Cari Artikel

Saturday, June 23, 2012

Papa Roach Dalam Dunia Grunge
Papa Roach adalah band rock Amerika dari Vacaville, California. Pelepasan utama label pertama mereka adalah tiga platinum album Infest(2000). Kejayaan kumpulan itu terus dengan Lovehatetragedy, album emas mereka (2002), album platinum mereka Getting Away with Murder(2004), The Paramour Sessions(2006), dan Metamorphosis(2009). Album 7 jalur, Time for Annihilation, telah dikeluarkan pada Ogos 31, 2010. Papa Roach telah menjual kira-kira 20 juta salinan album di seluruh dunia, dan terkenal dengan hits mereka "Last Resort", "Between Angels And Insects", "She Loves Me Not", "...To Be Loved", "Scars", "Forever", dan "Hollywood Whore".

Pembentukan dan awal tahun: 1993-1999


Pembentukan Papa Roach bermula pada Januari 1993, apabila plumbum Shaddix Jacoby penyanyi dan pemain drum Dave Buckner bertemu di padang bola sepak Sekolah Tinggi Vacaville semasa perlawanan sengit, di mana kedua-dua berakhir bercakap tentang muzik. Mereka kemudiannya disertai oleh trombonist Ben Luther dan bass gitar Will James. Mereka memutuskan untuk memasuki menunjukkan bakat sekolah, di mana mereka melakukan versi perlindungan "Fire" lagu Jimi Hendrix, tetapi mereka akhirnya tidak memenangi peraduan ini. Pada bulan Mac 1993, trombonist Ben Luther telah digantikan oleh plumbum gitar Jerry Horton dari Sekolah Tinggi berdekatan Vanden. Horton telah diperkenalkan kepada band ini melalui teman wanita, yang merupakan peminat. Walau bagaimanapun, Jerry pada mulanya khuatir tentang menyertai band ini kerana Jacoby, Buckner, dan semua pergi ke sekolah yang berlainan yang tinggi. Pada titik ini, Papa Roach mengamalkan setiap hari dan melawat pada gig setiap mereka boleh mendapatkan. Pelancongan van pertama mereka telah dipanggil Moby Dick, di mana Jacoby telah diilhamkan untuk datang dengan nama peringkat pertama "gyuszi Dick". Nama band yang berasal dari langkah datuk-Shaddix, Howard William Roatch, yang digelar Papa Roach. Roatch membunuh diri pada tahun 2006 kerana dia telah didiagnosis dengan kanser terminal. Band ini memberi penghormatan kepadanya dengan Sesyen kekasih dan semasa persembahan secara langsung lagu "Roses On My Grave".


Pada tahun 1994, Papa Roach mengeluarkan pertama mereka EP bertajuk Potatoes for Christmas. Drummer Dave Buckner sementara telah digantikan oleh Ryan Brown, sebagai Buckner telah menghabiskan tahun di Seattle mengkaji seni. Pada tahun 1995, mereka mengeluarkan demo pada Sound Farm Studios bertajuk Caca Bonita. Pada masa ini Buckner adalah kembali. Pada tahun 1996, mereka menggantikan pemain gitar bass asal Will James, yang telah menjadi besar yang terlibat dalam kem musim panas gereja, oleh Tobin Esperance, kerana ketiadaan James 'akan menghadkan musim panas jalur mengamalkan dan tur. Sebagai Esperance telah dengan band sebagai roadie untuk sementara waktu, peralihan adalah sesuatu yang mudah.


Pada 4 Februari, 1997, band yang dihasilkan panjang album penuh pertama mereka, berhak Kawan Lama dari Tahun muda. Masih tur banyak, mereka menyokong band seperti syaitan, 5000 Powerman, PDU PE, orang yg kurang ajar, Far dan Statik-X.


Pada tahun 1998, mereka mengeluarkan EP bertajuk 5 Trek Deep. Ia telah menjual lebih daripada 1,000 naskhah dalam bulan pertama pelepasan. Pada tahun 1999, mereka menghasilkan satu lagi EP, yang akan berakhir sebagai pelepasan terakhir mereka bebas, bertajuk Mari Em Tahu. Kejayaannya menarik perhatian Warner Music Group, yang sebagai sebahagian daripada perjanjian pembangunan yang disediakan sedikit wang untuk pengeluaran CD lima track promo-demo. band memutuskan mereka mahu pengeluar batu berpengaruh Jay Baumgardner pada lembaga untuk menghasilkan rekod [3] Dalam satu temu bual dengan HitQuarters, Baumgardner berkata, "Pada mulanya saya tidak benar-benar yakin ia akan bersenam, tetapi kemudian saya melihat video mereka membuat persembahan di kelab - Saya melihat semua kanak-kanak ini akan liar, mengetahui lagu-lagu oleh jantung - dan itulah apabila saya menyedari bahawa mereka pasti mempunyai potensi ".


Warner Brothers telah tidak yakin dengan demo, bagaimanapun, dan memilih untuk tidak menandatangani mereka.  cakera unreleased termasuk lagu-lagu "Infest", "Last Resort", "Broken Home", "Dead Cell", dan "She Loved Me Not"- empat bulan pertama kemudian akan menampilkan album mengerumuni mereka, dan terakhir pada Lovehatetragedy.
Tidak lama selepas itu, Rekod DreamWorks yang ditawarkan band kontrak rakaman.


Bulus dan kejayaan arus perdana: 1999-2005


Selepas menandatangani perjanjian dengan DreamWorks Records pada bulan Oktober 1999, mereka terus memukul studio untuk merakamkan debut mereka album label utama bertajuk merundung. Album termasuk lagu-lagu lama daripada siaran bebas mereka ini sebagai "mengerumuni", "Last Resort", "Broken Home", "your Mati" dari CD demo Warner Brothers, "Revenge Di Jepun" sebagai "Revenge" dan "Setelah dipenjarakan Away "dari 5 EP Trek mereka Deep;" ​​Legacy "," pesta minum-minum "," Ular ", dan versi yang lembut yang asalnya berat" tali tegang "dari Let 'Em Tahu EP; yang telah semula direkodkan, dan tiga tambahan yang baru bertulis lagu: "Antara Mlykt dan Serangga", "Blood Brothers", dan "Jangan sekali-kali Cukuplah". Merundung telah dikeluarkan pada April 25, 2000, dan dijual 30,000 salinan dalam minggu pertama pelepasan. Dengan album pertama mereka dibebaskan, dan video muzik untuk "Resort lepas" yang direkodkan, mereka melanda Tour Van meleding dan pelancongan yang besar yang lain yang banyak, termasuk Tour Pengurusan Kemarahan dengan Limp Bizkit dan bertindak rap itu seperti Eminem, E-40, Xzibit, dan Ludacris.
Pada akhir 2000, mereka telah melawat United Kingdom, menonjolkan bagaimana cepat populariti mereka telah tersebar di seluruh dunia. Pada tahun 2001, band ini telah melawat Ozzfest, di mana mereka persembahan di atas pentas utama berprestij, di Amerika Syarikat dan United Kingdom pelancongan.


"Blood Brothers" lagu juga dipaparkan pada pemain Skater Pro permainan video yang popular Tony Hawk 2.


