Cari Artikel

Wednesday, June 20, 2012

7 Manfaat Membangunkan Blog Niche
Dalam artikel ini, saya akan menerangkan 7 faedah membina blog Niche.


"Niche" merujuk kepada pasaran yang disasarkan dengan potensi keuntungan yang tidak tepu dengan pesaing. Idea ini adalah untuk merealisasikan manfaat membina blog Niche dan kemudian mencari pasaran Niche di luar sana dan mula bangunan.

Manfaat # 1


Blogs niche adalah pada asasnya laman web Niche yang masih hidup!


Itulah kerana blog anda akan bertambah apabila anda terus menerbitkan catatan atau laman blog anda. Sebaliknya, banyak laman web Niche jarang diubahsuai atau dikemaskini selepas ia diciptakan.


Manfaat # 2


Blog direka untuk menerbitkan dan mengemaskini kandungan dengan mudah sebaik sahaja anda mempunyai mereka menubuhkan, dikonfigurasikan dan berlari.


Setelah anda mendapatkan memahamkan, ia adalah suatu perkara yang masuk ke tabiat yang menulis posting blog dan halaman dan menerbitkan mereka kerap.


Manfaat # 3


Mereka sama ada PERCUMA atau dengan kos yang sangat sedikit untuk menubuhkan.


Anda boleh mencipta blog anda dengan mudah oleh melawat blogger.com atau wordpress.org dan mengambil masa untuk mengkaji dan mempelajari "bagaimana-untuk".


Manfaat # 4


Anda boleh membuat wang dengan blog niche anda dalam banyak cara, seperti:


- Penerbitan pihak ketiga iklan dalam blog anda (contoh Google Adsense pubishing)


- Mencadangkan gabungan produk dan perkhidmatan dalam blog anda (contoh Amazon)


Manfaat # 5


Tidak seperti laman web, blog interaktif. Pelawat atau pembaca blog, biasanya dibenarkan untuk menghantar komen untuk blog post (atau artikel) kepada pemilik blog.


Ini 'dialog' membantu membina hubungan baik dan hubungan antara pemilik blog dan pelawat atau ahli.


Manfaat # 6


Sejak blog biasanya dikemaskini dengan kerap melalui posting blog dan halaman, blog akan bertaraf lebih tinggi dalam enjin carian berbanding ke laman web. Sebaliknya, anda perlu melakukan banyak Tweaker ke laman web Niche melalui Search Engine Optimization (SEO) teknik.


Enjin carian akan melawat blog anda dengan lebih kerap seperti yang anda blog lebih teratur.


Oleh itu, anda juga boleh meletakkan link laman web anda yang lain untuk mendapatkan mereka diindeks dengan cepat oleh enjin carian.


Manfaat # 7


Fungsi persendiketan Blog itu adalah manfaat yang paling berkuasa!


Anda boleh sindiket kandungan blog anda dengan membenarkan penerbit laman web lain untuk menerbitkan suapan anda (atau saluran) di tapak mereka. Ini membantu untuk membawa lebih banyak kunjungan ke blog anda sebagai pelawat laman-laman ini melanggan suapan anda melalui newsreaders berasaskan web atau desktop.


Jadi, dengan banyak manfaat di atas, tidak ia memberikan banyak idea untuk anda  memulakan blog Niche secepat mungkin?
Ringkasan:
Dalam artikel ini, saya akan menerangkan 7 faedah membina blog Niche.


"Niche" merujuk kepada pasaran yang disasarkan dengan potensi keuntungan yang tidak tepu dengan pesaing. Idea ini adalah untuk merealisasikan manfaat membina blog Niche dan kemudian mencari pasaran Niche di luar sana dan mula bangunan.


Klik Disini Untuk Mempelajari Mengenai Pemasaran Niche Dan Bagaimana Anda Boleh Membina Perniagaan Menguntungkan Dalam 30 Hari Atau Kurang

5 cara untuk meningkatkan trafik ke blog anda


Blogs adalah medium atau platform yang sangat popular mempromosikan produk atau perkhidmatan anda. Mereka adalah mudah untuk di install, mudah untuk mentadbir dan mudah untuk dikemaskini. Lagipun enjin carian menyayangi mereka juga. Tetapi, apa guna itu blog jika tanpa trafik? Tepat. Berikut adalah lima cara cepat untuk meningkatkan traffic ke blog anda dan mula melihat dan merasai jualan besar.1.Build a list of blog services to ping


Terdapat banyak perkhidmatan blog anda boleh ping. Ini bermakna bahawa anda memberitahu perkhidmatan ini, bahawa anda telah dikemaskini blog anda. Perkhidmatan ini seterusnya menyenaraikan new posts anda dan anda mendapat lalu lintas dari mereka. Saya telah membuat senarai 50 + blog perkhidmatan anda boleh ping di laman web saya. Senarai ini juga boleh didapati jika anda mencari google atau mana-mana enjin carian lain untuk itu. Yang sepatutnya cukup untuk memberi rangsangan awal kepada lalu lintas anda.


2.Add buttons to popular news readers


Apa maknanya? Juga terdapat laman web seperti yahoo atau google atau Bloglines dan sebagainya, yang mempunyai ahli kawasan di mana anda boleh memilih tapak dengan Suapan RSS untuk mengambil maklumat terkini dari blog yang berbeza. Dengan cara ini anda boleh mempunyai maklumat terkini dari itu mari berkata 50 blog yang disenaraikan di satu halaman. Saya mempunyai senarai laman ini popular di laman web saya ditambah butang yang menghubungkan kepada mereka. Pengguna itu boleh dengan mudah menambah blog saya ke kawasan pembaca berita ahli-ahli mereka.


3.Update your content regulary


Enjin carian dan perkhidmatan blog suka kemas kini yang teratur. Ia amat mungkin bahawa anda akan mendapatkan lalu lintas yang disasarkan daripada enjin carian jika anda hantar regulary. Ini bermakna, anda patut membuat pos baru ke blog anda sekurang-kurangnya sekali sehari. Tetapi berhati-hati. Terlalu banyak update setiap hari boleh membahayakan kedudukan enjin carian dan hits anda. Apa yang terlalu banyak? 10 atau lebih.


4.Post in forums


Post dalam forum, tetapi tidak spam mereka. Post sesuatu yang segar dan menarik dan meletakkan link ke blog anda dalam tandatangan anda. Jangan hanya siarkan dalam mana-mana forum. Sebagai contoh jika anda menjual CDS, mencatat dalam forum yang tentang muzik dan CDS. Jangan siarkan dalam forum-forum kereta jika anda menjual perabot. Oleh posting di forum, anda akan mendapat link satu cara yang baik untuk enjin carian kedudukan dalam enjin carian seperti google atau msn atau yahoo.


5.Submit to blog search engines


Terdapat banyak enjin carian yang ada, bahawa blog senarai sahaja. Hanya google untuk "blog search engines" dan anda perlu mencari sekurang-kurangnya 20 daripada mereka. Enjin carian blog ini akan membantu anda dengan trafik sasaran. Pastikan untuk menulis tajuk yang baik dan penerangan yang baik ke blog anda, bahawa orang mudah akan mencari dan klik pada link anda.


Ikuti 5 langkah dan anda akan mula melihat banyak trafik ke blog anda. Dan jualan yang dinanti-nantikan akan mula datang. Dan jangan lupa untuk mengemaskini blog anda dengan kandungan yang tidak digunakan segar bahawa anda menuliskan sendiri.Rumusan:
Mengetahui bagaimana untuk meningkatkan traffic ke blog anda dengan 5 mudah untuk mempelajari teknik-teknik dan mula melihat jualan tersebut dinanti-nantikan


Adakah Anda Ingin Menjana Trafik Yang Banyak Untuk Blog atau Laman Web Anda? Klik Disini 

'Fringe' Co-Showrunner Jeff Pinkner Muncul untuk Musim AkhirJeff Pinkner, yang telah berkhidmat sebagai showrunner bersama-siri kultus Fox dengan JH Wyman sejak musim 2, tidak akan kembali tahun depan untuk meneruskan projek-projek baru, The Hollywood Reporter telah disahkan.Wyman akan mengambil tugas tunggal showrunning, manakala Pinkner tidak lagi akan mengekalkan gelaran penerbit eksekutif di acara itu.

"Kami begitu teruja untuk memulakan kerja pada musim 1/5 Fringe dan boleh untuk menyampaikan 13 episod terakhir kepada peminat bersemangat dan setia kami," kata Fringe bersama pencipta JJ Abrams dalam satu kenyataan. "Selama empat tahun, J.H. Wyman dan Pinkner Jeff telah bertungkus lumus sebagai satu pasukan untuk menyimpan semua di dunia di perintah pada Fringe. Kami berterima kasih di atas sumbangan yang tidak ternilai Jeff telah dibuat untuk menunjukkan dan kursus ingin dia dengan baik dan tidak sabar-sabar untuk bekerja bersama-sama pada masa akan datang. J.H. Kepentingan Wyman Fringe tidak boleh dipertikaikan lagi, bagaimanapun, dan saya gembira bahawa dia akan terus sebagai showrunner untuk bab-bab akhir cerita kami. Kita tidak boleh menunggu untuk peminat kami untuk melihat apa yang kita ada di kedai mereka dalam kesimpulan liar daripada Fringe. "

Wyman mengambil ke Twitter pada petang Selasa, menulis: "Saya akan berada di sini hingga frame terakhir Kami sentiasa menggalakkan semua orang untuk mengikuti laluan kreatif mereka." Beliau juga mendedahkan tajuk perdana musim kelima, "Transilience Pemikiran penyatu Model-11," tweeting gambar skrip.

Co-dicipta oleh Abrams, Roberto Orci dan Alex Kurtzman, Fox greenlighted 13 lebih episod daripada Fringe pada akhir April, membawa siri ini berakhir selepas 100 episod, ambang sindikasi kritikal untuk studio Warner Bros TV. Pinggir juga diperolehi oleh Channel Sains dalam perjanjian sindikasi luar rangkaian.

Syarikat Produksi Ashton Kutcher Saman DMV Kerana Mengeluarkan Siri RealitiDalam tuntutan mahkamah yang difailkan Selasa di Mahkamah Superior Los Angeles, Katalyst mendakwa ia kena dibayar sekurang-kurangnya USD $1,44 juta sebagai ganti rugi kerana melanggar kontrak.Katalyst Media, syarikat pengeluaran yang dijalankan oleh Ashton Kutcher dan Jason Goldberg, menyaman Jabatan Kenderaan Bermotor California kerana didakwa mendapat sejuk kaki dan menyokong perjanjian untuk mengambil bahagian dalam siri realiti yang berdasarkan kepada pekerja-pekerja sendiri.

Dalam tuntutan mahkamah yang difailkan Selasa di Mahkamah Superior Los Angeles, Katalyst dan pengeluaran Soda syarikat dan Pop, Inc. Mendakwa mereka terhutang sekurang-kurangnya $ 1,44 juta sebagai ganti rugi kerana melanggar kontrak.


Katalyst, yang telah menghasilkan siri realiti Punk'd, Kecantikan dan Kecantikan Geek dan Benar, berkata ia dirundingkan pada tahun 2010 dengan DMV untuk membangunkan satu siri setengah jam realiti yang menampilkan kakitangan dan pengunjung yang DMV. "Siri ini diilhamkan dan direka untuk menangkap pelbagai lucu, emosi, dramatik, bergerak, kemanusiaan dan menghiburkan situasi yang timbul pada asas 1 harian di pejabat lebih daripada 170 DMV di seluruh negeri California," menurut aduan itu, satu salinan yang telah diperolehi oleh THR.

Tetapi selepas mendapat komitmen bertulis kepada bekerjasama kepada empat episod awal dan sehingga enam musim mungkin hadir, dan selepas Katalyst memperoleh perjanjian dengan kabel rangkaian TruTV kepada menyuarakan persembahan, DMV dikatakan mempunyai "tiba-tiba dan tanpa berasas alasan, berubah kursus, "mengikut saman itu. "Dalam surat lima hukuman Katalyst pengeluar Jason Goldberg, [DMV Timbalan Pengarah Mike] Marando hanya mengisytiharkan bahawa DMV tidak lagi dianggap siri untuk berada dalam 'kepentingan' dan akan itu 'tidak akan bergerak ke hadapan sebuah projek sedemikian. "

Berita: TruTV Perintah California DMV Siri Dari Katalyst Ashton Kutcher
Kami telah mencapai kepada DMV untuk komen.

Plaintif diwakili oleh Marty Singer, Michael Weinstein dan Michael Mancini LA, Lavely & singer.

Filem 'Sesame Street' di dalam Proses Oleh Fox (Eksklusif)
UPDATED: studio telah meningkat hak filem untuk rancangan televisyen kanak-kanak ikonik dengan lama menunjukkan penulis Joey Mazzarino di atas kapal ke kandang skrip.


20th Century Fox ingin memberitahu anda bagaimana untuk sampai ke Sesame Street.Studio telah meningkat dengan hak-hak filem untuk rancangan televisyen jangka berjalan dan ikon kanak-kanak dan telah ditoreh lama jalan penulis Joey Mazzarino ke kandang skrip. Pengeluar tidak Levi Shawn dan 21 banner Laps beliau, Michael Aguilar, Mark Gordon dan Casady Filem 360 Guymon
.
Siri pendidikan, yang ditayangkan pada tahun 1969, menyiarkan kebanyakannya di stesen PBS dan ciri-ciri gabungan secara langsung tindakan dan kewayangan, serta animasi. Ia lebih dikenali sebagai rumah Burung Big ciptaan Jim Henson, Bert dan Ernie, Grover, Oscar yang perengut, Cookie Monster dan Elmo. Ia dianggarkan bahawa kira-kira satu dalam tiga orang Amerika telah menonton persembahan, dan format yang disiarkan di banyak negara. Sesame Street juga telah memenangi 138 Emmys semasa menjalankan aktiviti.

Siri itu telah menghasilkan dua sebelumnya besar skrin penyesuaian, 1985, Ikut Bahawa Burung dan 1999 Adventures of Elmo dalam Grouchland. Burung menampilkan John Candy, Chevy Chase dan Dave Thomas serta khemah boneka. Ia telah diedarkan oleh Warner Bros.
Bengkel bijan, syarikat di sebalik persembahan (dan dahulunya dikenali sebagai Bengkel televisyen Kanak-kanak), mungkin akan terlibat dalam kapasiti pengeluar juga.

Fox tidak mempunyai komen di dalam berita.

Levi, pengarah Malam di Muzium, Malam Tarikh dan Keluli Tanah, adalah yang mengintai awal bulan Julai untuk filem seterusnya, komedi Fox Internship, yang akan reteam Wedding Crashers bintang Vince Vaughn dan Owen Wilson. 21 Laps menghasilkan indie kedatangan era Spektakular Sekarang dan komedi Fox 2000 Krismas Alone for Hari Kelepasan.

Mubarak Dilaporkan berada didalam Keadaan Kritikal di Hospital MesirKaherah - Kesihatan Bekas Presiden Hosni Mubarak, merosot dengan pantas dan beliau dikejarkan ke hospital Selasa lalu, menambahkan lagi ketidaktentuan yang melanda negara ini sebagai orangkuat lawan lama yang disingkirkan itu, Muslim Brotherhood, bergabung dan berjuang bersama-sama beliau didalam pasukan tentera untuk kekuasaan politik.Terdapat laporan yang bercanggah mengenai keadaan Encik Mubarak. Pegawai kerajaan dan agensi berita negeri pada mulanya berkata bahawa Encik Mubarak, 84, mengalami serangan jantung dan strok di dalam penjara dan telah diisytiharkan "klinikal mati" selepas dibawa ke hospital tentera yang menghadap ke Sungai Nil. Lain-lain laporan berkata beliau telah diletakkan di atas sokongan hidup. Tetapi oleh RABU awal, jurucakap Kementerian Dalam Negeri berkata, beliau berada dalam keadaan kritikal tetapi hidup.

Encik Mubarak telah berada dalam wad penjara perubatan sejak awal bulan ini, apabila dia telah diberikan hukuman penjara seumur hidup berkaitan dengan pembunuhan penunjuk perasaan semasa 18 hari protes yang berakhir pemerintahannya.

Berita kesihatan gagal merebak dengan cepat melalui Tahrir Square, tempat kelahiran pemberontakan, di mana puluhan ribu orang telah membantah majlis tentera yang memerintah Mesir. Pada hari-hari kebelakangan ini, jeneral telah berpindah ke merampas kuasa tanpa bertanding bahawa bekas presiden mempunyai dan menggunakan semasa dekad hampir tiga tahun berkuasa.

Kekeliruan tentang kesihatan beliau menyuntik ketidaktentuan baru ke dalam krisis politik dan perlembagaan yang semakin meningkat, walaupun kedua-dua calon untuk menggantikan Encik Mubarak sebagai presiden kedua-duanya mengisytiharkan diri mereka sebagai pemenang pilihan raya hujung minggu ini.

Penganalisis percaya bahawa Encik Mubarak telah tidak sedarkan diri pada masa ini klimaksikan perjuangan sepanjang masa depan sistem yang telah dia takrifkan untuk sekian lama, dan hanya dua hari selepas pilihanraya untuk memilih penggantinya.

"Ia adalah sangat Shakespeare," kata Diaa Rashwan, seorang penganalisis di Al Ahram Center, penyelidikan negara yang dibiayai institut. "Bagi dirinya, dia adalah abadi. tiada siapa layak menjadi penganti selepas dia. Dia tidak mahu mendengar nama penggantinya. "

Pada hari Isnin, Mohamed Morsi, seorang pemimpin Ikhwan, berkata beliau telah memenangi pilihan raya presiden daya saing Mesir yang pertama, menewaskan Ahmed Shafik, menteri terkini Perdana Encik Mubarak, dengan 52 peratus undi.

Undi yang telah dikira secara terbuka di tempat mengundi, dan media berita negeri Mesir dilaporkan kiraan sama seperti Ikhwan. Keputusan undi rasmi dijangka akan diumumkan minggu ini, tetapi pada hari Selasa, Encik Shafik dipertikaikan beberapa daripada gundal, termasuk yang dilaporkan dalam media berita negeri, yang diramalkan Encik Morsi sebagai pemenang.

Seorang jurucakap untuk Encik Shafik, Ahmad Sarhan, berkata tanpa penjelasan bahawa dia telah memenangi dengan 51.5 peratus undi. Tetapi pengumuman bahawa seolah-olah satu lagi taktik dalam pertempuran yang bermula sebelum pengundi pergi ke pemilihan.

Minggu lepas, Parlimen dibubarkan oleh Jeneral, yang dikuasai oleh Ikhwan, berkata langkah itu adalah wajar kerana keputusan oleh mahkamah hakim-hakim yang dilantik oleh Encik Mubarak. Jeneral-jeneral juga meneruskan untuk mengeluarkan perlembagaan interim mereka sendiri, mengukuhkan kuasa mereka sementara semua tetapi mengeluarkan usus kuasa presiden baru.

Perlembagaan interim juga menyediakan jeneral dan badan kehakiman yang dilantik Mubarak dengan huyung luas lebih penggubalan perlembagaan kekal Mesir.


Bekas Presiden Jimmy Carter, Carter yang Center memantau pilihan raya, katanya dalam satu kenyataan hari ini beliau telah "secara mendalam masalah pula yang tidak demokratik yang telah diambil oleh Mesir." Pusat ini melahirkan kebimbangan "kubur tentang konteks politik dan perlembagaan yang lebih luas, yang menyeruke soalan makna dan tujuan pilihan raya. "

En Carter berkata bahawa Berbeza dengan pusingan pertama mengundi bulan lepas, beberapa pemerhati antarabangsa telah tertakluk kepada "penelitian yang memuncak dan ugutan daripada anggota tentera" semasa undi hujung minggu lepas.

"Terdapat corak kecil tetapi ketara ugutan Pusat Carter saksi," Encik Carter berkata. Difilemkan pemerhati tentera di beberapa tempat pengundian, dan seorang pemerhati antarabangsa merasa dipaksa untuk membuat kenyataan-kenyataan positif mengenai proses.

En Carter berkata beliau juga mengambil berat tentang batasan yang diletakkan di atas keupayaan untuk memantau undi pasukan beliau dan pengiraan undi. "Yang sekatan adalah bertentangan dengan prinsip-prinsip teras pemerhatian pilihan raya yang boleh dipercayai dan berkesan," katanya dalam kenyataan itu. "Pusat Carter tidak akan menyaksikan pilihan raya akan datang dalam keadaan sedemikian."

etapi Ikhwan tidak kira-kira untuk berjalan kaki, dan berikrar untuk menggunakan kesahihan pilihan raya untuk menyatukan orang ramai dan perjuangan untuk kuasa. Ia menuntut demonstrasi jalanan yang besar sehingga jeneral disokong, dan pada hari Selasa puluhan ribu penunjuk perasaan yang dituang ke dalam Tahrir Square sebagai tindak balas.

Sebagai penonton bengkak, seorang pemimpin bantahan yang dikeluarkan amaran kepada tentera, yang kuasa-kuasa yang telah mengepung bangunan Parlimen untuk menghalang ahli-ahli yang dipilih daripada memasuki.

"Kami memberi kuasa-kuasa yang kini berdiri di hadapan Parlimen sehingga keputusan rasmi diumumkan," katanya, merujuk kepada kiraan pilihan raya rasmi. "Selepas keputusan rasmi, jika seorang askar berdiri -" katanya, suaranya lemas oleh orang ramai.

"Perjuangan bermula sekarang," kata Mohammed Gamal, salah satu penunjuk perasaan. "Kesahihan rakyat tidak akan dibatalkan oleh ketamakan jeneral lama."

Sebagai Encik Gamal bercakap, Encik Mubarak dipindahkan oleh ambulans ke hospital. Pegawai-pegawai dan media berita negeri berkata bahawa kesihatannya telah merosot dengan pesat, bahawa dia telah pergi ke serangan jantung dan bahawa beliau perlu defibrillation, sebelum mengalami strok.

Encik Mubarak kali terakhir dilihat di khalayak ramai 17 hari yang lalu apabila dia telah dihukum untuk hidup. Walaupun hakim itu telah menyebabkan beliau bertanggungjawab untuk "gelap, gelap, gelap" era jenayah dan berkata beliau secara umumnya bertanggungjawab untuk pembunuhan, keputusan itu diikuti oleh hari demonstrasi jalanan. Ia muncul hakim itu membuka jalan bagi Encik Mubarak merayu dengan mengatakan bahawa pendakwa telah menunjukkan tiada bukti yang mengaitkan Encik Mubarak kepada pembunuhan.

Disabitkan boleh dipersoalkan, dan laporan awal bahawa Encik Mubarak mungkin akan dibebaskan dari hospital kerana kesihatan, menjadi isu utama dalam air larian untuk menggantikan beliau.

Kesihatan beliau juga telah menurun secara mendadak selepas hukuman, apabila dia telah diterbangkan dengan helikopter dari mahkamah ke wad sebuah hospital di penjara terkenal di mana tahanan politik kerajaan telah berkhidmat ayat mereka.

Subjek kesihatan Encik Mubarak adalah satu subjek tabu, dihukum oleh masa penjara, ketika beliau menjadi presiden. Banjir laporan selepas penjara beliau telah membawa banyak membuat spekulasi bahawa para jeneral pemerintah telah menguji reaksi orang ramai sekiranya mereka memutuskan untuk memindahkan bekas presiden keluar dari penjara untuk keselesaan relatif hospital tentera.

Peguam Encik Mubarak kepada CNN pada hari Selasa bahawa isterinya, Suzanne Mubarak, adalah di sisinya, dan dia menyatakan kemarahan bahawa pemerintah tentera Mesir telah tidak bergerak beliau ke hospital yang lebih awal.

Ia akan menjadi tanggungjawab mereka "jika dia mati," kata peguam.

Di Tahrir Square, berita kesihatan Encik Mubarak telah berjumpa dengan keraguan biasa. "Mereka berkata Mubarak benar-benar mati," kata Hatem Moustafa, 22. "Mungkin masa ini, ia adalah benar-benar benar."

Tetapi dia tidak yakin. "Saya fikir majlis tentera mengatakan ini supaya kita akan meninggalkan Dataran Tahrir," Encik Moustafa berkata. "Mereka akan berkata apa sahaja untuk mendapatkan kita meninggalkan Square itu."

- Mayy El Sheikh, Dina Salah Amer dan Liam Stack

Petikan Berita ini mungkin bahasa tungang-langang adalah disebabkan oleh penggunaan Google translator, Harap maklum.

Bukti Megan Fox hamil Pulak Dah HishWALAUPUN hingga kini belum ada sebarang pengesahan tentang kehamilan aktres Megan Fox, namun kemunculan Fox di hadapan khalayak ramai baru-baru ini seperti mengesahkan bahawa wanita itu kini sedang hamil.Ini kerana Fox yang pada waktu itu kelihatan baru keluar daripada sebuah restoran bersama suaminya, Brian Austin Green di Los Angeles tampak menggenakan pakaian longgar berwarna ungu dengan sedikit perutnya kelihatan buncit.

Dia juga dikawal ketat oleh suaminya yang menutup perut Fox agar tidak dilihat oleh khalayak. Malah, Brian dilihat cukup bersikap proaktif sepanjang berjalan kaki dengan isterinya itu.

Fox yang kini berusia 26 tahun itu juga didakwa berjalan dengan cukup berhati-hati seperti seorang wanita yang memang benar-benar sedang hamil.

Baik Fox mahupun Brian, mereka masing-masing tidak pernah memberi pengesahan terhadap berita kehamilan tersebut.

Bagus la kalau betul dia mengandung, leh kontrol sikit dia punya gedik tu, korang ingat cerita Jennifer Body tu?? Bukan main ligat lagi Megan Fox belakon dalam cita tuw. perrrrghhhhh... 

Emosi Zarina bercelaruENTAH kenapa ada sesuatu yang pelik dengan tingkah laku pelakon berbakat Zarina Zainoordin ketika menghadiri sesi fotografi bersama Kosmo! berlangsung di Studio Utusan, Kuala Lumpur baru-baru ini.Dia seolah-olah tidak dapat memfokuskan diri apabila jurufoto Nooradzrene Mohd. Noor cuba merakamkan gambarnya.

Sikapnya juga tidak keruan seperti mana kebiasaan sebelum ini. Malah, sikap tidak keruan itu boleh dilihat jelas dalam foto-foto yang dirakamkan itu.

Selesai sahaja sesi fotografi, perkara itu diajukan kepadanya. Apakah punca yang membuat tingkah laku Zarina menjadi sedemikian rupa?

"Karakter Zila dalam drama, Ameera sangat berat untuk saya pikul. Bayangkan selama dua bulan, saya perlu kekal membawa watak wanita psiko, meroyan dan penuh dengan tekanan perasaan apabila diminta menyerahkan bayi kepada pasangan yang tidak boleh mendapatkan anak.

"Disebabkan sudah lama menghayati watak tersebut, saya sampai terbawa-bawa ke luar lokasi," luah Zarina memberikan jawapan terhadap persoalan mengenai sikap pelik dirinya itu.

Bercerita mengenai watak lakonannya itu, kata Zarina, Zila pada asalnya merupakan seorang wanita baik.

"Dia merupakan gadis kampung yang kemudian dilacurkan oleh kekasihnya dan akhirnya dapat melarikan diri sebelum bertemu dengan Ameera, lakonan Rita Rudaini.

"Sejak itu, Zila membuat perjanjian dengan Ameera untuk berkahwin dengan suaminya, Ameer dan melahirkan anak untuk pasangan itu sebelum diceraikan dengan upah RM360,000. Namun, setelah mengandung, Zila mulai menyayangi suami Ameera dan juga bayi dalam kandungannya itu.

"Malangnya suami Ameera tidak membalas cintanya. Disebabkan itu, dia mula berubah menjadi wanita jahat dan psiko sehingga mengugut untuk membunuh kandungan jika Ameer tidak mencintainya. Ada banyak emosi yang berat dalam watak ini membuatkan saya terbawa-bawa hingga ke dalam kehidupan realiti," ujarnya.

Namun, bukan watak Zila sahaja yang membuatkan diri Zarina dlilanda tekanan. Luah Zarina lagi, dia juga sangat tertekan apabila bapanya, Zainoordin Abd. Rahman diserang penyakit tiga serangkai iaitu kencing manis, darah tinggi dan jantung.

Malah, akibat tekanan yang dihadapinya, Zarina juga baru-baru ini terlibat dengan dua kemalangan dalam masa terdekat.

"Ayah sepatutnya kena potong kaki sebab kakinya luka akibat terjatuh. Namun, kakak saya minta jangan dipotong sebaliknya sapu ubat. Alhamdulillah, luka ayah semakin sembuh tetapi malang pula apabila dia terjatuh sekali lagi dan menyebabkan kaki yang luka tadi patah.

"Saya juga mengalami kemalangan jalan raya sebanyak dua kali. Pertama, ketika dalam perjalanan dari Jengka, Pahang ke Kuala Lumpur. Ketika itu saya baru selesai penggambaran drama RTM, Anak Yang Bertuah.

"Selepas kemalangan itu, tanpa pergi membuat rawatan lanjut saya meneruskan penggambaran drama Ameera pula dan sekali lagi saya terlibat dengan kemalangan. Mungkin terlalu penat atau tertekan dengan segala masalah yang dihadapi, ia sedikit sebanyak mengganggu perjalanan kehidupan saya," jelasnya yang mengalami penurunan berat badan daripada 47 kilogram kepada 43 kilogram.

Tidak kejar glamor

Sudah banyak drama yang dilakonkan Zarina, tetapi malangnya anak saudara kepada penyanyi Salwa Abdul Rahman itu tidak begitu menyerlah.

Apabila persoalan itu diajukan kepadanya, ujar Zarina, dia bukan artis yang gilakan glamor, sebaliknya figura genit ini lebih mementingkan kualiti.

Jelasnya lagi, sebagai pelakon dia mahu menyampaikan sesuatu mesej kepada penonton. Bukan sekadar lakonan kosong semata-mata.

"Buat apa popular kalau sekejap. Saya mahu terus bertahan dalam industri lakonan sampai bila-bila. Saya jadikan pelakon Liza Abdullah sebagai sumber inspirasi yang mana daripada dulu sampai sekarang dia masih lagi mendapat tawaran berlakon dan semua orang mengenalinya. Saya juga mahu lakonan saya memberi impak kepada penonton," tuturnya yang sering membawakan watak antagonis di dalam drama.

Tidak kecewa dengan watak antagonis yang sering dibawa, ungkap Zarina, dia begitu mengidamkan watak protagonis.

"Banyak sebenarnya watak idaman yang sudah saya terima. Sebagai contoh, watak psiko dalam drama Saka Jentayu dan Ameera. Cuma, saya belum lagi menerima watak yang betul-betul baik. Kalau adapun watak yang pada mulanya baik, tetapi berubah menjadi jahat kemudiannya," luahnya.

Biarpun sering dibanjiri tawaran lakonan, kata Zarina, dia tidak pernah terlintas untuk meninggalkan bidang nyanyian.


Nyanyian tetap menjadi keutamaannya. Penyanyi kelahiran program realiti Akademi Fantasia itu juga akan memastikan setiap hujung minggu iaitu pada hari Sabtu dan Ahad, dirinya tidak akan terlibat dengan sebarang penggambaran drama. Ini kerana hari tersebut diperuntukkan untuk menerima tawaran nyanyian di majlis-majlis atau program televisyen.

"Saya mula menyanyi sejak umur 10 tahun. Menyanyi lagi memberi kepuasan kepada saya berbanding bidang lakonan. Lagipun, menyanyi lebih mudah dapat banyak duit. Berlakon pula beri kepuasan apabila lakonan kita orang tengok dan nilai," jelasnya yang berharap dapat mengeluarkan single terbaharunya tahun ini.

Bergerak sendiri tanpa terikat dengan mana-mana syarikat rakaman, ujar Zarina, dia lebih selesa mengikut acuannya dan memilih genre apa yang ingin dibawanya.

Sehingga kini, kata Zarina, dia masih belum memilih genre lagu yang bakal dialunkan tetapi mengakui sangat sukakan muzik yang dibawa oleh Yuna.

"Saya sedang usahakan untuk menghasilkan single. Buat masa ini, saya tidak tahu lagi jenis lagu bagaimana yang sesuai. Saya tidak suka lagu yang sangat bising. Kalau boleh lagu itu nanti sedap didengar dan mudah untuk pendengar mengingatinya. Seperti lagu-lagu Yuna," tuturnya.

Kahwin

Tahun lalu kecoh mengenai cerita Zarina yang dikatakan bakal ke jenjang pelamin pada bulan Disember dengan seorang jejaka tidak menjadi kenyataan. Adakah jejaka yang dimaksudkan adalah pelakon yang dikenalinya menerusi drama Syurgamu Ramadan, Ungku Ismail Ungku Abdul Aziz?

Ditebak dengan soalan tersebut, akui Zarina, perkahwinan yang sepatutnya berlangsung pada Disember dua tahun lepas bukan dengan pelakon tersebut sebaliknya dengan seorang pemain gitar.

"Dua tahun lepas memang saya dan pemain gitar itu sudah merancang untuk berkahwin tetapi malangnya tidak jadi. Dia muda dan ada benda yang masih ingin dikejarnya. Kami berpisah secara baik.

"Saya dan Ungku Ismail cuma bercinta dan tidaklah sampai ingin berkahwin. Hubungan kami juga cuma bertahan selama empat bulan sahaja," jelasnya.

Tidak hanya dikaitkan dengan dua jejaka tersebut, Zarina juga dikatakan kini sedang menjalin hubungan cinta dengan pelakon Azlee Khairi ketika sama-sama membintangi drama Dingin Lavenda.

Mengulas mengenai itu, Zarina hanya ketawa dan memberitahu, dia dan Azlee hanya berkawan rapat.

"Memang kami rapat selepas bersama-sama membintangi drama Dingin Lavenda. Mungkin sebab kami rapat dan keluar sama-sama orang anggap kami bercinta. Umur dia baru 23 tahun dan terlalu muda," jelasnya yang tidak menolak jika dia dan Azlee ditakdirkan berkahwin.

Mati sebelum sempat menyamun
RAWANG - Seorang kontraktor tidak menyangka rumah teres dua tingkat miliknya yang telah tujuh kali dimasuki penyamun sejak tiga tahun lalu akan menjadi lokasi terakhir tiga lelaki Indonesia menyamun apabila kesemuanya mati tersungkur dalam kejadian berbalas tembak semalam.Riwayat ketiga-tiga suspek berusia lingkungan 30-an bersenjatakan dua pucuk pistol jenis Revolver itu berakhir pada pukul 4.30 pagi di Batu 20, Jalan Rawang ketika mereka cuba melarikan diri selepas gagal menceroboh rumah mangsa di Taman Templer Saujana di sini setengah jam sebelum itu.

Jarak antara kedua-dua tempat itu kira-kira 300 meter. Difahamkan, jika berjaya memecah masuk, suspek merupakan penjenayah kelapan yang dapat melarikan barang berharga milik Mohd. Azharudin Mahbub, 46.

Menurut Mohd. Azharudin, ketika kejadian, dia, isteri, tiga orang anak dan seorang pembantu rumah sedang tidur.

"Isteri saya terjaga selepas ternampak dua kelibat orang di luar. Dia kemudian menghubungi polis sebelum suspek cuba melarikan diri.

"Ini bukan pertama kali rumah saya dirompak. Sebelum ini sudah tujuh kali penyamun memecah masuk rumah sejak tiga tahun lalu dan salah satu kejadian itu, rantai kaki anak perempuan saya disamun di depan rumah," ceritanya ketika ditemui semalam.

Nie lagi 3 ekoq, kecik-kecik xnak mampus dah besar menyusahkan orang lain. Jangan la buat keja tak berfaedah tu kalau nak duit keja jangan malas, kalau malas duit bukan nak datang sendiri pun. Allah S.W.T pun xsuka orang malas. Yang kena masuk penyamun pun satu, nama aja kontraktor tapi security tak memuaskan macam mana maua mau kontrak dengan orang kalau umah sendiri asyik kena samun??

Gadis didakwa kelar leher ibuKUALA PILAH - Perbuatan seorang gadis berusia 17 tahun yang tergamak mengelar leher ibu sendiri dengan sebilah pisau memakan diri apabila dia dan sepupunya dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini semalam atas tuduhan cuba membunuh wanita itu.Bagaimanapun, gadis itu bersama sepupunya, Nor Haslinda Mohd. Yunus, 26, mengaku tidak bersalah di hadapan Hakim Azura Alwi.

Mengikut pertuduhan, kedua-dua tertuduh didakwa secara bersama menggelar leher seorang wanita, Azizah Isa, 50, dengan sebilah pisau sehingga menyebabkan kecederaan pada mangsa selepas berlaku perselisihan faham.

Mereka didakwa melakukan kesalahan itu di depan pasar Gemencheh, Tampin dekat sini pada pukul 5.15 petang, 11 Jun lalu.

Kedua-dua tertuduh yang berasal dari Tampin itu didakwa mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan yang boleh dihukum penjara sehingga 20 tahun.

Nie orang tua-tua dok kata, anak tak kenal di untung, kacang lupakan kulit, Arwahyarham P.Ramlee kata kecik-kecik xnak mampus, dah besar menyusahkan orang saja. Tak kenang langsung jasa mak dia lahirkan dia kebumi yang bertuah nie. Membesarkan dia dengan segala payah dan jerih, pikir la sama.

Polis geledah tiga pejabat Nizar Pulak DahJOHOR BAHRU - Polis Johor telah menggeledah tiga pejabat bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin kelmarin bagi tujuan siasatan berhubung kes Ahli Parlimen Bukit Gantang itu yang mempertikaikan bidaan nombor pendaftaran WWW 1 oleh Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar.Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Ruslan Hassan berkata, hasil operasi itu, pihaknya merampas dua buah komputer dan sebuah telefon bimbit untuk siasatan di bawah Seksyen 4(1)(b) Akta Hasutan 1948.

"Pihak polis menggeledah kesemua premis terbabit selepas mendapat waran dari mahkamah," katanya ketika dihubungi di sini semalam.

Kosmo! difahamkan, pasukan khas dari Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Johor hadir ke pejabat operasi Mohammad Nizar iaitu di Pejabat Badan Perhubungan Pas Negeri Perak, Ipoh; Pusat Khidmat Ahli Parlimen Bukit Gantang, Taiping dan Pusat Khidmat Dun Pasir Panjang, Lumut.

Operasi di setiap premis itu berlangsung antara 30 hingga 45 minit.

Isk isk isk dok pertikai Nombor plat Sultan pasai apa? Sultan tu kacauhang ka?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan