Cari Artikel

Friday, May 27, 2016

MENGELUH. - Sedikit tazkirah untuk perkongsian:


MENGELUH. - Sedikit tazkirah untuk perkongsian:

Ketika kita mengeluh: “ishh, aku penat sangat."

ALLAH S.W.T menjawab:

Dan KAMI jadikan tidurmu utk istirehat"
(An Naba' : 9)

Ketika kita mengeluh: “Beratnya dugaan ni, tak sanggup rasanya aku"

ALLAH S.W.T menjawab:

AKU tidak membebani seseorang, melainkan sesuai kesanggupannya"
(Al Baqarah : 286)

Ketika kita mengeluh : “Serabutnyaa"

ALLAH S.W.T menjawab:

"Hanya dgn mengingatKU hati akan menjadi tenang
(Ar Ra'd : 28)

Ketika kita mengeluh: “Apa yg aku buat ni semua sia sia"

ALLAH S.W.T menjawab:

"Siapa yang mengerjakan kebaikan sebesar biji zarah sekalipun, nescaya ia akan melihat balasannya"
(Al Zalzalah : 7)

Ketika kita mengeluh: “takde sorang pun yang nak tolong aku"

ALLAH S.W.T menjawab:

Berdoalah (mintalah) kepadaKU, nescaya Aku kabulkan
(Al Ghafir : 60)

Ketika kita mengeluh : “Aku sedih sangat

ALLAH S.W.T menjawab:

Janganlah kamu berduka cita, sesungguhnya ALLAH S.W.T beserta kita" 
(At Taubah : 40)

Jangan banyak mengeluh. Banyakkan bersabar dan teruskan kehidupan ini dengan taqwa dan tawakkal.

Semoga menjadi insan yang bertakwa. Hadapi dengan tenang. Semoga berjaya.

MENGELUH. - Sedikit tazkirah untuk perkongsian:



Siapa Jamie Oliver?


Siapa Jamie Oliver? Sesiapa yang sering mengikuti rancangan masakan dari luar negara mesti mengenali Jamie Oliver.

Pada tahun 2013 Jamie Oliver telah menang saman keatas syarikat makanan segera McDonald dan telah membuktikan yang McDonald menggunakan peroxide dalam daging prosesnya dan dagingnya pula juga adalah dari quality yang paling rendah hanya layak utk makanan binatang ternakan. maaf keterangan ini mungkin menyinggung mana mana pihak.

Jimie Oliver pernah memberi kenyataan di rancangan TV mengenai kesalahan dalam menghasilkan daging burger -

“that the fatty parts of beef are “washed” in ammonium hydroxide and used in the filling of the burger. Before this process, according to the presenter, the food is deemed unfit for human consumption. According to the chef and hamburger enthusiast, Jamie Oliver, who has undertaken a war against the fast food industry, “Basically, we’re taking a product that would be sold in the cheapest way for dogs, and after this process, is being given to human beings.”

Siapa Jamie Oliver? Sesiapa yang sering mengikuti rancangan masakan dari luar negara mesti mengenali Jamie Oliver.

Tahukah anda bahwa Israel mengambil 85% air bersih hanya untuk orang Yahudi


Tahukah anda bahwa Israel mengambil 85% air bersih hanya untuk orang Yahudi dan membahagikan 15% sisanya untuk seluruh penduduk Palestin yang menetap di kawasan Israel? 

Secara realiti, Israel menggunakan 85% air bersih hanya untuk 400 penduduk Yahudi di Hebron, sementara 15% sisanya disalurkan kepada 120 ribu penduduk Palestin di daerah itu?

KITA MASIH MINUM DI MACDONALD???
JOM BOIKOT!!!

Tahukah anda bahwa Israel mengambil 85% air bersih hanya untuk orang Yahudi dan membahagikan 15% sisanya untuk seluruh penduduk Palestin yang menetap di kawasan Israel?

KEMPEN BOIKOT YAHUDI SAVE PALESTIN!!


KEMPEN BOIKOT YAHUDI SAVE PALESTIN!! Di hari jumaat yang mulia ini mari kita sama2 teruskan untuk memboikot barangan yang memberi dana terus kepada tentera Zionis Laknatullah.

Tahun 1998, wakil perusahaan Johnson & Johnson, Roger S. Fineon, mendapat penghargaan Jubilee Award dari Perdana Menteri (PM) Israel, Benyamin Netanyahu.

Penghargaan tertinggi ini diberikan atas dasar kesetiaan Johnson & Johnson memperkuat ekonomi Israel.

Sejumlah produk Johnson & Johnson beredar di Malaysia adalah barangan bayi dan kanak-kanak, antara lain: Johnson Baby Powder, Johnson Baby Lotion, Johnson Baby Shampoo, Johnson Baby Oil, dan Johnsons baby Cologne.

INI KALILAH UBAH!!

KEMPEN BOIKOT YAHUDI SAVE PALESTIN!! Di hari jumaat yang mulia ini mari kita sama2 teruskan untuk memboikot barangan yang memberi dana terus kepada tentera Zionis Laknatullah.

Apa itu High Frequency Active Auroral Research Program atau disingkat HAARP???


Apa itu High Frequency Active Auroral Research Program atau disingkat HAARP??? Kenapa Nabi Saw bersabda dajjal boleh menentukan cuaca?? Sedikit gambaran tentang HAARP.

Apa itu High Frequency Active Auroral Research Program atau disingkat HAARP??? Kenapa Nabi Saw bersabda dajjal boleh menentukan cuaca?? Sedikit gambaran tentang HAARP.

Apa itu High Frequency Active Auroral Research Program atau disingkat HAARP??? Kenapa Nabi Saw bersabda dajjal boleh menentukan cuaca?? Sedikit gambaran tentang HAARP.

Apa itu High Frequency Active Auroral Research Program atau disingkat HAARP??? Kenapa Nabi Saw bersabda dajjal boleh menentukan cuaca?? Sedikit gambaran tentang HAARP.

Apa itu High Frequency Active Auroral Research Program atau disingkat HAARP??? Kenapa Nabi Saw bersabda dajjal boleh menentukan cuaca?? Sedikit gambaran tentang HAARP.

Apa itu High Frequency Active Auroral Research Program atau disingkat HAARP??? Kenapa Nabi Saw bersabda dajjal boleh menentukan cuaca?? Sedikit gambaran tentang HAARP.

Apa itu High Frequency Active Auroral Research Program atau disingkat HAARP??? Kenapa Nabi Saw bersabda dajjal boleh menentukan cuaca?? Sedikit gambaran tentang HAARP.




HAARP DAN AKHIR ZAMAN, Dajjal mempunyai kuasa utk menurunkan hujan.


HAARP DAN AKHIR ZAMAN, Dajjal mempunyai kuasa utk menurunkan hujan. dan berkuasa menumbuhkan pokok2. 

Dajjal dikatakan membawa sungai2 (bagaimana caranya wallahualam) yg berupa sungai api dan sungai air yg sejuk, dan mempunyai gunung roti.

Dajjal mempunyai syurga dan nerakanya sendiri utk memperdaya manusia. Ketika itu, Dajjal akan menawarkan bantuan kpd manusia tatkala bumi sedang nazak dgn kemarau, tanpa air dan makanan.

Lalu yg tidak beriman dgn mudahnya akan mengaku Dajjal adalah Tuhan kerana Dajjal berupaya menurunkan hujan dan menghidupkan tumbuhan. Selain sungai dan bekalan gunung roti.

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, ketika Dajjal menawarkan air sungai, pilihlah sungai api, celupkan kepala ke dlm sungai api itu lalu minumlah kerana itulah air yg sebenar. Yg tidak beriman akan terpedaya memilih sungai air, iaitu sebenarnya adalah api.

Persoalannya, mampukah kita percaya bahawa api itu air dan air itu sbnrnya api? Di saat kita semua dlm keadaan terdesak? Tepuk dada tanya iman.

HAARP DAN AKHIR ZAMAN, Dajjal mempunyai kuasa utk menurunkan hujan. dan berkuasa menumbuhkan pokok2.

Russia mengatakan mereka berperang dengan pengganas


Russia mengatakan mereka berperang dengan pengganas tetapi mereka hanya mengebom tempat awam atau kawasan perumahan.

Serangan udara terbaru dua hari lepas di Aleppo membunuh 25 orang awam dan 12 kanak-kanak.Inilah yang mereka katakan keamanan.

Di Malaysia media siarkan tentang pengganas ISIS atau militan tetapi tidak menunjukkan serangan udara Rusis yang membunuh kanak-kanak.

So media Malaysia dikawal oleh Roth!!

Russia mengatakan mereka berperang dengan pengganas tetapi mereka hanya mengebom tempat awam atau kawasan perumahan.

Guantanamo dikatakan penjara paling kejam didunia


Guantanamo dikatakan penjara paling kejam didunia.Hampir 94% muslim berada dalam penjara itu.

Segala macam bentuk seksaan ada di sini. Seperti yang dialami Omar Deghayes dari Libya, seperti yang pernah dilaporkan oleh akhbar Newsday (2/4/2007).

Seorang penjaga Guantanamo memegang Omar dgn kuat. Penjaga yang lain menyemburkan lada ke mata Omar. “… mereka berbaris, bernyanyi dan ketawa sebelum menyemburkan muka saya dengan lada.

Tak hanya itu, tiba-tiba mereka menonyohkan jari ke dalam mata saya. Lalu seorang pegawai berteriak ‘Lebih banyak! Lebih banyak’!” kata Omar.

Cukup? Belum. Mukanya dilumuri najis oleh para penjaga, dialirkan dengan arus elektrik, dibogelkan di tengah cuaca sejuk, serta dibiarkan kelaparan selama 40 hari.

Terdapat banduan yang dibebaskan pada bulan Ogos tahun 2007 dalam keadaan buta dan menjadi saksi hidup peristiwa keji di penjara yang juga popular dengan nama “Gitmo” itu.

Antara lain, seorang tentera menembak dan membenamkan banduan dalam air. Malah penghinaan juga dilakukan terhadap keyakinan agama para tahanan dengan membuang mushaf al-Quran ke dalam tandas.

Saksi hidup yang telah buta itu juga pernah melihat seorang tawanan yang bernama Abdul Malik dari Itali diseksa hingga mati.

Guantanamo dikatakan penjara paling kejam didunia.Hampir 94% muslim berada dalam penjara itu.

"Lucifer is very much alive, He is our god, and we are His chosen people."


"Lucifer is very much alive, He is our god, and we are His chosen people." -Mayer Amschel Rothschild-

Kenapa mereka memuja "Lucifer" sebagai tuhan??Kerana mereka terlalu percaya dan berpegang dengan kitab "The Holy Kabbalah" dan kitab Talmud yang menjadikan iblis tuhan mereka.

Dari tahun 1770,Mayer Rothcshild telah menubuhkan satu kumpulan rahsia iaitu "Illuminati" untuk mereka menjadikan dajjal sebagai tuhan akhir zaman.Pada zaman ini,keluarga Rothcshild masih meneruskan usaha moyang mereka untuk pemerintahan yang satu(NEW WORLD ORDER).

Kita sebagai umat islam WAJIB menyekat hasrat keturunan iblis ini supaya tidak ramai manusia yang tersesat dan menjadikan Dajjal sebagai tuhan.Kalau kita tidak mampu,jangan kita memperlekehkan usaha orang lain yang sedang cuba untuk menyedarkan umat akhir zaman.

Usaha yang kecil ini boleh jadi Jihad yang besar dihadapan Allah.

"Iblis menjawab: “Kerana Engkau telah menghukum aku tersesat, saya benar-benar akan menghalang mereka daripada mengikut jalan Engkau yang lurus.”kemudian saya akan mendatangi mereka dari muka dan dari belakang mereka, dari kanan dan dari kiri mereka. Dan Engkau tidak akan mendapati kebanyakan mereka bersyukur (taat).."(Al-A'raf: 16-17)

"Lucifer is very much alive, He is our god, and we are His chosen people." -Mayer Amschel Rothschild-

Amerika membina pengkalan rahsia Diego Garcia ada tahun 1971


Amerika membina pengkalan rahsia Diego Garcia ada tahun 1971.Rahsia pengkalan tentera di Diego Garcia ni dah macam pengkalan Dajjal pulak.

Nama Diego Garcia memang bermain di sosial media apabila bercerita tentang teori kospirasi kehilangan misteri MH370 sehingga kini tidak jumpa jejak.

Selepas itu berkitar di dunia internet kisah Jurutera IBM Malaysia, Philip Wood yang telah menghantar pesanan bantuan melalui iPhone 5 kepada sebuah forum mengatakan dia ditahan di Diego Garcia.

Apakah tujuan pangkalan rahsia ini??

Amerika membina pengkalan rahsia Diego Garcia ada tahun 1971.Rahsia pengkalan tentera di Diego Garcia ni dah macam pengkalan Dajjal pulak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rujukan