Selepas jumlah besar tur di seluruh dunia, terutamanya di Amerika Syarikat, United Kingdom dan Jepun, band melanda studio sekali lagi untuk merakam utama label album kedua mereka yang bertajuk Lahir untuk Rock, tetapi telah ditukar nama kepada Lovehatetragedy. Album ini dikeluarkan di Amerika Syarikat pada Jun 18, 2002, dan walaupun ia tidak menjual lebih banyak dr merundung, ia berjaya untuk menentukan hala yang lebih tinggi di kedua-dua Amerika Syarikat dan United Kingdom carta album. Album telah dijual lebih 500,000 salinan dan menjadi Emas disahkan. Album ini menandakan perubahan dalam bunyi, morphing dari logam nu kepada batu, kecuali atas single pertama album, "She Loved Me Not". Video muzik untuk "Time and Time Again" juga dipaparkan pada Pepsi Blue komersial.


Pada akhir tahun 2003, Papa Roach menulis dan mencatatkan utama label album ketiga mereka dengan Dancing tajuk yang bekerja Dalam Ashes, tetapi dibebaskan sebagai Mendapatkan Away dengan Pembunuhan. Band ini bekerja dengan pengeluar yang diiktiraf Howard Benson. Selepas siap, band ini difilemkan video untuk trek tajuk, "Mendapatkan Away Pembunuhan", dan pergi lawatan kelab pada musim panas kecil memanaskan badan untuk album baru dan lawatan untuk diikuti. Beberapa peminat lama band mengkritik Mendapatkan Away dengan Pembunuhan alternatif yang lebih lembut batu bunyi, berbanding dengan album mereka sebelum ini. Tanpa mengira tindak balas yang dilihat, Mendapatkan Away dengan Pembunuhan terjual lebih banyak difilemkan Lovehatetragedy, terutamanya disebabkan oleh populariti besar single kedua album, "Parut". Pada masa ini, album itu telah menjual lebih daripada 1 juta naskhah dan telah Platinum disahkan. Pada 9 November, 2004, band ini mengeluarkan EP 5, Rolling Stone Asal. EP hanya terdapat digital. On November 22, 2005, mereka mengeluarkan album video pertama mereka, Papa Roach: Live & pembunuh di Chicago.


Pada tahun 2005, band ini membelanjakan sebahagian besar daripada tahun tur. Ini termasuk lawatan penuh Amerika Syarikat dan Eropah di samping band seperti Slipknot, Dead Poetic, Syarikat Amanah, Masa Depan kronik, Undang-undang Skindred, 311 dan Unwritten.


Kekasih Sesyen dan berlepas daripada Dave Buckner: 2006-2008


On September 12, 2006 Papa Roach mengeluarkan utama keempat-label album Sesyen kekasih. Band ini telah memilih tajuk berkenaan ke lokasi rakaman, Mansion kekasih. Band ini telah diberikan idea menjalankan album di sebuah rumah ketika mereka merakam Mendapatkan Away dengan Pembunuhan, merekodkan dalam manor semakin popular untuk bunyi yang unik dan perasaan (yang dapat dilihat pada lyrics) rakaman dalam manor, Jacoby shaddix dinyatakan di atas papan kipas. Beliau juga menyatakan bahawa album itu mungkin akan bertajuk Hari-hari perang, Malam Cinta, yang ada petikan lirik dari lagu "Tiada Rahsia More" pada album, serta buku anarki yang diterbitkan oleh CrimethInc. pada tahun 2000. Tajuk tentatif lain untuk album "Penebusan" dan "Forever", tajuk album single kedua. Band ini telah tidak memilih single pertama mereka tetapi telah mengecil ke bawah untuk "crash", "Apakah Adakah Adakah Anda?", Dan "Selamanya". Walau bagaimanapun, "... Akan Loved" berakhir sebagai single pertama untuk album dan lagu tema rasmi untuk WWE Raw dari 2006 hingga 2009 sehingga digantikan dengan "Burn Bawah" oleh Nickelback. Album menandakan bunyi berasaskan batu yang lebih alternatif berbanding dengan usaha yang lebih awal tetapi masih mengandungi balada lembut seperti Mendapatkan Away dengan Pembunuhan. Album debutnya pada # 16 Carta Billboard 200.


Band ini mula tur album baru mereka pada bulan Ogos 2006, dengan lawatan Amerika yang diikuti oleh satu di Eropah. Pada Oktober 2006, Papa Roach melawat dengan band seperti Roses Guns N ', semasa lawatan Demokrasi Cina, dan Deftones di seluruh Amerika Syarikat, mempunyai kejayaan besar. Mereka juga jalur tetamu khas semasa Tour Zippo Hot dengan PDU PE dan Eyes Set To Kill.
Pada 10 Oktober, 2006 Quartet String penghormatan album bertajuk Pembunuhan Perfect: yang digantung Keluar pada Papa Roach telah dikeluarkan oleh Rekod Vitamin [4].
Band ini asalnya dirancang untuk melepaskan 1 kompilasi rakaman akustik untuk lagu-lagu mereka, seperti "Forever", "Parut", dan "Home Tidak Datang", yang telah direkodkan untuk KROQ-FM, amal Krismas album, Kevin dan Krismas Bean, Super. Penyusunan akustik telah pun dibatalkan. Dalam satu temu bual dengan billboard.com, Shaddix Jacoby, telah menyatakan bahawa dia tidak berfikir peminat berapa bersedia untuk arah akustik.


Pada April 25, ia telah diumumkan bahawa drummer Dave Buckner akan duduk pelancongan semasa jalur. Satu kenyataan yang dikeluarkan oleh label rekod kumpulan itu berkata, "Buckner telah mengambil masa kira dari tur dengan band yang disebabkan dengan perkara-perkara peribadi". Beliau dijangka untuk menyertai semula kumpulan itu kemudian. Jacoby Shaddix kemudiannya disahkan dalam satu temu bual dengan Radio Networks Pelancaran bahawa Dave telah diperiksa dirinya ke dalam pemulihan, menyatakan "Dave, dia pergi kepada pemulihan dan pergi untuk pergi bersih perbuatan 'menyebabkan beliau keluar dari fikirannya". Drummer Undang-undang tidak bertulis, Tony Palermo diisi dalam deram untuk tugas tur.


"Forever" adalah single kedua dari Sesyen kekasih dan adalah dalam putaran berat di seluruh Amerika. Pada 23 Mei, 2007, lebih daripada empat bulan selepas single kedua album, "Selamanya", telah menjejaskan stesen radio, band ini menembak video rasmi untuk lagu di Los Angeles, yang diarahkan oleh Meiert Avis. Dave Buckner dalam video dan telah kembali dari pemulihan pada masa itu. Pada 15 Jun, single dibebaskan dan video membuat debut rasmi di AOL. 
Pada 17 Julai, band ini mengeluarkan EP keenam mereka, Sesi Live (iTunes Eksklusif). Pada 24 Julai, mereka mengeluarkan EP 7, Hit 3 Pack: Selamanya. Kedua-dua EP adalah disediakan secara eksklusif melalui iTunes.


On January 28, 2008 Jacoby diumumkan pada Papa Roach MySpace bahawa Buckner rasmi akan perpisahan cara dengan Papa Roach untuk kebaikan. Beliau menyatakan bahawa Dave masih cuba untuk mendapatkan hidupnya kembali bersama-sama. Jacoby juga menyebut bahawa band ini akan kembali kepada Mansion kekasih untuk bulan hadapan untuk memulakan kerja pada album kelima mereka. Tony Palermo akan terus drum dengan band untuk album yang akan datang mereka dan untuk pelancongan mereka dalam menyokong album.


Metamorfosis dan Lawatan: 2008-2010


Dalam satu temu bual pada Februari 2008 dengan 99,7 Blitz, stesen rock radio di Columbus, Ohio, Jacoby Shaddix menyatakan bahawa band itu kini bekerja di album baru mereka, yang mana, seperti Sesyen kekasih, adalah untuk bertajuk Hari Perang, Malam Kasih Sayang, ada petikan lirik dari lagu "Tiada Rahsia More" dan judul dua buah lagu dari album: "Hari Perang" dan "Malam of Love". Walau bagaimanapun, album ini telah ditukar nama kepada Metamorfosis untuk menandakan sepuluh tahun jalur sejak menandatangani dengan DreamWorks Records pada tahun 1999 dan untuk menandakan semua perubahan yang band ini telah melalui sepuluh tahun yang lalu.


Pada 15 April, Papa Roach mengumumkan mereka akan melawat sebagai sebahagian daripada Pesta Motley Crüe Crüe, bersama-sama dengan Buckcherry, Sixx: AM, dan Trapt. Jelajah itu bermula pada 1 Julai di West Palm Beach, Florida. [8] tarikh keluaran bagi album yang telah disahkan sebagai 26 Ogos semasa Crüe Pesta. Semasa lawatan, Tony Palermo berkhidmat sebagai pemain drum tur untuk Sixx: AM, sebagai band ini tidak mempunyai pemain drum kerana band ini tidak pernah dirancang pada tur dan James Michael diprogramkan semua gendang Lagu Diaries Heroin.


Band ini juga telah mengikuti lawatan dengan Seether, Staind, dan Red lewat tahun ini. Mereka telah mengubah tarikh keluaran Metamorfosis untuk Mac 24, 2009 semasa lawatan itu.
Pada 26 Oktober, Papa Roach mengeluarkan video muzik untuk lagu itu, "Hollywood Pelacur", dan telah dibebaskan sebagai sebuah EP di Kanada dan sebagai single digital pada 28 Oktober. Menurut band, video hanya sesuatu untuk peminat sementara mereka menunggu untuk Metamorfosis, dan tidak bertujuan untuk menjadi sebuah single. Tunggal rasmi pertama album, "Lifeline", telah dikeluarkan pada profil MySpace jalur pada Januari 9, 2009. Band ini juga telah pergi melawat dengan Buckcherry, Avenged Sevenfold, dan Burn Halo pada awal tahun 2009. Crüe Pesta DVD dikeluarkan pada 24 Mac, Metamorfosis hari yang sama telah dibebaskan. Single kedua, "Saya Hampir Memberitahu Anda Bahawa saya Loved", telah dikeluarkan pada 1 Jun. Pada 23 Jun, mereka mengeluarkan EP 9 mereka, Naked dan mereka tidak takut: EP Akustik. EP ini boleh didapati melalui Marketplace Zune, iTunes, dan Rhapsody.
Papa Roach melawat dengan Nickelback dalam Jelajah Kuda Jahat mereka melalui Negara Live amfiteater luar bersama-sama dengan menghambat Simpan Abel pada musim panas. Semasa lawatan itu, Jacoby Shaddix mengesahkan bahawa "mempunyai cukup" akan menjadi single ketiga album, sebelum bermain lagu itu sendiri. Dalam talian, Papa Roach ditanya peminat apa yang mereka "Kalaulah Cukuplah" dan menunjukkan video kipas dibuat dalam talian lagu. Walaupun begitu, video muzik tidak dilepaskan dan telah dibatalkan sebagai satu akibat isu label, mengikut band ini.


"Lifeline" telah dicalonkan untuk Video Terbaik Fius TV, 2009 pertandingan, mengalahkan Metallica, "Semua Nightmare Long", Jinbara, "Tiada Surprise", "Bunyi gila" Shinedown itu, dan "Kejahilan" Paramore ini, sebelum tamat 2 Britney Spears untuk lagu itu "Circus" dalam pusingan akhir.


Masa untuk Annihilation dan bergerak untuk Eleven Muzik Tujuh: 2010-2012


Pada 8 Januari, 2010, Jacoby Shaddix diumumkan pada akaun Twitter rasmi Papa Roach bahawa band ini adalah kira-kira untuk mula bekerja pada lagu-lagu baru. Pada 8 Februari, Jerry Horton berkata bahawa dia adalah di studio mula menulis. Band ini juga berkata di laman web mereka bahawa mereka akan melepaskan 'Berita Besar' dalam beberapa minggu akan datang. Band ini terus menambah khabar angin album baru atau pelepasan lain di Twitter.


Pada 23 Februari, Jerry Horton secara rasmi mengumumkan bahawa peminat 'Berita Big' menunggu berita album band baru, gabungan landasan hidup dan lagu-lagu baru. Beliau berkata bahawa mereka mencatatkan pada jangka masa terakhir 2009 lawatan mereka bersama headlining. Dengan Shinedown di Binghamton, New York show dan merakam lima lagu baru di studio untuk ia.


Pada bulan Mac, Jacoby berkata dia telah merakam vokal untuk dua buah lagu baru yang dikenali sebagai "musuh" dan "Tiada Perkara Apakah". [10] Kemudian bulan, band ini mengeluarkan penggoda rasmi bagi album yang langsung dan mengesahkan bahawa tarikh keluaran akan musim panas 2010. Pada bulan Jun, di acara radio Nikki Sixx, Sense Sixx, Jacoby mengesahkan bahawa akhir lagu baru bagi album yang akan menjadi "Musuh", dan bahawa "musuh" telah dinamakan semula kepada "One Track Mind".


Pada bulan April, band ini memainkan dua buah lagu baru, "Burn" di Cili Masak Off di Richmond, Virginia pada 17 April, dan "Kick Dalam Gigi" pada 30 April. Pada bulan Mei, Jerry Horton berkata dalam satu temu bual bahawa nama album akan menjadi Masa untuk Annihilation, dan akan menampilkan sembilan trek hidup dan lima buah lagu baru, membuat album live dan album studio. Beliau juga berkata bahawa single baru akan menjadi "Kick Dalam Gigi" dan bahawa band ini telah bertukar label Eleven Muzik Tujuh. Kemudian, Jacoby ditambah pada album akan dibebaskan pada 31 Ogos. "Kick Dalam Gigi" dirilis sebagai single pada 22 Jun.


Pada 29 Jun, label bekas band, Geffen Records, mengeluarkan himpunan hits terbesar hits terbesar band, bertajuk ... Akan Loved: The Best Papa Roach. Band ini, bagaimanapun, memberitahu peminat tidak membeli, mengatakan bahawa band ini membuat wang tidak kira jualan album dan bahawa label itu mengeluarkan album bertentangan dengan kehendak band. Sarjana dan / atau hak cipta oleh Papa Roach diwakili oleh Penerbitan Muzik Downtown. Band ini tidak lagi memiliki hak untuk lagu-lagu mereka, tetapi masih boleh memainkan lagu-lagu hidup.


Pada 1 Ogos, lagu "Kick dalam Gigi" bocor ke internet. Empat hari kemudian, yang lain Masa bagi album Annihilation bocor. Masa untuk Annihilation telah dikeluarkan pada 31 Ogos. Band ini mengumumkan bahawa perseorangan seterusnya dari album "Burn" dan "tidak kira apa". Mereka juga berkata mereka yang berminat dalam melepaskan satu lagi DVD hidup, tetapi mahu menunggu sehingga mereka mempunyai pertunjukan headlining di Eropah. Pada bulan Oktober, Papa Roach mula pelancongan "Monsters daripada Annihilation" dengan kuali.


Dari 15 November hingga 13 Disember, band ini telah melawat dengan Faizal Tahir, Buckcherry dan Halestorm Taste of Chaos pelancongan, dan dari 1 Mac hingga 18 Mac, Papa Roach bersama bertajuk kaki Tour Muzik Jägermeister Kanada dengan Buckcherry, dan tetamu khas Hari Darkest saya dan Ridge Bleeker.
Dalam satu temu bual, Gitar Jerry Horton berkata bahawa band ini akan mengeluarkan album baru pada tahun 2012 selepas lawatan "Kami akan mula tur Mac 2011, maka kita akan memasuki studio pada lewat September / awal bulan Oktober untuk bekerja album baru ". Beliau juga menyebut bahawa Papa Roach akan meneroka "bunyi elektronik" untuk rekod ini akan datang.


Dalam satu temu bual dengan Upvenue, Tobin Esperance berkata bahawa Masa untuk Annihilation adalah benar-benar hanya akhir dekad Papa Roach. "Kami meletakkan lima label utama, rekod penuh panjang, dan kami peralihan dari label utama, akan bebas, dan kami mahu melakukan sesuatu yang berbeza kita akan sentiasa bercakap tentang melakukan rekod hidup, dan ia bertukar menjadi 'mari kita menambah beberapa lagu bonus 'dan kini ia 1/2 hidup, 1/2 lagu baru dan jenis ini yang lepas dan sekarang Papa Roach, dan saya fikir ia 1 perwakilan yang baik dan 1 peringatan yang baik apa yang band ini ada kira-kira, dan ia memberi anda lihat di mana bunyi kita boleh pergi. "[15]
Mulai 25 April, Papa Roach akan tajuk utama Raid Lawatan Negara, kaki pertama yang terdiri daripada Eleven Finger, dan kaki kedua dengan melarikan diri Takdir, kedua-dua kaki jelajah itu juga akan mempunyai tetamu khas Pop Kejahatan. Pada 23 dan 25 Jun, band ini akan bersama-tajuk utama Festival Sonisphere dengan Linkin Park.


Papa Roach memainkan dua pertunjukan intim di London dan Sheffield pada bulan Julai dengan Yashin band.  Mereka juga bersama bertajuk Rock Tour setia dari 24 Ogos hingga 25 September dengan Buckcherry. Juga lawatan adalah lopak daripada cupak, POD, Merah, Crossfade, dan Pandu A.


Studio album kelapan: 2012-kini


Papa Roach memasuki studio pada 1 November, 2011 - bekerja pada album yang baru, [perlu petikan] yang bertujuan untuk siaran pertengahan 2012. Sementara itu, band ini menyumbang trek, "Jika saya Bolehkah". , untuk soundtrack The Avengers.


Pada 15 Jun 2012 band ini mengumumkan berbual secara langsung dengan peminat di Youtube album seterusnya akan dikeluarkan pada 2 Oktober dan tajuk itu belum diputuskan. Mereka juga mendedahkan tajuk lagu baru "Jika Adakah para Mlykt Pergi?", "Sebelum saya Die", "Saya Wish Anda ingin Jangan Met Me", "Tidak Jadi Indah", "Masih berayun", dan "Ketua Hati patah "


Papa Roach akan mengambil bahagian di atas pentas utama Festival 2012 kecamuk sepanjang Shinedown sampingan, Godsmack, Staind, dan Adelitas Way.


Gaya muzik


Dalam siaran awal mereka bebas dan pada pertama mereka dua label album utama, mengerumuni dan Lovehatetragedy, band ini cenderung untuk menggunakan nu logam dan logam rap. [Perlu petikan] muzik mereka ini sering kali digambarkan sebagai hard rock, heavy metal, rap rock dan pasca -Grunge serta logam alternatif. Selain itu, dengan 2009 Metamorfosis album mereka, seperti nama meluahkan, band ini merasakan bahawa muzik mereka akan melalui transformasi "barangan yang ada ... lebih keras dan cepat", berbanding dengan bunyi lembut album terakhir mereka beberapa.


Frontman Jacoby Shaddix berkata berikut dalam satu temu bual dengan Panduan Muzik Dallas mengenai band ini tidak lagi menggunakan rapping dalam muzik mereka: "... rapping akan hilang saya tidak merasa seperti rapping saya hanya lebih bahawa ...!. Saya hanya mahu menjadi penyanyi rock. Ia adalah apa yang saya mahu semasa saya kecil dulu ". Shaddix telah menambah kata-kata ini dalam temubual yang lain: "Kami band yang cuba untuk berjalan baris yang antara logam, tegar, punk rock dan muzik pop, dan kita melakukan yang terbaik cuba untuk membuat semua sejuk".


Gitar Jerry Horton berkata lewat dalam satu temu bual dengan Majalah VerdamMnis bahawa "Ia adalah jenis perkara yang semulajadi bagi kami, kami sentiasa berubah sepanjang tahun. Sudah tentu, terdapat beberapa perkara yang menginap sama bunyi kami tetapi kami lakukan seperti mencuba sesuatu yang baru untuk menyusun regangan keluar sedikit asas kami dan oleh itu menjadikannya lebih menarik ". Beliau juga berkata bahawa band ini akan meneroka "bunyi elektronik untuk rekod akan datang".


Band ahli


Ahli semasa


Jacoby Shaddix - vokal plumbum (1993-kini)
Jerry Horton - plumbum gitar, vokal sokongan (1993-kini)
Tobin Esperance - bass gitar, irama gitar, pengaturcaraan, vokal sokongan (1997-kini)
Tony Palermo - drum, perkusi (2008-kini)
Bekas ahli-ahli
Adakah James - bass gitar, vokal sokongan (1993-1997)
Dave Buckner - drum, perkusi (1993-2008)
Sesi bekas ahli-ahli
Ben Luther - trombon (1993)
Ryan Brown - drum, perkusi (1994)
Mike Doherty - gitar irama, vokal sokongan (2002)Nur Fathia Jadi Jane (heroin tarzan) Malaysia Pulak Dah


Assalamualaikum W.B.T kepada semua pembaca blog iskandarX Society yang dikasihi. Hari ini aku nak kongsikan gambar artis2 yang aku suka(Ahaz). Nama dia Nur Fathia, aku suka sebab lorat dia, hehehehehehe. Enjoy!!!
Biodata Nur Fathia


Nama sebenar:
Nur Fathia Abd Latiff


Tarikh lahir:
1 September 1987


Tempat lahir:
Ayer Hitam, Pulau Pinang


Keluarga:
Anak sulung daripada empat beradik


Cita-cita:
Seniwati yang dihormati dan peguam


Pendidikan:
Ijazah Sarjana Undang-Undang di UiTM, Selangor.


Drama dan telefilem:
Joe & Faridah, Nur Kasih, Dunia Batinku, Di Bawah Ketiak Isteri, Bila Musang Berjanggut, Al-Hijab


Iklan komersial:
Sunsilk, Nespray, Brylcream, Hotlink, Perodua, Panasonic

Gambar-gambar nie aku sebat dari OHBulan!. Kalau OhBulan! nak marah sebab aku sebat gambaq dia, aku peduli apa, aku nak share juga huhuhuhuuuu enjoy kawan-kawan enjoy. Biarlah apa orang mau kata pasal fesyen yang dia pakai nie macam tarzan and jane ke rambu-ramba ke yang penting dia yang tanggung semua tu lagi pun baju tajaan free of charge je dapat duit lagi bila dia pakai betul tak Fathia? ;p Kalau korang peratikan betul2 design baju nie mirip(skit2 je) macam baju dalam game Skyrim, Ancient Nord Armor yang bila keraktor perempuan pakai.
Lebih Kurang la sebab berbula la jugak ahakz.

Filem Melayu Jiwa Taiko (2012)
Assalamualaikum W.B.T kepada semua pembaca blog iskandarX Society yang dikasihi. Hari ini aku nak kongsikan filem yang gempak gila babas yang tengah ditayangkan di pawagam berhampiran anda semua.
Filem Melayu yang berjudul Jiwa Taiko, filem aksi yang penuh mendebarkan jiwa dan raga(khususnya orang yang macam aku nie la) arahan Tailong Osman Ali.
FILEM: Jiwa Taiko
ARAHAN: Osman Ali
PELAKON: Remy Ishak, Diana Danielle, Nadiyatul Nissa, Bront Palarae
GENRE: Aksi Drama
TAYANGAN: 14 Jun 2012
Sinipsis:


Jiwa Taiko Jiwa Taiko adalah merupakan sebuah filem yang mengisahkan tentang percintaan, persahabatan dan pertelingkahan di antara mereka. Kisahnya bermula dengan seorang pemuda yang bernama Firman yang baru keluar daripada penjara ditangkap kerana melakukan jenayah bersama Pinto dan hanya Pinto dapat melepaskan diri daripada ditangkap.


Pinto adalah rakan Firman yang dikenali ketika Firman baru menjejakkan kaki ke Kuala Lumpur. Setelah Firman dikeluarkan dari penjara dan dijemput oleh Kak Pora iaitu rakan yang dikenali ketika dia di dalam penajara. Firman dibawa ke sebuah rumah yang dinamakan Wiracinta. Di dalam rumah ini terdapat beberapa orang penghuni seperti Lara, Apple, Monika, Freez, Heidy, Haikal dan Tomi. Mereka adalah kawan yang sangat rapat dan selalu menjalani latihan silat bersama-sama. Perhubungan mereka menjadi semakin rapat seperti adik beradik dan muncul lagi seorang rakan yang bernama Trisya. Trisya adalah seorang gadis kota yang sangat cantik. Firman mula jatuh hati kepada Trisya dan tanpa disedari, Lara terdahulu menaruh hati kepada Firman daripada Trisya.


Lara sangat kecewa selepas Firman memberitahu kepadanya tentang dia telah melauhkan perasaan cintanya kepada Trisya dan Trisya menerimanya. Selepas itu, Lara melarikan diri lalu terjumpa seorang pemuda bekas rakan Firman iaitu Pinto. Lara mengikut Pinto duduk di apartment mewah dan mereka terlanjur. Firman dan rakan yang lain mencari Lara kerana mereka rasa sangat risau setelah Lara tidak pulang. Freez memarahi Firman kerana tidak menghargai Lara sepenuhnya kerana Freez tahu Lara menaruh hati kepada Firman. Tanpa disedari Lara telah mengandungkan anak Pinto. Lara melarikan diri daripada Pinto kerana Pinto memaksa Lara menggugurkan kandungan. Lara bersembunyi di suatu tempat yang sunyi lalu dijumpai oleh rakanrakannya. Lara dibawa pulang ke rumah Wiracinta dan dijaga dengan baik setelah mereka tahu yang Lara sedang mengandungkan anak Pinto.


Firman dan rakan lain membawa Lara Ke Klinik untuk menggugurkan kandungan tetapi Lara tidak sanggup dan terus memeluk Firman. Trisya mahu memutuskan hubungannya dengan Firman kerana bagi Trisya Firman patut bersama Lara di dalam keadaan Lara yang memerlukan orang di sampingnya. Firman tidak dapat menerimanya tetapi Firman hanya mengikut kehendak Trisya. Pinto datang ke Wiracinta untuk mengambil Lara tetapi dihalang oleh Firman dan rakan-rakan.


Pinto berjaya mengambil Lara, Kak Pora ditikam oleh pengikut Pinto. Firman dan rakan yang lain terus mengejar Pinto sehingga ke tempat Pinto dan bertarung. Setelah bertarung Firman mengambil Lara dan terus ke pantai bersama rakan-rakan yang lain. Setelah beberapa hari Pinto datang untuk membalas dendam, Pinto menyerang Firman dan mereka bergaduh sehingga Pinto mati di tangan Firman. Di dalam masa yang sama Lara selamat melahirkan anak. Selepas beberapa bulan berlalu mereka menjadi satu keluarga yang bahagia.


Ish Ish Ish, kalau iya pun nak buat filem yang nampak real pun sekalipun tak sepatutnya filem filem taiko taiko Melayu nie semua kaki perempuan, judi dan arak. Bukan semua taiko2 macam tuw ada yang kuat pegangan agama why not buat file taiko Melayu yang taat setia pada ajaran Islam? kristian boleh buat takkan kita tak boleh? Jawapan ada panda anda semua xpayah bising pun kan???

Mengapa Tidak Hanya bekerja dari rumah?Perniagaan berpangkalan dirumah di lihat jauh lebih baik hari ini, dengan keluar begitu banyak kerja dan tidak dapat mencari kerja yang sah. Memulakan perniagaan seolah-olah menjadi idea yang terbaik, namun yang biasanya mengambil banyak modal dan ijazah beberapa dalam segi perniagaan.Benar mempunyai asas perniagaan yang berjaya oleh jauh perkara yang paling menggembirakan dan menguntungkan bahawa seseorang boleh lakukan untuk diri sendiri ataupun untuk keluarga.


Peratusan yang tinggi pemilik perniagaan hidup selesa dalam seratus $ 250.000 pendapatan pelbagai. Kebanyakan, orang menyediakan khidmat tertentu atau komuniti produk atau kerajaan tempatan.


Bagaimana jika saya memberitahu anda boleh memulakan satu perniagaan dari rumah dengan modal yang sangat kecil? Kedengaran terlalu bagus untuk menjadi kenyataan! Baik ya betul terdapat beberapa dana yang diperlukan untuk mendapatkan kerja anda dari perniagaan dari rumah dari tanah, bagaimanapun ia tidak seperti anda perlu menghabiskan beribu-ribu atau beratus-ratus dolar untuk memulakan.


Di sini adalah satu konsep asas syarikat akan membayar yuran yang sangat kacak dan berdaya saing untuk membantu mereka membuat jualan dan menyediakan perkhidmatan.


Kecantikan adalah anda tidak perlu menggunakan, membeli, menyimpan atau pernah menyentuh mana-mana produk-produk dan perkhidmatan. Apa yang saya bercakap mengenai meletakkan diri anda dalam aliran wang yang mengalir dari pengguna kepada pembekal perkhidmatan dan produk. Kelihatan amat mudah, dan benar-benar untuk sebahagian besar benar merupakan proses yang mudah.


Bayangkan ini, anda membina laman web mudah yang saya cukup banyak berjalan melalui langkah demi langkah, jadi jangan bimbang tentang bagaimana untuk membina sebuah laman web. Saya tunjukkan kepada anda teknik-teknik terbaik lulus maklumat kepada orang-orang yang mencari maklumat yang atau produk. Jadi ringkasnya tetapi orang ramai yang mencari produk atau perkhidmatan dengan wang dalam tangan dan semua yang anda lakukan menghala mereka bahawa perkhidmatan atau produk.


Adakah anda percaya bahawa ini adalah konsep asas yang menjadikan industri $ 6.5 bilion kerja daripada pemilik perniagaan dari rumah?


Baik ini hanya takuk maklumat terpulang kepada anda untuk melakukan sedikit penyelidikan dan mendapatkan fakta yang betul.


Fakta adalah syarikat anda tahu dan percaya kepada rakan kongsi dengan anda secara percuma. Ya, saya berkata percuma yang bermakna kos anda tiada rakan kongsi dengan mereka. Jadi dalam erti kata lain untuk menyimpan perniagaan dari rumah anda dengan perkhidmatan dan produk ia akan menyebabkan kos anda benar-benar apa-apa. Untuk benar-benar menyediakan perkhidmatan itu atau untuk menyampaikan produk itu, kita meninggalkan bahawa golongan profesional.


Fakta adalah syarikat-syarikat rakan kongsi dengan anda akan terus menjual, menghantar, dan mengendalikan semua keperluan perkhidmatan pelanggan. Ya, mereka menutup semua tawaran.


Syarikat tempatan yang anda percayai dan tahu, saya bercakap mengenai syarikat-syarikat seperti Yahoo!, Apple, eHarmony, Barnes dan bangsawan, Amazon, Walgreens, Sears, Home Depot, Del, HP dan pelbagai syarikat lain yang bereputasi.


Saya cadangkan anda melakukan sedikit penyelidikan dan mendapat semua fakta-fakta tentang bekerja dari rumah, perniagaan berasaskan rumah menawarkan banyak nilai dan yang lebih penting peluang pendapatan yang besar. Jika anda sedang mencari cara untuk menjana pendapatan yang sangat bagus, saya cadangkan anda melihat ke dalam memulakan perniagaan berasaskan rumah.Ingin Mempelajari Teknik Yang Tepat Bagaimana Saya Buat RM 3,680.68 Sehari?!!


Dengan Hanya Bekerja Dari Rumah Yang Menakjubkan Dan Mudah, Dengan Program "Work At Home Peribadi" Yang Dibangunkan Lebih 4 Tahun Terkini Oleh Saya Sendiri! Klik Disini Sekarang!!

Munajat Perdana BersamaAssalamualaikum W.B.T, Pada hari ini kita bersama-sama berkongsi maklumat mengenai MUNAJAT PERDANA BERSAMA AL-FADHIL SYEIKH MUHAMMAD NURRUDDIN MARBU ABDULLAH AL-BANJARI AL-MAKKI.


TEMPAT:  MASJID DAERAH BARAT DAYA, BALIK PULAU


TARIKH & MASA: 24 JUN 2012 / 04 SYA'ABAN 1433 H (AHAD) - JAM 4.30 PAGI


AGENDA: SOLAT TAHAJUD & SUBUH BERJEMAAH / KULIAH SUBUH PERDANA


MUSLIMIN & MUSLIMAT DI JEMPUT HADIR
"AYUH WAHAI PARA SAHABAT, KITA SUBURKAN IMAN, IMARAHKAN MASJID..."


BIOGRAFI RINGKAS AL-FADHIL AL-WALID SHEIKH MUHAMMAD NURUDDIN MARBU ABDULLAH AL-BANJARI AL-MAKKI


Al-Fadhil Tuan Guru Syaikh Muhammad Nuruddin bin Haji Marbu bin Abdullah Thayyib حفظه الله berasal dari Banjarmasin, Kalimantan Selatan Indonesia. Beliau dilahirkan di sebuah desa bernama Harus, Amuntai pada tanggal 1 September 1960M. Beliau anak yang ketiga dari tujuh bersaudara, dari sebuah keluarga yang taat beragama. Bonda beliau bernama Hajjah Rahmah binti Haji Muhammad Sobri adalah puteri dari seorang tokoh ulama besar di Kalimantan Selatan.


Berhijrah ke Tanah Suci Makkah


Beliau mendapat pendidikan awal di sekolah rendah di kampung Harus. Kemudian pada tahun 1974 beliau belajar di pondok pesantren Normal Islam. Belum pun sempat menamatkan pengajiannya di pondok tersebut seluruh keluarga beliau telah berhijrah ke tanah suci Makkah. Pada tahun itu juga (1974) beliau meneruskan pengajiannya di madrasah Shaulathiah [sejarah penubuhan madrasah ini boleh didapati disini] sehingga tahun 1982. Selain itu beliau juga mengikuti pengajian yang diadakan umum di Masjidiharam dan juga dirumah para masyaikh.


Pada tahun 1982 beliau telah menamatkan pengajiannya dengan kepujian mumtaz (cemerlang) di madrasah Shaulathiah. Di samping itu juga beliau turut mencurahkan ilmunya kepada para pelajar dari Indonesia. Beliau telah mengajarkan kitab Qatrunnada, Fathul Mu'in, 'Umdatussalik, Bidayatul Hidayah dan lain-lain sebelum naik ke kelas 'Aliyah.


Beliau merupakan murid kesayangan gurunya asy-Syaikh al-‘Allamah Ismail Utsman Zain al-Yamani رحمه الله . Dan guru inilah yang banyak mewarnai dalam kehidupan beliau. Tuan guru beliau ini banyak meluangkan waktunya yang berharga untuk beliau dan sering mengajaknya untuk menemani Tuanguru beliau ke Madinah menghadiri program agama dan juga menziarahi maqam baginda Rasulullah صلى الله عليه وسلم.
Beliau mencurahkan segala usaha dan tenaganya serta dirinya mendekati para masyaikh untuk berkhidmat dan juga membekali diri dengan ilmu daripada guru-gurunya. Beliau amat gigih dalam belajar, maka tidak hairanlah kalau beliau mendapat tempat di hati para gurunya. Sebut sahaja ulama' yang ada di Mekah khususnya pasti beliau pernah berguru dengan mereka. Siapa yang tidak mengenali tokoh ulama' yang harum nama mereka disebut orang semisal Syaikh al-Allamah Hasan al-Masyath yang digelar Syaikh-ul-Ulama', Syaikh al-Allamah Muhammad Yasin al-Fadani, yang mendapat julukan Syaikhul Hadits wa Musnidud-dunya, Syaikh Ismail Usman Zin al-Yamani yang digelar al-Faqih ad-Darrakah (guru beliau ini menghafal kitab Minhajut Tholibin), Syaikh Abdul Karim Banjar, Syaikh Suhaili al-Anfenani, as-Sayyid Muhammad bin Alwi al-Maliki, Syaikh Said al-Bakistani dan masih banyak lagi. Kata pepatah arab “cakap sahaja tanpa perlu khuatir”. Kitab-kitab yang dipelajari beliau bersambung sanad hingga kepada pengarang, masyaAllah betapa hebat dan beruntungnya umur beliau dan segala-galanya yang diberikan oleh Allah, tidak salah kalau dikatakan ilmu beliau lebih tua dari umurnya.


Pada tahun 1983 beliau telah melanjutkan pengajiannya di Universiti al-Azhar asy-Syarif dalam bidang syariah hingga mendapat gelar sarjana muda. Kemudian beliau meneruskan lagi pengajiannya di Ma'had 'Ali Liddirasat al Islamiah di Zamalik sehingga memperolehi diploma am “Dirasat 'Ulya” pada tahun 1990.


Antara guru-gurunya ketika belajar di Mekah dan Mesir adalah adalah:-
asy-Syaikh al-‘Allamah Hasan al-Masyath رحمه الله
asy-Syaikh al-‘Allamah Muhammad Yasin al-Fadani رحمه الله,
asy-Syaikh al-‘Allamah Ismail Utsman Zain al-Yamani al-Makki رحمه الله,
asy-Syaikh ‘Abdullah Said al-Lahji رحمه الله,
asy-Syaikh al 'Alaamah al-Jalil as-Sayyid 'Amos رحمه الله
asy-Syaikh al-‘Allamah Muhammad ‘Iwadh al-Yamani رحمه الله
asy-Syaikh Zakaria Bila al-Indonesia رحمه الله
asy-Syaikh Muhammad Syibli al-Banjari رحمه الله
asy-Syaikh Karim al-Banjari رحمه الله
asy-Syaikh ‘Abdul Karim al-Bukhari رحمه الله
asy-‘Adnan al-Afnani رحمه الله
asy-Syaikh Saifurrahman رحمه الله
asy-Syaikh Sahili al-Anfanani رحمه الله
asy-Syaikh Said al-Bakistani رحمه الله
asy-Syaikh al-‘Allamah al-Muhaddits al-Kabir Muhammad Zakaria al-Kandahlawi رحمه الله
asy-Syaikh al-Jalil al-Habib ‘Abdul Qadir as-Saggaf حفظه الله
asy-Syaikh Muhammad Muntashir al-Katani al-Maghribi رحمه الله
asy-Syaikh al-‘Allamah al-Muhaddits al-Habib as-Sayyid Muhammad ‘Alawi al-Maliki رحمه الله
asy-Syaikh al-‘allamah Muhammad Makki al-Hind رحمه الله
asy-Syaikh Muhammad Makhluf رحمه الله
asy-Syaikh al-‘allamah ‘Abdullah bin Hamid رحمه الله
asy-Syaikh al-‘Allamah al-Kabir Muhammad Mutawalli asy-Sya’rawi رحمه الله
asy-Syaikh al-Imam al-Akbar ‘ali Jadul Haq رحمه الله
asy-Syaikh Muhammad Zaki Ibrahim رحمه الله
al-Ustaz ad-Doktor asy-Syaikh Muhammad Tayyib an-Najjar رحمه الله
asy-Syaikh al-Jalil ar-Rabbani Muhammad ‘Abdul Wahid رحمه الله
asy-Syaikh al-‘allamah al-Kabir Abul Hasan ‘Ali an-Nadwi رحمه الله
asy-Syaikh al-‘Allamah al-Faqih ‘atiyyah Saqr رحمه الله
asy-Syaikh al-‘Allamah Hussin رحمه الله
asy-Syaikh ‘Abdul Hafidz al-Hind رحمه الله
al-Ustadz ad-Doktor Ahmad umar Hasyim حفظه الله,
al-Ustadz ad-Doktor ‘Abdusshobur Syahin
al-Ustadz ad-Doktor ‘Abdul Fattah asy-Syaikh,
al-Ustadz ad-Doktor Nashr Farid,
asy-Syaikh al-‘Arifbillah Yusuf Mahyuddin al-Hasani asy-Syadhuli ad-Darqawi حفظه الله dan ramai lagi.


MENABUR JASA & MENYANDANG GELAR AZHARUS TSANI 


Setelah menamatkan pengajian di Universiti al-Azhar beliau menumpukan perhatiannya untuk mencurahkan ilmunya kepada ribuan para pelajar yang datang dari Asia Tenggara seperti Malaysia, Indonesia, Singapura dan Thailand yang menuntut di Universiti al Azhar sehingga beliau mendapat gelaran al Azharus Tsani (Azhar ke Dua) satu julukan yang terhormat dan tulus dari masyarakat universiti al Azhar sendiri.
Beliau mengadakan kelas pengajian yang diberi nama “Majlis Al-Banjari Littafaqquh Fiddin” semenjak tahun 1987 sehingga 1998 yang mana buat pertama kalinya diadakan di rumah pelajar Johor dan rumah pelajar Pulau Pinang, di dewan rumah Kedah dan di dewan rumah Kelantan dan juga di masjid Jamik al Path di Madinah Nasr. Di samping mengajar beliau juga menghasilkan kitab-kitab agama berbahasa Arab dalam pelbagai bidang yang banyak tersebar luas di Timur Tengah dan juga di negara Malaysia. Boleh dikatakan setiap para pelajar yang belajar di Al-Azhar Mesir semasa beliau berada di sana pernah menimba ilmu dari tokoh ulama' muda ini. Dan memanglah semenjak dari awal keterlibatannya dalam dunia ta'lim beliau telahpun menazarkan diri beliau untuk terus menjadi khadim (orang yang berkhidmat) untuk penuntut ilmu agama. Semoga Allah Ta’ala mengurniakan kesihatan dan ke'afiaatan kepada beliau serta keluarganya dan memberikan kesempatan yang seluasnya untuk beliau terus mencurahkan ilmu dan terus menghasilkan karya ilmiah.


MENGHASILKAN KARYA ILMIAH 


Beliau telah melibatkan diri dalam dunia penulisan semenjak tahun 1991. Beliau telah menghasilkan karangan dan juga mentahqiq kitab-kitab mu'tabar tidak kurang daripada 50 buah karangan kebanyakkannya dalam bahasa Arab.


Kitab tulisan beliau:


 • الإحاطة بأهم مسئل الحيض والنفاس والاستحاضة
 • تساؤلات وشبهات وإباطيل حول معجزة الإسراء والمعراج والرد عليها
 • المختار من نوادر العرب وطرائفهم
 • آدب المصافحة
 • من هو المهدى المنتظر؟
 • المجال الإقتصاد في الإسلام
 • بيان مفتى جمهورية مصر العربية حول فوائد البنوك في ميزان أهل العلم
 • سفر المرأة (احكامه و آدابه)
 • الدرر البهية في إيضاح القواعد الفقهية
 • معلومات تهمك
 • أسماء الكتاب الفقهية لسادتنا الأئمة الشافعية
 • أحكام العدة في الإسلام
 • آراء العلماء حول قضية نقل الأعضاء
 • أدلة بحريم نقل الأعضاء الآدمية
 • الأمر بالمعروف والنهى عن المنكر في الكتاب والسنة
 • العبر ببعض معجزات خير البشر صلى الله عليه وسلم
 • محمد نور الدين مربو البنجاري المكي والأحاديث المسلسة
 • الجوهر الحسن من أحاديث سيدنا عثمان عفان رضي الله عنه
 • اسمى المطالب من بعض أحاديث سيدنا على بن أبي طالب رضي الله عنه 
 • مراقي الصعود من بعض أحاديث سيدنا عبدالله بن مسعود رضي الله عنه
 • إفادة العام والخاص من بعض أحاديث سيدنا عبدالله بن عمرو بن العاص رضي الله عنهما
 • الكواكب الدري من أحاديث سيدنا أبي سعيد الخدري رضي الله عنه
 • الكواكب الأغر ببعض أحاديث سيدنا عبدالله بن عمر رضي الله عنهما
 • زاد السلك من أحاديث سيدنا أنس بن مالك رضي الله عنه
 • الإقتباس من أحاديث سيدنا عبدالله بن عباس رضي الله عنهما
 • فيض الباري حول بعض أحاديث سيدنا أبي موسى الإشعري رضي الله عنه
 • الردة أسبابها وأحكامها
 • توفيق الباري لتوضيح وتكميل مسائل الإيضاح للامام النووي
 • مكانة العلم والعلماء وآداب طالب العلم


dan banyak lagi


Antara kitab yang beliau tahqiq dan ta’liq


 • رسالة المعاونة والمظاهرة والمؤازرة
 • قرة العين بفتاوى الشيخ إسماعيل عثمان زين
 • رفع الأستار عن دماء الحج والاعتمار
 • شروط الحج عن الغير
 • الحسن البصري
 • إقامة الحجة غلى أن الإكثار في التعبد ليس ببدعة
 • خصوصيات الرسول صلى الله عليه وسلم
 • يستان العارفين


dan banyak lagi


MAJLIS PENGAJIAN BELIAU Dl TANAH AIR MALAYSIA 


Pada tahun 1998 beliau telah diperlawa untuk mengajar di Maahad Tarbiah Islamiah (MTI), Derang Kedah, yang diasaskan oleh al-Marhum Ustaz Niamat Bin Yusuf رحمه الله pada tahun 1980. Beliau tidak ubah umpama hujan yang menyuburkan bumi yang lama kehausan siramannya. Beliau menetap di MTI Derang hinggalah tahun 2002. Beliau merupakan tenaga pengajar yang utama lagi disegani yang banyak memperuntukkan masa beliau untuk para pelajar di Maahad 'Ali Littafaqquh Fiddin, Derang.
[gambar sebelah ini adalah gambar Shaikh Hasan al-Masyath]


Di samping itu beliau juga dijemput mengadakan pengajian dan ceramah bulanan atau mingguan di masjid-masjid, sekolah-sekolah. majlis-majlis perayaan agama malah suara beliau telah lantang bergema menyampaikan syiar agama di hotel-hotel, di pejabat kerajaan sama ada di negeri Kedah Pulau Pinang, Perak, Kelantan dan Terangganu. Setiap kali pengajian yang diadakan pasti akan bertambah jumlah hadirin yang tidak mahu ketinggalan menimba ilmu dan menerima siraman rohani daripada beliau. Selepas 4 tahun menabur bakti di bumi Kedah beliau telah pulang ke tempat asal kelahirannya untuk menubuhkan pesantren beliau sendiri di Kalimantan dan seterusnya pada tahun 2004 beliau menubuhkan Maahad az-Zein al-Makki al-‘Ali Litafaqquh Fiddin di Ciampiea, Bogor, Jawa Barat, Indonesia. Dan disinilah beliau menetap dan mendiri bakal ulama.


KELEBIHAN BELIAU 


Yang pertama dan utama adalah beliau selalu istiqamah dalam apa jua yang dikerjakannya. Beliau mempunyai semangat yang luar biasa tinggi, tegas dengan prinsip dan berdisiplin tinggi, berwibawa, bersemangat ketika menyampaikan ilmu. Diantara kelebihan beliau lagi walaupun banyak kelebihan beliau yang lain iaitu beliau tidak pernah kelihatan letih walaupun jauh dan lama masa mengajar, banyak tempat pengajian yang beliau hadiri dan juga kelebihannya lagi pasti ada perkara baru yang disampaikan oleh beliau dalam pengajarannya. Adapun kehebatan beliau dalam menyampaikan ilmu mengaitkan masalah semasa dengan apa yang disampaikannya sungguh amat luar biasa dan amat member kesan sekali kepada para hadirin. Beliau bukan sahaja mencurahkan ilmu kepada muridnya bahkan terlebih utama lagi beliau memberi didikan adab semasa belajar. Itu merupakan fadhlun minallah kepada hamba-hambanya yang bertaqwa kepadanya.
IRSYADAT AL FADHIL


(Petikan ucapan sulung al-Fadhil Syaikh Muhammad Nuruddin hari pertama pengajian di kelas al-Ma'hadul ‘Ali Lit Tafaqquh Fiddin Derang, Kedah - pada hari Itsnin 9 Ramadhan 1419H bersamaan 28 Disember 1998 M.)
 • Jangan tersilau dengan gelar PhD atau MA dan sebagainya. Penubuhan al Ma’hadul 'All Littafaqquh Fiddin ini untuk mendapat redha Allah dan membawa misi dan visi Nasratu Dinillah Taala dan adda‘watu ilallah Menuntut ilmu untuk menolong agama Allah, bukan untuk sijil, syahadah atau untuk dunia serta pangkat.
 • Terlalu murah kalau dengan ilmu hanya untuk mendapat gaji lumayan. Kalau belajar hanya untuk duit akan terhenti dengan duit, dapat duit tinggal ilmu.
 • Tanggungjawab kita lah terhadap ilmu di tanahair khususnya dan seluruh dunia umumya.
 • Siapkan diri untuk berkorban demi ilmu, agama. Ilmu untuk agama dan akhirat.
 • Bekerjalah untuk Islam, jangan biarkan musuh Islam mengukut tanah umat Islam dikeranakan ulama kita tidur sedang kita asyik bertengkar sesama sendiri.
 • Jadilah 'abidan lillah (hamba kepada Allah jangan 'abidan li makhluk (hamba kepada makhluk). Menuntut ilmu harus ikhlas baru berkat.
 • Berakhlaklah dengan guru yang kita mengaji dengannya. Mohon restu guru, dekati dan dampingi mereka merupakan kunci dan rahsia keberhasilan.
 • Hormatilah kitab-kitab, susun dengan baik dan terhormat, jangan letak sesuatu di atas kitab, membawa kitab jangan seperti menenteng ikan sahaja, dakapkan ke dada.
 • Akhlak juga harus besar sebagaimana besarnya kitab-kitab yang kita pelajari dan beramallah, jangan sampai belajar di kelas Tafaqquh tapi tak berminat untuk beramal.
 • Saya bukan seperti kebanyakan guru silat yang menyimpan langkah-langkah atau jurus-jurus maut yang mematikan dari diketahui murid-murid.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan