ratus juta tapi pesawat dok terhempas macam cawan.

Diplomat Singapura hadir di perhimpunan Bersih: Perwakilan Malaysia beri penjelasan




SINGAPURA: Suruhanjaya Tinggi Malaysia di Singapura telah memberi respons terhadap surat yang tersiar dalam akhbar The Straits Times Khamis lalu berhubung dakwaan kehadiran tiga diplomat republik ini pada perhimpunan Bersih 3.0 di Kuala Lumpur pada 28 April. 









Dalam jawapan itu,, Kaunselor (Politik) Nik Ady Arman memulakan tulisannya dengan menegaskan tentang pentingnya mengenal pasti perbezaan antara tindakan yang diambil Kerajaan Malaysia dan tindakan NGO serta kumpulan tertentu yang berkepentingan.
Beliau berkata, walaupun kerajaan Malaysia telah meminta Pesuruhjaya Tinggi Singapura menangani isu ini secara diplomatik, tetapi tidaklah memeranjatkan apabila NGO dan kumpulan lain yang berkepentingan, menunjukkan reaksi masing-masing berhubung isu berkenaan berdasarkan sentimen yang tercetus daripadanya. Seperti yang diduga, begitu jugalah yang dilakukan para pembaca dalam surat mereka kepada The Straits Times.


Kedua, kata Nik Ady, perkara yang perlu juga diambil kira ialah tentang perbezaan kecil, tetapi tidak kurang pentingnya, antara kehadiran diplomat pada perhimpunan itu dan perhimpunan haram. 


Nik Ady berkata sebagai negara demokrasi, Malaysia tidak pernah mengehadkan atau menghalang sesiapa daripada menyertai mana-mana perhimpunan yang sah di sisi undang-undang, tetapi beliau menegaskan bahawa perhimpunan Bersih 3.0 adalah satu perhimpunan haram. 


"Penyertaan warga asing dalam perhimpunan haram tempatan bukan saja boleh mencetuskan spekulasi tentang motif pembabitan mereka, tetapi kerajaan tuan rumah juga akan dipertanggungjawabkan sekiranya diplomat terbabit menjadi mangsa tindakan ganas dalam demonstrasi itu," katanya. 
Nik Ady berkata atas alasan inilah diplomat Malaysia sentiasa diperingatkan agar tidak menyertai kegiatan haram ketika berkhidmat di luar negara. 


Ketiga, katanya Malaysia menghargai keputusan kerajaan Singapura menolak permohonan kumpulan tertentu yang menyokong Bersih 3.0 di Singapura, yang jelas beliau, merupakan suatu tanda persahabatan, yang pastinya turut memberi kebaikan besar kepada Singapura sendiri. 


"Keempat, adalah tidak benar wujudnya pemikiran bahawa rakyat Malaysia masih menganggap Singapura sebagai 'adik'. Ramai rakyat Malaysia dilahirkan selepas atau mempunyai pengalaman yang amat sedikit tentang pemisahan (antara Malaysia dan Singapura pada 1965). 


Bagi mereka, kata Nik Ady, Singapura adalah sebuah negara yang berasingan dan bebas daripada Malaysia. 


Beliau berkata kejayaan jiran terdekatnya adalah penting bagi Malaysia, kerana "kami amat sedar bahawa kemakmuran hanya boleh dikecapi apabila jiran kami juga berjaya". 


Nik Ady berkata Perdana Menteri kedua-dua negara berpandangan jauh apabila mereka tidak mengungkit sejarah lampau dan ini terbukti melalui kemajuan yang dicapai dalam kerjasama dua hala yang begitu memberangsangkan. 


Pada 22 Jun, Menteri Luar Malaysia, Datuk Seri Anifah Aman memanggil Pesuruhjaya Tinggi Singapura ke Malaysia Ong Keng Yong untuk menyatakan kepada beliau bahawa "penyertaan secara langsung diplomat berkenaan dalam perhimpunan haram itu adalah sesuatu yang tidak wajar dilakukan". 


Suruhanjaya Tinggi Singapura menafikan diplomat republik ini menyertai perhimpunan itu dan menjelaskan bahawa mereka hadir sebagai pemerhati, yang juga sebahagian daripada "tugas diplomatik mereka". - BERNAMA


Biasalah, mana ada orang nak mengaku berak tengah jalan bro? Dan juga baling batu sorok tangan, takkanlah Singapura nak mengaku ada diplomat repulik tu hadirkan diri bersama-sama dalam perhimpunan tu? Tapi orang tua-tua kata takkan pokok bergoyang kalau agin tak bertiup, betul tak?

Gempa kuat 6.3 magnitud landa China




BEIJING: Gempa kuat 6.3 magnitud menggegarkan Wilayah Xinjiang di barat daya China, awal pagi ini.






Gempa di kedalaman 9.8 kilometer itu itu terletak di 99 kilometer dari selatan Bandar Dushanzi, demikian lapor Agensi Penyelidikan Geologikal Amerika Syarikat (uSGS).
Setakat ini, belum ada laporan mengenai mangsa yang cedera atau kerosakan yang dialami berikutan gempa yang berlaku jam 5.07 minit pagi waktu tempatan itu.
AP dalam laporannya berkata, Pusat Rangkaian Gempa Bumi China bagaimanapun mengeluarkan ukuran gempa 6.6 skala Richter. 


Sementara itu, AFP melaporkan setakat ini sekurang-kurangnya 17 orang cedera manakala seorang parah.


Kebanyakan mangsa terbabit cedera selepas rumah mereka ranap akibat gempa. - Agensi


Subahanallah, Jauhkanlah segala malapetaka dan azab-Mu dan lindungilah tanah Airku daripada segala kejahatan, yang datang daripada Jin dan Manusia yang turun dari langit dan yang keluar dari bumi siang dan malam dan jauhkan juga diri aku, keluargaku, masyarakatku, tanahairku, dan seku-sekutu seIslamku daripada azab kubur dan api neraka.

Tom Cruise, Katie Holmes bercerai




LOS ANGELES: Pasangan ternama Hollywood, Tom Cruise dan Katie Holmes dilaporkan bercerai selepas lima tahun berkahwin, hari ini. 






Wakil Holmes memberitahu kepada majalah People bahawa penceraian itu berikutan masalah peribadi Katie dan ahli keluarganya.


“Buat masa ini, Katie akan memberi tumpuan dan melakukan yang terbaik ke atas anak perempuannya,” katanya.


Cruise yang akan menyambut ulang tahun kelahirannya ke-50 Selasa ini melangsungkan perkahwinan dengan Holmes di istana Itali pada November 2006 selepas mengisytiharkan perasaan cintanya kepada bekas bintang ‘Dawson’s Creek’ di ‘Oprah’. 


Mereka dikurniakan seorang anak perempuan, Suri yang kini berusia enam tahun. 


Ini adalah perkahwinan pertama bagi Holmes dan ketiga bagi Cruise. - AFP 


Artis memang lah macam tu kawen sebab nafsu lepas dah boring, bercerailah jawabnya. Jangan contohi artis-artis ini punya kehidupan, rosak akhlak nanti.

13 maut serangan bom di Iraq




BAGHDAD: Sekurang-kurangnya 13 maut dan lebih 50 cedera dalam beberapa kejadian serangan bom dan tembakan di Iraq semalam. 






Dalam satu kejadian, dua motosikal membawa bom merempuh dua pasar harian, manakala satu lagi serangan ke atas sebuah balai polis di Balad, utara Baghdad.
Ahli Majlis Kerajaan Wilayah, Mohammed Radhi, berkata tujuh orang terbunuh manakala 50 lagi cedera akibat serangan bom berkenaan.


Sumber di Hospital Balad mengesahkan angka kematian berkenaan dan mereka yang cedera kemudian dipindahkan ke Hospital Baghdad. 


Terdahulu, seorang lelaki bersenjata menyerang pusat pemeriksaan di Khan Bani Saad, di selatan Bandar Baquba, menyebabkan empat pejuang Sahwa terbunuh manakala empat lagi cedera. 


Sementara di Baquba, satu bom tangan yang diletakkan di tepi jalan meletup menyebabkan seorang askar yang sedang melakukan rondaan terbunuh. - AFP 


Macam manalah nak memang kalau asyik buat bom berani mati aja. Dah keluar dari apa yang Islam ajar, walaupun perang diharamkan untuk bunuh diri.

Lucio tinggalkan Inter Milan




ROM: Pemain pertahanan Brazil, Lucio sudah meninggalkan Inter Milan meskipun kontraknya hanya tamat dua tahun lagi, demikian menurut kenyataan kelab Serie A itu hari ini. 






Inter dalam kenyataannya berkata, pemergian pemain berusia 34 itu adalah 'hasil persefahaman kedua-dua pihak'.


Lucio bermain untuk Inter sebanyak 136 perlawanan dan menjaringkan lima gol sejak tiga tahun beraksi bersama kelab dari utara Itali itu. - AFP


Alah setakat Lucio saja yang meninggal, takkan bankrup punya Inter Milan. Dorang boleh cari player lain punya.

Federer terselamat diheret bermain lima set




LONDON: Juara lima kali Roger Federer terselamat untuk kelompok 16 pemain terakhir di kejohanan tenis Wimbledon manakala juara bertahan, Novak Djokovic menyingkirkan satu lagi pemain Republik Czech di Centre Court, awal pagi tadi. 






Federer bangkit selepas ketinggalan dua set bagi memastikan pencapaiannya selama 10 tahun di Wimbledon tidak tercalar kepada pemain pilihan ke-29 dari Perancis, Julien Benneteau.
Federer menang 4-6, 6-7 (3/7), 6-2, 7-6 (8/6), 6-1 dan akan menemui pemain bukan pilihan dari Belgium, Xavier Malisse untuk mara suku akhir.
"Ia perlawanan yang sangat sukar dan saya mempunyai sedikit tuah," kata Federer. 


Sementara itu Djokovic turut mara selepas diberi tentangan sengit oleh pemain veteran Republik Czech, Radek Stepanek 4-6, 6-2, 6-2, 6-2. 




Federer bangkit kembali selepas tewas set pembukaan kepada pemain berusia 33 tahun itu. - AFP 


Yaaa Federer kasi libasan padu maut sikit yang keluar api punya ok?

Keputusan Tenis Wimbledon



Lelaki
Pusingan kedua:
Sam Querrey (USA) klk Milos Raonic (CAN x21) 6-7 (3/7), 7-6 (9/7), 7-6 (10/8), 6-4



Pusingan ketiga: Novak Djokovic (SRB x1) klk Radek Stepanek (CZE x28) 4-6, 6-2, 6-2, 6-2
Viktor Troicki (SRB) klk Juan Monaco (ARG x15) 7-5, 7-5, 6-3
Richard Gasquet (FRA x18) klk Nicolas Almagro (ESP x12) 6-3, 6-4, 6-4
Florian Mayer (GER x31) klk Jerzy Janowicz (POL) 7-6 (7/5), 3-6, 2-6, 6-3, 7-5
Roger Federer (SWI x3) klk Julien Benneteau (FRA x29) 4-6, 6-7 (3/7), 6-2, 7-6 (8/6), 6-1
Xavier Malisse (BEL) klk Fernando Verdasco (ESP x17) 1-6, 7-6 (7/5), 6-1, 4-6, 6-3
Denis Istomin (UZB) klk Alejandro Falla (COL) 6-3, 6-4, 3-6, 7-6 (7/5)
Mikhail Youzhny (RUS x26) klk Janko Tipsarevic (SRB x8) 6-3, 6-4, 3-6, 6-3.

Wanita:
Pusingan kedua:
Jana Cepelová (SVK) klk Anabel Medina Garrigues (ESP x26) 6-7 (7/9), 7-6 (7/5), 6-3

Pusingan ketiga:
Maria Sharapova (RUS x1) klk Hsieh Su-Wei (TPE) 6-1, 6-4
Sabine Lisicki (GER x15) klk Sloane Stephens (USA) 7-6 (7/5), 1-6, 6-2
Kim Clijsters (BEL) klk Vera Zvonareva (RUS x12) 6-3, 4-3.
Angelique Kerber (GER x8) klk Christina McHale (USA x28) 6-2, 6-3
Agnieszka Radwanska (POL x3) klk Heather Watson (GBR) 6-0, 6-2
Camila Giorgi (ITA) klk Nadia Petrova (RUS x20) 6-3, 7-6 (8/6)
Maria Kirilenko (RUS x17) klk Sorana Cirstea (ROM) 6-3, 6-1
Peng Shuai (CHN x30) klk Arantxa Rus (NED) 6-1, 6-2. - AFP

Aku pun tak paham apa yang ditulis iatas nie sebab aku tak pernah tengok tenis, hehehehehe.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan