Cari Artikel

Sunday, October 23, 2011

13 Cara untuk Blogger Buat Duit dengan Pengiklanan


Baru-baru ini, saya Hantar saya "Bagaimana penulis blog membuat MindMap wang" di Google +. Saya telah beberapa orang yang meminta penjelasan di sekitar seksyen Pengiklanan dan apa semua pilihan di sana bermakna. Berikut adalah ringkasan:1. Iklan rangkaian
Ini adalah perkhidmatan seperti AdSense dan Chitika tetapi juga lebih kecil atau lebih orang-orang tempatan seperti Nuffnang (yang beroperasi di Australia dan Asia). Mereka mungkin boleh dimuatkan dalam beberapa kategori lain juga, kerana mereka menggunakan model yang berbeza untuk menyampaikan iklan mereka.2. Kos Per Jejak (CMP)
Ini adalah di mana anda menjual ruang untuk iklan dan mendapat bayaran berdasarkan atas berapa kali beban. Biasanya anda akan dibayar setiap 1000 jejak iklan. Kadar berubah-ubah banyak, bergantung kepada topik. Terdapat banyak sangat rendah, "sisa" rangkaian iklan di luar sana yang membayar anda jumlah sedikit satu kesan, tetapi jika anda mempunyai nilai istimewa yang lebih tinggi, anda boleh mendapat wang yang lebih baik. Saya telah dibayar sehingga $ 40 per 1000 pertunjukan. 
3. Kos Per Perolehan (CPA)
Iklan ini membayar hanya apabila seseorang mengambil beberapa jenis tindakan selepas mengklik iklan. Tindakan mungkin jualan tetapi juga boleh mendaftar untuk perkhidmatan, meninggalkan alamat e-mel, dan sebagainya. 

4. Kos Per Klik (bpk)
Ini adalah apa yang AdSense digunakan untuk: setiap kali seseorang klik iklan anda, anda akan mendapat jumlah tertentu. Sekarang AdSense melakukan kombinasi iklan CPC dan CPM-mereka bergaul mereka. 

5. Tajaan
Ini adalah apa yang saya lakukan pada ProBlogger. Saya menjual spot iklan pada setiap bulan demi bulan kepada penaja untuk jumlah yang tetap setiap bulan. 

6. Teks pautan
Apabila anda menjual pautan teks di laman anda, orang yang membeli link di biasanya melakukannya untuk tujuan ranking enjin carian. Akibatnya, Google mengerutkan dahinya ini dan anda boleh mengambil risiko kedudukan carian anda sendiri dengan melakukannya. Saya tidak melakukan ini, seperti yang saya lihat sebagai sedikit yang terlalu berisiko, tetapi sesetengah penulis blog masih. Teruskan dengan berhati-hati. 

7. Bayar per post
Juga dikenali sebagai jawatan yang ditaja (iklan sunting), ini adalah di mana anda dibayar untuk mengkaji semula sesuatu produk atau menggalakkan dalam sesuatu jawatan. Bloggers telah diubah pendirian etika mengenai perkara ini. Secara umumnya pada hari ini, anda dikehendaki untuk mendedahkan bahawa anda dibayar untuk jawatan itu. 

8. Ayub board / Iklaneka
Jika anda beroperasi dalam khusus di mana orang yang membeli dan menjual produk atau ada kerja yang rakyat mahu untuk mengiklan ini boleh menjadi sumber pendapatan yang bagus. Anda perlu boleh untuk menarik pengiklan dan orang-orang yang mereka mahu melihat iklan untuk membuat ia bekerja, walaupun-jadi anda memerlukan lalu lintas dan profil. 

9. Pengiklanan Newsletter
Ini adalah kawasan yang semakin meningkat bagi saya. Beberapa pengiklan suka jenama mereka dimasukkan ke dalam e-mel yang anda hantar kepada pembaca. Kami mendapati gabungan beberapa iklan di tapak banner penajaan dengan benda asing dalam surat berita kami adalah cara yang baik untuk menjual ruang untuk pengiklan.<= "" H2 = "">
Sesetengah rangkaian iklan (seperti AdSense) mempunyai cara-cara untuk berbuat demikian tetapi anda juga boleh menjual penajaan di RSS feed anda secara langsung. Kami menggunakan plugin WordPress yang dipanggil RSS Footer untuk menambah iklan dalam suapan RSS ProBlogger.
Berikut adalah beberapa idea-idea yang perlu saya tambah untuk mindmap ...<= "" H2 = "">
Rangkaian iklan seperti Kontera menawarkan ini, dan saya fikir Chitika dan beberapa yang lain juga. Mereka iklan yang muncul dalam catatan anda, mengubah kata kunci tertentu ke dalam iklan kecil (mereka biasanya mengubah warna perkataan dan / atau menggariskan supaya ia kelihatan seperti pautan). Berlegar seseorang apabila lebih perkataan iklan kecil muncul dengan penerangan produk yang mereka boleh membeli. Sesetengah penulis-penulis blog mendapati iklan tersebut menukarkan dengan baik, tetapi yang lain mendapati mereka mengganggu. 

12. Pengiklanan Video
Jika anda menerbitkan video, anda mungkin berminat dalam integrasi Youtube dengan AdSense, yang membolehkan anda untuk mengaut keuntungan dari iklan yang muncul dalam video anda. 

13. Imej iklan
Semalam + Scott Fitzgerald memberi amaran kepada saya ImageSpace Media, yang mempunyai sistem yang menambah iklan ke imej anda. Ini adalah sama dengan iklan yang mungkin anda lihat dalam video Youtube yang pop up dan yang boleh diminimumkan.
Terdapat kursus typs lain iklan dan iklan yang muat ke dalam berbilang kategori di atas. Apakah jenis yang anda gunakan, jika ada?


Original post:13 Ways for Bloggers to Make Money with Advertising

Kaedah Bloggers Gunakan Make Money Blogging: MindMap


Update: mindmap ini dicipta hanya beberapa bulan kerana saya berbincang mengenai pelbagai cara yang saya lihat blogger yang membuat wang dari blog mereka. Sudah tentu ia hanya calar permukaan - kerana terdapat kaedah baru yang bermunculan sepanjang masa.


Terdapat juga banyak yang boleh dikatakan kira-kira satu masing-masing dan bagaimana untuk melakukannya berkesan tetapi titik gambar rajah ini adalah untuk menunjukkan keluasan kemungkinan sebagai blogger banyak tersekat pada satu atau dua kaedah dan tidak melihat gambar besar.

Perkara lain yang layak disebut adalah bahawa saya tidak tahu mana-mana blogger yang menggunakan semua ini. Saya telah bereksperimen dengan banyak (dan eksperimen adalah utama kerana kerja-kerja yang lebih baik dalam beberapa khusus daripada yang lain) tetapi hari ini saya memberi tumpuan kepada beberapa daripada mereka - terutamanya mewujudkan produk maya, pengiklanan dan beberapa pemasaran affiliate dan program kesinambungan (dibayar kawasan masyarakat) .

Saya harap ini membantu - rasa bebas untuk berkongsi anda cadangan / tambahan / pengalaman dalam komen di bawah.


Masih Belum Terlambat Untuk Anda Membuat Duit Online Dengan Blog Anda Bersama PPC (PayPerClick)
Assalamualaikum, serta Salam Sejahtera kepada pembaca blog ini. Disini, iskandarX Society mengexposekan serta mendedahkan cara-cara kepada anda semua diluar sana, yang kemungkinan kecewa dengan kebanyakkan program-program atau syarikat iklan yang anda sertai kini yang tidak memulangkan hasil serta tidak dapat "Earn Money Online".

Disini saya berkongsi dengan anda semua tentang Nuffnang Malaysia | Asia Pacific's First Blog Advertising Community dan cara membuat duit dengan blog anda bersama-sama Nuffnang Malaysia.Anda pasti sedia maklum bahawa PPC banyak memberi ganjaran serta menghasilkan jutawan jutawan bloggers diluar sana dengan hanya menulis blog sahaja dan juga PPC. Antara yang amat terkenal sekali ialah Google Adsense. Maka berlumba-lumba lah bloggers-bloggers untuk menjana pendapatan online menggunakan Google Adsense ini sehingga blog yang diupkan itu tidak relevan langsung dengan tajuk, atau keinginan atau lebih tepat tidak menepatit citarasa blogger itu sendiri.

Blogger yang berlumba untuk menjana pendapatan online menggunakan Google Adsense hanya blogging tajuk-tajuk yang memancing Niche iklan daripada Google Adsense itu dan bukannya blogging menggunakan citarasa pemilik blog itu sendiri. Ini adalah salah satu kesalahan blogging, dan bukan kesalahan apa pun cuma anda tersalah langkah menggunakan method yang salah untuk menjana pendapatan online anda dengan blog anda. Blogger expert sendiri yang sudah bergelar jutawan pun tidak menghasilkan blog yang menggunakan Niche Adsense. "Rahsianya Adalah Menulis Blog Seperti Menulis Dairy Anda Sendiri".

Anda boleh menulis tentang diri anda sendiri, hal-hal semasa, hiburan atau politik tetapi jangan hanya copy paste sahaja, cuba ulas sediikit menggunakan buah fikiran anda sendiri. Blogging menggunakan hai nurani anda sendiri dan abaikan Niche-niche yang pernah anda dengar kerana bukan anda seorang sahaja yang menulis tentang sesuatu niche itu, tetapi berbillion orang yang menulis tentangnya.

Oh, maafkan saya kerana terlanjurkata, maka disini saya memberi anda panduan untuk menjana pendapatan online bersama Nuffnang Malaysia | Asia Pacific's First Blog Advertising Community. Ikuti langkah-langkah dibawah ini:

Info:
Nuffnang adalah pengiklanan blog pertama Asia Pasifik masyarakat, dengan lebih daripada 100,000 blogger Nuffnang ke atas negara-negara ini, Singapura, Malaysia, Filipina dan Australia. (Dikenali sebagai Nuffnang Nuffnang MY, SG dan lain-lain)

Ia sedikit sebanyak hampir sama fungsinya seperti Google Adsense, kecuali Nuffnang yang hanya menjalankan iklan mereka pada blog atau laman web. Tiap-tiap blog yang anda serahkan memerlukan kelulusan admin.


1.Bagaimana untuk memulakan pendapatan dengan Nuffnang?

Di Nuffnang, seorang penulis blog berpendapatan apabila iklan yang disiarkan di blog mereka. Dalam erti kata lain, untuk memulakan pendapatan, pertama anda hanya perlu mempunyai blog / domain anda sendiri, kemudian, pergi dan mendaftar untuk Nuffnang.

http://www.nuffnang.com.my/
    Untuk mendaftar, sila pergi ke Laman Web Rasmi mereka:
 

 2.Lengkapkan Bio Nuffnang
 
Setelah anda mempunyai akaun anda sendiri, tahniah. Anda telah memulakan langkah pertama anda. Kemudian, sila teruskan untuk menamatkan data bio anda sendiri, seperti pekerjaan, maklumat kira-kira dan lain-lain blog anda Jika anda mempunyai masa, anda perlu membaca Bermula di laman Nuffnang, terdapat langkah-langkah oleh langkah-langkah panduan untuk pemula.

Complete Your Bio HERE 
Click to fill up/edit your bio

3. Tambah iklan ke dalam Blog (s) / Domain Anda


Setelah anda mempunyai akaun Nuffnang anda sendiri dengan bio lengkap anda dan blog (s), kini adalah masa untuk meletakkan beberapa iklan ke dalam blog anda sendiri (s) / domain (s). Dan ya, saya maksudkan anda boleh menambah iklan kepada beberapa tapak anda mempunyai, dengan itu meningkatkan penghasilan. 2 blog dengan trafik yang sama ertinya anda gonna mendapat 2x, dan 3 blog Nuffnang dan anda gonna 3x dan sebagainya.

3 jenis iklan boleh didapati:
1. Leaderboard (728 x 90)
2. Trade (160 x 300)
3. Large rectangle (336 x 280)

Jika anda komputer yang buta huruf, dan anda tidak tahu apa-apa mengenai HTML dan lain-lain, tidak ada kebimbangan. Terdapat langkah-langkah dengan panduan langkah-langkah bagaimana untuk menambah unit iklan ke dalam blogspot, wordpress anda, atau domain lain,

Add Your Ads HERE 
Click to add ads now
 
4.Contoh Nuffnang Pendapatan 
 
Metered Earnings VS Campaigns Earnings


 Seperti yang saya nyatakan sebelum ini, penulis blog akan dibayar oleh iklan mereka Published. Tetapi, terdapat sebenarnya 2 jenis iklan yang akan dijalankan.

1. MENDAPATKAN bermeter - Iklan diterbitkan bagi suatu tempoh tertentu, dan penulis blog hasil keuntungan dengan mendapat trafik yang mencukupi, dan RKPT.

Apakah CTR: Untuk memberi ganjaran kepada blog bagi pelaksanaan kempen yang baik, Nuffnang kini akan memberikan pendapatan bonus bagi blog yang mencapai JMK (Klik-melalui nisbah) sebanyak 0.2% atau lebih pada kempen baru yang berjalan pada blog mereka. Angka ini adalah berdasarkan piawaian industri purata.

2. KEMPEN PENDAPATAN - Iklan diterbitkan dengan jumlah yuran yang tertentu, dan akan dijalankan untuk tempoh yang singkat, dan penulis blog akan dibayar untuk yuran tetap.
Campaigns Earnings
 Contoh Pendapatan Kempen. Semua pendapatan Nuffnang akan dihantar melalui Cek Nuffnang..

5.TIP dan TRICKS tentang Nuffnang.
 
Mengoptimumkan pendapatan anda
Jika anda ke dalam pengiklanan dalam talian, terdapat banyak tips dan trik dalam talian di luar sana tentang bagaimana untuk memaksimumkan pendapatan anda. TETAPI, berapa banyak kita mampu untuk diikuti? dan berapa ramai daripada kita akan membelanjakan wang untuk membeli beberapa Ebooks untuk belajar bagaimana untuk meningkatkan trafik blog dan pendapatan anda?
 

Rules of Thumb

Berkata bahawa, terdapat beberapa Peraturan Thumb mana setiap penulis-penulis blog harus cuba untuk mencapai mempunyai pendapatan purata.

1. Perkara yang amat penting blog atau laman web sentiasa KANDUNGAN.

Tiada apa yang boleh mengalahkan ini. Jika anda mempunyai satu blog yang menarik dan menarik, cerita, maklumat, kemas kini, perisian, berkongsi dengan orang lain. Fakta-fakta ini cuba untuk berkongsi beberapa isu-isu semasa, ia boleh berada di dalam negara anda sendiri atau berita antarabangsa. Sila jangan memplagiat, atau copy dan paste kandungan anda dari laman web lain. Ini akan menandakan laman web anda di enjin carian sangat rendah kerana blog anda dilabelkan sebagai "sampah".

2. Cara yang mencukupi pelawat BARU dan Berangkat

Ya, blog anda mendapat hits dari orang-orang di seluruh dunia setiap hari, anda boleh mencapai hits harian 1000 jika anda menggunakan laman blog tertentu putaran. TETAPI, berapa ramai di antara mereka akan kekal, dan akan kembali untuk melawat blog anda lagi? Beberapa cara yang baik ialah dengan membina rangkaian kawan-kawan anda, boleh melalui Google Friends Connect, Pengikut Blog, Feed, dan sebagainya. Malah ada orang yang membuat Facebook mereka sendiri Kipas halaman untuk laman mereka, di mana orang akan dikaitkan dengan blog anda dalam beberapa cara.

3. Menjadikan iklan anda ASLI dan SELESA

Sesetengah pembaca adalah sangat 'alergi' untuk iklan, Jika mereka berfikir blog anda penuh dengan iklan, dan mempunyai kandungan sedikit, maka blog anda hanyalah satu blog yang mahu menjana wang cepat. Orang membaca blog-blog dari orang dengan semangat yang besar dan kepentingan mengenai blog. Warna-warna yang anda gunakan untuk template blog anda, iklan, juga memainkan peranan yang amat penting. Ini boleh membantu dalam mencapai RKPT anda, untuk mendapatkan beberapa pendapatan tambahan.

4. JANGAN TANYA ORANG UNTUK KLIK IKLAN ANDA

Ini adalah satu kesalahan yang sangat serius, dalam semua syarikat pengiklanan online. Semoga ia menjadi suatu tawaran langsung, seperti di kotak sembang, atau meletakkan nota yang meminta orang untuk klik iklan anda. Ini adalah no, dan iklan tidak berkhidmat maksud jika semua orang klik iklan kerana mereka ingin 'membantu' antara satu sama lain. Akaun anda akan mendapat diharamkan dan anda akan kehilangan apa sahaja yang anda telah usahakan. Sila JANGAN cuba ini.

5. Membuat PAGE RANK dan MENGEMBANGKAN Blog / Website anda

Tidak ada manusia adalah sebuah pulau. JANGAN solo, seorang wira atau heroin, cuba untuk menjalankan blog anda semata-mata. Anda memerlukan bantuan daripada orang lain untuk mempromosikan blog anda, atau membina Rank blog anda (PR) untuk mendapatkan berat badan yang mencukupi di dalam enjin carian. Jika anda melawat blog seseorang, dan ia adalah bernilai mengulas, biarkan mereka komen yang baik dan tulen. NO SPAM. Memberi komen sebagai balasan akan menghubungkan laman anda ke blog mereka apabila anda meletakkan URL anda. Berdasarkan ini link yang dipanggil balik, Google akan menentukan bagaimana berat adalah laman web anda dan bagaimana mereka harus kedudukan laman web anda. Kedudukan yang lebih tinggi bermakna peluang yang lebih tinggi untuk mendapatkan senarai teratas dalam enjin carian.

6. PELABURAN

Ini adalah kira-kira satu sesetengah yang mempunyai kepentingan yang serius dalam blogging dan berfikir blogging boleh mendapat pendapatan sebenar. Anda sentiasa boleh membeli domain dengan nama anda sendiri sudah tentu, dan bukannya menggunakan *. blogspot, atau *. wordpress dan lain-lain Menunjukkan orang lain laman web anda sebagai www.yoursite.com, menunjukkan bahawa anda serius mengenai blog, dan telefon anda maklumat yang boleh dipercayai. Mana-mana Ali, Abu atau Ah Meng boleh mendapatkan a blogspot *. dan memulakan blog dan pendapatan, TETAPI bukan semua orang boleh mempunyai domain sendiri. 

Contoh domain hosting yang terdapat di Malaysia: 

Exabytes 
Official Site
Internet Web Hosting 
Official Site
Best Malaysia Web Hosting
www.yeahhost.com.my
Free Domain! Most Reliable
Unlimited Email, 500GB Space

Malaysia Web Hosting

www.jomhosting.net
Cheapest From RM10/yr Fantastico
Unlimited Email& MySQL Support 24/7

Web Hosting Malaysia

ipserverone.com/Web+Hosting+Malaysia
100GB Disk Space, RM 149/Year
Host 10 sites Unlimited eMail/MySQL

Rackspace® Apps Hosting

www.rackspacehosting.com.my/AppHosting
12+ yrs serving Fortune 500 clients
Solutions for business of all sizes

10GB Web Hosting @ RM90

www.giztech.com.my
High Power, Reliable & Affordable
Fast Setup. 24/7 Support.

$7.49 Domain Names

www.maddogdomains.com
Register your domain today.
Free Blog, Hosting, Email & More!

RockSoft Web Hosting RM70

www.rocksoft.com.my
5 Datacenter, Cyberjaya Malaysia
Murah, Domain Percuma, Unlimited

Unlimited Hosting $2.95/m

www.exclusivehosting.net
Unlimited disk, unlimited traffic
tech support - max 1 hour response
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan